JOHN ONLY Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έκανα βλακεία το ξέρω αφού προσπάθησα να επισπευσω την απόψυξη από έναν ψυγειο-καταψύκτη με ένα μαχαίρι! Πάνω που έβγαζα κομμάτια πάγου από τον πάτο ακούστηκε ένα κρακ και μόλις έφυγε ο πάγος φάνηκε μια ρωγμή. Εγώ που το ακούμπησα δεν φαίνεται να έχει βάθος η ρωγμή ούτε τρεμοπαιζει, είναι σταθερό. Σε αντίστοιχο παλαιότερο θέμα που διάβασα ο ts άκουσε και διαρροή ενώ εγώ όχι. Παίζει οριακά να την γλίτωσα ή την έκανα την ζημιά και είμαι για άλλο ψυγείο? Μετά από μέρες θα το δοκιμάσω να δουλέψει. Ευχαριστώ Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2024 από JOHN ONLY
johnbond Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Εξαρτάται τι έχει εκει κάτω.. δε νομιζω οτι έχει πάθει τίποτα. Εγώ απο απροσεξία τύπου τσάκωνα είχα καταφέρει και τρύπησα όλη την πλάτη του καταψύκτη με το τρυπάνι. Αν δε χτυπήσεις τα ηλεκτρονικά ή τις σωληνώσεις δεν υπάρχει θεμα. 2 1 2
haris_216 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 "Κλασσική" περίπτωση αυτή με την κατάψυξη και το μαχαίρι. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος Για το αν το χάλασες ή όχι θα δείξουν οι επόμενες μέρες, όταν το ξαναβάλεις σε λειτουργία. Δεν έχει νόημα να το κρατήσεις εκτός λειτουργίας (ανέφερες ότι "Μετά από μέρες θα το δοκιμάσω να δουλέψει") καθώς δεν θα γιάνει αν του έχεις κάνει ζημιά. Εκτός πια αν στο μεταξύ δεν το χρειάζεσαι. Αλλιώς το βάζεις και βλέπεις αν έγινε "πατάτα" ή όχι (να σου φύγει και από το μυαλό). Στα θετικά που μπορείς να σκέφτεσαι είναι η απουσία ήχου διαρροής και η απουσία μυρωδιάς. Χωρίς βέβαια αυτό να είναι κάτι σίγουρο 2
JOHN ONLY Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Ευχαριστώ, δεν θα μείνει εκτός ρεύματος για να γιατρευτεί!😛 1
SeNNinhA Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, JOHN ONLY είπε Καλησπέρα, έκανα βλακεία το ξέρω αφού προσπάθησα να επισπευσω την απόψυξη από έναν ψυγειο-καταψύκτη με ένα μαχαίρι! Πάνω που έβγαζα κομμάτια πάγου από τον πάτο ακούστηκε ένα κρακ και μόλις έφυγε ο πάγος φάνηκε μια ρωγμή. Εγώ που το ακούμπησα δεν φαίνεται να έχει βάθος η ρωγμή ούτε τρεμοπαιζει, είναι σταθερό. Σε αντίστοιχο παλαιότερο θέμα που διάβασα ο ts άκουσε και διαρροή ενώ εγώ όχι. Παίζει οριακά να την γλίτωσα ή την έκανα την ζημιά και είμαι για άλλο ψυγείο? Μετά από μέρες θα το δοκιμάσω να δουλέψει. Ευχαριστώ Όπως κάθε άλλο υλικό επισκευάζεται. Μην το αφήσεις έτσι. Πάρε μια εποξική κολλα για συνθετικά υλικά και κλείσε την τρύπα. Πχ https://www.skroutz.gr/s/25409287/Bison-Fast-Fix2-Plastic-Liquid-Plastic-Glue-2-Component-Transparent-10ml-27534.html 2
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Aντί να παλευεις με μαχαίρια και σφυριά πάρε το σεσουάρ και λιώσε τους πάγους την επόμενη φορά. Αλλιώς κάνε το με πλαστική σπάτουλα.
piccolino Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Πετσέτα βρεγμένη με ζεστό νερό. Την ακουμπάς στα τοιχώματα της κατάψυξης, την αφήνεις μερικά δευτερόλεπτα, την ξαναβρέχεις με ζεστό νερό, επαναλαμβάνεις (3-4 φορές συνήθως φτάνουν). Ζεσταίνεται ο πάγος, ξεκολλάει, τον τραβάς και βγαίνει. Το καθαρίζεις, το αφήνεις μισή - μία ώρα βγαλμένο απ τη πρίζα (αυτό απ ότι έχω ακούσει για να λιώσει και ότι έχει παγώσει εσωτερικά) και έτοιμος. 1
safridia Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Εχω κανει ακριβως την ιδια μ@$%^# Στην δικια μου περιπτωση κατι χαλασε, με ενα 50αρικο που αλλαξαμε ξαναδουψε οκ, θερμοστατης πρεπει να ηταν μαλλον, οχι σωληνακια.
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Σβήνεις ψυγείο, ανοίγεις κατάψυξη και βάζεις έναν ανεμιστήρα δαπέδου να φυσάει φουλ αέρα μέσα στην κατάψυξη. Ο αέρας τώρα καλοκαίρι είναι και ζεστός οπότε θα ζεστάνει αμέσως την κατάψυξη. Τεσταρισμένο μερικές φορές από μένα, από τότε που το ανακάλυψα κάνω απόψυξη σε 10-15 λεπτά. Άμα έχουν μαζευτεί μέσα οι παγετώνες της Ανταρκτικής άντε να θέλει λίγο παραπάνω 1
gpapadakis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, JOHN ONLY said: Καλησπέρα, έκανα βλακεία το ξέρω αφού προσπάθησα να επισπευσω την απόψυξη από έναν ψυγειο-καταψύκτη με ένα μαχαίρι! Πάνω που έβγαζα κομμάτια πάγου από τον πάτο ακούστηκε ένα κρακ και μόλις έφυγε ο πάγος φάνηκε μια ρωγμή. Εγώ που το ακούμπησα δεν φαίνεται να έχει βάθος η ρωγμή ούτε τρεμοπαιζει, είναι σταθερό. Σε αντίστοιχο παλαιότερο θέμα που διάβασα ο ts άκουσε και διαρροή ενώ εγώ όχι. Παίζει οριακά να την γλίτωσα ή την έκανα την ζημιά και είμαι για άλλο ψυγείο? Μετά από μέρες θα το δοκιμάσω να δουλέψει. Ευχαριστώ Θα δείξει όταν το βάλεις μπροστά, αν έχεις τρυπησει σωληνακι, θα χάσει όλο το αέριο του, οπότε το ψυγείο δε θα ψύχει καθόλου. Έχει μια εποξικη κόλλα stick που είναι σαν πλαστελίνη, την πλάθεις λίγο στο χέρι σου και την πιέζεις πάνω, πάρε αυτή είναι πιο εύκολη για να κλείσεις την τρύπα. Πριν τη βάλεις τρίψε λίγο με ένα πράσινο σφουγγαρακι κουζίνας, και σκούπισε. Πχ https://xideas.gr/xrwmata/kolles/bison-epoxike-kolla-stick-aqua-066075002.html Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2024 από gpapadakis
digitalarchive Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 αν μυριζει περιεργα παντως εχει φυγει ολο το φρεον παθών...
safridia Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Εαν δεν μυρισε περιεργα οντως δεν εχει φυγει τιποτα. Ενα αυτοκολλητο ειναι το μονο που θελει, καποιο αυτοκολλητο που δεν εχει χαρτινη αλλα πλαστικη υφη για να αντεξει την υγρασια. πχ αυτοκολλητο βινυλιου και τελος.
JOHN ONLY Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Τελικά μετά από 2 ώρες που το έχω βάλει στην πρίζα, η κατάψυξη δείχνει να είναι οκ αλλά η συντήρηση είναι στους ~19 βαθμούς κελσίου. Θα το δω και αύριο το πρωί αλλά μάλλον την έκανα την βλακεία. Σε περίπτωση που υπάρχει θέμα τι τεχνικό πρέπει να ψάξω; Ψυκτικό; Με ~230€ βλέπω έχει υπάρχουν καινούργια. Θα αξίζει λέτε η επίσκεψη και η όποια επισκευή σε σχέση με την αγορά νέου? Ευχαριστώ
georgiouu Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) ακυρο ειδα οτι ηταν απο 6 ιουλιου Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2024 από georgiouu
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα