Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Τι εννοείς υψηλού φορτίου σχεδιασμό ; 

Για την σειρά airy της gree έχουμε feedback; 

Διάβασα το sticky και κατάλαβα ότι πρέπει να κοιτάμε καθαρά τους δείκτες seer και scop χωρίς καθόλου τις kwh /annual.

Κοίτα το νούμερο pdesign στο ενεργειακά ταμπελακι ενός Fujitsu και ενός midea στο θερμό. 

Κοιτάμε seer, scop και το pdesign να μην είναι μεγάλο σε θερμό . 

Το airy είναι η καλή σειρά της gree. Θα πρέπει να είναι πολύ καλα σε ψύξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλημερα !  εχω αρχισει και κοιταω αυτο !! 

FUJITSU KM Series ASEH09KMCG / AOEH09KMCG 9.000BTU A++/A+++

ειναι λιγο ποιο καλο απο YUKAI (ταμπελα + 7 χρονια εγγυηση ) αλλα ψαχνω να βρω τα ελαχιστα watt που δουλευει το fujitsu  στο yukai  (ειδα ελαχιστα 200watt ψυξη και 180 θερμανση  κατασκευαστη , και δεν πεφτει κατω απο τα 180 σε λειτουργια στην ψυξη μετα on-off)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Κοίτα το νούμερο pdesign στο ενεργειακά ταμπελακι ενός Fujitsu και ενός midea στο θερμό. 

Κοιτάμε seer, scop και το pdesign να μην είναι μεγάλο σε θερμό . 

Το airy είναι η καλή σειρά της gree. Θα πρέπει να είναι πολύ καλα σε ψύξη.

Το διάβασα και σε παλιό ποστ ότι πρέπει το φορτίο σχεδιασμού στη Θερμή ζώνη να είναι μικρότερο από τη μεσαία ζώνη. Αυτό πως μεταφράζεται πρακτικά ? Δεν ινβερταρει το μηχάνημα στις υψηλές θερμοκρασίες άνω των 12 εξωτερικών βαθμών και έχουμε υψηλή κατανάλωση ? Τι άλλο παρατηρούμε πρακτικά ?

Να προτιμήσω μηχανημα με καλό δείκτη scop στη θερμή ζώνη (για Αθήνα επιλεγω κλιματιστικό ) ή να δω ένα επώνυμο με χαμηλότερο δείκτη scop αλλά σωστό φορτίο σχεδιασμού (μικρό στη θερμή ζώνη ,υψηλότερο στη μεσαια)?

Κλείνω προς το midea extreme save που αναφέρθηκε παραπάνω με δείκτη scop 6. Εννοείται ότι είδα και τα άλλα που προτείνες με σειρά προτεραιότητας από το καλό προς το λιγότερο καλό αλλά το κόστος είναι πολύ υψηλο. 

Επεξ/σία από GiannisSol
  • Like 1

10 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Το διάβασα και σε παλιό ποστ ότι πρέπει το φορτίο σχεδιασμού στη Θερμή ζώνη να είναι μικρότερο από τη μεσαία ζώνη. Αυτό πως μεταφράζεται πρακτικά ? Δεν ινβερταρει το μηχάνημα στις υψηλές θερμοκρασίες άνω των 12 εξωτερικών βαθμών και έχουμε υψηλή κατανάλωση ? Τι άλλο παρατηρούμε πρακτικά ?

Να προτιμήσω μηχανημα με καλό δείκτη scop στη θερμή ζώνη (για Αθήνα επιλεγω κλιματιστικό ) ή να δω ένα επώνυμο με χαμηλότερο δείκτη scop αλλά σωστό φορτίο σχεδιασμού (μικρό στη θερμή ζώνη ,υψηλότερο στη μεσαια)?

Κλείνω προς το midea extreme save που αναφέρθηκε παραπάνω με δείκτη scop 6. Εννοείται ότι είδα και τα άλλα που προτείνες με σειρά προτεραιότητας από το καλό προς το λιγότερο καλό αλλά το κόστος είναι πολύ υψηλο. 

Από την εμπειρία μας και από feedback μελών έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα κλιματιστικό με χαμηλό φορτίο σχεδιασμού σε θερμό, θα δουλεύει σταθερά χωρίς on off ακόμα και σε χαμηλές απαιτήσεις, έχοντας μεγαλύτερη οικονομία και έλλειψη τριγμων ( τα on off πιθανώς να τα προκαλέσουν) .  

Το κλιματιστικό πρέπει να το έχουμε κλειστό με τις φωτιές? Βρίσκομαι εκτός σπιτιού και δεν ξέρω εάν πρέπει να το ανοίξω η να το αφήσω κλειστό για τα γατιά. ( Toshiba edge) 

Καλημέρα εβγαλα σήμερα να καθαρησω τα φίλτρα σε midea extreme pro αλλά δεν παρατήρησα από πια πλευρά ξανά μπαίνουν τα φίλτρα 3 σε 1 που έχει και έβαλα την χρωματιστή πλευρά μπροστά τα έβαλα σωστά? 

8 λεπτά πριν, emiliosk είπε

Το κλιματιστικό πρέπει να το έχουμε κλειστό με τις φωτιές? Βρίσκομαι εκτός σπιτιού και δεν ξέρω εάν πρέπει να το ανοίξω η να το αφήσω κλειστό για τα γατιά. ( Toshiba edge) 

Κλειστά παράθυρα και αναμμενο κλιματιστικό. Πλέον με την αιθαλομίχλη το χειμώνα , που τα ποσοστά pm2.5 είναι ίδια με μια πυρκαγιά αλλά κανείς δεν μιλάει ) έχω αγοράσει καθαριστή αέρα winix και σώθηκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, george0310 είπε

καλημερα !  εχω αρχισει και κοιταω αυτο !! 

FUJITSU KM Series ASEH09KMCG / AOEH09KMCG 9.000BTU A++/A+++

ειναι λιγο ποιο καλο απο YUKAI (ταμπελα + 7 χρονια εγγυηση ) αλλα ψαχνω να βρω τα ελαχιστα watt που δουλευει το fujitsu  στο yukai  (ειδα ελαχιστα 200watt ψυξη και 180 θερμανση  κατασκευαστη , και δεν πεφτει κατω απο τα 180 σε λειτουργια στην ψυξη μετα on-off)  

InformationSheetEU_AOEH09KMCG_ASEH09KMCG_01.pdf

yukai toshiba yukai.pdf

toshiba yukai και fujitsu kmcg

Επεξ/σία από george0310

ανεβαζω και τα δεδομενα απο ΤΑΠΟ , το  yukai μπηκε σε λειτουργια στις 29/07/2024 ενω  για περιπου 1 μηνα πριν ηταν το παλιο 

Κατανάλωση ενέργειας .xls Ισχύς .xls

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και δεν είμαι ιδιαίτερος fan της θέρμανσης με κλιματιστικό (εννοείται πως μια air to water λύση είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που θα κοιτούσα), το κλιματιστικό μπορεί να βοηθήσει τον χειμώνα το καλοριφέρ.

Έχετε ανοίξει λοιπόν μια μεγάλη κουβέντα για την θέρμανση και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που το ZSX δίνει μεγαλύτερη κατανάλωση στο Warm. Το minimum που αναφέρει ως capacity είναι 0.8kW. Βάζω κάποια χαρακτηριστικά του για αναφορά. Σίγουρα θα το δω τον χειμώνα, αλλά μέχρι τότε θέλει λίγη μελέτη. (Δείτε την ποσότητα του ψυκτικού: 1.2kg για 12ρι).

Σε κάποια μπορεί να επηρεάζει το εάν υπάρχει αντίσταση για ενίσχυση στην θέρμανση που σίγουρα επηρεάζει την απόδοση, αλλά και το ότι κοντά στους 0 δημιουργούνται προβλήματα με παγοποιήσεις. Με backup αντίσταση ίσως όμως τα defrost να μην χρειάζονται, ή να είναι πολύ αραιά και τελικά οι μονάδες να δίνουν πολύ μεγαλύτερη άνεση.

Capacity_ZSX35.JPG

Specs_ZSX35.JPG

Technical_ZSX35.JPG

Επεξ/σία από cmaniac

Καλησπερα,

κλιματιστικο inventor παρουσιασε βλαβη εντος της εγγυηση 10 ετων που εχει.

Απευθυνθηκα στο καταστημα που το αγορασα,οπου μου ανεφεραν οτι οντως η συγκριμμενη βλαβη καλυπτεται απο την εγγυηση.Φεραν το ανταλλακτικο,το περασαν και μου ζητανε χρηματα για την εργασια(δεν μου το ειχαν αναφερει εξαρχης)λεγοντας μου οτι η εγγυηση καλυπτει μονο το ανταλλακτικο και οχι την εργασια.

Στου ορους εγγυησης την Inventor αναφερεται:

3. Η εγγύηση καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος της καλύπτει το κόστος προμήθειας οποιουδήποτε
ελαττωματικού ανταλλακτικού καθώς και το κόστος εργασίας αποκατάστασης λειτουργίας του
προϊόντος.
Διευκρινίζεται ότι η εγγύηση δεν εκτείνεται επ’ ουδενί σε υποχρέωση αντικατάστασης της
συσκευής ή επιστροφής χρημάτων.

7. Σε κάθε περίπτωση βλάβης ο καταναλωτής θα πρέπει να απευθύνεται στον εξουσιοδοτημένο
συνεργάτη της Inventor από τον οποίο έχει αγοράσει το προϊόν.

Οπως φαινεται και παραπανω απο τους ορους εγγυησης της Inventor αναγραφεται οτι καλυπτεται και το κοστος εργασιας,το ανεφερα στο καταστημα και μου επεμεναν οτι δεν ισχυει πλεον.Στην σελιδα της Intentor αναφραφοντε ακριβως τα παραπανω δεν ειδα καπου να εχουν αλλαξει οι οροι της εγγυησης και να αναφραφεται οτι η εργασια πλεον χρεωνεται.

Εχει καποιος παρομοια εμπειρια?

Ειναι λαθος οι περσιδες να κοιτανε προς παραθυρα/τοχο μερια; Επισης Να εχεις τερμα πανω/κατω κλιση τη ροη του αερα; Χρησιμοποιει κανεις το inverter για ψυξη σε 27 βαθμους θερμοκρασια ή μεχρι 26 ειναι το σωστο;

11 minutes ago, Ultimategr said:

Καλησπερα,

κλιματιστικο inventor παρουσιασε βλαβη εντος της εγγυηση 10 ετων που εχει.

Απευθυνθηκα στο καταστημα που το αγορασα,οπου μου ανεφεραν οτι οντως η συγκριμμενη βλαβη καλυπτεται απο την εγγυηση.Φεραν το ανταλλακτικο,το περασαν και μου ζητανε χρηματα για την εργασια(δεν μου το ειχαν αναφερει εξαρχης)λεγοντας μου οτι η εγγυηση καλυπτει μονο το ανταλλακτικο και οχι την εργασια.

Στου ορους εγγυησης την Inventor αναφερεται:

3. Η εγγύηση καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος της καλύπτει το κόστος προμήθειας οποιουδήποτε
ελαττωματικού ανταλλακτικού καθώς και το κόστος εργασίας αποκατάστασης λειτουργίας του
προϊόντος.
Διευκρινίζεται ότι η εγγύηση δεν εκτείνεται επ’ ουδενί σε υποχρέωση αντικατάστασης της
συσκευής ή επιστροφής χρημάτων.

7. Σε κάθε περίπτωση βλάβης ο καταναλωτής θα πρέπει να απευθύνεται στον εξουσιοδοτημένο
συνεργάτη της Inventor από τον οποίο έχει αγοράσει το προϊόν.

Οπως φαινεται και παραπανω απο τους ορους εγγυησης της Inventor αναγραφεται οτι καλυπτεται και το κοστος εργασιας,το ανεφερα στο καταστημα και μου επεμεναν οτι δεν ισχυει πλεον.Στην σελιδα της Intentor αναφραφοντε ακριβως τα παραπανω δεν ειδα καπου να εχουν αλλαξει οι οροι της εγγυησης και να αναφραφεται οτι η εργασια πλεον χρεωνεται.

Εχει καποιος παρομοια εμπειρια?

Ποσα ζητησαν; Τα εδωσες;

10 χρονια εγγυηση; Την πληρωσες για να την παρεις; Εμενα το Bosch 2 χρονια ειχε μονο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Ultimategr said:

κλιματιστικο inventor παρουσιασε βλαβη εντος της εγγυηση

Ποτε αγοραστηκε? ισχυουν οι οροι της στιγμης εκεινης. Αν σου ζητανε χρηματα ενω εχεις καλυψη σε ολα, ειναι απλα σκιτζηδες...μιλα με την Inventor κ πες τους τα κ φυσικα μην πληρωνεις.

6 minutes ago, Witcher1st said:

Ειναι λαθος οι περσιδες να κοιτανε προς παραθυρα/τοχο μερια; Επισης Να εχεις τερμα πανω/κατω κλιση τη ροη του αερα; Χρησιμοποιει κανεις το inverter για ψυξη σε 27 βαθμους θερμοκρασια ή μεχρι 26 ειναι το σωστο;

Ο καθενας οπως βολευεται στον χωρο του, διαλεξε τι σε εξυπηρετει, κατα κανονα να μην σε χτυπαει ο αερας κ σε οποια θεμοκρασια νιωθεις ανετα.

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...