Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Μου προκαλει δυσφορία η πολύ υγρασία όχι η λιγη. Ένα κλιματιστικό που ψύχει συνέχεια κρατάει την υγρασία πολύ χαμηλά 25-30% . Σε ένα περιβάλλον ήδη ξηρο οπως Αθήνα με καύσωνα όταν σου ανέβει η υγρασία στο 45-50% έχεις δυσφορία. Την υγρασία στην ανεβάζει ένα κλιματιστικό που έχει κάνει off ο συμπιεστής και δεν ψύχει πλέον ή ένα ινβερτερ κλιματιστικό που έχει πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία και δουλευει με χαμηλες στροφές πλέον ο συμπιεστής βγάζοντας χλιαρό αέρα και όχι παγωμένο. 

- Πιθανόν να αισθάνεται δυσφορία, μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων (και σίγουρα κάτω από το 15% του πληθυσμού) σε επίπεδα υγρασίας 45-50%.

Spoiler

-.jpg.ff702049b7b2aa2c8e168b3b0c0efa91.jpg

Επεξ/σία από filipN
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

- Πιθανόν να αισθάνεται δυσφορία, μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων (και σίγουρα κάτω από το 15% του πληθυσμού) σε επίπεδα υγρασίας 45-50%.

Απόκρυψη περιεχομένων

-.jpg.ff702049b7b2aa2c8e168b3b0c0efa91.jpg

Όταν χαμηλώσει το κλιματιστικό ένταση ψύξης και δεν κάνει πλέον αφυγρανση στο χώρο η αίσθηση δυσφορίας είναι μεγάλη ,και ας μετρας μόνο 50% υγρασία με το όργανο. Δεν έχει καμία σχέση με το να έχει υγρασία ένας χώρος 50% με φυσικό τρόπο ,δηλαδή χωρίς να την δημιουργεί ένα κλιματιστικό με το τρόπο που ανέφερα. 

Δημοσ.

τα κλιματιστικά δεν αυξάνουν την υγρασία σε ένα χώρο, η θερμική άνεση υπολογίζεται μέσω προτύπου (ΕΝ16798) και αν νιώθεις δυσφορία στο 50% ανήκεις σε μια μικρή ομάδα πληθυσμού (5%) που δεν μειώνεται περαιτέρω. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Όταν χαμηλώσει το κλιματιστικό ένταση ψύξης και δεν κάνει πλέον αφυγρανση στο χώρο η αίσθηση δυσφορίας είναι μεγάλη ,και ας μετρας μόνο 50% υγρασία με το όργανο. Δεν έχει καμία σχέση με το να έχει υγρασία ένας χώρος 50% με φυσικό τρόπο ,δηλαδή χωρίς να την δημιουργεί ένα κλιματιστικό με το τρόπο που ανέφερα. 

Αν θέλεις ρίξε μια ανάγνωση εδώ 

Θα δεις ότι δεν μετράμε τη δυσφορία με τη σχετική υγρασία μιας και αυτή επηρεάζεται από τη θερμοκρασία, υπάρχουν πιο αντικειμενικοί δείκτες. 

Πάντως στον χώρο μου μόνο κάτω από 45% σχετική υγρασία νιώθω άνετα και μάλιστα επειδή έχω πάντα την ίδια θερμοκρασία, εκεί πιάνω και τους άλλους δείκτες ( σημείο δρόσου, humidex κτλ ). 

Οπότε η λύση σου είναι θεωρώ η λειτουργία αφυγρανσης. Προσωπικά το asyg24kmta το έχω σε αφυγρανση από την αρχή του καλοκαιριού, δεν παίζω καθόλου ψύξη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν θέλεις ρίξε μια ανάγνωση εδώ 

Θα δεις ότι δεν μετράμε τη δυσφορία με τη σχετική υγρασία μιας και αυτή επηρεάζεται από τη θερμοκρασία, υπάρχουν πιο αντικειμενικοί δείκτες. 

Πάντως στον χώρο μου μόνο κάτω από 45% σχετική υγρασία νιώθω άνετα και μάλιστα επειδή έχω πάντα την ίδια θερμοκρασία, εκεί πιάνω και τους άλλους δείκτες ( σημείο δρόσου, humidex κτλ ). 

Οπότε η λύση σου είναι θεωρώ η λειτουργία αφυγρανσης. Προσωπικά το asyg24kmta το έχω σε αφυγρανση από την αρχή του καλοκαιριού, δεν παίζω καθόλου ψύξη. 

Καταλαβα τι γίνεται , διάβασα και το πόστ σου με το dew point . Το κλιματιστικό σου στη λειτουργία αφυγρανσης δεν κατεβάζει πολύ χαλημα την υγρασία ? Πώς λειτουργεί ακριβώς αυτό το mode;

Το gree έχει μια λειτουργία που μπορείς να την ενεργοποιήσεις παράλληλα με τη λειτουργία ψύξης και λέγεται έλεγχος υγρασίας. Μπορείς να επιλέξεις με βημα 5% την υγρασία από 40% έως 80%. Φυσικά η ρύθμιση έχει νόημα όταν η τρέχουσα υγρασία είναι παραπάνω από τη ζητούμενη. 

Επεξ/σία από GiannisSol
Δημοσ.

πόση είναι η υγρασία στον εσωτερικό σου χώρο? μπορείς να την μετρήσεις με όργανο και να την συγκρίνεις με την εξωτερική? Υπάρχουν πηγές υγρασίας στο εσωτερικό (πχ μαγείρεμα, σθδέρωμα, πολλά άτομα κλπ)? Αν δεν συμβαίνει τίποτε από όλα αυτά τότε η δυσφορία που νοιώθεις είναι καθαρά υποκειμενική αίσθηση που μάλλον δεν θα διορθωθεί με κάποιο μηχάνημα. Πριν βάλεις το gree τι είχες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, chemkyr είπε

πόση είναι η υγρασία στον εσωτερικό σου χώρο? μπορείς να την μετρήσεις με όργανο και να την συγκρίνεις με την εξωτερική? Υπάρχουν πηγές υγρασίας στο εσωτερικό (πχ μαγείρεμα, σθδέρωμα, πολλά άτομα κλπ)? Αν δεν συμβαίνει τίποτε από όλα αυτά τότε η δυσφορία που νοιώθεις είναι καθαρά υποκειμενική αίσθηση που μάλλον δεν θα διορθωθεί με κάποιο μηχάνημα. Πριν βάλεις το gree τι είχες?

Το θέμα της υγρασίας το έλυσα με τη λειτουργία αφυγρανσης του gree. Δημιουργούταν το πρόβλημα τη νύχτα που το είχα 26- 27 βαθμούς και δούλευε για ώρες ρελαντί ο συμπιεστής κάτω από 200 watt. Το πρωί ξυπναγα με 26 βαθμούς και 60% υγρασία. Πριν είχα ένα 24αρι hitachi on off υπερβολικό για το χώρο. Όταν το ρύθμιζα στους 27 και έκανε off δεν αντιμετώπιζα θέμα με την υγρασία γιατί όσο ήταν on έκανε φοβερή αφυγρανση και είχα ξηρο αέρα κάτω από 30% υγρασία και σε πολύωρη λειτουργία η ξηρασία αυτή προκαλούσε τσούξιμο στα μάτια κτλ . Ωστόσο είχα πρόβλημα με την ποιότητα της ψύξης καθώς μια κρύωνα μια ζεσταινομουν. Μη πω για καταλανωση , ήταν εξωπραγματική. 

Επεξ/σία από GiannisSol
Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΆ ΝΑ ΡΩΤΉΣΩ ΕΧΩ ΕΝΑ DENKi ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΌ..ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΎΩ ΜΕΣΩ WIFI ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΈΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Το θέμα της υγρασίας το έλυσα με τη λειτουργία αφυγρανσης του gree. Δημιουργούταν το πρόβλημα τη νύχτα που το είχα 26- 27 βαθμούς και δούλευε για ώρες ρελαντί ο συμπιεστής κάτω από 200 watt. Το πρωί ξυπναγα με 26 βαθμούς και 60% υγρασία. Πριν είχα ένα 24αρι hitachi on off υπερβολικό για το χώρο. Όταν το ρύθμιζα στους 27 και έκανε off δεν αντιμετώπιζα θέμα με την υγρασία γιατί όσο ήταν on έκανε φοβερή αφυγρανση και είχα ξηρο αέρα κάτω από 30% υγρασία και σε πολύωρη λειτουργία η ξηρασία αυτή προκαλούσε τσούξιμο στα μάτια κτλ . Ωστόσο είχα πρόβλημα με την ποιότητα της ψύξης καθώς μια κρύωνα μια ζεσταινομουν. 

Έλα ρε συ, τότε είναι μια απλή περίπτωση σαν αυτήν που έχουμε πει πολλές φορές. Τα σύγχρονα κλιματιστικά μπορούν να κατεβαίνουν σε watts οπότε κατά περίπτωση το εσωτερικό τους στοιχείο δεν κατεβάζει θερμοκρασία κάτω από το τρέχον σημείο δρόσου οπότε δεν γίνεται αφυγρανση. 

Οπότε η λύση σου είναι απλή. Το βαζεις σε λειτουργία αφυγρανσης. Εκεί θα κατεβάζει συνεχώς και χωρίς έλεγχο. Τα gree που λες ίσως να έχει κάποιον έλεγχο οπότε δοκίμασε το. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Προσωπικά το asyg24kmta το έχω σε αφυγρανση από την αρχή του καλοκαιριού, δεν παίζω καθόλου ψύξη. 

Άντε τώρα να ψάχνουμε και συντελεστή απόδοσης στην αφύγρανση!  

• Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, sap00 said:

Άντε τώρα να ψάχνουμε και συντελεστή απόδοσης στην αφύγρανση!  

Λοιπον επειδη εχω αρχισει ηδη να μαζευω στοιχεια τετοια, που μπηκαν στο Part 4 , παρακαλειται οποιος θελει κ εχει στοιχεια οπως  τωρα που θα βαελι για την αφυγρανση ο  liakjim, να δωσει γραφηματα η οτι αλλο εχει οπωσδηποτε ομως με μαρκα κ ακριβες μοντελο, ειτε ποσταροντας εδω ειτε με προσωπικο μηνυμα  για καταναλωσεις κλπ, οχι τα παλια, (καααααποια στιγμη θα τρεξω στα προηγουμενα Part 3 κοκ) να τα βαζω σε ενα εξελ, να μην ρωταμε τα ιδια συνεχεια.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μου 'φερε ένα κλιματιστικό ο σπιτονοικοκύρης και είναι τώρα να το εγκαταστήσω, είναι ένα Gree gwh12agc  12000 btu. Δε πιστεύω να καλύπτει τα σαλόνι/διάδρομος/κρεβατοκάμαρα το 12άρι οπότε λέω να το βάλω υπνοδωμάτιο, αλλά ρωτάω να ακούσω και τη γνώμη σας.

Οι απώλειες για τους τρεις αυτούς χώρους με συνολικό εμβαδό 32τμ είναι οι:

4080.93 Watt
3509.60 KCal/h
127.53 Watt/m2
109.68 KCal/h/m2

για 18C

Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιον και για εγκατάσταση κλιματιστικού για Αθήνα γιατί ψάχνω τώρα, ευπρόσδεκτο, αν θέλετε στείλτε μου και με πμ, αν δε θέλετε να κάνετε διαφήμιση.

spacer.png

Επεξ/σία από Ruthl3ss
Δημοσ.
Στις 19/8/2024 στις 5:11 ΜΜ, Brashida είπε

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΓΝΏΜΗ ΈΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ chiQ? ΒΛΈΠΩ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΊΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ ΚΛΆΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ SEER KAI SCOOP. ΑΞΙΖΕΙ ΛΕΤΕ ?

Δεν έχουμε feedback.

22 ώρες πριν, ardo είπε

Παρακαλώ, τι γνώμη εχετε για 

1)Sendo Zeas SND-12ZES2-ID/SND-12ZES2-OD Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU A++/A+

με 370 ευρώ και 

2) INTERCOOL ICG-12INT2-ID/OD 12000 BTU/h   με 319 ευρώ απο Leroy

Με ενδιαφέρει μονο ψύξη.

Δεν έχουμε feedback.

13 ώρες πριν, petrakish81 είπε

Καλησπέρα, 

έχω ένα χώρο που είναι περίπου 40τμ, ενιαίος αλλά το ταβάνι είναι κοντά στα 5.5 μέτρα. Κανά 2 μάστορες που φώναξα, για να δούνε τον χώρο, μου προτείνανε να βάλω 60.000 btu τα οποία μάλιστα είναι και τριφασικά. Εάν βάλω 2 χ 24btu στα 2.5 με 3 μέτρα ύψος, δεν θα έχω αποτέλεσμα ? Ο κρύος αέρας είναι πιο βαρύς, οπότε θεωρητικά στον χώρο που θα κινούμε θα έχει δροσιά. 

Έχει κανείς καμία άποψη ? 

Προσωπικά θα έβαζα πρώτα ένα heavy 71 και μετά θα έβλεπα.

2 λεπτά πριν, Ruthl3ss είπε

Λοιπόν μου 'φερε ένα κλιματιστικό ο σπιτονοικοκύρης και είναι τώρα να το εγκαταστήσω, είναι ένα Gree gwh12agc  12000 btu. Δε πιστεύω να καλύπτει τα σαλόνι/διάδρομος/κρεβατοκάμαρα το 12άρι οπότε λέω να το βάλω υπνοδωμάτιο, αλλά ρωτάω να ακούσω και τη γνώμη σας.

Οι απώλειες για τους τρεις αυτούς χώρους με συνολικό εμβαδό 32τμ είναι οι:

4080.93 Watt
3509.60 KCal/h
127.53 Watt/m2
109.68 KCal/h/m2

για 18C

Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιον και για εγκατάσταση κλιματιστικού για Αθήνα γιατί ψάχνω τώρα, ευπρόσδεκτο, αν θέλετε στείλτε μου και με πμ.

spacer.png

Στο σαλόνι βάλτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Specs είπε

Λοιπον επειδη εχω αρχισει ηδη να μαζευω στοιχεια τετοια, που μπηκαν στο Part 4 , παρακαλειται οποιος θελει κ εχει στοιχεια οπως  τωρα που θα βαελι για την αφυγρανση ο  liakjim, να δωσει γραφηματα η οτι αλλο εχει οπωσδηποτε ομως με μαρκα κ ακριβες μοντελο, ειτε ποσταροντας εδω ειτε με προσωπικο μηνυμα  για καταναλωσεις κλπ, οχι τα παλια, (καααααποια στιγμη θα τρεξω στα προηγουμενα Part 3 κοκ) να τα βαζω σε ενα εξελ, να μην ρωταμε τα ιδια συνεχεια.

Ανεβαζω δύο γραφήματα από λειτουργία ελέγχου υγρασίας από 18αρι gree airy, στο cool mode . 

Το πρώτο είναι με smart drying χωρις να σε αφήνει να ορισεις ποσοστο υγρασίας. 

Το δεύτερο είναι normal drying πάλι όμως στο cool mode , και έχεις να επιλέξεις από 40 έως 80% υγρασία. Είχα επιλεγμένο το 45%.

Και στις δύο περιπτώσεις ζητούμενη θερμοκρασία ήταν 26

Screenshot_20240821-140815.jpg

Screenshot_20240821-140637.jpg

Επεξ/σία από GiannisSol
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...