Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση 7.0 Home Cinema σε 7.2.2 :)


GeorgeVizaniaris
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από CostasRompotis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας

Είπα να κάνω ένα topic σχετικά με τις απορίες που έχω, μιας και ντρέπομαι να πάω σε κατάστημα και να σπαταλήσω χρόνο σε υπάλληλο που ίσως α) να μην ξέρει ή β) να μην έχει όρεξη να ασχοληθεί για την αναβάθμιση του home cinema του σπιτιού μου. λογικά δεν θα γίνουν άμεσα οι αγορές (εντός του έτους σίγουρα) αλλά θέλω να κάποιες προτάσεις γιατί οι πληροφορίες στο ιντερνετ είναι άπειρες όμως δεν συνδυάζονται όλα και μπορεί να μην βγει καλό το αποτέλεσμα.

Θα ευχαριστήσω προκαταβολικά όποιον ασχοληθεί

Λοιπόν

Ο χώρος που το έχω στήσει, είναι 4μ πλάτος ( Περιέχει τηλεόραση 65", κεντρικό ηχείο, δεξιά και αριστερά κολώνες ηχεία) επί 5μ μήκος ( περιέχει στο πλαϊ δεξια και αριστερά ηχεία surround left/ right αν τα λέω καλά), ύψος 2,8μ ( έχω 2 ηχεία για Atmos τοποθετημένα, δεν είναι συνδεδεμένα) και πίσω από τον καναπέ έχω 2 ηχεία, ίδια με τα πλαίνα (και αναφέρονται ως surround back left / right) 

Ο ενισχυτής είναι ένας Yamaha 7.1 δεκαπενταετίας ( θα αλλαχτει ουτως η άλλως γιατι δεν έχει atmos ) 

τα ηχεία που διαθέτω είναι τα εξής

center : Cambridge Audio Aero 5

right / left : Bowers & Wilkins 603 S3 ( με πιεσμένους τους κωνους και των 2 κολωνών)

surround left/right : Cambridge Audio Aero 3

surround back left/right : Cambridge Audio Aero 3

Ξεκινάω τα ερωτήματα: 

ο χώρος είναι κατά 70% για home cinema και 30% μουσικής

Ενισχυτή θα χρειαστεί να αλλάξω οπωσδήποτε οκ.
Έχω σταμπάρει τον Denon AVC-X4800H. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτό το budget? Ουσιαστικά θέλω 7,2,2 χωρίς να βάλω και άλλον ενισχυτή, γιατί στις περιγραφές των ενισχυτών, επικρατεί μια σύγχυση ( ή εγω δεν τα καταλαβαίνω σωστά) 

Subwoofer ΔΕΝ ΕΧΩ χαχα 

Μέναμε σε διαμέρισμα και ήδη με τις κολώνες μου έκαναν παρατήρηση για το μπάσο. Τώρα μένουμε σε μονοκατοικία.

Το ερώτημα είναι, να πάρω 2 10" ή ένα 12"? Σαν πρόταση έχω το Klipsch R-100SW

 

Τέλος, επειδή τις κολώνες τις έχω 20 έτη, οι μικρές μου, έχουν πιέσει τους κώνους των mid και το 1 tweeter, έλεγα να άλλαζα σε κάτι νεότερο και δυνατότερο τύπου Klipsch R800f ή Klipsch R-605FA αν ο νέος ενισχυτής το δεχόταν με τα έξτρα 2 Atmos. Και έκανα ένα 7,2,4

 

p.s η γυναίκα μου δεν θα με διώξει, της αρέσει και εκείνης η όλη εμπειρία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Επεξ/σία από GeorgeVizaniaris
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα φιλε.

Αρχικα ΠΡΕΠΕΙ να πας σε καποιο εξειδικευμενο καταστημα μιας και οι υπαλληλοι εκει συνηθως ειναι σωστα καταρτισμενοι και οχι μονο μπορουν αλλα και θελουν να σε βοηθησουν. Επισης εκει θα ακουσεις και θα δεις και πραγματα και συμβουλες που οτι και να πουμε εδω δε θα φτασει μιας και καποια απο αυτα εχουν στημενα Demo rooms με διαφορα συστηματα.

Ενα απο τα βασικοτερα θεματα που διακρινω σε αυτα που λες ειναι οτι εχεις διαφορετικο κεντρικο σε σχεση με τις κολωνες με αποτελεσμα να χανουν καπως:

To create a seamless front soundstage, the center channel speaker must match the tonality of the front left and right speakers.

Για να γινει αυτο υπαρχουν matched sets απο καθε εταιρεια.

Θα προτεινα να πας να ακουσεις διαφορες εταιρειες πριν αποφασισεις (το λεω γιατι βλεπω γραφεις για Klipsch μονο). 

Οσον αφορα τα Subs 2 ειναι παντα καλυτερα απο 1 ακομα και μεγαλυτερο.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Subwoofer Klipsch μακριά κι αγαπημένοι,  υπάρχει κι άλλο θέμα εδώ παρόμοιο με το δικό σου που αναφέρουμε το γιατί. Εν τάχει έχει πήξει το διαδίκτυο με τους προβληματικούς ενισχυτές, καλύτερα svs να χεις το κεφάλι σου ήσυχο, εννοείται καλύτερα δύο 10ιντζα από ένα 12ιντζο και ξεκινάς στήνοντάς τα διαγώνια απέναντι. 

Τώρα όσον αφορά τον ενισχυτή, ο 4800 που αναφέρεις είναι killer, δεν χρειάζεσαι άλλον εκτός αν μας εξηγήσεις ποια είναι η σύγχυση να τη συζητήσουμε. Υποθέτω για το atmos οι μικρότεροι ενισχυτές αν θέλεις να χτίσεις 7.2.4 θέλουν έναν τελικό, ή εννοείς κάτι άλλο; Ο 4800 νομιζω το στήνει το 7.2.4. (αλλα θα κοιταξω το απογευμα το εγχειριδιο να το επιβεβαιωσω)  έχει ΧΤ32 ισοστάθμιση με 4 ξεχωριστά υπογούφερ αν θυμάμαι καλά αν θες να στήσεις στο μέλλον και 7.4.4 και θα σε καλύψει εξίσου καλά σε κινηματογράφο και μουσική. 

Για τα ηχεία, μιας και τα περισσότερα ηχεία σου είναι cambridge audio, βάζεις αγγελία τα b&w που ούτως ή άλλως πέφτουν και βαριά για ενισχυτή av και αγοράζεις τα αντίστοιχα δαπέδου απ αυτά που έχεις που είναι πιο άνετο φορτίο, καλό είναι σε σετ ηχείων home cinema όλα τα ηχεία να είναι της ίδιας εταιρίας και ιδανικά του ίδιου σετ για λόγους προπάντων ηχητικής ομοιμορφίας αλλά και αισθητικής. 

Επεξ/σία από CostasRompotis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους 2 σας! 

Το κεντρικό θα το άλλαζα σε ίδιας μάρκας και σειράς με τις κολώνες, απλά δεν ήθελα να το αναφέρω γιατί το θεωρούσα δεδομένο, οπότε λάθος μου

Την σύγχηση την αναφέρω γιατί βλέπω ενισχυτές που λένε 11,2 πχ και σου γράφει σε υποσημείωση ότι πρέπει να μπει άλλος ένας τελικός κτλ κτλ. Νομίζω ο 4800 και η Denon γενικά είναι η πιο ξεκάθαρη σε αυτό το κομμάτι ( σαν εναλλακτικό είχα τον Marantz cinema 50 ) 

Τα B&W μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σε άλλο δωμάτιο μόνο για μουσική πχ, δεν έχω θέμα. Γενικά δεν μου αρέσει να πουλάω αντικείμενα, δεν μου αρέσει η διαδικασία.

Οπότε κρατάω το SVS σαν Sub, αν και βγαίνω πολύ εκτος budget γιατι είδα ξεκινάνε έκαστος στα 700-800€

Ενισχυτή denon 4800

από κολώνες? τα Klipsch θα με εσωζαν γιατί έχουν απ'ολα, είναι όμορφα και θεωρητικά καλή εταιρεία. Ειδικός δεν είμαι (με real estate ασχολούμαι) οπότε ακούω κάθε πρόταση

Τέλος σε κατάστημα θα πάω, αλλά να έχω κατασταλάξει σε 1-2 κολώνες / sub κτλ, μην μου βάζει να παίζει και να ζητάω κάτι άσχετο. Εκτιμώ πολύ  τον χρόνο του καθενός

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνωμη αλλα καπου σ εχασα, το κεντρικο σου (διαλογων) δεν ειναι το aero 5 και κολωνες b&w? Εγω σου λεω κρατα τα b&w αφου μπορεις να τα βαλεις αλλου και παρε κολωνες της cambridge audio ωστε να ειναι ολα ιδιας εταιριας, ειπαμε μη μπερδευουμε σε σετ ηχειων διαφορετικες μαρκες μεταξυ τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι ακριβώς είναι. Απλά Cambridge Audio Aero κολόνες δεν βρίσκω παρά μόνο από εξωτερικό. Δεν ξέρω και ποιοτικά πως είναι σαν μοντέλα. Τα έχω και αυτά καμία δεκαριά χρόνια και κριτήριο ήταν το αισθητικό και η χαμηλή τιμή τους 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρε βιβλιοθηκης ιδια μ αυτα που εχεις, δεν ειναι απαραιτητο δαπεδου για μπροστα, ισα ισα μικροτερα φορτια για τον ενισχυτη γιατι οι av δεν φημιζονται για τα τροφοδοτικα τους. Μη μπλεξεις κλιπς μ αυτα που ηδη εχεις, εντελως αλλη ηχητικη ταυτοτητα, θα κανει μπαμ η διαφορα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα ηχεια βιβλιοθήκης αυτής της εταιρείας ειναι με 1x 6,5" στα 120watt και κοστίζει 650€. Θα αποδόσει το ίδιο με κολόνες? Εφόσον το budget μου φτάνει τα διπλά, μπορώ να αλλάξω και τις κολόνες και το κεντρικό, αν αυτό είναι το θέμα. Επίσης, επειδή είδα ότι έχετε B&W, αν μου λέγατε που πουλάνε μεμονωμένα ηχεία, θα άλλαζα τα χτυπημένα και με τα "ρεστα"¨θα έπαιρνα ένα κεντρικο b&w (αν πουμε ότι πρεπει να ειναι ιδια μαρκα και σειρα οι κολονες με το κεντρικο) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί ν αλλάξεις το κεντρικό αφού είναι σετ με τα  υπόλοιπα surround και back surround; Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος, αυτή τη στιγμή αν έχω καταλάβει καλά, έχεις μία 7άδα ηχείων αποτελούμενα από ένα ζευγάρι δαπέδου b&w ένα κεντρικό aero 5 και δύο ζευγάρια aero 5, σωστά; Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το παιδεύεις. Για να σου απαντήσω αν το βιβλιοθήκης θα αποδώσει ίδιο με κολώνες,  στην περίπτωσή σου ναι. Ποια είναι αυτή η περίπτωση; Η χρήση επτακάναλου set up για κινηματογράφο, η οποία εκ των πραγμάτων υπαγορεύει την παρουσία υπογούφερ.

Αφού λοιπόν θα χεις ένα ή περισσότερα υπογούφερ, ποιος ο λόγος για μεγαλύτερο ηχείο που θα σου στοιχίσει περισσότερο, θα ταλαιπωρήσει και τον ενισχυτή περισσότερο και στην τελική δεν θα σου δώσει την έκταση και τον όγκο χαμηλού που θα σου δώσει το υπογούφερ. Κύριοι ξεκολλήστε απ τα στερεότυπα, τα ηχεία δαπέδου ανέκαθεν ήταν ανάγκη των δικάναλων, των ανθρώπων δηλαδή που στήνουν ένα σύστημα καθαρά για ακρόαση μουσικής. Από ανάγκη λοιπόν παρουσίας σωστού χαμηλού, η αγορά επιδαπέδιων ηχείων ήταν υποχρεωτική. Γιατί; Γιατί το δαπέδου προσφέρει τα λίτρα καμπίνας και το χώρο για δύο γούφερ που θα δώσουν τον απαραίτητο όγκο χαμηλού. Αυτό όμως με τη σειρά του ζητάει ενισχυτή με αποθέματα ισχύος, για πηγαίνετε να δείτε τι ενισχυτές οδηγάνε αυτά τα ηχεία. Και δε μιλάω για άσχετους που απλά πάνε και παίρνουν έναν τυχαίο no name ενισχυτή και νομίζουν ότι οδηγάνε και ακούνε σωστά τη μουσική τους. Μπαρμπούτσαλα.  Αυτά τα ηχεία θέλουν ενισχυτές με σοβαρά ενισχυτικά στάδια, με τροφοδοτικά και υλικά που δίνουν τα απαραίτητα ρεύματα να οδηγήσουν τα δαπέδου σωστά, να χει σωστή απόσβεση το γούφερ κι όχι να το πάρεις στο χέρι. Ολο το φορτίο σ έναν ενισχυτή είναι το γούφερ.

Ρίξτε μία ματιά σε ενεργό ηχείο τριών δρόμων και θα καταλάβετε, για το τουίτερ θα έχει ενισχυτή 20watt, για το μεγάφωνο μεσαίων 30 ή 40 watt ανάλογα τη διατομή και για το γούφερ μπορεί να χει 80 ή και 100watt. Μόνο για το γούφερ έτσι; Κι εσείς θέλετε με έναν ενισχυτή a/v ακόμα και σχετικά μεγάλο σαν τον 4800, που δηλώνει 125watt αλλά αυτά είναι υπό προυποθέσεις, σε δικάναλη ακρόαση και με μία σχετική παραμόρφωση, που πολυκάναλα ζήτημα να σου δώσει 50 -60 πραγματικά watt και με τροφοδοτικά που δεν συγκρίνονται μ έναν σοβαρό ολοκληρωμένο ή έναν τελικό, να οδηγήσετε ένα δαπέδου με 2 6,5ιντζα ή ακόμα πιο αστείο με δύο 8άρια γούφερ; Που στο κάτω κάτω με την ισοστάθμιση είστε και υποχρεωμένοι να αποκόψετε τα ηχεία στα 80hz, οπότε ποιος ο λόγος ύπαρξης δαπέδου στον κινηματογράφο; 

Ε όχι ρε παιδιά, δε γίνεται αυτό, εντάξει θ ακούσεις αλλά τι θ ακούσεις και πόσο θα ταλαιπωρήσεις τον ενισχυτάκο; Δεν υπάρχει λόγος, μ ένα ζευγάρι βιβλιοθήκης και δύο κλειστού τύπου υπογούφερ απολαμβάνεις και κινηματογράφο και μουσική και δεν ταλαιπωρείς τον ενισχυτή σου.  Ακόμα κι αυτοί που έχουν δαπέδου όπως εγώ, πάλι κομμένα τα έχω στους 80 κύκλους κι έχω κι έναν τελικό τερατάκι, θα μπορούσα να τα κόψω στους 40 με τον τελικό αλλά και πάλι γιατί; Να χάσω τις ωραίες μου χαμηλές που θα μου τις αναπαράγει πολυ καλύτερα το υπογούφερ; Οχι βέβαια, απλή φυσική παίδες, μην το παιδεύτε άλλο και μην κολλάτε με στερεότυπα. 

Τα b&w που έχεις είναι το επόμενο μοντέλο απ τα δικά μου, έχεις ψάξει να βρεις μετρήσεις στο διαδίκτυο; Ασε τι λέει η εταιρία, έχεις δει τη βύθιση της αντίστασης; Εχεις δει την ευαισθησία; Ξέρεις τι ενισχυτή θέλουν; Πέφτουν στα 3,8 Ωμ με τα δύο 6,5ιντζα γούφερ, ευαισθησία αν θυμάμαι καλά 86db, θέλουν ενισχυτή με σοβαρό τροφοδοτικό, ιδανικά έναν τελικό σαν τον δικό μου που στα 8Ωμ βγάζει λίγο παραπάνω από 200watt και όταν πέφτει στα  4Ωμ το ηχείο η ισχύς του μετρημένα φτάνει τα 350watt. Πραγματικά watt, όχι του κώλου. Τι να του κάνει ο av με τα 125 ψεύτικα wattάκια; Τσίκι τσίκι τσούκου τσούκου κι άντε ανέβα την ανηφόρα. 

Εχεις υπογούφερ; Κάνε ένα τεστ, βάλε τα δαπέδου κομμένα στους 80 κύκλους με μουσική και βάλε μετά και τα βιβλιοθήκης με τις ίδιες ρυθμίσεις και πες μου αν και τι διαφορά άκουσες. Βάλε και τα δαπέδου σκέτα χωρίς υπογούφερ, να κλάψεις ελεύθερα ψάχνοντας που πήγαν οι χαμηλές. 

Τέλος πάντων αυτά είχα να πω, τα χω δοκιμάσει αυτά τα πράγματα εδώ και 25 χρόνια, η ταπεινή μου άποψη είναι, δεν υποχρεώνω κανέναν, έναν μπούσουλα προσπαθώ να δώσω να γλιτώσεις χρήματα, από κει και πέρα μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις, εμπειρία θα αποκτήσεις απλά θα την πληρώσεις διπλά. 

Σόρυ για το σεντόνι, για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαι. 

 

Στην σελίδα 52 του εγχειριδίου λέει ότι για διάταξη 11 ηχείων, (επτά κάτω και τέσσερα οροφή) θες οπωσδήποτε δικάναλο τελικό, άρα ο ενισχυτής έχει εννιά ολοκληρωμένα στάδια και χρήζει ύπαρξης τελικού για 11κάναλη διάταξη. https://www.denon.com/on/demandware.static/-/Library-Sites-denon_northamerica_shared/default/dw180bcf2a/downloads/avr-x4800h-owners-manual-en.pdf

Μετρήσεις των ηχείων που έχεις: https://www.audioholics.com/tower-speaker-reviews/b-w-603

 

 

Επεξ/σία από CostasRompotis
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και για τις πολύ επεξηγηματικές απαντήσεις που δώσατε.
Καταλαβαίνω απόλυτα τα παραπάνω, απλά από επιλογή, κάποιες φορές γίνομαι καταναλωτικό θύμα και ψάχνω πράγματα περιττά. ήσασταν πολύ ξεκάθαρος.

Εν κατακλείδι. Παίρνω ηχεία βιβλιοθήκης παρόμοιας σειράς με την δική μου, 2 svs 10" sealed και ενισχυτή τον Denon 4800.

2000-2100€ θα πήγαινε ενα σετ δαπεδου με 2 κλιπς 10", τα ίδια και το σενάριο που αναλύσατε παραπάνω.

το διάβασα το άρθρο του ενισχυτή, σε περίπτωση που έπαιρνα Klipsch με atmos ενσωματωμένα θα είχα αυτο το "θεμα". Απλά τώρα θα το "περιορίσω" στα 2 atmos που έχω στο ταβάνι ήδη.

να ρωτήσω γιατι sealed και όχι ported? αν και αισθητικά και σαν μέγεθος μου κάνουν 150% τα sealed από τα ported

επίσης, έγραψα λάθος τα δαπέδου μου 

ειναι τα s2 και όχι τα s3 αυτά που έχω

ειναι με κιτρινο ηχείο με κώνο (αυτα που τα εχουν χαλάσει οι μικρές μου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sealed επειδη θες και μουσικη, φυσικα θα χασεις λιγο εκταση και ογκο στις ταινιες. Ειναι καθαρα θεμα προτεραιοτητων, αν βλεπεις περισσοτερο ταινιες και λιγοτερο μουσικη το ported ειναι μονοδρομος, αν και μονο αν, το τονιζω, εισαι περισσοτερο της μουσικης (αλλα μην τρελλαθουμε σοβαρη δικαναλη ακροαση δεν υφισταται με av, απλα αξιοπρεπη), τοτε απλα για πιο σφιχτο χαμηλο επιλεγεις sealed.

Για το θεμα δαπεδου δεν ειμαι καθετος, προσεξε, απλα λεω οτι ουτως ή αλλως κροσαρισμενο στους 80 κυκλους θα παρεις χαμηλο ο,τι κι απ το βιβλιοθηκης οποτε ποιο το νοημα, το μονο θετικο οτι δε χρειαζεται βαση το δαπεδου αλλα αξιζει τη διαφορα κερδους στο χρηματικο;

Επεξ/σία από CostasRompotis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδή με βάση το σύστημα και τα μεγέθη των ηχείων θα φτιάξω και το έπιπλο της τηλεόρασης, αν βάλω βιβλιοθήκης, μεγαλώνω το έπιπλο και τα ακουμπάω πάνω του, δεν είναι θέμα. 

Το μόνο πρόβλημα είναι η επιλογή της Cambridge ότι δεν βρίσκω ουτε την ίδια σειρά, ούτε την πιο μεγάλη, μόνο την πιο μικρή.. 😕 

απο sub, μονο svs να κοιτάζω? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε κοιτα υπαρχουν τα ΧΤΖ, monolith, εγω προτιμω τα svs, δεν εχει ακουστει τιποτα, αξιοπιστα, τιμια, ποιοτικοτατα κι αποδοτικα κι υποστηριξη απ την ultimate audio που τα χω παρει οποτε τα συστηνω ανεπιφυλακτα.

Για τα ηχεια τι να σου πω, περιμενε μπας και τα βρεις μεταχειρισμενα ή παρε τα καταστηματα ενα ενα στο τηλεφωνο μηπως μπορει καποιος να τα φερει.

Επεξ/σία από CostasRompotis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, κοίταγα τώρα τα aero 3 που έχεις κι έχω την εντύπωση πως είναι δίπολα δεν ξέρω κατά πόσο είναι ιδανικά όσον αφορά τις προδιαγραφές της Dolby αν και στην περιγραφή λέει πως λειτουργούν και ως μονόπολα μάλλον αλλάζοντας τον τρόπο τοποθέτησης. Επίσης επειδή δεν κατεβαίνουν και πολύ χαμηλά αν και θα στο κάνει αυτόματα η ισοστάθμιση σιγουρέψου ότι την αποκοπή θα τη ρυθμίσει πάνω απ τα 90hz.

Για μπροστά αν δεν βρίσκεις τα δαπέδου ψάξε για τα aero 2 που είναι βιβλιοθήκης, δεν κάνουν τα aero 3 γι αυτή τη δουλιά. 

Επεξ/σία από CostasRompotis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα

Aero 3  έχω περιμετρικά και πίσω ηχεία. Αυτό το δίπολα/μονόπολα το έχω ακούσει, δεν ξέρω τι κάνει να πω την αλήθεια :) 

Aero 5 έχω στο κεντρικό 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...