Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που λέει ο τίτλος. Στο taskmanager δεν μου εμφανίζει ποια υπηρεσία της Microsoft (σε Windows 10) χρησιμοποιεί το bandwidth μου για κάποιο update ή αποστολή δεδομένων χωρίς έγκριση (τι περίεργο). Είμαι 1000% σίγουρος ότι πρόκειται για κάποια υπηρεσία. Έχω ένα bat file με το οποίο κλείνω τα wuauserv και DoSvc αλλά μάλλον η Microsoft έχει βάλει επίτηδες να τρέχει κάποια άλλη υπηρεσία όταν αυτά είναι κλειστά. Δεν παίζει. Το internet μου είναι τραγικό και όταν συμβαίνει αυτό το ping στα παιχνίδια ανεβαίνει όλη την ώρα ενώ όταν δεν τρέχει κάποια αντίστοιχη υπηρεσία τότε το ping είναι «μια χαρά» (σε λογικά πλαίσια δηλαδή). Υπάρχει τρόπος να δω ποια υπηρεσία, εφαρμογή κτλ χρησιμοποιεί internet την οποιαδήποτε στιγμή μιας που το taskmanager δεν εμφανίζει ότι η υπηρεσίες χρησιμοποιούν το internet; Ή ακόμα καλύτερα... υπάρχει κάποιο εργαλείο που κάνει disable όλες αυτές τις υπηρεσίες και να τις ανοίγω όποτε θέλω εγώ; Αυτό που δεν έχεις τον πλήρη έλεγχο στο pc σου είναι τραγικό. Έχω ορίσει ώρες χρήσεις, έχω κλείσει την βελτιστοποίηση παράδοσης (η οποία φυσικά τρέχει από μόνη της γιατί μπορεί είναι η μία από τις δύο υπηρεσίες που κλείνω με το bat file) και γενικότερα έχω τσεκάρει τα πάντα που και καλά μου επιτρέπουν να ορίζω τι και πως με τα updates, αλλά δεν νομίζω να έχουν λειτουργήσει σε κάποιον όλα αυτά. 

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Στο Performance tab του Task Manager φαίνεται όντως κίνηση στον network adapter;

Κάποιες φορές φαίνονται ορισμένα spikes, άλλες όχι. Πάντως πολλές φορές η βελτιστοποίηση παράδοσης ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί ίντερνετ, ούτε στο perfomance tab, με το που το κλείνω το ping επανέρχεται στα φυσιολογικά του.

Επίσης έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα ότι κάποια υπηρεσία φταίει, γιατί από τις ρυθμίσεις είχα βάλει την ταχύτητα download στη βελτιστοποίηση παράδοσης στο 1MBps και το ping έχει πέσει απλά στιγμές στιγμές πάλι μου δημιουργούσε πρόβλημα. 

Είναι γενικότερα τραγικό αυτό που έχει κάνει η Microsoft...

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι γραμμή έχεις και τι speedtest σου βγάζει;

8 ώρες πριν, rafinos είπε

από τις ρυθμίσεις είχα βάλει την ταχύτητα download στη βελτιστοποίηση παράδοσης στο 1MBps

Εγώ θα πρότεινα αυτό να το κόψεις τελείως. Η βελτιστοποίηση παράδοσης δεσμεύει upload το οποίο στην Ελλάδα είναι περιορισμένο. Πήγαινε στις ρυθμίσεις και τσεκάρισε στις λήψεις το ποσοστό και στην αποστολή βάλε περιορισμό στο 10%

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Δεν έχει όριο συγκεκριμένα στην αποστολή, αλλά έβαλα στο «Περιορισμός της χρήσης εύρους ζώνης για τη λήψη ενημερώσεων στο παρασκήνιο» 5% (το μικρότερο). Η γραμμή είναι τραγική αλλά δεν υπάρχει και δυνατότητα για αναβάθμιση. Μέσος όρος είναι γύρο στο 6 - 6.5 Mbps και up 0.7 - 1 Μbps

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...