JohnTheReaper89 Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Θα ήθελα άποψη για τα παρακάτω parts για ένα build κοντά στα 2.500 ευρώ. Προσθέσεις, αφαιρέσεις κτλ. Ευχαριστώ πολύ https://www.skroutz.gr/favorite_lists/11588323/pc-build?from=share Επεξ/σία 6 Ιουλίου από JohnTheReaper89 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα πέρα από τις ram. Αυτή τη συχνότητα δεν μπορούν οι 7000 ryzen να την υποστηρίξουν ούτε με xmp ούτε με καρφωτά timings. 6000 το έχουν άνετα με xmp, 6200 άνετα με καρφωτά timings, και 6400 θέλει τύχη για να βγει stable (που δε θα βγει). Αν πάρει αυτές που του έβαλες θα αναγκαστεί να τρέχει τις μνήμες 6000 με τα πιο μεγάλα secondary timings που έχουν (34 δηλαδή). Οπότε η λύση είναι κατευθείαν 6000/cl30 και xmp, και φτηνότερα είναι. Κατά τα άλλα, έκανα προσωπικά tweeks, θα στα βάλω παρακάτω και θα σου εξηγήσω το λόγο που θα τα έκανα, άμα σου αρέσει καμιά ιδέα την εφαρμόζεις. Για τις μνήμες μιλήσαμε, αφού χώραγε 2tb με τα παιχνίδια να είναι 100Gb+ πλέον δεν βλέπω το λόγο να μην τον πάρουμε, τροφοδοτικό, αφού επίσης χωράει δεν ωλέπω γιατι να μην πάρει ένα 1000άρι Α tier να τον κρατήσει άλλο ένα build και να πάει σε b tier 850. Ειδικά όταν τα be quiet στην Ελλάδα έρχονται τόσο ακριβά. Υδρόψυξη άλλαξα γιατί είναι και φτηνότερη και καλύτερη, η arctic τους έβγαλε όλους εκτός αγοράς, και κουτί επίσης λόγω τιμής. Τη zotac trinity δεν την άλλαξα, γιατί από τις 1000άρεςσε τιμή υλοποιήσεις της 4080 super είναι από τις καλύτερες σε απόδοση, προσωπικά δε μου αρέσει οπτικά, θα διάλεγα την Palit Gaming pro/oc, που είναι αντίστοιχα καλή χωρίς να μοιάζει με σωσίβιο. Επίσης δεν άλλαξα motherboard και επεξεργαστή. Τα παραπάνω στο καλάθι μου βγαίνουν 2392. Και ετοιμοπαράδοτα νομίζω δεν θα περνάνε τα 2500. Γενικά πολύ ωραίο build και το πρώτο όμως. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από tzavardin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnTheReaper89 Δημοσ. 6 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 1 ώρα πριν, tzavardin είπε Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα πέρα από τις ram. Αυτή τη συχνότητα δεν μπορούν οι 7000 ryzen να την υποστηρίξουν ούτε με xmp ούτε με καρφωτά timings. 6000 το έχουν άνετα με xmp, 6200 άνετα με καρφωτά timings, και 6400 θέλει τύχη για να βγει stable (που δε θα βγει). Αν πάρει αυτές που του έβαλες θα αναγκαστεί να τρέχει τις μνήμες 6000 με τα πιο μεγάλα secondary timings που έχουν (34 δηλαδή). Οπότε η λύση είναι κατευθείαν 6000/cl30 και xmp, και φτηνότερα είναι. Κατά τα άλλα, έκανα προσωπικά tweeks, θα στα βάλω παρακάτω και θα σου εξηγήσω το λόγο που θα τα έκανα, άμα σου αρέσει καμιά ιδέα την εφαρμόζεις. Για τις μνήμες μιλήσαμε, αφού χώραγε 2tb με τα παιχνίδια να είναι 100Gb+ πλέον δεν βλέπω το λόγο να μην τον πάρουμε, τροφοδοτικό, αφού επίσης χωράει δεν ωλέπω γιατι να μην πάρει ένα 1000άρι Α tier να τον κρατήσει άλλο ένα build και να πάει σε b tier 850. Ειδικά όταν τα be quiet στην Ελλάδα έρχονται τόσο ακριβά. Υδρόψυξη άλλαξα γιατί είναι και φτηνότερη και καλύτερη, η arctic τους έβγαλε όλους εκτός αγοράς, και κουτί επίσης λόγω τιμής. Τη zotac trinity δεν την άλλαξα, γιατί από τις 1000άρεςσε τιμή υλοποιήσεις της 4080 super είναι από τις καλύτερες σε απόδοση, προσωπικά δε μου αρέσει οπτικά, θα διάλεγα την Palit Gaming pro/oc, που είναι αντίστοιχα καλή χωρίς να μοιάζει με σωσίβιο. Επίσης δεν άλλαξα motherboard και επεξεργαστή. Τα παραπάνω στο καλάθι μου βγαίνουν 2392. Και ετοιμοπαράδοτα νομίζω δεν θα περνάνε τα 2500. Γενικά πολύ ωραίο build και το πρώτο όμως. Ωραία και αυτά τα parts που έβαλες!! Την RAM και εγώ 6000 σκεφτόμουν αφού και εγώ αυτή δουλεύω αλλά είδα ότι τις υποστηρίζει η mb αλλά αν δεν είναι stable τι να τις κάνεις; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 16 λεπτά πριν, JohnTheReaper89 είπε Ωραία και αυτά τα parts που έβαλες!! Την RAM και εγώ 6000 σκεφτόμουν αφού και εγώ αυτή δουλεύω αλλά είδα ότι τις υποστηρίζει η mb αλλά αν δεν είναι stable τι να τις κάνεις; Δυστυχώς δεν μπορούν οι επεξεργαστές αυτοί με τον τρόπο που δουλεύουνε να πάνε παραπάνω, δεν είναι θέμα των μητρικών και για αυτό δεν θα λυθεί με Update. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει στην επόμενη γενιά ryzen. Προσωπικά είμαι στα 6200, με τα stock timing της ram της υπογραφής και δουλεύει μια χαρά. Και για το φίλο, και για σένα αν δεν το έχεις δει, μπορείς χωρίς πολύ μεγαλο κόπο να αντιγράψεις αυτά που λέει εδώ στο βίντεο ο φίλος με 6000 στα secondary και να τα βάλεις καρφωτά. Δουλεύουνε σε όλα τα 6000 kit, και σε όλες τις γνωστές μητρικές. Δεν είναι τα πιο επιθετικά αλλά πολύ καλύτερα παό τα xmp και βελτιώνουν ram latency κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnTheReaper89 Δημοσ. 6 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, tzavardin είπε Δυστυχώς δεν μπορούν οι επεξεργαστές αυτοί με τον τρόπο που δουλεύουνε να πάνε παραπάνω, δεν είναι θέμα των μητρικών και για αυτό δεν θα λυθεί με Update. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει στην επόμενη γενιά ryzen. Προσωπικά είμαι στα 6200, με τα stock timing της ram της υπογραφής και δουλεύει μια χαρά. Και για το φίλο, και για σένα αν δεν το έχεις δει, μπορείς χωρίς πολύ μεγαλο κόπο να αντιγράψεις αυτά που λέει εδώ στο βίντεο ο φίλος με 6000 στα secondary και να τα βάλεις καρφωτά. Δουλεύουνε σε όλα τα 6000 kit, και σε όλες τις γνωστές μητρικές. Δεν είναι τα πιο επιθετικά αλλά πολύ καλύτερα παό τα xmp και βελτιώνουν ram latency κλπ. Ναι αυτά δουλεύω και εγώ σε 32 GB Kingston Fury Beast 6000 cl 30 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα