Ducatista Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Λοιπον ακούμπησα ένα pc σε ένα συγγενικό μου πρόσωπο και με έπιασε ρεύμα τα χέρια μου μπορεί να ήταν υγρά αλλά τον έπιασα από το πλάι; Από τι μπορεί να συμβεί αυτό; Είναι από τον ίδιο τον πύργο η από κάποιο ηλεκτρολογικό θέμα; Εν τω μεταξύ μου λένε ότι τους συμβαίνει συχνά!
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 2 περιπτώσεις είτε δεν έχει γείωση η μπριζα που το έχει, είτε απλά στατικος ηλεκτρισμός
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, The_Judas είπε η πριζα ειναι σουκο ή καποια παλια; Και σουκο να είναι δεν μπορείς πόσα τζιμάνια ηλεκτρολόγοι μετατρεψαν παλιές εγκαταστάσεις που δεν είχαν γείωση και απλά άλλαξαν της πρίζες παλιού τύπου με σουκο χωρίς καν να περαστεί γείωση 4
micos000 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 6 ώρες πριν, Ducatista είπε Λοιπον ακούμπησα ένα pc σε ένα συγγενικό μου πρόσωπο και με έπιασε ρεύμα τα χέρια μου μπορεί να ήταν υγρά αλλά τον έπιασα από το πλάι; Από τι μπορεί να συμβεί αυτό; Είναι από τον ίδιο τον πύργο η από κάποιο ηλεκτρολογικό θέμα; Εν τω μεταξύ μου λένε ότι τους συμβαίνει συχνά! Στατικός ηλεκτρισμός είναι και φταίνε τα ρούχα και τα παπούτσια σου. Πρόσεχε μην κάψεις καμία usb θύρα. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 14 λεπτά πριν, micos000 είπε Στατικός ηλεκτρισμός είναι και φταίνε τα ρούχα και τα παπούτσια σου. Πρόσεχε μην κάψεις καμία usb θύρα. Όχι πάντα, συνδιασμος μέτριο προς κακό τροφοδοτικό με έλλειψη γείωσης αυτό που νιώθει μπορεί να είναι διαρροή από το pc
Ducatista Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 45 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Όχι πάντα, συνδιασμος μέτριο προς κακό τροφοδοτικό με έλλειψη γείωσης αυτό που νιώθει μπορεί να είναι διαρροή από το pc Το τροφοδοτικό δεν πρέπει να είναι καλό διότι ο υπολογιστής δεν είναι για gaming γείωση υπάρχει γιατί την έλεγξα εγώ 1 ώρα πριν, micos000 είπε Στατικός ηλεκτρισμός είναι και φταίνε τα ρούχα και τα παπούτσια σου. Πρόσεχε μην κάψεις καμία usb θύρα. Εμένα με έπιασε κάτι παραπάνω από στατικό! 3 ώρες πριν, The_Judas είπε η πριζα ειναι σουκο ή καποια παλια; Σουκο και την έλεγξα έχει γείωση και φαίνονται όλα καινούρια μεσα 4 ώρες πριν, Inuyasha είπε 2 περιπτώσεις είτε δεν έχει γείωση η μπριζα που το έχει, είτε απλά στατικος ηλεκτρισμός Παιδιά για στατικός δεν νομίζω γιατί ένιωσα τον ηλεκτρισμό φουλ 7 ώρες πριν, fmarkos είπε Κακή γιωση στην πριζα Είναι κομπλε η πρίζα Αυτό που είδα είναι ότι είχαν ένα πολυπριζο λευκό σαν αυτά του τζάμπο παίζει να είναι εκεί το θέμα; Πάντως και το τροφοδοτικό όπως είπα δεν πρέπει να είναι κανένα καλό είναι της σειράς! Πάντως αν βοηθάει αυτό το pc ήταν πάνω σε πλαστική βάση που κινείται
The_Judas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) αυτα που συμπερανες δοκιμαζεις ενα ενα. αρχικα αλλαξε πολυπριζο. αν δεν φταει αυτο βγαλε την πλαστικη βαση. αν δεν φταιει ουτε αυτο αλλαξε τροφοδοτικο. δοκιμαστικο κατσαβιδι στο κουτι αναβει; Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2024 από The_Judas 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 41 λεπτά πριν, Ducatista είπε Το τροφοδοτικό δεν πρέπει να είναι καλό διότι ο υπολογιστής δεν είναι για gaming γείωση υπάρχει γιατί την έλεγξα εγώ Εμένα με έπιασε κάτι παραπάνω από στατικό! Σουκο και την έλεγξα έχει γείωση και φαίνονται όλα καινούρια μεσα Παιδιά για στατικός δεν νομίζω γιατί ένιωσα τον ηλεκτρισμό φουλ Είναι κομπλε η πρίζα Αυτό που είδα είναι ότι είχαν ένα πολυπριζο λευκό σαν αυτά του τζάμπο παίζει να είναι εκεί το θέμα; Πάντως και το τροφοδοτικό όπως είπα δεν πρέπει να είναι κανένα καλό είναι της σειράς! Πάντως αν βοηθάει αυτό το pc ήταν πάνω σε πλαστική βάση που κινείται Σε πολλές παλιές οικοδομές αν δεν υπήρχε γείωση κάναν ουδέτερογείωση, επίσης πολλά κλασικά πολυμπριζα λόγο κατασκευής (ράγες για όλα και στην άκρη ψευτο κόλληση τα καλώδια) επειδή δεν έγινε σωστή κόλληση φεύγουν καλώδια και δεν έχει γείωση Επίσης καλό τροφοδοτικό δεν είναι μόνο για "gaming" υπολογιστές, τα φτηνά τροφοδοτικα πολλές φορές δεν είναι καλά γειωμενα, το καλώδιο για γείωση πάει πάνω σε βαμμένη επιφάνεια με αποτέλεσμα να έχουν γείωση 1
basilis_k6 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, The_Judas είπε δοκιμαστικο κατσαβιδι στο κουτι αναβει; what? παιζει να πιανει τάση που αναβαει το δοκιμαστικο και να μην τον τιναζε το ρευμα?
pavloa Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε what? παιζει να πιανει τάση που αναβαει το δοκιμαστικο και να μην τον τιναζε το ρευμα? Ναι και στο σπίτι των γονιών μου το ίδιο είχε γίνει, ακουμπούσα με το χέρι συγκεκριμένα με τον αγκώνα το pc και καταλάβαινα το ρεύμα, όπως επίσης και στο πλυντήριο ρούχων, έβαζα το δοκιμαστικό κατσαβίδι και η λυχνία άναβε.. Φώναξα ηλεκτρολόγο και η γραμμή είχε διαρροή, τραβήξαμε καινούριο καλώδιο από τον πίνακα μέχρι το σημείο που υπήρχε το πρόβλημα. Με την ευκαιρία έβαλα και ασφάλεια διαρροής.
NIKOS25271 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 10 ώρες πριν, Ducatista είπε Το τροφοδοτικό δεν πρέπει να είναι καλό διότι ο υπολογιστής δεν είναι για gaming γείωση υπάρχει γιατί την έλεγξα εγώ Εμένα με έπιασε κάτι παραπάνω από στατικό! Σουκο και την έλεγξα έχει γείωση και φαίνονται όλα καινούρια μεσα Παιδιά για στατικός δεν νομίζω γιατί ένιωσα τον ηλεκτρισμό φουλ Είναι κομπλε η πρίζα Αυτό που είδα είναι ότι είχαν ένα πολυπριζο λευκό σαν αυτά του τζάμπο παίζει να είναι εκεί το θέμα; Πάντως και το τροφοδοτικό όπως είπα δεν πρέπει να είναι κανένα καλό είναι της σειράς! Πάντως αν βοηθάει αυτό το pc ήταν πάνω σε πλαστική βάση που κινείται Την έχω πατήσει παλιότερα από μπριζάκι ασφαλείας φτηνό. Το άνοιξα από περιέργεια να δω τι είχε και βρήκα ότι υπήρχε επαφή μεταξύ των φις ρεύματος και γείωσης. 1
The_Judas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Πολύπριζα πλέον μόνο apc παίρνω ή γενικά επώνυμο. Δεν αξίζει την διαφορά τιμές η κινεζιά. Πλέον υπάρχουν apc από 10 ευρώ, με 16 έχει 5πριζο. 2 1
flienky Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Πιθανότατα να ήταν στατικός ηλεκτρισμός που τον ενιωσες περισσότερο αυτήν την φορά επειδη ακούμπισες γειωμένο μέταλλο (το κουτι του υπολογιστιστή) και όχι αλλον άνθρωπο, οπότε ξεφορτίστηκες γρηγορότερα. Αν εχεις πολυμετρο, δες αν το κουτι ειναι γειωμένο, αν ειναι τοτε εισαι μια χαρα και απλα ηταν στατικός ηλεκτρισμός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα