Προς το περιεχόμενο

Η Sony ανακοινώνει το τέλος της παραγωγής εγγράψιμων Blu-ray δίσκων για καταναλωτές

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομίζω την απάντηση την έδωσε η ίδια η ζωή. Αν πούλαγαν αρκετά δεν θα σταματούσε η παραγωγή.

Τόσο μεγάλοι όγκοι σε ιδιώτες αφορούν ελάχιστους και κυρίως για ταινίες. 

Πόσο προσωπικό υλικό να παράξεις αν δεν είσαι επαγγελματίας.

Αν είσαι επαγγελματίας τότε NAS & Cloud μαζί. Δες το σαν έξοδα της επιχείρησης σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, Thresh said:

Όταν δεν αγοράζει ο κόσμος, δεν είναι βλάκες να παράγουν για να κάθονται στα ράφια.

Κακά τα ψέματα,  τα BD-RW δεν έπιασαν ποτέ.

Δεν πήρα  πότε  στο PC... και το άλλο  στην ΤV ήταν  μαζί  με Ηχοσύστημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα τα DVD recorder, δε ασχοληθηκε κανενας να γραφει δισκακια Blue.
Πολλα τα λεφτα σε πατεντες και δικαιωματα και...και...
Μονοι τους τα πεθανανε.
Δε νομιζω να κλαψουνε πολλοι την απωλεια.

οσο για το

Αναφορά σε κείμενο

οι δίσκοι Blu-ray μπορούν να διατηρήσουν δεδομένα για δεκαετίες

Kαποιοι διαφωνουν
πηγη: disk rot

Επεξ/σία από Le Perv
  • Like 2

24 λεπτά πριν, Le Perv είπε

Kαποιοι διαφωνουν
πηγη: disk rot

Σε σωστές συνθήκες αποθήκευσης/διατήρησης των δίσκων, θα μπορούσαν όντως να κρατήσουν δεκαετίες. Ειδικά τα BD. To 70% των απλών CD διαβάζετε μετά από 100 χρόνια. Πιο πολύ θα με απασχολούσε το bit rot στους σκληρούς που και αυτό είναι αρκετά σπάνιο.

• Like 2
  • Thanks 1

Θα μου μενει αξεχαστη η χαρα της πρωτης εγγραφης CD.Μετα το ιδιο σε DVD, αλλα το ιδιο και σε BD.Oσοι το εζησαν πισω στα χρονια, ηταν ωραιες εποχες.Πρωτα παιρναμε τα player και μετα ονειρευομασταν τα recorder.Ολα αυτα γιατι εζησα και τα επιτραπεζια.Εκει τα recorder ηταν απλησιαστα.Eυχαριστουμε SONY.

• Like 3

14 λεπτά πριν, Bogdi είπε

Σε σωστές συνθήκες αποθήκευσης/διατήρησης των δίσκων, θα μπορούσαν όντως να κρατήσουν δεκαετίες. Ειδικά τα BD.

Έχω εδώ και αρκετά χρόνια BD recorder, επειδή κάποτε είχα τη συνήθεια να κάνω κάποια backup σε DVD σκεφτηκα να το γυρίσω σε μπλουρει λόγω χωρητικότητας/χώρου. Είχα αγοράσει λοιπόν δισκάκια BD-RW Verbatim τα οποία είχα γράψει σε ενδιάμεση ταχύτητα και πάντα verify υστερα από την εγγραφή. Αποθηκευμένα λίγα έτη σε θήκες σε συρτάρι χωρίς υγρασία/ζέστη. Τα πιάνω κάποια στιγμή να πάρω κάποια αρχεία που χρειάστηκα και κάποια είχαν «πιάσει» bad sectors. Και αυτό ήταν το τέλος τους για εμένα, πλήρης απογοήτευση.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάμαι : Εποχή pentium II 350mhz.. Τα επανεγκραψημα dvd ητε δεν είχαν βγει ακομα ητε ηταν πανάκριβα.. Overclocking 500mhz (ναι εβγαζε μεγάλα Overclocking ο συγκεκριμένος για πλακα) . Water cooling ψυγείο αυτοκίνητου. Μια κασα απο 5κιλο λαδι για δοχείο νερού. Ψήκτρα waterblock απο χαλκο ιδιοκατασκευη. Και κατι επανεγκραψημα cd που αντί για 650mb ηταν 700+. Ειχα βρει και ενα κολπο που έγραφα και στον πίνακα περιεχόμενων και το εκανα καπου 750mb. Μετατροπή dvd σε divx και εγγραφή σε cd.. Και κανα 24ωρο να γίνει η μετατροπή..  Αυτες ηταν εποχές..  Τωρα γράφει ο κάθε φλουφλης σε σκληρό δίσκο χωρίς καν pc, με ταμπλετα android.. (και εγω μαζι). Πάει, χάθηκε η μαγεία.  Συγκίνηθηκα. Παω να ψαξω να βρω κάτι κασέτες ήχου που κράτησα.. 

:)

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 3

34 λεπτά πριν, PCharon είπε

Έχω εδώ και αρκετά χρόνια BD recorder, επειδή κάποτε είχα τη συνήθεια να κάνω κάποια backup σε DVD σκεφτηκα να το γυρίσω σε μπλουρει λόγω χωρητικότητας/χώρου. Είχα αγοράσει λοιπόν δισκάκια BD-RW Verbatim τα οποία είχα γράψει σε ενδιάμεση ταχύτητα και πάντα verify υστερα από την εγγραφή. Αποθηκευμένα λίγα έτη σε θήκες σε συρτάρι χωρίς υγρασία/ζέστη. Τα πιάνω κάποια στιγμή να πάρω κάποια αρχεία που χρειάστηκα και κάποια είχαν «πιάσει» bad sectors. Και αυτό ήταν το τέλος τους για εμένα, πλήρης απογοήτευση.

Γύρω στα 60 είχα κρατήσει (μεταφορά από 300 περίπου DVD που είχα) όλα Verbatim BD-R+ (LTH βέβαια). Όταν πριν 1,5 χρόνο αποφάσισα να τα ξεσκαρτάρω και να κρατήσω ότι χρειάζομαι, γύρω στα 3-4 πέταξαν error σε έστω 1 σημείο ενώ πάνω από 10 είχαν δυσκολία στην αντιγραφή και με τα retries έκαναν κανα μισάωρο αλλά τα έσωσα. Όλα γραμμένα με Pioneer BDR-S08 που θεωρούταν κορυφή στις μέρες του.

Άρα, αν και πολύ φανατικός οπαδός, στο χρονοντούλαπο. Σε Synology SHR-2 και το κεφάλι σου ήσυχο, και σβήνουμε και τίποτα.

• Like 2
  • Sad 2

3 hours ago, Sorath said:

Μόνο η sony σταμάτησε, όχι όλοι οι κατασκευαστές.

Τα οποία ήταν και κακής ποιότητας. Verbatim και πάλι verbatim.

3 ώρες πριν, oldnew είπε

Θυμάμαι : Εποχή pentium II 350mhz.. Τα επανεγκραψημα dvd ητε δεν είχαν βγει ακομα ητε ηταν πανάκριβα.. Overclocking 500mhz (ναι εβγαζε μεγάλα Overclocking ο συγκεκριμένος για πλακα) . Water cooling ψυγείο αυτοκίνητου. Μια κασα απο 5κιλο λαδι για δοχείο νερού. Ψήκτρα waterblock απο χαλκο ιδιοκατασκευη. Και κατι επανεγκραψημα cd που αντί για 650mb ηταν 700+. Ειχα βρει και ενα κολπο που έγραφα και στον πίνακα περιεχόμενων και το εκανα καπου 750mb. Μετατροπή dvd σε divx και εγγραφή σε cd.. Και κανα 24ωρο να γίνει η μετατροπή..  Αυτες ηταν εποχές..  Τωρα γράφει ο κάθε φλουφλης σε σκληρό δίσκο χωρίς καν pc, με ταμπλετα android.. (και εγω μαζι). Πάει, χάθηκε η μαγεία.  Συγκίνηθηκα. Παω να ψαξω να βρω κάτι κασέτες ήχου που κράτησα.. 

:)

CD Εννοεις, γιατι Pentium II 350 ηταν καπου 1998, τοτε καναν τα πρωτα βηματα τα CD writer. DVD writer ξεπεταχτηκαν μετα το 2004

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...