Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας ,

Ανοίγω γραφείο και θα ήθελα να αγοράσω εναν καινουργιο υπολογιστή με κόστος μέχρι περίπου τα 1000Ε και εναν εκτυπωτή με κόστος μέχρι τα 1000Ε επίσης. Ο εκτυπωτής θα τύπωνει 20-40 σελίδες καθημερίνα , γι΄αυτό και θα ήθελα να βρω κατι με όσο το δυνάτον λιγότερο κοστός συντήρησης και μελανιών.Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις , η δούλεια που κάνω ειναι κυρίως δουλειά γραφείου , με πολλές καρτέλες ανοιχτές , αιτήσεις excel κτλ . 

Επεξ/σία από subhuman92
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, subhuman92 said:

Γεια σας ,

Ανοίγω γραφείο και θα ήθελα να αγοράσω εναν καινουργιο υπολογιστή με κόστος μέχρι περίπου τα 1000Ε και εναν εκτυπωτή με κόστος μέχρι τα 1000Ε επίσης. Ο εκτυπωτής θα τύπωνει 20-40 σελίδες καθημερίνα , γι΄αυτό και θα ήθελα να βρω κατι με όσο το δυνάτον λιγότερο κοστός συντήρησης και μελανιών.Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις , η δούλεια που κάνω ειναι κυρίως δουλειά γραφείου , με πολλές καρτέλες ανοιχτές , αιτήσεις excel κτλ . 

Α) στα 1000 ευρώ είναι και οθόνη/οθόνες μέσα?

Γενικά αυτό που περιγράφεις είναι πολύ basic χρήση(π.χ 12400/5600g) το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο παραπάνω ram.

Αυτο ομως που εκτιμώ που θα σου έκανε χειροπιαστή διαφορα είναι οι οθόνη/οθόνες.Οι μεγάλες(π.χ 32αρες) η ακόμα καλύτερα 2 οθονες εκτοξεύουν την παραγωγικότητα.Αρκει να έχεις τον χώρο πάνω στο γραφείο.

Β) 20-40 σελίδες είναι αστεία ποσότητα για σοβαρό μηχανημα, αλλά να ρωτήσω 

-Χρειάζεσαι έγχρωμες εκτυπώσεις?

-Τις εκτυπώνεις μια μια η στο τέλος της μέρας εκτυπώνεις μαζεμένες?Πρακτικά ρωτάω εάν πρέπει να είναι ταχύτατος η όχι.

Εάν δεν πρέπει να είναι εξαιρετικά γρήγορος, ένας inkjet με inktank με 150 ευρώ θα σε καλύψει με το μικρότερο δυνατό κόστος εκτύπωσης.Εχω έναν HP μια 5ετια και πρακτικά πιο ακριβες βγαίνουν οι κόλλες α4 παρά το μελάνι που καταναλώνει.

Βέβαια δεν εκτυπώνω 12500(~40/μέρα για 365 μέρες) κάθε χρόνο και δεν ξέρω εάν θα άντεχε να βγάλει ~70000 στην 5ετια αλλά και κάθε 3ετια(τρέχουν κατά καιρούς δωρεάν επέκταση εγγύησης από τις κατασκευάστριες +1 χρόνο) να τον πετούσες πάλι στο κέρδος θα ήσουν από τα αναλώσιμα.

Το μόνο αρνητικό του δικού μου είναι ότι είναι αργος.Οχι κάτι τρομερό, αλλά εάν είχα πελάτη μπροστά μου και έπρεπε να του κόψω τιμολόγιο αυτά τα ~5-10 δευτερόλεπτα παραπάνω σε σχέση με κάποιο γρήγορο laser δεν θα μου άρεσαν.

Όμως εαν ήταν να του στείλω 40 σελίδες στο τέλος τις μέρας τι να κανε 3λεπτα,τι 5 λεπτά δεν θα είχε διαφορά.

Edit-> Ο δικός μου είναι ο hp 319 που ακόμα και αυτός που είναι από τους πρώτους inktank και πολύ basic έχει duty cycle 1000 σελίδες/μήνα, ο 580 που σου έβαλα στο link έχει 3000/μήνα.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Α) Μέχρι 1200 με όλα τα περιφερειακά (συμπ. μηχανικού πληκτρολογίου με numpad), τουλάχιστον 500gb μνήμη και δυνατή ram όπως προείπες.

Χρήσιμη η συμβουλή της διπλής οθόνης καθώς δύο πελάτες έχει τύχει να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα.

Β) Κατά κόρον ασπρόμαυρες εκτυπώσεις διπλής όψης , φούλ σκαναρίσματα διπλής όψης μιλάμε πάντα για κλασικό Α4 . Μας ενδιαφέρει η εκτύπωση των πρώτων 3-4 σελίδων ,  Δούλευα σε epson WF-C579R  ,  πράγματι η δυναμικότητα του για τα δεδομένα ήταν υπέρ του δέοντος.Πατώντας στην αξιοπιστία,  γλυκοκοιτάζω κάτι αντίστοιχο μικρότερης δύναμης. Και ecotank  καθώς το κόστος στις κασέτες μελανίου ήτανε λιγάκι "αλμυρό"

Θα συγκρίνω την πρόταση σου και θα επανέλθω 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...