Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Ruthl3ss είπε

Είμαι σε διαμέρισμα δεν έχω πρόσβαση στην οροφή ή να κρέμεται από την οροφή εννοείς; Δεν είχα καν υπόψη μου ότι υπάρχει αυτό, αν αυτό εννοείς.

ναι να κρέμεται από την οροφή. Είναι μια λύση κι αυτή.. 

2 λεπτά πριν, dimviii είπε

Αρα, η ειναι λαθος οι βασεις του κατασκευαστη,

Είχε στο κουτί, βάσεις του κατασκευαστή? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν ήμουν αντιπροσωπεία θα την έβγαζα εκτός εγγύησης. Όπως και όλη τη σαβουρα που κυκλοφορεί εκεί έξω. Κανονικά θέλει και μήνυση στον εγκαταστάτη. Γενικά η αγορά είναι άκρως προβληματική. Για μένα δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις στην εγκατάσταση. 

ΥΓ Έχουμε δει χειρότερες εγκαταστάσεις αλλά κάποια στιγμή κάτι θα πρέπει να αλλάξει. 

Μην φτάνουμε στο άλλο άκρο
Ας μην ξεχναμε οτι οι υπηρεσιες ειναι αντιστοιχες με το αντιτοιμο  

Αν βγαλει πιο εξω το μηχανημα στις τελευταιες τρυπες της βασης μαζι με αντικραδασμικα λαστιχα, σε γενικες γραμμες δεν βρισκω κανενα μεγαλο σφαλμα στην εγκατασταση.

Εχει κανει κενο απο οσο ειπε, οι σωληνες ειναι περιπου 2.5 μετρα, εχει βαλει και Τ στις αποχετευσεις.

Οσο για τον ανεμιστηρα μαλλον τα toyotomi δουλευουν ετσι  

2 λεπτά πριν, sap00 είπε

Είχε στο κουτί, βάσεις του κατασκευαστή? 

λες να μην ειναι του κατασκευαστη? δεν εκανα εγω unboxing αλλα φανταζομαι θα ηταν μεσα στη συσκευασια.Εχουν και το ιδιο μπεζ χρωμα.

παντως ολες οι βασεις των air condition που εχω στο σπιτι εχουν ολες τις ιδιες διαστασεις.

Εαν οι κατασκευαστες ζητανε 30 εκατοστα μινιμουμ απο τν πισω πλευρα,και στην περιπτωση που δεν ειναι δικες τους οι βασεος αλλα αφτερμαρκετ,γιατι ολοι τις κανουν τοσο μικρες ωστε να μην γινεται να εχεις 30 εκατοστα αποσταση απο πισω?

2 λεπτά πριν, dimviii είπε

φανταζομαι θα ηταν μεσα στη συσκευασια

αμ δε ... 

3 λεπτά πριν, dimviii είπε

γιατι ολοι τις κανουν τοσο μικρες ωστε να μην γινεται να εχεις 30 εκατοστα αποσταση απο πισω?

έλα ντε ... 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, dimviii είπε

λες να μην ειναι του κατασκευαστη? δεν εκανα εγω unboxing αλλα φανταζομαι θα ηταν μεσα στη συσκευασια.Εχουν και το ιδιο μπεζ χρωμα.

παντως ολες οι βασεις των air condition που εχω στο σπιτι εχουν ολες τις ιδιες διαστασεις.

Εαν οι κατασκευαστες ζητανε 30 εκατοστα μινιμουμ απο τν πισω πλευρα,και στην περιπτωση που δεν ειναι δικες τους οι βασεος αλλα αφτερμαρκετ,γιατι ολοι τις κανουν τοσο μικρες ωστε να μην γινεται να εχεις 30 εκατοστα αποσταση απο πισω?

Υπαρχουν βασεις για ολα τα μηχανηματα, δεν ειναι ενας τυπος μονο.

Δες εδώ ένα μηχάνημα multi

image0.jpeg

Επεξ/σία από tu-luba

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άποψή μου: από τη στιγμή που δίνετε τα ωραία σας λεφτάκια, είναι άδικο να καταλήγετε σε κατάσταση μειωμένης απόδοσης. 

Απαιτείστε να μπει όπως προβλέπεται. Δεν έχει μεγάλες βάσεις ο εγκαταστάτης; Στα παπάκια σας. Τον πληρώνετε για να το βάλει όπως λέει ο κατασκευαστής όχι με εκπτώσεις. Αυτός είναι ο ψυκτικός. Υποτίθεται έχει σπουδάσει, έχει εκπαιδευτεί. Υποτίθεται ότι έχει υπολογίσει τα αναλώσιμα και τον εξοπλισμό στο κέρδος του. Δεν θέλει ή δεν μπορεί; Ο επόμενος. Είναι με δωρεάν εγκατάσταση; Πάλι στα παπάκια μας. Η αλυσίδα έχει βάλει καπέλο στην τιμή και για το κέρδος της και για το κέρδος του εγκαταστάτη. Δεν μπορεί; Ο επόμενος.

Στην τελική εσείς θα το πληρώσετε με παραπάνω ευρώ στο ρεύμα, με μειωμένη απόδοση, με αυξημένη πιθανότητα βλάβης, με αύξηση της πιθανότητα να ενεργοποιηθεί κάποια προστασία και να μείνετε χωρίς κλιματισμό, με παραπάνω θόρυβο, με κραδασμούς, με με με...Όχι ο ψυκτικός. Αυτός χέστηκε. Θα κονομήσει όπως κονομάνε όλοι στην πλάτη σας. Αναρωτιέμαι πως το δέχεστε όλο αυτό.

ΥΓ Αν ξέρετε από πριν ότι θα έχετε πρόβλημα λόγω διαρρύθμισης ή ότι στην τελική δεν θέλετε να περιορίσετε τον χώρο σας, αγοράστε από πριν κάτι πιο εκλεπτυσμένο αντί για τους κινέζικους δεινόσαυρους. Εδώ το asyg24kmta το οποίο φτάνει 10KW σε θέρμανση και αρκείται σε μόλις 10εκ από την πλάτη και σε μόλις 60εκ από μπροστά αν έχουμε ταυτόχρονα εμπόδιο μπρος και πίσω.

image.png.d96c15567230f2fee4dfa1d4964c3e79.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 4

καλησπέρα,

έχουμε καμμία πρόταση για ψεκαστήρα για καθαρισμό κλιματιστικού ? νομίζω θέλει 3 bar ,βλέπω πολλά στο σκρουτζ αλλά μάλλον για φυτά είναι.. αν έχει δοκιμάσει κάποιος και θέλει να το μοιραστεί

4 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα,

έχουμε καμμία πρόταση για ψεκαστήρα για καθαρισμό κλιματιστικού ? νομίζω θέλει 3 bar ,βλέπω πολλά στο σκρουτζ αλλά μάλλον για φυτά είναι.. αν έχει δοκιμάσει κάποιος και θέλει να το μοιραστεί

kaercher oc 3 και αποχαιρετα οτιδηποτε εχει γατζωθει πανω στο κλιματιστικο σου ... παρε και μια κουκουλα πλυσιματος και εισαι αρχοντας. Οτιδηποτε αλλο που απλα ψεκαζει τσικιτσικι ειναι ημιμετρο. Συν θα κανεις και καλυτερη δουλεια απο οποιονδηποτε δηθεν επαγγελματια ψυκτικο που τον πληρωνεις.

• Like 1

6 ώρες πριν, tu-luba είπε

Υπαρχουν βασεις για ολα τα μηχανηματα, δεν ειναι ενας τυπος μονο.

Δες εδώ ένα μηχάνημα multi

image0.jpeg

και αυτη παραπανω απο 15 εκατοστα αερα στην πισω μερια δεν εχει.

@dimostr κάνω λάθος ή ανεβάζει ελάχιστα watts το toshiba για πάνω από ας πούμε 37C όπως έχουμε δει ξανά για το atxc25b (και το βλέπουμε και στο διάγραμμά σου) ;

edit Πιθανώς να το έχω πιάσει και στο yukai των πεθερικών ->

image.png.892ed84eb44b128dc23c4d6b7ff4adf1.png

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

@dimostr κάνω λάθος ή ανεβάζει ελάχιστα watts το toshiba για πάνω από ας πούμε 37C όπως έχουμε δει ξανά για το atxc25b (και το βλέπουμε και στο διάγραμμά σου) ;

Ναι αν και δε ξέρω εαν οφείλετε σε σκαλοπάτι θερμοκρασίας η ότι υπάρχει κουζίνα στο χώρο που ναι μεν χωρίζει με πόρτα αλλα εγω δεν τη κλείνω ποτέ και έτσι έχει μεγαλύτερο φορτιο να διαχειριστεί το κλιματιστικό ειδικά τις δυσκ9λες ώρες το μεσημέρι 

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ναι αν και δε ξέρω εαν οφείλετε σε σκαλοπάτι θερμοκρασίας η ότι υπάρχει κουζίνα στο χώρο που ναι μεν χωρίζει με πόρτα αλλα εγω δεν τη κλείνω ποτέ και έτσι έχει μεγαλύτερο φορτιο να διαχειριστεί το κλιματιστικό ειδικά τις δυσκ9λες ώρες το μεσημέρι 

Μπα, μάλλον έχει σκαλοπάτι, κάνει onoff και το ίδιο φαίνεται να κάνει και το yukai των πεθερικών ( έκανα edit).

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπα, μάλλον έχει σκαλοπάτι, κάνει onoff και το ίδιο φαίνεται να κάνει και το yukai των πεθερικών ( έκανα edit).

Αυτά τα *γιαπωνεζικα* μας χαλάνε τα διαγράμματα 

• Haha 1

Καλησπέρα παιδιά.

Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

Το Toshiba arata που έχω θα χρειαστεί το ετήσιο σέρβις για να ισχύει η εγγύηση. 

Πρέπει να φωνάξω τους ίδιους που το πέρασαν από τον κωτσοβολο πέρσι η μπορώ να φέρω όποιον θέλω?

Τι πρέπει να προσέξω? 

Να μου δώσουν οπωσδήποτε απόδειξη? 

Κάτι άλλο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...