Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα με τα κάτωθι τι προτείνετε γκουρού μου ?! 

1. Ποσό που διαθέτουμε : 1200 με 1700
  1. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Mitsubishi Electric  msz ga71va ( επαρκες ως οριακο )
  2. κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): οτιδήποτε
  3. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 80% θέρμανση/20% ψύξη
  4. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή θέρμανσης
  5. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : σαλονοκουζινα
  6. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Ιωάννινα καλοκαίρι 36 , χειμώνας 2
  7. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: αδιαφορο
  8. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): καμία μόνωση , 2πλα τζάμια , κουφώματα pvc

Screenshot 2024-08-22 at 11.57.57 PM.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, GiannisSol είπε

@tu-luba

Screenshot_20240822-200132.jpg

Screenshot_20240822-200115.jpg

Οι αποστάσεις είναι 16 εκατοστά από το τοίχο και 14 εκατοστά από το ταβάνι. Ο κατασκευαστής βλέπω θέλει τουλάχιστον τις διπλάσιες αποστάσεις . Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό. 

Screenshot_20240822-195803.jpg

Screenshot_20240822-200127.jpg

Αν πιάνουν τα χέρια σου έχει ακόμα μια τρύπα η βάση 

Πρέπει να το πας όσο παίρνει η βάση πιο έξω 

Ο ανεμιστήρας θα ακούγεται λιγότερο και θα δουλεύει πιο ξεκούραστα αφού θα αναπνέει πιο πολυ.

Η τεντα δεν νομιζω να ενοχλει.

Παντως και σε μενα το toyotomi erai 24 η εξωτερικη μοναδα δεν ριχνει παρα πολυ τις στροφες του οπως αλλα κλιματιστικα, αλλα δεν μου περναει καποιο βουητο εσωτερικα

Επεξ/σία από tu-luba
  • Like 1

10 ώρες πριν, sap00 είπε

Δημιουργείται μικροκλίμα και η μονάδα μπερδεύεται επειδή ρουφάει τον ζεστό αέρα που αποβάλλει. Δοκίμασε κανά δυό μέρες με ανεβασμένη τέντα και πες μας αν έχει διαφορά. Θα το δεις και στην κατανάλωση. Λογικά το ίδιο θέμα θα έχει και το διπλανό μηχάνημα. 

Έκανα πρώτη νύχτα δοκιμή με τη τέντα σηκωμένη , δεν έριξε στροφές ο ανεμιστήρας. Ήταν ζεστή νύχτα γύρω στους 28 βαθμούς. Από καταναλώσεις γενικά είναι πολύ ευχαριστημένος , δεν δείχνει να ζορίζεται , ρίχνει συντομα τα watt και έρχεται σε ηρεμια το μηχάνημα , με τον εξωτερικό ανεμιστηρα πάντα δυνατά όμως. Θα το κάνω και μια θέση πιο μπροστά στη βάση του και θα το παρακολουθώ. 

9 ώρες πριν, energy52 είπε

Δε νομιζω πως ισχυει αυτο που λες..Εχω δυο 9αρια Daikin το ενα σε βεραντα με τεντα (η τεντα στο 1 μετρο..) κ το αλλο εντελως ελευθερο απο παντου..ιδια καταναλωση κατεβαζουν κ γενικα δεν διαπιστωνω καποια ιδιαιτερη λειτουργια σε αυτο στη βεραντα..

Τελείως διαφορετική συμπεριφορά το 18άρι Gree με το 9άρι Daikin. Απλά διαισθάνομαι οτι αφού το μηχάνημα έχει ανάγκη να ρουφήξει κρύο και να φυσήξει μπόλικο ζεστό αέρα, πρέπει να έχει άπλετο χώρο - για να τα κάνει σωστά και ξεκούραστα. 

9 ώρες πριν, tu-luba είπε

Αν πιάνουν τα χέρια σου έχει ακόμα μια τρύπα η βάση 

Πρέπει να το πας όσο παίρνει η βάση πιο έξω 

Ο ανεμιστήρας θα ακούγεται λιγότερο και θα δουλεύει πιο ξεκούραστα αφού θα αναπνέει πιο πολυ.

Η τεντα δεν νομιζω να ενοχλει.

Αν πάρουμε τις απαιτήσεις του κατασκευαστή σα δεδομένο, τότε το 80% των εγκαταστάσεων είναι εκτός προδιαγραφών.

Ο εγκαταστάτης δουλεύει βάσει περιορισμών που του βάζει ο χώρος και διαλέγοντας την καλύτερη λύση κάθε φορά.

Που σημαίνει πως στην συγκεκριμένη εγκατάσταση και για την έξω μονάδα, η απόσταση από τον πίσω τοίχο είναι αρκετή, όπως και η απόσταση από το επάνω μπαλκόνι. Ίσως, αν η περιοχή έχει περιστέρια που έχουν την συνήθεια να αράζουν επάνω από το μηχάνημα, να ανέβαινε λίγο ακόμη το μηχάνημα ώστε να έχει 5-6cm από το επάνω μέρος, ωστε σε περίπτωση βλάβης να μπορείς να βγάλεις το καπάκι.

Η τέντα κατά την γνώμη μου δεν δυσκολεύει καθόλου την κυκλοφορία του αέρα γιατί ο αέρας που αποβάλλεται με τον ανεμιστήρα δεν έχει ευθεία κατεύθυνση, αλλά μάλλον κωνική. Δηλαδή άν κάτσεις ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα δεν θα σε χτυπάει ο αέρας, αλλά ακολουθεί μία διαδρομή περίπου 45° από την κάθετη, μπορεί και παραπάνω. Αυτό οφείλεται στον σχεδιασμό της μπροστά γρίλλιας.

Αν δεί αυτή την εγκατάσταση ένας τεχνικός της Gree, θα τραβάει τα μαλλιά του, και θα προτείνει η έξω μονάδα να μπεί με μία βάση δαπέδου. Και ας κλείσει όλο το μπαλκόνι.

Το οποίο, βάσει της πρακτικότητας δεν γίνεται. Γι αυτό έγραψα πως πάμε βάσει του χώρου και κοιτάζουμε να κρατήσουμε μία ισορροπία μεταξύ πρακτικότητας και απαιτήσεων του κατασκευαστή.

• Like 4

35 λεπτά πριν, haga είπε

Αν πάρουμε τις απαιτήσεις του κατασκευαστή σα δεδομένο, τότε το 80% των εγκαταστάσεων είναι εκτός προδιαγραφών.

Ο εγκαταστάτης δουλεύει βάσει περιορισμών που του βάζει ο χώρος και διαλέγοντας την καλύτερη λύση κάθε φορά.

Που σημαίνει πως στην συγκεκριμένη εγκατάσταση και για την έξω μονάδα, η απόσταση από τον πίσω τοίχο είναι αρκετή, όπως και η απόσταση από το επάνω μπαλκόνι. Ίσως, αν η περιοχή έχει περιστέρια που έχουν την συνήθεια να αράζουν επάνω από το μηχάνημα, να ανέβαινε λίγο ακόμη το μηχάνημα ώστε να έχει 5-6cm από το επάνω μέρος, ωστε σε περίπτωση βλάβης να μπορείς να βγάλεις το καπάκι.

Η τέντα κατά την γνώμη μου δεν δυσκολεύει καθόλου την κυκλοφορία του αέρα γιατί ο αέρας που αποβάλλεται με τον ανεμιστήρα δεν έχει ευθεία κατεύθυνση, αλλά μάλλον κωνική. Δηλαδή άν κάτσεις ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα δεν θα σε χτυπάει ο αέρας, αλλά ακολουθεί μία διαδρομή περίπου 45° από την κάθετη, μπορεί και παραπάνω. Αυτό οφείλεται στον σχεδιασμό της μπροστά γρίλλιας.

Αν δεί αυτή την εγκατάσταση ένας τεχνικός της Gree, θα τραβάει τα μαλλιά του, και θα προτείνει η έξω μονάδα να μπεί με μία βάση δαπέδου. Και ας κλείσει όλο το μπαλκόνι.

Το οποίο, βάσει της πρακτικότητας δεν γίνεται. Γι αυτό έγραψα πως πάμε βάσει του χώρου και κοιτάζουμε να κρατήσουμε μία ισορροπία μεταξύ πρακτικότητας και απαιτήσεων του κατασκευαστή.

Αν ήμουν αντιπροσωπεία θα την έβγαζα εκτός εγγύησης. Όπως και όλη τη σαβουρα που κυκλοφορεί εκεί έξω. Κανονικά θέλει και μήνυση στον εγκαταστάτη. Γενικά η αγορά είναι άκρως προβληματική. Για μένα δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις στην εγκατάσταση. 

ΥΓ Έχουμε δει χειρότερες εγκαταστάσεις αλλά κάποια στιγμή κάτι θα πρέπει να αλλάξει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν ήμουν αντιπροσωπεία θα την έβγαζα εκτός εγγύησης. Όπως και όλη τη σαβουρα που κυκλοφορεί εκεί έξω. Κανονικά θέλει και μήνυση στον εγκαταστάτη. Γενικά η αγορά είναι άκρως προβληματική. Για μένα δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις στην εγκατάσταση. 

ΥΓ Έχουμε δει χειρότερες εγκαταστάσεις αλλά κάποια στιγμή κάτι θα πρέπει να αλλάξει. 

Η αγορά δουλεύει σύμφωνα με τη χωροταξία που έχουν τα κτίρια. Στη πλειοψηφία των περιπτώσεων η Αθήνα που φέρει και το περισσότερο πλυθησμό της χώρας ζει με έλλειψη χώρων. Πρέπει να αλλάξει η δόμηση για να αλλάξει και αυτό το κάτι που λες. Κανείς δεν θέλει να τοποθετήσει εξωτερική μονάδα στο πάτωμα στη μέση του μπαλκονιού του που δεν θα του επιτρεπει ούτε έξω να βγει. Επίσης η τοποθέτηση στη ταράτσα είναι απαγορευτική γιατί πρέπει να τρυπήσεις τη τσιμεντένια πλάκα (στη περίπτωση μου)

Στο συγκεκριμένο μηχάνημα πιστεύω ότι απλά έτσι λειτουργεί νορμάλ δηλαδή και στη ταράτσα να το βάλω ελεύθερο πάλι φουλ θα δουλεύει ή έχει βλάβη. Θα το διαπιστώσω όταν πέσει η εξωτερική κάτω καπου 23-25 βαθμούς και θα το δουλέψω στη ψύξη. 

Επεξ/σία από GiannisSol

καλημερα! .. δείχνει πολύ καλα χαρακτηριστικά  όπως και την δυνατότητα να δουλέψει σε χαμηλά btu 

https://www.toyotomi.gr/oikiakos-klimatismos/seira-gosai-gtn-gtg-09cmw/

τι με προβληματιζει .. η ποσοτητα ψυκτικου υγρου που παιρνει διαπιστωσα οτι τα καλα και ακριβα μηχανηματα στην ιδια κατηγορια παιρνουν μεγαλη ποσοτητα ψυκτικου υγρου με την λογικη του περισοτερου μηκους  χαλκου... που εχουν μεσα τους 

πχ το YUKAI 10 εχει 560 γραμμαρια το futzitsu 600 και κατι ακριβα daikin ακομα περισοτερο  

εχει καποια βαση αυτο ?  

το gosai μπορει να ειναι ενα κολο κλιματιστικο και σε θερμανση ? (δειχνει καλυτερο απο ενα YUKAI  FUTZITSU στα χαρτια )

12 ώρες πριν, mdkamael είπε

Καλησπέρα με τα κάτωθι τι προτείνετε γκουρού μου ?! 

1. Ποσό που διαθέτουμε : 1200 με 1700
  1. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Mitsubishi Electric  msz ga71va ( επαρκες ως οριακο )
  2. κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): οτιδήποτε
  3. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 80% θέρμανση/20% ψύξη
  4. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή θέρμανσης
  5. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : σαλονοκουζινα
  6. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Ιωάννινα καλοκαίρι 36 , χειμώνας 2
  7. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: αδιαφορο
  8. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): καμία μόνωση , 2πλα τζάμια , κουφώματα pvc

Screenshot 2024-08-22 at 11.57.57 PM.png

Mitsubishi heavy 80

1 ώρα πριν, george0310 είπε

καλημερα! .. δείχνει πολύ καλα χαρακτηριστικά  όπως και την δυνατότητα να δουλέψει σε χαμηλά btu 

https://www.toyotomi.gr/oikiakos-klimatismos/seira-gosai-gtn-gtg-09cmw/

τι με προβληματιζει .. η ποσοτητα ψυκτικου υγρου που παιρνει διαπιστωσα οτι τα καλα και ακριβα μηχανηματα στην ιδια κατηγορια παιρνουν μεγαλη ποσοτητα ψυκτικου υγρου με την λογικη του περισοτερου μηκους  χαλκου... που εχουν μεσα τους 

πχ το YUKAI 10 εχει 560 γραμμαρια το futzitsu 600 και κατι ακριβα daikin ακομα περισοτερο  

εχει καποια βαση αυτο ?  

το gosai μπορει να ειναι ενα κολο κλιματιστικο και σε θερμανση ? (δειχνει καλυτερο απο ενα YUKAI  FUTZITSU στα χαρτια )

Με φορτίο σχεδιασμού στο θερμό υψηλότερο από το average ( όπως όλα τα gree), το θεωρούμε βέβαιο ότι στη θέρμανση θα έχει τη γνωστή συμπεριφορά των gree ( υψηλά ελάχιστα watts σε θερμοκρασία πάνω από 11-12C ).

Screenshot_2024-08-23-12-47-48-964_com.brave.browser.jpg.a17555dd416e43a11d9a87a13edcff76.jpg

• Like 2

Μιας και μιλάμε για διαστάσεις κοίταξα και εγώ το δικό μου που είναι να μπει και βλέπω θέλει 30cm αέρα πίσω, σχεδόν όσο είναι το πλάτος της εξωτερικής μονάδας δηλαδή. Αυτό τώρα είναι εφικτό για επιτοίχια εγκατάσταση; Ή πάμε αναγκαστικά στο πάτωμα, γιατί μέτρησα 30cm από τοίχο και θα εξέχει αρκετά, υπάρχει επιτοίχια βάση να κρατάει τη μονάδα σε τέτοια απόσταση;

gree1.JPG.46be16580a3540148c7e0fba66beef09.JPG

gree2.JPG.4adc9a28f1311912882a341e41dc76de.JPGεις κοίταξα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, sap00 είπε

ίσως οροφής? 

Είμαι σε διαμέρισμα δεν έχω πρόσβαση στην οροφή ή να κρέμεται από την οροφή εννοείς; Δεν είχα καν υπόψη μου ότι υπάρχει αυτό, αν αυτό εννοείς.

Επεξ/σία από Ruthl3ss

Μιας και δεν μπορώ να μετρήσω κατνάλωση μέσω μπρίζας, κάτι τέτοιο στον ηλ. πίνακα θα μου κάνει δουλειά; απλά αντικαθιστώ τον παλιό διακόπτη ασφαλείας και βάζω τον smart? 

και στο δικο μου tcl miracle iii θελει 30 εκατοστα απο πισω.Ειναι τοποθετημενο στις βασεις που δινει ο κατασκευαστης,ειναι τερμα εμπρος στις τρυπες και απεχει απο τον τοιχο 15 εκατοστα.

Αρα, η ειναι λαθος οι βασεις του κατασκευαστη,η εμεις πολυαγχωνομαστε με αυτα που ζηταει ο κατασκευαστης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...