liakjim Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 35 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Πρόσφατα μετακόμισα σε νέο σπίτι και κοιτάω για αγορά κλιματιστικών. Θα χρειαστώ τουλάχιστον δύο (σαλόνι και υπνοδωμάτιο) και ίσως και ένα τρίτο στο 2ο υπνοδωμάτιο/γραφείο. Σκεφτόμουν να τα πάρω από κάποια μεγάλη αλυσίδα για καλύτερη συνενόηση σε τυχόν πρόβλημα καθώς και με την προοπτική να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία εγκατάστασης. Διαβάζω όμως ότι η υπηρεσία εγκαταστάσης ΔΕΝ καλύπτει: Τρύπημα υαλοπίνακα, τσιμέντου και πέτρινου τοίχου. Αυτό δηλαδή τι σημαίνει?ότι μου κάνουν την εγκατάσταση μόνο αν προϋπήρχε κλιματιστικό και έχουν έτοιμη την τρύπα?. Γενικά για Αθήνα έχετε να προτείνετε κάποια καταστήματα που να υποστηρίζουν ποιοτική εγκατάσταση?διάβασα αρκετά posts πριν γράψω και είδα ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις με ότι να ναι ψυκτικούς που κάνουν δουλειές που στο τέλος οδηγούν σε προβληματα κλπ. Ίσως χαζή η ερώτηση, αλλά αν πάρω 3 κλιματιστικά θα πληρώσω τιμή εγκατάστασης επί 3? Σου λέει ότι η δωρεάν εγκατάσταση καλύπτει απλές/βατές περιπτώσεις όπως τρύπημα τούβλου, γυψοσανίδας, ξύλου κτλ. Το θέμα της εγκατάστασης από αλυσίδες είναι τυχαίο, εξαρτάται από αυτόν που θα έρθει σαν εξωτερικός συνεργάτης που θα έχει διαθεσιμότητα και θα καλύπτει την περιοχή σου τη στιγμή που θα αγοράσεις. Για αυτό έχουμε το sticky ώστε τουλάχιστον να ξέρουμε κάποια βασικά που θα πρέπει να αναμένουμε ότι θα γίνουν και να είμαστε σε θέση να τα διεκδικήσουμε ακόμη και με λήψη extreme μέτρων βλέπε απαγόρευση εγκατάστασης. Για προτάσεις , συμπληρώνεις το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου Χ 3 ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις σε αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rtfm2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου καλησπέρα, μπορείτε να μου προτείνετε ένα κλιματιστικό το οποίο να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 1. να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για ψύξη, η θέρμανση δεν μας ενδιαφέρει ούτε για 1 μέρα το χρόνο. 2. όντας στην ψύξη, να λειτουργεί συνέχεια, σα να είναι πχ σε computer room, ή αν όχι συνέχεια τότε ενδεικτικά να λειτουργεί συνεχόμενα για 10 ώρες ημερησίως στους 16 βαθμούς και τη μέγιστη ισχύ για 100 μέρες κάθε χρόνο (θερινή περίοδος). Υπόψιν ότι τις ώρες εκείνες η εξωτερική μονάδα σφυροκοπάται από τον ήλιο. 3. δεν μας ενδιαφέρουν εξειδικευμένες λειτουργίες, αλλά καλό είναι να έχει σχετικά ανεκτή ποιότητα ο αέρας που ανακυκλώνεται γιατί θα μπει σε υπνοδωμάτια. 4. δεν μας ενδιαφέρει η κατανάλωση. 5. τιμή όσο γίνεται χαμηλότερη, γιατί θα είναι δεύτερη μονάδα στο χώρο και θα χρησιμοποιείται μόνο αν αστοχήσει η κύρια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 23 λεπτά πριν, rtfm2021 είπε καλησπέρα, μπορείτε να μου προτείνετε ένα κλιματιστικό το οποίο να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 1. να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για ψύξη, η θέρμανση δεν μας ενδιαφέρει ούτε για 1 μέρα το χρόνο. 2. όντας στην ψύξη, να λειτουργεί συνέχεια, σα να είναι πχ σε computer room, ή αν όχι συνέχεια τότε ενδεικτικά να λειτουργεί συνεχόμενα για 10 ώρες ημερησίως στους 16 βαθμούς και τη μέγιστη ισχύ για 100 μέρες κάθε χρόνο (θερινή περίοδος). Υπόψιν ότι τις ώρες εκείνες η εξωτερική μονάδα σφυροκοπάται από τον ήλιο. 3. δεν μας ενδιαφέρουν εξειδικευμένες λειτουργίες, αλλά καλό είναι να έχει σχετικά ανεκτή ποιότητα ο αέρας που ανακυκλώνεται γιατί θα μπει σε υπνοδωμάτια. 4. δεν μας ενδιαφέρει η κατανάλωση. 5. τιμή όσο γίνεται χαμηλότερη, γιατί θα είναι δεύτερη μονάδα στο χώρο και θα χρησιμοποιείται μόνο αν αστοχήσει η κύρια. Οποιο κλιματιστικό πάρεις αν το βάλεις στο 16 κάνει αυτά που λες , οποτε δε καταλαβαίνω το δίλημμα σου , παρε το φθηνότερο που θα βρεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzagaritos Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, sap00 είπε Αυτό σημαίνει ότι θα τρυπήσουν τούβλο. Δεν έχεις πέτρινο τοίχο - και προφανώς τρύπα σε μπετόν απαγορεύεται δια ροπάλου. Πληρώνεις εγκατάσταση για κάθε κλιματιστικό ξεχωριστά. Άρα κλασικό τοίχο τρυπάνε κανονικά? 3 ώρες πριν, liakjim είπε Σου λέει ότι η δωρεάν εγκατάσταση καλύπτει απλές/βατές περιπτώσεις όπως τρύπημα τούβλου, γυψοσανίδας, ξύλου κτλ. Το θέμα της εγκατάστασης από αλυσίδες είναι τυχαίο, εξαρτάται από αυτόν που θα έρθει σαν εξωτερικός συνεργάτης που θα έχει διαθεσιμότητα και θα καλύπτει την περιοχή σου τη στιγμή που θα αγοράσεις. Για αυτό έχουμε το sticky ώστε τουλάχιστον να ξέρουμε κάποια βασικά που θα πρέπει να αναμένουμε ότι θα γίνουν και να είμαστε σε θέση να τα διεκδικήσουμε ακόμη και με λήψη extreme μέτρων βλέπε απαγόρευση εγκατάστασης. Για προτάσεις , συμπληρώνεις το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου Χ 3 ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις σε αυτό. Τέλεια, κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όπως έχουν αναφέρει και άλλοι, πολύ καλή δουλειά! Βοηθάτε πολύ κόσμο Επεξ/σία 18 Αυγούστου από tzagaritos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι πολλες φορες οταν εχω το κλιματιστικο σε full fan speed, απο 25-28 βαθμους, δεν υπαρχει καμια διαφορα; Το θερμομετρο διπλα μου γραφει 24-25. Δλδ εξακολουθει να ριχνει παγωμενο αερα. Εχει χαλασει ο θερμοστατης του; Με το follow me, λειτουργει καλυτερα, αλλα και με το auto mode. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Edito Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου Midea all easy pro 24 είναι λογικό να το έχω στους 28 και να βγάζει 24,5; Room temperature 26 μου γράφει το θερμόμετρο (digital ) αν το βάλω μακριά του το δουλεύω 10% fan ,28 και πάλι κρυώνω , πρέπει να το κλείνω κάθε 2-3 ώρες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 3 ώρες πριν, Witcher1st είπε Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι πολλες φορες οταν εχω το κλιματιστικο σε full fan speed, απο 25-28 βαθμους, δεν υπαρχει καμια διαφορα; Το θερμομετρο διπλα μου γραφει 24-25. Δλδ εξακολουθει να ριχνει παγωμενο αερα. Εχει χαλασει ο θερμοστατης του; Με το follow me, λειτουργει καλυτερα, αλλα και με το auto mode. Follow me 45 λεπτά πριν, Edito είπε Midea all easy pro 24 είναι λογικό να το έχω στους 28 και να βγάζει 24,5; Room temperature 26 μου γράφει το θερμόμετρο (digital ) αν το βάλω μακριά του το δουλεύω 10% fan ,28 και πάλι κρυώνω , πρέπει να το κλείνω κάθε 2-3 ώρες . Follow me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rtfm2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 10 ώρες πριν, dimostr είπε Οποιο κλιματιστικό πάρεις αν το βάλεις στο 16 κάνει αυτά που λες , οποτε δε καταλαβαίνω το δίλημμα σου , παρε το φθηνότερο που θα βρεις ευχαριστώ πολύ! αυτό ήθελα να ακούσω! είχα μόνο την ανησυχία μήπως τα φτηνά μασήσουν σε πολύωρη χρήση στον κόφτη. στην πραγματικότητα ούτε καν inverter χρειάζομαι, αλλά πλέον μόνο inverter υπάρχουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiannisSol Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 27 λεπτά πριν, rtfm2021 είπε ευχαριστώ πολύ! αυτό ήθελα να ακούσω! είχα μόνο την ανησυχία μήπως τα φτηνά μασήσουν σε πολύωρη χρήση στον κόφτη. στην πραγματικότητα ούτε καν inverter χρειάζομαι, αλλά πλέον μόνο inverter υπάρχουν... Πουλαω δύο 9000 btu κλιματιστικά hitachi του 2005 τύπου on-off που στην θέση τους θα μπούνε inverter για οικονομία ρεύματος. Είναι εξαιρετικά δυνατά στη ψύξη. Αν σε ενδιαφέρει μου λες με πμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nagual Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου Εγκατάσταση κλιματιστικού TCL miracle σε νησί. Δυστυχώς δεν ήμουν παρόν και δεν έδωσα οδηγίες για τους σωλήνες. Το αποτέλεσμα στη φωτογραφία. Τι επιπτώσεις θα έχω; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haga Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, rtfm2021 είπε ...είχα μόνο την ανησυχία μήπως τα φτηνά μασήσουν σε πολύωρη χρήση στον κόφτη. στην πραγματικότητα ούτε καν inverter χρειάζομαι, αλλά πλέον μόνο inverter υπάρχουν... Ένα φθηνό κλιματιστικό έχει αποδεδειγμένα περισσότερες πιθανότητες να πάθει ζημιά είτε στα μηχανικά μέρη είτε στα ηλεκτρονικά του. Και ο λόγος είναι η χαμηλή του τιμή που συνεπάγεται φθηνότερα υλικά κατασκευής, ελλειπή ποιοτικό έλεγχο και ανύπαρκτο ή σχεδόν ανύπαρκτο after sales service που θα έχει η εταιρεία. Επίσης με δεκάωρη χρήση για 100 ημέρες ετησίως όπως γράφεις, σε χώρο που σφυροκοπείται από τον ήλιο, και με ζητούμενο το maximum της απόδοσης, θα έπρεπε να σε απασχολεί η κατανάλωση. BTW, έχω και εγώ κάτι παλιά on - off με R22 σε χαμηλή τιμή αν ενδιαφέρεσαι.🤣 Επεξ/σία 18 Αυγούστου από haga 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 50 λεπτά πριν, nagual είπε Εγκατάσταση κλιματιστικού TCL miracle σε νησί. Δυστυχώς δεν ήμουν παρόν και δεν έδωσα οδηγίες για τους σωλήνες. Το αποτέλεσμα στη φωτογραφία. Τι επιπτώσεις θα έχω; Λογικά δεν θα έγινε και κενό...το έχουν κολλήσει και τέρμα πάνω... Οπότε αυξημένη πιθανότητα κραδασμών/θορύβου, επιβάρυνση του συμπιεστή, μικρότερη απόδοση, αν δεν έγινε και κενό μειωμένη μακροζωία του συμπιεστή και μειωμένη δυνατότητα επισκευής λόγω της απόστασης από πάνω που απαγορεύει να βγει το καπάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, haga είπε Ένα φθηνό κλιματιστικό έχει αποδεδειγμένα περισσότερες πιθανότητες να πάθει ζημιά είτε στα μηχανικά μέρη είτε στα ηλεκτρονικά του. Μη λέτε ότι θέλετε , εδώ φασόν του τελευταίου gree το sendo και δίνει εγγύηση εφόρου ζωής στο συμπιεστή και μιλάτε για ζημιές Επεξ/σία 18 Αυγούστου από dimostr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiannisSol Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 38 λεπτά πριν, dimostr είπε Μη λέτε ότι θέλετε , εδώ φασόν του τελευταίου gree το sendo και δίνει εγγύηση εφόρου ζωής στο συμπιεστή και μιλάτε για ζημιές Υπάρχουν και άλλα περιφερειακά ιδιαίτερα ηλεκτρονικά , δεν είναι μόνο ο συμπιεστής ο οποίος μάλλον είναι το πιο ανθεκτικό part σε ένα κλιματιστικό. Αυτού του τύπου βλάβες είναι μερικές φορές τόσο δαπανηρές που αναγκάζεσαι να αλλάξεις κλιματιστικό. Στην εργασία μου που υπάρχουν κλιματιστικά για ψύξη μηχανημάτων και δουλεύουν 24/7 ,μόνο τα επώνυμα βγάζουν τα λιγότερα έως καθόλου προβλήματα . 1 ώρα πριν, liakjim είπε Λογικά δεν θα έγινε και κενό...το έχουν κολλήσει και τέρμα πάνω... Οπότε αυξημένη πιθανότητα κραδασμών/θορύβου, επιβάρυνση του συμπιεστή, μικρότερη απόδοση, αν δεν έγινε και κενό μειωμένη μακροζωία του συμπιεστή και μειωμένη δυνατότητα επισκευής λόγω της απόστασης από πάνω που απαγορεύει να βγει το καπάκι. Η Daikin που διάβασα ένα manual εγκατάστασης γράφει για το μήκος των σωληνώσεων "το ελάχιστο δυνατό". Βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλα , τηρούμε ότι γράφει το manual , απλά μου έκανε εντύπωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rtfm2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2 ώρες πριν, haga είπε Ένα φθηνό κλιματιστικό έχει αποδεδειγμένα περισσότερες πιθανότητες να πάθει ζημιά είτε στα μηχανικά μέρη είτε στα ηλεκτρονικά του. Και ο λόγος είναι η χαμηλή του τιμή που συνεπάγεται φθηνότερα υλικά κατασκευής, ελλειπή ποιοτικό έλεγχο και ανύπαρκτο ή σχεδόν ανύπαρκτο after sales service που θα έχει η εταιρεία. Επίσης με δεκάωρη χρήση για 100 ημέρες ετησίως όπως γράφεις, σε χώρο που σφυροκοπείται από τον ήλιο, και με ζητούμενο το maximum της απόδοσης, θα έπρεπε να σε απασχολεί η κατανάλωση. BTW, έχω και εγώ κάτι παλιά on - off με R22 σε χαμηλή τιμή αν ενδιαφέρεσαι.🤣 καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση! έχω και εγώ παλιά, αλλά δεν θέλω να βάλω παλιό. η κατανάλωση είναι περίπου 100 ευρω το μηνα για 3 μηνες, δηλαδη πιο λιγο αποσο οι καφεδες απο το todays-τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ, γιατί κοιμάμαι μέσα στον καύσωνα στους 22-23 βαθμούς σαν πουλάκι. υπαρχει ηδη κλιματιστικο στο δωματιο, αλλα το θελω για εφεδρικο, επειδη ομως το πρωτευον προφανως μεσα στον καυσωνα θα μασησει-αν μασησει, γιαυτο λεω να ειναι καινουργιο τουλαχιστον. μια αλλη λυση που σκεφτηκα ειναι ψυκτικο συγκροτημα, εχεις αποψη για αυτο? 3 ώρες πριν, GiannisSol είπε Πουλαω δύο 9000 btu κλιματιστικά hitachi του 2005 τύπου on-off που στην θέση τους θα μπούνε inverter για οικονομία ρεύματος. Είναι εξαιρετικά δυνατά στη ψύξη. Αν σε ενδιαφέρει μου λες με πμ. σ'ευχαριστώ, έχω και εγώ 1-2 toyotomi της εποχης εκεινης, αλλα δεν θελω να βαλω παλιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα