Craven Δημοσ. 13 Αυγούστου Share Δημοσ. 13 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Με τα πολλά πριν 1 και κάτι μήνα μπήκαν 2x Daikin ATXC25D (υπήρχε όπως είχα πει ήδη ένα ATXC60C στο σαλόνι) και 2 εβδομάδες αργότερα (24/7) ένα TCL Miracle III 9ρι. Τα 2 Daikin μπήκαν στα κύρια κρεβατοκάμαρα (γύρω στα 15τμ) και στο δεύτερο υπνοδωμάτιο (λίγο μεγαλύτερο 3-4 τετραγωνικά) και το TCL στο γραφείο (λίγο μικρότερο στα 12 τετραγωνικά), όπου επέλεξα να μπει εκεί αφού με ενδιαφέρει (σχεδόν) μόνο το κρύο εκεί έστω και αν αρκετές φορές το χρησιμοποιώ και για ύπνο. Με τα Daikin έμπλεξα για τα καλά, αφού αν και μπήκαν "προβλεπόμενα" με 3+ μέτρα σωλήνα και πάνω απο 15 λεπτά αντλία κενού το κάθε ένα, απο την αρχή είχα θέματα, αφού το ένα μπήκε στραβά και δεν έβγαζε αρκετά νερά (διορθώθηκε από αυτούς που έβαλαν το TCL) ενώ το άλλο όταν έμπαινε μετά απο κάποιες ώρες στο "ρελαντί" έτρεμαν οι σωληνώσεις έξω, προφανώς γιατί δεν μπήκε σωστά η μόνωση σε αυτές μέχρι τέρμα, πράγμα που έχω να διορθώσω εγώ. Μπήκαν επίσης αντικραδασμικά καθώς ως γνωστόν το μοντέλο αυτό ουδε μία σχέση έχει με τα αγαπημένα μου perfera και ούτε αθόρυβο έξω είναι αλλά και μικρή συντονισμοί στις επιτοίχιες βάσεις υπήρχαν... Από απόδοση όλα δείχνουν οκ, πχ με εξωτερική θερμοκρασία 35-38 βαθμούς και ζητούμενη τους 26, πιάνει ο χώρος την θερμοκρασία σε ελάχιστη ώρα και μετά απο μισή με 1 ώρα (ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία) η κατανάλωση πέφτει σταθερά στα 140 με 160 watt (ανάλογα την ώρα της ημέρας). Καμία σχέση με perfera αλλά οκ είναι. Ειδικά στην κρεβατοκάμαρα έβαλα και έναν στυλάτο φωτιστικό με ενσωματωμένο ανεμιστήρα (το ανάποδο θα έλεγα απο το ανεμιστήρα με φως) και το κλιματιστικό σημαδεύει εκεί και ο ανεμιστήρας διαχέει τον κρύο αέρα.. αποτέλεσμα σε χρόνο DT να φτάνει το δωμάτιο απο άκρη σε άκρη την θερμοκρασία που πρέπει. Ξεκινάει περίπου στα 700 watt. Βράδυ έχει πέσει μέσα σε 20 λεπτά στα 145 watt περίπου και φτάνει γύρω στα 140 αργότερα. Μέρα με ντάλα ήλιο ξεκινάει λίγο πιο ψηλά (800) και πέφτει πάλι σταδιακά σε 20 λεπτά αλλά λιγότερο στα 180 περίπου watt αν έχει πχ όπως σήμερα 36+ βαθμούς έξω. Εδώ πχ πως συμπεριφέρεται το βράδυ (η κατανάλωση που φαίνεται είναι +45 watt πάνω καθώς στην ίδια πρίζα λειτουργεί και μια τηλεόραση που καίει σταθερά ακριβώς τόσο... από ότι φαίνεται λοιπόν αφαιρούμε 45watt) Και αντίστοιχα η θερμοκρασία την ίδια ακριβώς ώρα (βραδυνή ώρα ο χώρος όχι τόσο ζεστός, γύρω στους 29 βαθμούς και ζήτησα 26) Τα πλαστικά τους δεν είναι τοπ σαν του perfera και χρειάστηκε διόρθωση απο εμένα μιας και δεν ήταν κουμπωμένα σωστά και γίνονταν πάρτυ απο τα τσακ αλλά παλεύονται (τουλάχιστον στο κρύο.. θα δείξει τον χειμώνα). Το TCL απο την άλλη, μπήκε εκεί γιατί όπως μου είχατε πει δεν θα κάνει (απο τους αριθμούς) για ζέστη αλλά όπως είπατε πρέπει να είναι καλό στο κρύο... ε όχι απλά έτσι είναι... στο κρύο είναι (να το πω?) καλύτερο απο το perfera! Ζήτηση 27 βαθμοί με έξω πχ 32 (αυτό το ανάβω αργά απόγευμα ή βράδυ κυρίως) και, λόγω και ελάχιστα μικρότερου χώρου, φτάνει η θερμοκρασία άμεσα ενώ η κατανάλωση πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (επίπεδα perfera) γύρω στα 90 με 110 αναλόγως τις συνθήκες (έχω δει και 85) watt. Όλο το βράδυ αναμένο, το πρωί ζήτημα να έχει κάψει μισή κιλοβατώρα. To "offset" του δεν πρέπει να είναι ότι καλύτερο, μιας και του ζητάς 27, τα φτάνει άμεσα και διαπιστώνεις κάποια στιγμή αργότερα πως η θερμοκρασία στον χώρο είναι στους 26 ή και 25,5 αλλά οι καταναλώσεις που λέω είναι με αυτό το offset οπότε ακόμα και έτσι δεν με στεναχωρεί. Το I-FEEL δεν το χρησιμοποιώ μιας και με τέτοιες καταναλώσεις δεν βρήκα να χρειάζεται. ΌΛΑ όσα έγραψα όμως, με έναν μεγάλο αστερίσκο, καθώς αυτά τα έγραψα με την αίσθηση που είχα οπτικά και με παρακολούθηση που έκανα εγώ ο ίδιος σε πραγματικό χρόνο.. τα πράγματα άλλαξαν όταν είδα το ιστορικό των μετρήσεων όπως φαίνεται παρα κάτω (είχα ήδη γράψει την παράγραφο αυτή). Τα πλαστικά του είναι άψογα, καλύτερα απο του Daikin. Πολλά καλούδια αλλά άχρηστα για τους περισσότερους και αμφιβόλου χρησιμότητας (πχ ο αυτοκαθαρισμός ή όπως το γράφει "καθαρισμός εξατμιστή" στους 52 βαθμούς ή η "λειτουργία γεννήτριας" κτλ) Με "χειροκίνητο" έλεγχο, όλα φαίνονται άψογα, έλεγχος θερμομέτρου και έξυπνης πρίζας και, οπτικά πάντα, η θερμοκρασία φτάνει αμέσως εκεί που πρέπει, η κατανάλωση ξεκινάει σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα (γύρω στα 450 watt.. μεγάλη διαφορά), σε περίπου μισή ώρα πέφτει στα 220-230 watt και μετά απο άλλη μισή ώρα πέφτει σε χαμηλά επίπεδα (90-110).. αυτά οπτικά. Αν όμως το δει με το home assistant κάποιος, η συμπεριφορά είναι πιο περίεργη.. άλλες μέρες βλέπει κάποια περίεργα σαν on/off (τονίζω το σαν καθώς δεν ξεκινάει στο "on" απο ψηλά, οπότε δεν ξέρω αν όντως είναι κάτι τέτοιο), τις πρώτες ώρες λειτουργίας και κατά το πρωί που πιάνει η ζέστη τότε η κατανάλωση γίνεται ξαφνικά σταθερή στα 85-90 watt. Πχ εδώ, δύο συνεχόμενες βραδιές που κοιμήθηκα στο γραφείο με ζητούμενη θερμοκρασία τους 27 βαθμούς. Και η θερμοκρασία: Είναι σαν να έχει παρόμοια συμπεριφορά τις ίδιες ακριβώς ώρες ότι ώρα και αν το ανάψω. Την πρώτη μέρα, το άναψα στις 2 περίπου (κοιμάμαι αργά.. αυτά είναι τα "νωρίς" μου), ξεκίνησε (μετά το "στιγμιαίο" spike) στα 450-480 watt (συνήθως ξεκινάει ακόμα πιο χαμηλά) και μετά απο 15-20 λεπτά έπεσε στα 195 με 200, μετά απο 1 ώρα έπεσε στα 150 για άλλη 1 ώρα και κατά τις 5:40-5:45 είναι λες και άρχισε τα on/off όπως φαίνεται. 10 λεπτά off, 30 λεπτά on, περιοδικά με ακριβώς τα ίδια διαστήματα. Στις 8 το πρωί στο τελευταίο on, έμεινε σε κανονική λειτουργία με κατανάλωση 88 με 95 watt μέχρι να το σβήσω. Αυτό ήταν και το πιο "αφύσικο" παράδειγμα στις 2 εβδομάδες που το έχω. Την επόμενη μέρα το άναψα στις 4 το πρωί περίπου, ξεκίνησε πιο χαμηλά μετά το "spike" στα 220 watt και σε 20 λεπτά ήταν στα 140 watt. Ακριβώς ίδια ώρα με την προηγούμενη μέρα στις 17:40 άρχισε ακριβώς τα ίδια on/off και στις 9 το πρωί περίπου έμεινε αναμένο με ίδια κατανάλωση με την προηγούμενη μέρα στα 88 με 95 watt. Και στις 2 περιπτώσεις, σε αυτά τα on/off η θερμοκρασία στον χώρο είναι ανάμεσα 25,5 και 26,6 (ζητούμενο 27). Περίεργη συμπεριφορά.. Τις άλλες μέρες αυτά τα "on/off" είναι πολύ λιγότερα, 1 με 2 αντίστοιχα μικρής διάρκειας.. ίσως λόγω μεταλύτερης εξωτερικής. Πχ 1/8 φαίνεται να δούλεψε άψογα και κατέβηκε μέχρι και στα 73 watt, βέβαια η μέτρηση είχε γίνει με άλλο μετρητη που δεν είχε την ίδια συχνότητα ανανέωσης όσο η tapo οπότε ίσως έγιναν και τότε κάποια on/off και δεν τα έπιασα... χθες και προχθές η συμπεριφορά ήταν πιο νορμαλ αλλά έχει και περισσότερη ζέστη. Τα Daikin έχουν πολύ πιο σταθερή λειτουργία και όσο και μικρός να είναι ο χώρος, από την κρεβατοκάμαρα μιλάμε για πχ 2 τμ διαφορά. Όλα τα AC είναι βαλμένα στο ίδιο μπαλκόνι οπότε έχουν ακριβώς τις ίδιες συνθήκες και αυτά αλλά και τα δωμάτια. Η αλήθεια είναι επίσης πως η "λειτουργία γεννήτριας" ήταν ρυθμισμένη στο 70% που δεν γνωρίζω αν το έκανα εγώ κάπως κατά λάθος (χλωμό) ή αν το έκαναν οι εγκαταστάτες κατά λάθος όταν έπαιζαν με το τηλεκοντρόλ... το έβαλα 100% τις πρώτες μέρες, που θεωρώ πως είναι το φυσιολογικό αφού δεν υπάρχουν διακυμάνσεις στο δίκτυο, οπότε δεν γνωρίζω αν αυτό παίζει σε κάτι ρόλο... Πάντως για τις ίδιες ώρες λειτουργίας, η συνολική κατανάλωση του TCL είναι αισθητά λιγότερη, αλλά από την άλλη, τα Daikin έχουν πολύ πιο σταθερή λειτουργία, πράγμα που μάλλον δείχνει ότι θα έχετε απόλυτο δίκιο για το όταν έρθει η ώρα να δουλέψουν στο ζεστό και ότι το TCL εκεί θα είναι μάλλον απαγορευτικό.. θα επανέλθω τον χειμώνα Επεξ/σία 13 Αυγούστου από Craven 7 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Αυγούστου Share Δημοσ. 13 Αυγούστου Ευχαριστούμε για το υπερπολύτιμο feedback @Craven Κάνουν δουλίτσα λοιπόν τα κινεζακια της TCL σε ψύξη τουλάχιστον, δείχνουν ότι ακόμη δεν μπορούν να παίζουν με τον έλεγχο που έχουν τα καλά επώνυμα της αγοράς αλλά όταν έχουν το μισό και βάλε κόστος, το παραβλέπεις εύκολα και γίνονται μια καλή περίπτωση vfm για ψύξη. Είχες καρμπον συμπεριφορά με το Morris των πεθερικών που έχω δείξει πιο πίσω. Αν είναι έτσι, όντως στη θέρμανση ετοιμάσου για φόλα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 13 Αυγούστου Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 1 hour ago, Craven said: Πάντως για τις ίδιες ώρες λειτουργίας, η συνολική κατανάλωση του TCL είναι αισθητά λιγότερη, αλλά από την άλλη, τα Daikin έχουν πολύ πιο σταθερή λειτουργία, Εαν ειχαμε τοσο λεπτομερη αξιολογηση απο οσους μπορουν να μετρησουν τα κλιματιστικα τους εδω μεσα, ι θα ειχα φτιαξει μια λιστα με αναλυτικες παρατηρησεις ανα μοντελο κ καποιοι θα γλιτωναν καποιες αγορες. Ας ειναι, ποτε δεν ειναι αργα. Στο δια ταυτα, για να εχεις πληρη εικονα κ για να μην αδικηθει το TCL, μαλλον πρεπει να τα αφησεις ολα συνεχως ανοιχτα κ 24/7 για κανα διημερο κ ετσι θα δεις κ θα κρινεις κ συμπεριφορες στην καταναλωση αλλα κ το ουσιαστικοτερο , σταθεροτητα στην θερμοκρασια χωρου. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
amotida Δημοσ. 13 Αυγούστου Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 11 hours ago, Klausx said: Πρέπει να έχουν και διαφορετική Χώρα κατασκευής, China/Taiwan. Ένα aseh09knca/aoeh09knca (που αγόρασα πρόσφατα και εγκατέστησα σε έναν από τους ενοίκους μου) είναι Made in P.R.C. Είναι μοντέλο "entrylevel", τίποτα το ιδιαίτερο, εξωτερική μονάδα με πολύ πλαστικό, ελαφρύ... Κάπως ωραία εσωτερική μονάδα, λίγο θορυβώδης (στο Fan 1 είναι εντάξει). Κατά την ψύξη (όπως το δοκίμασα λίγο) εντυπωσιάστηκα από τον σχεδόν ανύπαρκτο θόρυβο της εξωτερικής μονάδας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiannisSol Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου Έχει αντιμετωπίσει κανεις επιτυχημένα τη σκουριά της εξωτερικής μονάδας; Δύο κλιματιστικά mitsubishi που έχω, τοποθέτησης 2017 έχουν σχηματίσει αρκετή σκουριά . Το σπίτι βρίσκεται 3 χλμ από τη θάλασσα στη περιοχή της Κρήτης . Οι μονάδες καλύπτονται από μπαλκόνι και ίσως αυτη είναι η αιτία της σκουριάς καθώς όταν φυσαει δυνατός βοριάς φτάνει σπρευ αλμύρας μέχρι το σπίτι και κατόπιν δεν τα πιάνει η βροχή να ξεπλυθούν. Υπάρχει κάποια λύση για αυτό το πρόβλημα; Βαφή με μπογιά τύπου hammerite είναι επιτυχής ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plasTOST Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 10 ώρες πριν, Craven είπε Με "χειροκίνητο" έλεγχο, όλα φαίνονται άψογα, έλεγχος θερμομέτρου και έξυπνης πρίζας και, οπτικά πάντα, η θερμοκρασία φτάνει αμέσως εκεί που πρέπει, η κατανάλωση ξεκινάει σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα (γύρω στα 450 watt.. μεγάλη διαφορά), σε περίπου μισή ώρα πέφτει στα 220-230 watt και μετά απο άλλη μισή ώρα πέφτει σε χαμηλά επίπεδα (90-110).. αυτά οπτικά. Αν όμως το δει με το home assistant κάποιος, η συμπεριφορά είναι πιο περίεργη.. άλλες μέρες βλέπει κάποια περίεργα σαν on/off (τονίζω το σαν καθώς δεν ξεκινάει στο "on" απο ψηλά, οπότε δεν ξέρω αν όντως είναι κάτι τέτοιο), τις πρώτες ώρες λειτουργίας και κατά το πρωί που πιάνει η ζέστη τότε η κατανάλωση γίνεται ξαφνικά σταθερή στα 85-90 watt. Την πρώτη μέρα, το άναψα στις 2 περίπου (κοιμάμαι αργά.. αυτά είναι τα "νωρίς" μου), ξεκίνησε (μετά το "στιγμιαίο" spike) στα 450-480 watt (συνήθως ξεκινάει ακόμα πιο χαμηλά) και μετά απο 15-20 λεπτά έπεσε στα 195 με 200, μετά απο 1 ώρα έπεσε στα 150 για άλλη 1 ώρα και κατά τις 5:40-5:45 είναι λες και άρχισε τα on/off όπως φαίνεται. 10 λεπτά off, 30 λεπτά on, περιοδικά με ακριβώς τα ίδια διαστήματα. Στις 8 το πρωί στο τελευταίο on, έμεινε σε κανονική λειτουργία με κατανάλωση 88 με 95 watt μέχρι να το σβήσω. Αυτό ήταν και το πιο "αφύσικο" παράδειγμα στις 2 εβδομάδες που το έχω. Την επόμενη μέρα το άναψα στις 4 το πρωί περίπου, ξεκίνησε πιο χαμηλά μετά το "spike" στα 220 watt και σε 20 λεπτά ήταν στα 140 watt. Ακριβώς ίδια ώρα με την προηγούμενη μέρα στις 17:40 άρχισε ακριβώς τα ίδια on/off και στις 9 το πρωί περίπου έμεινε αναμένο με ίδια κατανάλωση με την προηγούμενη μέρα στα 88 με 95 watt. Και στις 2 περιπτώσεις, σε αυτά τα on/off η θερμοκρασία στον χώρο είναι ανάμεσα 25,5 και 26,6 (ζητούμενο 27). Περίεργη συμπεριφορά.. Τις άλλες μέρες αυτά τα "on/off" είναι πολύ λιγότερα, 1 με 2 αντίστοιχα μικρής διάρκειας.. ίσως λόγω μεταλύτερης εξωτερικής. Πχ 1/8 φαίνεται να δούλεψε άψογα και κατέβηκε μέχρι και στα 73 watt, βέβαια η μέτρηση είχε γίνει με άλλο μετρητη που δεν είχε την ίδια συχνότητα ανανέωσης όσο η tapo οπότε ίσως έγιναν και τότε κάποια on/off και δεν τα έπιασα... χθες και προχθές η συμπεριφορά ήταν πιο νορμαλ αλλά έχει και περισσότερη ζέστη. Τα Daikin έχουν πολύ πιο σταθερή λειτουργία και όσο και μικρός να είναι ο χώρος, από την κρεβατοκάμαρα μιλάμε για πχ 2 τμ διαφορά. Όλα τα AC είναι βαλμένα στο ίδιο μπαλκόνι οπότε έχουν ακριβώς τις ίδιες συνθήκες και αυτά αλλά και τα δωμάτια. Η αλήθεια είναι επίσης πως η "λειτουργία γεννήτριας" ήταν ρυθμισμένη στο 70% που δεν γνωρίζω αν το έκανα εγώ κάπως κατά λάθος (χλωμό) ή αν το έκαναν οι εγκαταστάτες κατά λάθος όταν έπαιζαν με το τηλεκοντρόλ... το έβαλα 100% τις πρώτες μέρες, που θεωρώ πως είναι το φυσιολογικό αφού δεν υπάρχουν διακυμάνσεις στο δίκτυο, οπότε δεν γνωρίζω αν αυτό παίζει σε κάτι ρόλο... Μήπως το TCL το έχεις βάλει σε λειτουργία sleep mode και σου κάνει αυτά τα σκαμπανεβάσματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sap00 Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 12 ώρες πριν, Craven είπε όταν έμπαινε μετά απο κάποιες ώρες στο "ρελαντί" έτρεμαν οι σωληνώσεις έξω, προφανώς γιατί δεν μπήκε σωστά η μόνωση σε αυτές μέχρι τέρμα, πράγμα που έχω να διορθώσω εγώ. Μπήκαν επίσης αντικραδασμικά καθώς ως γνωστόν το μοντέλο αυτό ουδε μία σχέση έχει με τα αγαπημένα μου perfera και ούτε αθόρυβο έξω είναι αλλά και μικρή συντονισμοί στις επιτοίχιες βάσεις υπήρχαν... παρόμοιο "πρόβλημα" είχα και εγώ - και το έλυσα με αντικραδασμικά λάστιχα στη βάση και με μετακίνηση ενός εκατοστού της εξωτερικής μονάδας επειδή ακουμπούσαν οι σωλήνες (μισή κουλούρα) πίσω από τη μονάδα και μετέφεραν μέσα έναν μικρό συντονισμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tu-luba Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου Για την ταράτσα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, tu-luba είπε Για την ταράτσα Ωραίες πτέρυγες. Φάση θα είχε να δούμε που θα καταλήξουν στον πρώτο δυνατό αέρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mdkamael Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου Καλησπέρα και από εμένα. Επειδή έχω χαθεί από ένα σημείο και έπειτα στα νήματα και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μετά από κάτι 100αδες σελίδες από το part 1 ως εδώ... τρόπος να μετρησουμε κατανάλωση σε κλιματιστικό Mitsubishi msz-ga71va, χωρις δυνατότητα χρησης μετρητη πρίζας, υπάρχει ?! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nimik Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, mdkamael είπε Καλησπέρα και από εμένα. Επειδή έχω χαθεί από ένα σημείο και έπειτα στα νήματα και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μετά από κάτι 100αδες σελίδες από το part 1 ως εδώ... τρόπος να μετρησουμε κατανάλωση σε κλιματιστικό Mitsubishi msz-ga71va, χωρις δυνατότητα χρησης μετρητη πρίζας, υπάρχει ?! Πρόσφατα έβαλα τα Shelly PM Mini Gen3 στον πίνακα αφού και οι 3 μονάδες που έχω παίρνουν από εκεί χωρίς πρίζες ,καλύτερα να καλέσεις ηλεκτρολόγο αν δεν το έχεις με τα ρεύματα πίνακες κτλ , δεν είναι τίποτα περίπλοκο αλλά και τώρα που το είδα πως το έκανε ,μόνος μου δεν θα το επιχειρούσα https://www.shelly.com/en-gr/products/product-overview/shelly-pm-mini-gen-3 Επεξ/σία 14 Αυγούστου από nimik 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiannisSol Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου Για το Mitsubishi το παρακάτω εχετε κάποια άποψη? https://www.skroutz.gr/s/30969356/Mitsubishi-Electric-MSZ-MUZ-BT35VG-K-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-WiFi.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 1 ώρα πριν, mdkamael είπε Καλησπέρα και από εμένα. Επειδή έχω χαθεί από ένα σημείο και έπειτα στα νήματα και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μετά από κάτι 100αδες σελίδες από το part 1 ως εδώ... τρόπος να μετρησουμε κατανάλωση σε κλιματιστικό Mitsubishi msz-ga71va, χωρις δυνατότητα χρησης μετρητη πρίζας, υπάρχει ?! Μετρητής πίνακα, είτε επαγωγικος για μεγαλύτερη ασφάλεια όπως το shelly em με clamp είτε απευθείας μέτρησης όπως το sonoff power elite στην 20Α έκδοση. Εναλλακτικά και όχι τόσο κομψή λύση, είναι η παρεμβολή ενός μετρητή ( πχ sonoff pow r3 των 25Α ) στο καλώδιο τροφοδοσίας της εξωτερικής μονάδας ή από το μπουατ αν βολεύει από άποψη ασφάλειας . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnt Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα αν αντί να βάλουμε στον πίνακα έξτρα μετρητή αλλάξουμε την ασφάλεια με το παρακάτω δεν καλυπτομαστε? €18.39 | Tuya WiFi Smart Circuit Breaker Switch With Metering 1P 63A DIN Rail Smart Life Control Switch Work With Alexa Google Home Alice https://a.aliexpress.com/_EyooAAd Επεξ/σία 14 Αυγούστου από johnt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 1 ώρα πριν, johnt είπε Καλησπέρα αν αντί να βάλουμε στον πίνακα έξτρα μετρητή αλλάξουμε την ασφάλεια με το παρακάτω δεν καλυπτομαστε? €18.39 | Tuya WiFi Smart Circuit Breaker Switch With Metering 1P 63A DIN Rail Smart Life Control Switch Work With Alexa Google Home Alice https://a.aliexpress.com/_EyooAAd Αν δεν σε αγχώνει που θα βάλεις μέσα στον πίνακα σου κάτι από τα βάθη της Κίνας...ναι. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα