phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Περίεργο και για Θεσσαλονίκη θα έλεγα, πάντως στην Αττική η διαθεσιμότητα διαμερισμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος είναι σχεδόν μηδενική στους περισσότερους δήμους, κάτι λίγα στα δυτικά προάστια και στα βορειοδυτικά που είναι υποβαθμισμένα. Και κάτι λίγα από στόμα σε στόμα που νομίζω ότι κυρίως έτσι γίνεται η δουλειά.
paylidis Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, phanispal είπε Έβγαλαν και το πρόγραμμα για ανακαίνιση και καλά για να βγουν και κάποια παλιά διαμερίσματα στην αγορά. Πώς πήγε αυτό; απατο πηγε... εκει ειναι ακομα τα λεφτα και περιμενουν... Ηταν εντελως λαθος εξαρχής, υπολογιζε 10000 ευρω δαπανες και σου επεστρεφε τα 4000 (αφου κανεις τις δαπανες και καταθεσεις αποδειξεις-στη πορεία το αλλαξαν κ εδιναν υπο προυποθεσεις και προκαταβολη 2000€). Το προβλημα δεν ειναι τοσο αυτο ομως αλλα: 1) το οτι ειχε οριο στο οικογενειακο εισοδημα σχετικα χαμηλό κατα τη γνωμη μου (προσωπικα το ξεπερνουσα αλλα δε δυναμαι να ανακαινισω το κενο ακινητο που διαθετω γιατι δε βγαινω οικονομικά-καθως πληρωνω δυσβασταχτο ενοικιο σε αλλο νομο απο το κενο παλιό ακινητο) 2) επρεπε να το εχεις δηλωμενο ως κενο στο Ε2 για 3 ετη (δε τα δηλωνουν ολοι τα κενα, αν δε το ειχες δηλωσει κενο ηθελε τροποποιητικη με κοστος 100 κατ ετος), ή εαν πχ ηταν του παππου το σπιτι κ πεθανε πριν 2 χρονια σε εβγαζε εκτος καθως το 3ο χρονο πριν ηταν 1η κατοικια καποιου. 3) "οικιστική περιοχή"-υπηρχε ασαφεια σε αυτο, γιατι σε καποια σπιτια σε χωρια/εκτος οικισμών δεν ηταν σαφες αν θεωρειται οικιστικη περιοχή ή οχι και δε σου απαντουσε κανεις με αποτελεσμα να υπαρχει κινδυνος να βρεθεις εκτος προγραμματος αφου κανεις τη δαπανη. Μεγα φαουλ. 4) το ποσοστο επιχορήγησης ηταν πολυ μικρο συγκριτικά με το ΦΠΑ (24%) που θα επρεπε να πληρωσεις, ενω και τα 10000 που θεωρουσε "αρκετα" για την ανακαινιση μονο ως αστειο θα μπορουσε να τα εκλάβει κανεις Πιο ασημαντα αλλα υπαρκτα 5) Οριο Ε=100τμ, παραπανω δηλαδη απο εναν ρεαλιστικο ΜΟ κατοικίας 6) ηθελε αρ παροχής, υπαρχουν χιλιαδες κενες κατοικίες επι χρονια που εχει αφαιρεθει τελείως ο μετρητης κ φαινονται ως μη ηλεκτροδοτουμενα στο Ε9, επρεπε λοιπον να πας να πληρωσεις 300 στο δεδδηε + οτιδηποτε αλλο σε ηλεκτρολογο για ΥΔΕ προκειμένου εν συνεχεία να κανεις την αιτηση Απο εκει και περα, ως προς την αρχικη ερωτηση του TS γνωρίζω πολλα (>5) ατομα/ζευγαρια που επωφεληθηκαν... προσωπικα δε μπορουσα, θεωρουμαι πλουσιος για το κρατος... και φυσικα τα περισσοτερα σπιτια πουληθηκαν με καπέλο... Οσοι δε βρηκαν σπιτι ειχαν μαλλον υπερβολικές απαιτησεις (δε το κρινω, και εγω θα ειχα αν ηταν να πληρωνω για 30 χρονια δανειο) ή υπερβολικα χαμηλο budget 1 ώρα πριν, phanispal είπε Περίεργο και για Θεσσαλονίκη θα έλεγα, πάντως στην Αττική η διαθεσιμότητα διαμερισμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος είναι σχεδόν μηδενική στους περισσότερους δήμους, κάτι λίγα στα δυτικά προάστια και στα βορειοδυτικά που είναι υποβαθμισμένα. Και κάτι λίγα από στόμα σε στόμα που νομίζω ότι κυρίως έτσι γίνεται η δουλειά. Σπιτια εχει, απλα τα φουσκωσαν...και δε χωραγαν στα ορια του προγραμματος... (και φυσικα δε μπορουμε να αναφερουμε καν το γραφικο "το κρατος να ρυθμισει τις τιμες", δε μπορει, και κατι τετοιο θα ηταν μαλλον καταστροφικο απο καθε αποψη στο real estate). υ.γ.: πολυς κοσμος ειχε μπει σε ενα πολυ λαθος τριπακι νομιζοντας οτι επειδη πηρε μια προεγκριση (που υπο αλλες συνθηκες η τραπεζα δε θα την εδινε με την καμια) ειναι εκατομμυριουχος και θα παρει βιλα με τα 150Κ και εχει το επανω χερι, του χαριζες γαιδαρο (call me ακινητο 450-500€/τμ) και το κοιταζε στα δοντια επειδη ηθελε βαψιμο, πατωματα και μια καινουργια λεκανη και νιπτηρα ξερω γω (true story)... κ καπως ετσι εμεινε με την προεγκριση στο χερι... Αλλοι πηγαν να καπηλευτουν τα δανεια που πηραν, δλδ σε σπιτι των 70Κ ηθελαν να δηλωσεις 100Κ και να τους επιστρεψεις τα 30 (μη λαμβανοντας υποψη το παρανομο του θεματος και φυσικα την αξιολογηση του ακινητου απο τη τραπεζα)... γενικα ειχε πολυ μουργα το βαρελι των υποψηφίων που μονο εαν πουλαγες κατι θα την αντιλαμβανοσουν... Επεξ/σία 5 Ιουλίου από paylidis 2
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, paylidis είπε απατο πηγε... εκει ειναι ακομα τα λεφτα και περιμενουν...[...] Το φαντάστηκα για να πω την αλήθεια. 44 λεπτά πριν, paylidis είπε Σπιτια εχει, απλα τα φουσκωσαν...και δε χωραγαν στα ορια του προγραμματος... Αυτό είπα, ότι έως 150.000€ οι επιλογές ήταν ελάχιστες, ή θα τα ξεπερνούσες για πλάκα μετά την ανακαίνιση (για την οποία όμως λεφτά δεν υπήρχαν για τους περισσότερους που ήθελαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα). 44 λεπτά πριν, paylidis είπε υ.γ.: πολυς κοσμος ειχε μπει σε ενα πολυ λαθος τριπακι νομιζοντας οτι επειδη πηρε μια προεγκριση (που υπο αλλες συνθηκες η τραπεζα δε θα την εδινε με την καμια) ειναι εκατομμυριουχος και θα παρει βιλα με τα 150Κ και εχει το επανω χερι, του χαριζες γαιδαρο (call me ακινητο 450-500€/τμ) και το κοιταζε στα δοντια επειδη ηθελε βαψιμο, πατωματα και μια καινουργια λεκανη και νιπτηρα ξερω γω (true story)... κ καπως ετσι εμεινε με την προεγκριση στο χερι... Συγγνώμη αλλά θεωρώ πως το παρουσιάζεις μονόπλευρα. Ένα σπίτι στις 100.000/130.000 που είναι με μαρμάρινους νεροχύτες του 1960 και παραπλήσια ντουλάπια και κουφώματα, άσχημο μπεζ μωσαϊκό, μπάνιο με πράσινες πορσελάνες και γελοία πλακάκια και γεμάτο διαδρόμους επειδή έτσι τα έφτιαχναν τότε, δε θέλει θέλει απλά βάψιμο, πλακάκια και καινούργια λεκάνη. Θέλει ριζική ανακαίνιση γιατί οδεύουμε προς το 2025. Αυτή την ανακαίνιση (τη σωστή, όχι το άρπα κόλλα) αν μου την κάνεις με έως 10.000€ σε προσλαμβάνω χθες. Και μην ξεχνάμε ότι το σκυρόδεμα δεν έχει απεριόριστο χρόνο ζωής. Να δώσεις π.χ. 140.000€ για κατασκευή του 1960, ήτοι 65 ετών σήμερα που όταν θα την αποπληρώσεις θα της κάνεις τα εκατοστά γενέθλια να με συγχωρείς, αλλά δε μου φαίνεται ότι την κοιτάει στα δόντια κάποιος που είναι σκεπτικός. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από phanispal
insoholic Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 14 hours ago, KosStam86 said: Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να συζητήσω και να πάρω πληροφορίες από ανθρώπους που θα ήθελαν να μοιραστούν μαζί μου την εμπειρία τους από την διαδικασία του στεγαστικού δανείου ΔΥΠΑ "σπίτι μου" που έγινε περισυ. Υπάρχει έντονη φιμολογια ότι από αυτόν τον Σεπτέμβριο πιθανόν να ξανά ανοίξει ο δεύτερος κύκλος δανείων. Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα ήθελα πληροφορίες από ανθρώπους που πήρανε στεγαστικό δάνειο "σπίτι μου" Αξίζει; είχα κάνει αίτηση κι εγώ όπως θεωρώ αρκετές χιλιάδες συνάνθρωποι μας αλλά δεν βρήκα αξιόλογο σπίτι. Παρακολουθώ την αγορά, όπως αγγελίες σπιτιών. Όταν είχα κάνει αίτηση και πήρα την οικονομική προεγκριση είχα το 15% που χρειάζεται από budget, τώρα έχω ανέβει λίγο παραπάνω και συνεχίζω να αποταμιευω. Αλλά αξίζει η αναμονή; προσπαθώ να βρω την καλύτερη επιλογή και να μην τρέξω και σκονταψω,αν μη τι άλλο θεωρώ μια απόφαση "ζωής" κάτι τέτοιο που θα με δεσμεύει για τουλάχιστον 30 χρόνια. Η ηλικία μου 38 εργαζόμενος και αναζητώ μια πρώτη κατοικία κοντά στα 85 με 95 χιλιάδες. Αντιλαμβάνομαι ότι άμα ανακοινωθεί νέος κύκλος του προγράμματος τα σπίτια θα πάρουν πάλι την υψούσα όπως έγινε πριν όπου σπίτια των 85χιλιαδων ξαφνικά έγιναν 100χιλιαδες.. Οποίες πληροφορίες ή ενημερώσεις παρακαλώ ελεύθερα.. Ευχαριστώ πολύ. Είπαν ότι το νεο προγραμμα θα είναι για ανω των 40. Δεν ξερω τελικα αν θα το κανουν. Επίσης, το σπιτι θα πρεπει να το πάρεις στον ιδιο νομό με την εργασία σου και όχι οπου θέλεις...
rallistas Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ετσι για το feedback, Εμενα 2 γνωστοι που πηραν το προγραμμα και οι δυο, βγηκαν "κερδισμενοι" καθως αγορασαν τα σπιτια που ηδη νοικιαζαν αρκετα χρονια και ειχαν καλες σχεσεις με τους ιδιοκτητες, οποτε δεν ακουσαν παλαβομαρες απο θεμα τιμων.To ενα σπιτι ηταν του 1993 και το αλλο του 1990. Περιοχη Κορυδαλλος και οι δυο. Επισης χωρις βυσμα κι αυτοι, αλλα ειχαν φαει πολυ τρεξιμο με τη χαρτουρα. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από rallistas 3
paylidis Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, phanispal είπε Συγγνώμη αλλά θεωρώ πως το παρουσιάζεις μονόπλευρα. Οχι αντικειμενικα σου το παρουσιαζω για ακινητο του 1984-5 31 λεπτά πριν, phanispal είπε Ένα σπίτι στις 100.000/130.000 που είναι με μαρμάρινους νεροχύτες του 1960 και παραπλήσια ντουλάπια και κουφώματα, άσχημο μπεζ μωσαϊκό, μπάνιο με πράσινες πορσελάνες και γελοία πλακάκια και γεμάτο διαδρόμους επειδή έτσι τα έφτιαχναν τότε, δε θέλει θέλει απλά βάψιμο, πλακάκια και καινούργια λεκάνη. Θέλει ριζική ανακαίνιση γιατί οδεύουμε προς το 2025. Αυτή την ανακαίνιση (τη σωστή, όχι το άρπα κόλλα) αν μου την κάνεις με έως 10.000€ σε προσλαμβάνω χθες. αυτο που αναφερεις θελει 25-30Κ για 120τμ, προσωπικα αναφερθηκα σε παραδειγμα δικο μου που ακριβως αυτα ηθελε και παλι κλωτσαγαν, οτιδηποτε αλλο ειχε ηδη αλλαχθει. 31 λεπτά πριν, phanispal είπε Και μην ξεχνάμε ότι το σκυρόδεμα δεν έχει απεριόριστο χρόνο ζωής. Να δώσεις π.χ. 140.000€ για κατασκευή του 1960, ήτοι 65 ετών σήμερα που όταν θα την αποπληρώσεις θα της κάνεις τα εκατοστά γενέθλια να με συγχωρείς, αλλά δε μου φαίνεται ότι την κοιτάει στα δόντια κάποιος που είναι σκεπτικός. ουτε εμενα μου φαινεται καλη ιδεα να δωσεις 140Κ για κτηριο συνταξιουχο... Και φυσικα λειπει μια παραμετρος μιας και ανεφερες 140Κ, τα 500/τμ που ηταν η αρχικη τιμή (με ειλικρινες περιθωριο για 450-480) ειναι πολυ πιο κατω απο τα 933/τμ που θα ηταν για ενα ακινητο των 140Κ στα μεγιστα τμ του προγραμματος, φυσικα και αλλαζει το πραγμα... Με 450/τμ οριακά αγοράζεις ενα οικοπεδο εντος πολης πλεον! οποτε το "κοιτας στα δοντια" εγκειται στη τιμη τετραγωνικου συγκριτικα με την ηλικια/κατασταση και τους υποψήφιους αγοραστές-μπρουκληδες... υ.γ.: φυσικα αν υπηρχε η δυνατότητα απο μερους μου να ριξω τα 9-10.000 που μου ζητησε εταιρεία για να το ανακαινίσει θα το μοσχοπουλαγα μετα 100Κ+ στους ιδιους που το κοιταζαν πριν στα δοντια... Επεξ/σία 5 Ιουλίου από paylidis
stel106 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Εμεις μετα απο ποσες παρατασεις Τωρα ειμαστε στα μισα και προχωραμε την διαδικασια... Μακαρι να μην στραβωσει κατι Βεβαια σε σχέση με πριν 5-6 χρονια πληρώνουμε εξτρα 10-15κ την αγορα του διαμερισματος Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου από stel106
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα