Προς το περιεχόμενο

KIOXIA EXCERIA PRO, PLUS G3 2TB και PLUS Portable SSD Review


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθώς τα δεδομένα, η ταχύτητα και η ενεργειακή αποδοτικότητα παίζουν κρίσιμο ρόλο στις μέρες μας, η επιλογή του κατάλληλου μέσου αποθήκευσης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή ψηφιακή εμπειρία κάθε χρήστη.

Το όνομα KIOXIA προκύπτει από την Ιαπωνική λέξη «kioku» που σημαίνει μνήμη, σε συνδυασμό με την ελληνική λέξη «αξία» (axia) και είναι σχετικά πρόσφατο αφού η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018. Ενδεχομένως τα προϊόντα της εταιρείας να μην βρίσκονται στην λίστα των κορυφαίων επιλογών σας αν και οι πιο καλά πληροφορημένοι ίσως γνωρίζουν ότι η Ιαπωνική εταιρεία, με έδρα το Τόκιο, αποτελεί θυγατρική της Toshiba Memory Corp. που όπως είναι γνωστό έχει τεράστια παράδοση και είναι από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής μνήμης NAND flash. Μετά την μετονομασία της επιχείρησης σε KIOXIA, η εταιρεία διατηρεί το δικό της εργοστάσιο κατασκευής μνήμης NAND flash έχοντας μάλιστα και τη δική της τεχνολογία μνήμης flash που ονομάζει BiCS FLASH.

Τελευταία, η εταιρεία έχει κάνει σημαντική εμπορική πρόοδο στον χώρο των μέσων αποθήκευσης που αξιοποιούν τα πρότυπα PCI Express και NVMe και τα νεότερα προϊόντα της (όσα τουλάχιστον χρησιμοποιούν τον τελευταίας γενιάς ελεγκτή Phison E18 και την τεχνολογία μνήμης 112-layer BiCS5 3D TLC NAND flash) δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τα προϊόντα των πλέον αναγνωρισμένων και δημοφιλών εταιρειών στον χώρο των μέσων αποθήκευσης.

kioxia.jpg.65cc61f111b6f4f8ea2f73419d9e9e80.jpg

Στο παρόν review, θα κάνουμε κάτι ξεχωριστό αφού θα αξιολογήσουμε δύο μονάδες από το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, τα KIOXIA EXCERIA PLUS G3 και EXCERIA PRO NVMe SSD αμφότερα σε χωρητικότητα 2 ΤΒ. Στη διάθεση μας είχαμε επίσης και το EXCERIA PLUS Portable SSD σε χωρητικότητα 2TB, χωρίς να χάσαμε ευκαιρία να προχωρήσουμε σε αντίστοιχες μετρήσεις.

Ας τα δούμε αναλυτικά

Το KIOXIA EXCERIA PLUS G3 NVMe SSD 2 TB είναι μία από τις τελευταίες προσθήκες στην οικογένεια NVMe SSDs της Ιαπωνικής εταιρείας και υπόσχεται υψηλή απόδοση, μεγάλη ωφέλιμη χωρητικότητα για αποθήκευση δεδομένων και πολύ καλές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, που θα αναβαθμίσουν την απόδοση οποιουδήποτε υπολογιστή, επιτραπέζιου ή φορητού.

Διαβάστε ολόκληρο το review


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγα Σφαλμα να συγκρινεις SSD 500GB (80% γεματο) με SSD 2000GB (0% γεματο)
Εισαι αναξιοπιστος και κανεις δεν μπορει να σε παρει στα σοβαρα μετα απο ενα τοσο σημαντικο φαουλ.

  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 5/7/2024 στις 8:07 ΜΜ, gigasteo83 είπε

Μεγα Σφαλμα να συγκρινεις SSD 500GB (80% γεματο) με SSD 2000GB (0% γεματο)
Εισαι αναξιοπιστος και κανεις δεν μπορει να σε παρει στα σοβαρα μετα απο ενα τοσο σημαντικο φαουλ.

Δεν έγινε σύγκριση, και για αυτό δεν παρατίθενται διαγράμματα. Για να υπάρχει μία ιδέα που βρισκονται οι επιδόσεις μπήκαν μετρήσεις του 970... εξάλλου προκειται για παλαιο SSD της Samsung...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...