GiannisSol Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου Παρατηρώ στο μηχάνημα μoυ gree airy 18αρι ότι ενώ έχω πιάσει τη ζητούμενη θερμοκρασία και ο συμπιεστής έχει ηρεμήσεις σε φορτίο , τον βλέπω να δουλεύει με 200-300 watt , ο ανεμιστήρας της έξω μονάδας δουλεύει δυνατά και κάνει θόρυβο το μηχάνημα σαν όταν δουλεύει με φορτίο στο πρώτο ξεκίνημα . Είναι φυσιολογικη αυτή η λειτουργία ; Αντίθετα κάτι Mitsubishi που έχω , όταν ηρεμήσει ο συμπιεστής , ρίχνει στροφές και ο ανεμιστήρας και η μονάδα έξω γίνεται αθόρυβη.
liakjim Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 30 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Παρατηρώ στο μηχάνημα μoυ gree airy 18αρι ότι ενώ έχω πιάσει τη ζητούμενη θερμοκρασία και ο συμπιεστής έχει ηρεμήσεις σε φορτίο , τον βλέπω να δουλεύει με 200-300 watt , ο ανεμιστήρας της έξω μονάδας δουλεύει δυνατά και κάνει θόρυβο το μηχάνημα σαν όταν δουλεύει με φορτίο στο πρώτο ξεκίνημα . Είναι φυσιολογικη αυτή η λειτουργία ; Αντίθετα κάτι Mitsubishi που έχω , όταν ηρεμήσει ο συμπιεστής , ρίχνει στροφές και ο ανεμιστήρας και η μονάδα έξω γίνεται αθόρυβη. Εξωτερική;
GiannisSol Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 9 λεπτά πριν, liakjim είπε Εξωτερική; Τη μέρα 35-37 και τη νύχτα 27-28
tu-luba Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 2 ώρες πριν, GiannisSol είπε Παρατηρώ στο μηχάνημα μoυ gree airy 18αρι ότι ενώ έχω πιάσει τη ζητούμενη θερμοκρασία και ο συμπιεστής έχει ηρεμήσεις σε φορτίο , τον βλέπω να δουλεύει με 200-300 watt , ο ανεμιστήρας της έξω μονάδας δουλεύει δυνατά και κάνει θόρυβο το μηχάνημα σαν όταν δουλεύει με φορτίο στο πρώτο ξεκίνημα . Είναι φυσιολογικη αυτή η λειτουργία ; Αντίθετα κάτι Mitsubishi που έχω , όταν ηρεμήσει ο συμπιεστής , ρίχνει στροφές και ο ανεμιστήρας και η μονάδα έξω γίνεται αθόρυβη. Δείξε μας μια φωτογραφία απο την εγκατάσταση στην εξωτερική γιατί κατι μου λέει οτι καπου ειναι στριμωγμενο ή δεν εχει τις απαραιτητες αποστασεις απο τοιχο - ταβανι.
liakjim Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 3 ώρες πριν, GiannisSol είπε Τη μέρα 35-37 και τη νύχτα 27-28 Με 37 πιθανώς να ανεβάζει στροφές. Ψάξε να βρεις το service manual. Εκεί λογικά θα έχει πίνακα με rpm/θερμοκρασία για να δεις αν είναι οκ ή όχι. Δες και αυτό με τις αποστάσεις που σου είπαν. Πάντως σε ψύξη θα περίμενε κάποιος να μην ακούγεται.
GiannisSol Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, tu-luba είπε Δείξε μας μια φωτογραφία απο την εγκατάσταση στην εξωτερική γιατί κατι μου λέει οτι καπου ειναι στριμωγμενο ή δεν εχει τις απαραιτητες αποστασεις απο τοιχο - ταβανι. @tu-luba 5 ώρες πριν, tu-luba είπε Δείξε μας μια φωτογραφία απο την εγκατάσταση στην εξωτερική γιατί κατι μου λέει οτι καπου ειναι στριμωγμενο ή δεν εχει τις απαραιτητες αποστασεις απο τοιχο - ταβανι. Οι αποστάσεις είναι 16 εκατοστά από το τοίχο και 14 εκατοστά από το ταβάνι. Ο κατασκευαστής βλέπω θέλει τουλάχιστον τις διπλάσιες αποστάσεις . Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό. Επεξ/σία 22 Αυγούστου από GiannisSol
sap00 Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 16 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Οι αποστάσεις είναι 16 εκατοστά από το τοίχο και 14 εκατοστά από το ταβάνι. Ο κατασκευαστής βλέπω θέλει τουλάχιστον τις διπλάσιες αποστάσεις . Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό. θέλει και >2,00μ από την τέντα ... 1
liakjim Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, GiannisSol είπε @tu-luba Οι αποστάσεις είναι 16 εκατοστά από το τοίχο και 14 εκατοστά από το ταβάνι. Ο κατασκευαστής βλέπω θέλει τουλάχιστον τις διπλάσιες αποστάσεις . Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό. Ανεπαρκείς οι αποστάσεις. Θα έπρεπε να τις λάβεις υπόψιν κατά την αγορά, εννοώ να πήγαινες σε μοντέλο που είναι πιο ανεκτικό σε αυτό. Πάντως νομίζω σε παίρνει να την τραβήξεις πιο μακριά από τον τοίχο, η βάση σου δίνει περιθώριο να το βιδώσεις πιο έξω. Επίσης πόσο χαλκό έχεις; Αμφιβάλλω αν είναι 3μ, εκτός αν το εσωτερικό είναι πιο μακριά. Δείξε μας λίγο και την εσωτερική.
haga Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 6 λεπτά πριν, liakjim είπε ...Δείξε μας λίγο και την εσωτερική. Με πρόλαβες. Νομίζω πως η μέσα μονάδα είναι χαμηλά. Δεν έχει άμεση σχέση με την ταχύτητα του έξω ανεμιστήρα, αλλά βλέπω την τρύπα γύρω στα 180 cm.
GiannisSol Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 11 λεπτά πριν, liakjim είπε Ανεπαρκείς οι αποστάσεις. Θα έπρεπε να τις λάβεις υπόψιν κατά την αγορά, εννοώ να πήγαινες σε μοντέλο που είναι πιο ανεκτικό σε αυτό. Πάντως νομίζω σε παίρνει να την τραβήξεις πιο μακριά από τον τοίχο, η βάση σου δίνει περιθώριο να το βιδώσεις πιο έξω. Επίσης πόσο χαλκό έχεις; Αμφιβάλλω αν είναι 3μ, εκτός αν το εσωτερικό είναι πιο μακριά. Δείξε μας λίγο και την εσωτερική. Άμα άρχιζα να ψάχνω και τις αποστάσεις που είναι ανεκτικες οι έξω μονάδες δεν θα αγόραζα ποτέ . Λίγο πολύ όλοι οι κατασκευαστές τις ίδιες απαιτήσεις δεν έχουν ; Η κουλούρα με το χαλκό είναι 3 μετρα συν πλην λίγα εκατοστά. Η εγκατάσταση έγινε λίγο άσχημη με την οδευση των σωληνώσεων διότι υπάρχουν τσιμεντένια δοκάρια που απαγορεύεται να διατρηθούν . 1
liakjim Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 7 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Άμα άρχιζα να ψάχνω και τις αποστάσεις που είναι ανεκτικες οι έξω μονάδες δεν θα αγόραζα ποτέ . Λίγο πολύ όλοι οι κατασκευαστές τις ίδιες απαιτήσεις δεν έχουν ; Η κουλούρα με το χαλκό είναι 3 μετρα συν πλην λίγα εκατοστά. Η εγκατάσταση έγινε λίγο άσχημη με την οδευση των σωληνώσεων διότι υπάρχουν τσιμεντένια δοκάρια που απαγορεύεται να διατρηθούν . Όχι διαφέρουν οι αποστάσεις ανάλογα το μοντέλο. Έχεις δίκιο πάντως ότι είναι υπερβολική η απαίτηση να το ψάχνει ένας πελάτης αυτό. Ο ψυκτικός θα μπορούσε να σου προτείνει κάποια εναλλακτική θέση αλλά στα παπακια τους. Δεν μου κάνει για 3 μέτρα αλλά για να το λες, πάσο. Κενό έκανε; Επίσης θα το έβαζα κάτω από την κολώνα, αυτό έχει βιωθεί πάνω της ( κανονικά απαγορεύεται να την αγγίξεις ). 1
sap00 Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, liakjim είπε θα το έβαζα κάτω από την κολώνα, αυτό έχει βιωθεί πάνω της ( κανονικά απαγορεύεται να την αγγίξεις ) αν εννοείς την εσωτερική μονάδα στο δοκάρι, δεν πειράζει. Βίδες έβαλε - δεν έκανε τρύπα. 1
Ruthl3ss Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Η κουλούρα με το χαλκό είναι 3 μετρα συν πλην λίγα εκατοστά. Στο Gree που έχω εγώ (διαφορετικό μοντέλο), οι χαλκοσωλήνες ξεκινάνε από τη δεξιά πλευρά της εσωτερικής μονάδας, όπως την κοιτάς. Αν ισχύει αυτό και στο δικό σου, και μένα δύσκολο μου φαίνεται να είναι 3μ. Επεξ/σία 22 Αυγούστου από Ruthl3ss
GiannisSol Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 13 λεπτά πριν, Ruthl3ss είπε Στο Gree που έχω εγώ (διαφορετικό μοντέλο), οι χαλκοσωλήνες ξεκινάνε από τη δεξιά πλευρά της εσωτερικής μονάδας, όπως την κοιτάς. Αν ισχύει αυτό και στο δικό σου, και μένα δύσκολο μου φαίνεται να είναι 3μ. Στο airy οι σωλήνες είχαν αναμονή αριστερά και τις έστριψε δεξιά. Αν είναι κοντύτερη κατά 10 πόντους (2.90) δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημα αυτό. @liakjimΔεν υπάρχει περίπτωση ψυκτικός να γνωρίζει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά από ένα σωρό κατασκευαστές. Ένα μπουσουλα έχουν . Κενό φυσικά έκανε ,ήταν προαπαιτούμενο για την επιλογή ψυκτικού. Κάτω από το δοκάρι αν το έβαζε θα ήταν εξαιρετικά χαμηλά, θα το αγγιζα με το χέρι όρθιος , δεν είναι ψηλοταβανο το σπίτι. Για απλά ουπατ δεν ειναι προβλημα το τρύπημα μπετου. Εξάλλου εκεί ήταν και το παλιό μηχάνημα . Προσοχή μόνο το τρύπημα μπετου σε εξωτερικό χώρο μη περνάει υγρασία και φουσκώσουν τα σίδερα μόνο.
liakjim Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου @GiannisSol Κοίτα πχ το Daikin πόσο λιγότερες αποστάσεις χρειάζεται 2 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Στο airy οι σωλήνες είχαν αναμονή αριστερά και τις έστριψε δεξιά. Αν είναι κοντύτερη κατά 10 πόντους (2.90) δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημα αυτό. @liakjimΔεν υπάρχει περίπτωση ψυκτικός να γνωρίζει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά από ένα σωρό κατασκευαστές. Ένα μπουσουλα έχουν . Κενό φυσικά έκανε ,ήταν προαπαιτούμενο για την επιλογή ψυκτικού. Κάτω από το δοκάρι αν το έβαζε θα ήταν εξαιρετικά χαμηλά, θα το αγγιζα με το χέρι όρθιος , δεν είναι ψηλοταβανο το σπίτι. Για απλά ουπατ δεν ειναι προβλημα το τρύπημα μπετου. Εξάλλου εκεί ήταν και το παλιό μηχάνημα . Προσοχή μόνο το τρύπημα μπετου σε εξωτερικό χώρο μη περνάει υγρασία και φουσκώσουν τα σίδερα μόνο. Ok 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα