Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Edito είπε

Μάλλον το έχει σαν breeze away .

Δεν το εχω on σχεδόν ποτέ 

IMG_3405.jpeg

Άσχετο. Μήπως του έχεις πριζάκι που μετράει κατανάλωση;

😅

Επεξ/σία από liakjim
  • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Νομίζω 0.8/hour πρώτες δυο ώρες .

μαζι με tv και fridge .

αγόρασα αυτό 

https://www.e-shop.gr/coolseer-wifi-smart-switch-2p-with-power-meter-and-leakage-protection-col-slw2-63-p-PER.208355

περιμένω ηλεκτρολόγο να το βάλει .

32 minutes ago, BrunoB said:

Οχι, αλλο πραγμα το breeze away

Μήπως είναι το ματάκι στο control ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτελους μια μέρα με εξωτερική μέχρι 34. Ζήτηση 27. Όνειρο.

ASEG24KMTE - 60τμ

Screenshot2024-08-18at20-54-43InfluxDBHomeAssistant.png.2d3d492fb525da051b425f337443ea49.png

18 minutes ago, Edito said:

Μήπως είναι το ματάκι στο control ;

'Οχι... Τελευταια σελιδα

https://www.fgeurope.gr/wp-content/uploads/2022/04/All-Easy-Pro-RC-Manual-Intelligent-Eye-CR258-RG10L2HS_GREECE-EP21_Final-GR-1.pdf

Επεξ/σία από BrunoB
  • Like 1

15 hours ago, liakjim said:

Follow me 

Follow me

Το ξέρω το follow me. ,Αλλά γιατί πλέον δεν βλέπει την θερμοκρασία για να σταματάει από μόνο του; Εχει χαλάσει κάτι;

Το follow me δεν βολεύει για το σκοπό που το θέλω.

1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Το ξέρω το follow me. ,Αλλά γιατί πλέον δεν βλέπει την θερμοκρασία για να σταματάει από μόνο του; Εχει χαλάσει κάτι;

Το follow me δεν βολεύει για το σκοπό που το θέλω.

Θέλει λίγο πειραματισμό με τη θέση του τηλεκοντρόλ . Αν το βάλεις μακριά θα αργήσει να πιάσει θερμοκρασία εκεί που βρίσκεται και το κλιματιστικό θα αργεί να κόψει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θέλει λίγο πειραματισμό με τη θέση του τηλεκοντρόλ . Αν το βάλεις μακριά θα αργήσει να πιάσει θερμοκρασία εκεί που βρίσκεται και το κλιματιστικό θα αργεί να κόψει. 

Στο gree airy που πήρα πρόσφατα παρατηρώ ότι οταν έχω off το i-feel η θερμοκρασία που διαβάζει η εσωτερικη μονάδα ναι μεν είναι ρεαλιστική μόλις το ανάψω , αλλά ύστερα πέφτει γρήγορα στην ζητούμενη και χαμηλωνει ισχύ χωρίς εγώ να έχω δροσιστεί. Πρέπει να το πάω στο 25 για να αργήσει να κόψει . Πώς γίνεται αυτό αφού ο αισθητήρας είναι ψηλά που είναι μαζεμένη όλη η ζέστη ; 

Με το I feel θέλει όπως σωστά λες πολύ καλή τοποθέτηση του τηλεχειριστηρίου, όμως μερικές φορές εκεί που το θες είναι μακρυά και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη μονάδα. 

Επεξ/σία από GiannisSol

12 minutes ago, liakjim said:

Ξερω, το εχω καταλαβει, αλλα δεν με βολευει. Εγω θελω να δουλευει στην max ταχυτητα, και οταν πιανει την θερμοκρασια να ριχνει στροφες.

Θυμαμαι παλαιοτερα το εκανε, τωρα δε ξερω, ισως κολλησε. Να κανω κανενα reset στο χειριστηριο;

3 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ξερω, το εχω καταλαβει, αλλα δεν με βολευει. Εγω θελω να δουλευει στην max ταχυτητα, και οταν πιανει την θερμοκρασια να ριχνει στροφες.

Θυμαμαι παλαιοτερα το εκανε, τωρα δε ξερω, ισως κολλησε. Να κανω κανενα reset στο χειριστηριο;

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοείς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/8/2024 στις 1:12 ΜΜ, GiannisSol είπε

Αγόρασε φίλος χθες το 13000 btu Toshiba white edge . Όταν το εγκαταστήσει σε μερικές μέρες θα πάρουμε μια εικόνα από την κατανάλωση του στη ψύξη. 

Εκεί κατευθύνομαι και εγώ που θέλω να αλλάξω δύο παλιά on off κλιματιστικά, στη σειρά white edge της Toshiba .

Nαι γιατι ψάχνομαι,  

Επεξ/σία από george0310

12 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοείς. 

Να κανω μια ερωτηση Κοιταζοντας και συγκρινοντας τα specs του daisekai 10 στα ελαχιστα btus output και watt input στην ψυξη παρατηρω οτι :

9000: min 2047 btu/h , 160 watt,  φορτιο σχεδιασμου 2,5 kw

12000: min 3071 btu/h, 200 watt , φορτιο σχεδιασμου 3,5 kw

Μεβαση την eurovent το EER που υπολογιζεται στους 35C εξωτερικη ειναι 5,32 και 4,38 αντιστοιχα. Δηλαδη αυτο σημαινει απο τα παραπανω οτι το 12ρι δεν κατεβαινει με τιποτε κατω απο 200 watt σε ψυξη ?. Αν δεν ισχυει αυτο, με βαση τα παραπανω μπορουμε να εχουμε μια ιδεα ποσο μπορει να κατεβει Βαζω και το SEER για το 12ρι στους 30C  (8,4) αν αυτο βοηθα Το 12ρι με ενδιαφερει..

Ευχαριστώ

Στις 15/8/2024 στις 1:50 ΜΜ, cmaniac είπε

Θεματάκι με το ZSX.

Την περασμένη Κυριακή με άφησε με σφάλμα υπερθέρμανσης συμπιεστή E36 - ήρθε mail από το cloud και το έβγαλε και στην εφαρμογή. Στο manual αναφέρει 3 πιθανές αιτίες, θερμίστορ, έλλειψη ψυκτικού ή κλειστές βάνες.

Mail στην αντιπροσωπεία και τηλέφωνο τη Δευτέρα για έλεγχο της μονάδας. Με παρέπεμψαν στο κατάστημα λόγω του νεαρού της εγκατάστασης (και για να μην χρεωθώ τσάμπα επίσκεψη - ασχολίαστο) με πιθανότερη αιτία έλλειψη ψυκτικού, οπότε προώθησα το mail στο κατάστημα μιας και ήταν κλειστό αυτές τις μέρες.

Μετά από λίγη ώρα με καλεί ο τεχνικός και μου ανέφερε πως λόγω διακοπών δεν είναι άμεσα διαθέσιμος αλλά θα το δούμε το συντομότερο, το οποίο ήταν τελικά εχθές.

Στο δια ταύτα, ήρθε, μέτρησε πίεση κυκλώματος η οποία ήταν αρχικά υψηλή αλλά όσο ανέβαζε στροφές ο συμπιεστής έπεφτε, καταλήγοντας πως το μηχάνημα έχει έλλειψη ψυκτικού υγρού.

Έγινε αναγκαστικά άδειασμα (η μέθοδος δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε αλλά δε θέλω να επεκταθώ) όλης της μονάδας, εκ νέου εκχείλωση στους τερματισμούς της μονάδας και έλεγχο στις βάνες. Στη μία βάνα βρέθηκε ίχνος λαδιού του συμπιεστή (όχι υγρού), που σημαίνει ότι μπορεί να μην είχε κάτσει καλά η τσιμούχα της και να έχασε από εκεί το ψυκτικό. Επειδή καθάρισε και ξαναέδεσε τη βάνα, μου είπε πως από μόνη της αυτή η κίνηση μπορεί να την έκανε να "κάτσει" σωστά.

Έπειτα κενό στην εγκατάσταση κοντά 30 λεπτά, έλεγχος με το μανόμετρο πάνω για διαροή κανα 15 λεπτο (κάτι που δεν είχε κάνει την προηγούμενη φορά) και πλήρωση με ψυκτικό, εννοείται με ζυγαριά, μετά από debate για την ποσότητα που παίρνει το μηχάνημα και τελικά βοήθεια τηλεφώνου (να που η εντύπωση που μου είχε κάνει η ποσότητα μου χρειάστηκε τελικά).

Το μηχάνημα λειτουργεί έκτοτε χωρίς σφάλμα και περιμένω και την αντιπροσωπεία για περαιτέρω έλεγχο.

Στα πολύ θετικά το combo αντιπροσώπου - καταστήματος - τεχνικού που έβγαλε επίσκεψη μέσα σε 3 μέρες τέτοιες μέρες. Στα αρνητικά ότι δεν ξεκινήσαμε καλά..

Είχες καταλάβει μια μείωση της απόδοσης λόγο του προβλήματος; Κατάλαβες από πριν ότι κάτι δεν πάει καλά; 

22 ώρες πριν, doomnx είπε

Να καταθέσω κι εγώ ότι η χρήση κλιματιστικών τον τελευταίο μήνα αύξησε το baseline μας κατά 15 kWh/μέρα (και είναι όλες ημέρας 😢). 2 συμβατικά κλιμαστικά 9 και 12 kBtu/h σε αμόνωτο σπίτι 120 τμ στα πεδινά της Καρδίτσας με στόχο θερμοκρασία γύρω στους 25 °C με 40% υγρασία.

Ευτυχώς με την προσφορά της Volton και την κρατική επιδότηση Αυγούστου τη βγάλαμε λάδι αυτό το μήνα με ένα κατοστάρικο + δημοτικά τέλη.

Nα ξερεις οτι ο στοχος που βαζεις 25 ειναι απαιτητικη θερμοκρασια οπως και να εχει..δε συζηταμε οταν εχει 40+ εξω και με τα δεδομενα που αναφερεις το 25 ή και το 26 ακομα τα μηχανηματα δινουν πονο..

Εγω σε μονωμενο σπιτι δεν παιζω ποτε κατω απο 27 και στον υπνο 28 μη σου πω..Αν παμε σε καυσωνα 40+ τοτε 28 και με τερμα τον ανεμιστηρα κι ειμαστε σουπερ σε συνδυασμο με την οικονομια!

Βεβαια μετα παμε στον αλλο παραγοντα, τι θερμοκρασια σηκωνει το σωμα του καθενος😄 

• Like 1

41 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Να κανω μια ερωτηση Κοιταζοντας και συγκρινοντας τα specs του daisekai 10 στα ελαχιστα btus output και watt input στην ψυξη παρατηρω οτι :

9000: min 2047 btu/h , 160 watt,  φορτιο σχεδιασμου 2,5 kw

12000: min 3071 btu/h, 200 watt , φορτιο σχεδιασμου 3,5 kw

Μεβαση την eurovent το EER που υπολογιζεται στους 35C εξωτερικη ειναι 5,32 και 4,38 αντιστοιχα. Δηλαδη αυτο σημαινει απο τα παραπανω οτι το 12ρι δεν κατεβαινει με τιποτε κατω απο 200 watt σε ψυξη ?. Αν δεν ισχυει αυτο, με βαση τα παραπανω μπορουμε να εχουμε μια ιδεα ποσο μπορει να κατεβει Βαζω και το SEER για το 12ρι στους 30C  (8,4) αν αυτο βοηθα Το 12ρι με ενδιαφερει..

Ευχαριστώ

Θα το βρεις στο data book. 

21 λεπτά πριν, energy52 είπε

Nα ξερεις οτι ο στοχος που βαζεις 25 ειναι απαιτητικη θερμοκρασια οπως και να εχει..

Δεν νομίζω. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...