Brashida Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΓΝΏΜΗ ΈΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ chiQ? ΒΛΈΠΩ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΊΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ ΚΛΆΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ SEER KAI SCOOP. ΑΞΙΖΕΙ ΛΕΤΕ ?
GiannisSol Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ανεβαζω ένα γράφημα κατανάλωσης βραδυνης λειτουργίας από gree airy 18αρι περιοχή Αθήνας , ζητούμενη θερμοκρασία 26 με λειτουργία sleep να πάει στους 27, επίσης fan auto. Το πρωί το βρήκα να δουλεύει στα 188-192watt Επεξ/σία 19 Αυγούστου από GiannisSol 5 2
stelikov Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Ανεβαζω ένα γράφημα κατανάλωσης βραδυνης λειτουργίας από gree airy 18αρι περιοχή Αθήνας , ζητούμενη θερμοκρασία 26 με λειτουργία sleep να πάει στους 27, επίσης fan auto. Το πρωί το βρήκα να δουλεύει στα 188-192watt Το χειμώνα όμως πως λες να τα πηγαίνει; Θα κατεβαίνει στα 190 βατ όταν η θερμοκρασία είναι 12+℃ ή θα αρχίζει τα ON/OFF;
GiannisSol Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, stelikov είπε Το χειμώνα όμως πως λες να τα πηγαίνει; Θα κατεβαίνει στα 190 βατ όταν η θερμοκρασία είναι 12+℃ ή θα αρχίζει τα ON/OFF; Θα το τσεκαρω μερικες μερες αν και δεν το εχω για βασικη θερμανση το gree, εκτος αν μου κανει καμια ευχαριστη εκλπηξη με τη καταναλωση του . Στα υπνοδωματια θα μπουνε και δυο 9ρια toshiba edge και για χρηση θερμανσης με πριζες tapo ολα. Επεξ/σία 19 Αυγούστου από GiannisSol 1
doomnx Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 20 ώρες πριν, filipN είπε Ποια είναι η θερμοκρασία του εξερχόμενου αέρα στις περσίδες του κλιματιστικού σου, όταν είναι σε λειτουργία ψύξης αλλά δεν κάνει αφύγρανση; Η θερμοκρασία είναι καλή, αλλά όταν ξεκινάμε να το λειτουργούμε η θερμοκρασία δωματίου είναι το πολύ 28 βαθμοί, άρα δουλεύει πολύ λίγο για να ρίξει 1 βαθμό, κόβει ο κομπρέσορας, σταματάει να γίνεται συμπύκνωση και πρέπει να περιμένουμε πολύ περισσότερο για να ξηράνει τον αέρα. Τέλος πάντων, έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι on-off και το συγκεκριμένο μικροκλίμα στην εξοχή δίπλα στο ποτάμι. Έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά λίγο παραπάνω υγρασία από την πόλη. Όταν δω στο θερμόμετρο 25-26 βαθμούς και υγρασία κάτω από 50% το ανεβάζω ένα κλικ.
GiannisSol Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Πώς βελτιώνουμε το πρόβλημα της παραγόμενης υγρασίας στο περιβάλλον όταν δουλεύει χαμηλές στροφές ο συμπιεστής ? Παρατηρώ ότι στην Αθήνα που γενικά έχουμε ξηρό κλίμα όταν κόβει ο συμπιεστής και λειτουργεί χαλαρά αυξάνεται η υγρασία στο 40-50% , ναι μεν είναι σωστή υγρασία αλλά γίνεται ενοχλητική. Αντίθετα στη Κρήτη που ήμουν με 80% υγρασία , το κλιματιστικό την διατηρούσε 50% πάλι με χαμηλές στροφές του συμπιεστή αλλά εκεί δεν ήταν ενοχλητικο το αποτέλεσμα.
mdkamael Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Στις 14/8/2024 στις 4:19 ΜΜ, liakjim είπε Μετρητής πίνακα, είτε επαγωγικος για μεγαλύτερη ασφάλεια όπως το shelly em με clamp είτε απευθείας μέτρησης όπως το sonoff power elite στην 20Α έκδοση. Εναλλακτικά και όχι τόσο κομψή λύση, είναι η παρεμβολή ενός μετρητή ( πχ sonoff pow r3 των 25Α ) στο καλώδιο τροφοδοσίας της εξωτερικής μονάδας ή από το μπουατ αν βολεύει από άποψη ασφάλειας . Για να το κάνω λίγο πιο σύνθετο .. δυνατότητα με αυτες τις επιλογές ( και περισσότερο με shelly ) απο τον πινακα να εχω μια εικονα απο ολοκληρο το κυκλωμα της οικιας ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ χωριστα απο τη γραμμη του κλιματιστικου ενω παραλληλα να λειτουργει και σαν εντολεας στο θερμοσιφωνα ( με λειτουργια on-off timer κοκ ) υπαρχει ?!
liakjim Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Πώς βελτιώνουμε το πρόβλημα της παραγόμενης υγρασίας στο περιβάλλον όταν δουλεύει χαμηλές στροφές ο συμπιεστής ? Παρατηρώ ότι στην Αθήνα που γενικά έχουμε ξηρό κλίμα όταν κόβει ο συμπιεστής και λειτουργεί χαλαρά αυξάνεται η υγρασία στο 40-50% , ναι μεν είναι σωστή υγρασία αλλά γίνεται ενοχλητική. Αντίθετα στη Κρήτη που ήμουν με 80% υγρασία , το κλιματιστικό την διατηρούσε 50% πάλι με χαμηλές στροφές του συμπιεστή αλλά εκεί δεν ήταν ενοχλητικο το αποτέλεσμα. Βάλε λειτουργία αφυγρανσης;.
ardo Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Παρακαλώ, τι γνώμη εχετε για 1)Sendo Zeas SND-12ZES2-ID/SND-12ZES2-OD Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU A++/A+ με 370 ευρώ και 2) INTERCOOL ICG-12INT2-ID/OD 12000 BTU/h με 319 ευρώ απο Leroy Με ενδιαφέρει μονο ψύξη.
stelikov Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 6 ώρες πριν, GiannisSol είπε Πώς βελτιώνουμε το πρόβλημα της παραγόμενης υγρασίας στο περιβάλλον όταν δουλεύει χαμηλές στροφές ο συμπιεστής ? Παρατηρώ ότι στην Αθήνα που γενικά έχουμε ξηρό κλίμα όταν κόβει ο συμπιεστής και λειτουργεί χαλαρά αυξάνεται η υγρασία στο 40-50% , ναι μεν είναι σωστή υγρασία αλλά γίνεται ενοχλητική. Αντίθετα στη Κρήτη που ήμουν με 80% υγρασία , το κλιματιστικό την διατηρούσε 50% πάλι με χαμηλές στροφές του συμπιεστή αλλά εκεί δεν ήταν ενοχλητικο το αποτέλεσμα. Με ενα φτηνό υγραντήρα θα μπορείς να κρατάς την υγρασία στο ~50% αν το 40% σου προκαλεί δυσφορία.
GiannisSol Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stelikov είπε Με ενα φτηνό υγραντήρα θα μπορείς να κρατάς την υγρασία στο ~50% αν το 40% σου προκαλεί δυσφορία. Μου προκαλει δυσφορία η πολύ υγρασία όχι η λιγη. Ένα κλιματιστικό που ψύχει συνέχεια κρατάει την υγρασία πολύ χαμηλά 25-30% . Σε ένα περιβάλλον ήδη ξηρο οπως Αθήνα με καύσωνα όταν σου ανέβει η υγρασία στο 45-50% έχεις δυσφορία. Την υγρασία στην ανεβάζει ένα κλιματιστικό που έχει κάνει off ο συμπιεστής και δεν ψύχει πλέον ή ένα ινβερτερ κλιματιστικό που έχει πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία και δουλευει με χαμηλες στροφές πλέον ο συμπιεστής βγάζοντας χλιαρό αέρα και όχι παγωμένο. Επεξ/σία 20 Αυγούστου από GiannisSol
stelikov Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Μου προκαλει δυσφορία η πολύ υγρασία όχι η λιγη. Ένα κλιματιστικό που ψύχει συνέχεια κρατάει την υγρασία πολύ χαμηλά 25-30% . Σε ένα περιβάλλον ήδη ξηρο οπως Αθήνα με καύσωνα όταν σου ανέβει η υγρασία στο 45-50% έχεις δυσφορία. Την υγρασία στην ανεβάζει ένα κλιματιστικό που έχει κάνει off ο συμπιεστής και δεν ψύχει πλέον ή ένα ινβερτερ κλιματιστικό που έχει πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία και δουλευει με χαμηλες στροφές πλέον ο συμπιεστής βγάζοντας χλιαρό αέρα και όχι παγωμένο. Μηπως η δυσφορία οφείλεται στο ότι έχει πιάσει οσμές και μούχλα το κλιματιστικό; Στο fan only μήπως μυρίζει; 50% υγρασία στους 25-27 βαθμούς είναι ιδανική για τον άνθρωπο. Επεξ/σία 20 Αυγούστου από stelikov
liakjim Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 13 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Μου προκαλει δυσφορία η πολύ υγρασία όχι η λιγη. Ένα κλιματιστικό που ψύχει συνέχεια κρατάει την υγρασία πολύ χαμηλά 25-30% . Σε ένα περιβάλλον ήδη ξηρο οπως Αθήνα με καύσωνα όταν σου ανέβει η υγρασία στο 45-50% έχεις δυσφορία. Την υγρασία στην ανεβάζει ένα κλιματιστικό που έχει κάνει off ο συμπιεστής και δεν ψύχει πλέον ή ένα ινβερτερ κλιματιστικό που έχει πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία και δουλευει με χαμηλες στροφές πλέον ο συμπιεστής βγάζοντας χλιαρό αέρα και όχι παγωμένο. ΒΑΛΕ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΗΗΗΗΗΗΗ 1
GiannisSol Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, liakjim είπε ΒΑΛΕ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΗΗΗΗΗΗΗ Το εχω κανει ηδη, απλα εξηγησα στον ανθρωπο που μου ειπε το αντιθετο να βαλω υγραντηρα. Στην αφυγρανση φυσικα η καταναλωση ειναι παραπανω, παιζει γυρω στα 400watt, λογικο. 28 λεπτά πριν, stelikov είπε Μηπως η δυσφορία οφείλεται στο ότι έχει πιάσει οσμές και μούχλα το κλιματιστικό; Στο fan only μήπως μυρίζει; 50% υγρασία στους 25-27 βαθμούς είναι ιδανική για τον άνθρωπο. Οχι δεν μυριζει, το κλιματισιτκο ειναι 10 ημερων καινουριο. Απλα οταν ξαφνικα απο ξηρο αερα βρεθω σε αερα με αυξημενη υγρασια με ενοχλει. Επισης μιλαω για 27 βαθμους, ισως πιο χαμηλα να ηταν καλυτερα, αλλα εκει κρυωνω.
petrakish81 Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου Καλησπέρα, έχω ένα χώρο που είναι περίπου 40τμ, ενιαίος αλλά το ταβάνι είναι κοντά στα 5.5 μέτρα. Κανά 2 μάστορες που φώναξα, για να δούνε τον χώρο, μου προτείνανε να βάλω 60.000 btu τα οποία μάλιστα είναι και τριφασικά. Εάν βάλω 2 χ 24btu στα 2.5 με 3 μέτρα ύψος, δεν θα έχω αποτέλεσμα ? Ο κρύος αέρας είναι πιο βαρύς, οπότε θεωρητικά στον χώρο που θα κινούμε θα έχει δροσιά. Έχει κανείς καμία άποψη ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα