Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ρε παιδια, αν το κλιματιστικο στην ψυξη, δεν κανει αφυγρανση, το σωληνακι στην εξωτερικη μοναδα, γιατι βγαζει υγρα; Οχι παντα ομως ειναι αληθεια, μερικες φορες μονο, στα νεα κλιματιστικα.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν βγάζει το σωληνάκι νερά σημαίνει ότι κάνει αφύγρανση. Απλά είπαμε είναι συγκεκριμένες οι συνθήκες που κάνει. Σε ένα δωμάτιο με πολύ λίγες απώλειες που έχει πιάσει θερμοκρασία και το κλιματιστικό μπορεί να κατέβει σε πολύ χαμηλά ελάχιστα watt το στοιχείο δεν θα είναι αρκετά κρύο για να γίνει αφύγρανση.

• Like 2
Δημοσ.

Κανένας ψυκτικός υπάρχει εδώ?

Βλάβη Ε4 σε inventor, σημαίνει ότι έχει υψηλή θερμοκρασία στην συμπίεση του κομπρεσέρ στο φρεον.

Παίζει να έχει χάσει φρεον γι'αυτό το βγάζει? Κρύο δεν βγάζει Πάντος ίσα ίσα λίγο δροσιά 25 βαθμούς που το μέτρησα 

Το χειμώνα ζεστή έβγαζε δεν είχα δεί σφάλμα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έβγαζε και πολύ ζέστη...

Δούλευε σε μαγαζί βγήκε για 2-3 χρόνια έμεινε στο υπόγειο και μετά μπήκε εδώ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Θα βγάζει ζέστη....

Θα το υπερκαλύπτει το κλιματιστικό.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα σωστό κλιματιστικό στην ψύξη μαζί με την θερμοκρασία πρέπει να ρυθμίζει και την υγρασία του χώρου...

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
20 hours ago, efib said:

Ερώτηση: στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση μπορώ να βάλω οποίο κλιματιστικό θέλω ή να πάρω ξανά το ίδιο;

οι σωληνες κτλ θα περασουν απο την ιδια τρυπα

αν αλλαξει κατι ειναι οι τρυπες για τις βασεις που οκ οι παλιες μπορουν να κλεισουν αν χρειαστει.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Klausx είπε

Ένα σωστό κλιματιστικό στην ψύξη μαζί με την θερμοκρασία πρέπει να ρυθμίζει και την υγρασία του χώρου...

Υπάρχει κανενα που να το κάνει?

Δημοσ.

Σε Midea 18αρι (Bosch) μου λειτουργεί κανονικά στην ψύξη, ρίχνει κανονικά την θερμοκρασία και μετά σβήνει ο συμπιεστής. Κάποιες φορές λειτουργει κανονικά στην συνέχεια και επανέρχεται. Υπάρχουν όμως φορές που απλά μετά σαν να 'κολλάει' σε απλό fan, δεν επανέρχεται ο συμπιεστής παρά το ότι βλέπω στο κοντρόλ ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει (στο follow me). Όταν το κάνει αυτό υπάρχει μόνο ένα υποτυπώδες φύσημα αέρα, σαν να είναι το μηχάνημα στο quiet και είναι οριακά κρύο. Πρέπει να το σβήσω και να το ξανααναψω για να επανέλθει η κανονική ψύξη. 

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι πιάνει πάγο στην εσωτερική μονάδα στο στοιχείο. Όμως από όσο καταλαβαίνω η αποχέτευση λειτουργεί (βγαίνει νερό έξω).

Έχει κανείς καμιά ιδέα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο 9ari perfera στην εκκινηση ακους την ροη του ψυκτικου στην εσωτερικη,φυσιολογικο . Στη συνεχεια εχω ομως κατι τετιους ηχους  https://easyupload.io/xvo0sq . Θα βαλω ιδιες ρυθμισεις και στο 12αρι να δω αν κανει τα ιδια.

Επεξ/σία από insomniagfg
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο καθαριστικό για την εξωτερική μονάδα, ειδικά την φτερωτή? Θα ανοίξω το μπροστινό τμήμα για να την καθαρίσω....

Δημοσ.

Περιμένω τεχνικούς για εγκατάσταση TCL miracle III. Ξέρουμε το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων ? Στο manual δεν βρήκα κάτι παρά μόνο το μέγιστο. Η εγκατάσταση στο χώρο μου απαιτει σίγουρα 2μ έτσι όπως θέλω να τα βάλω αλλά αν θέλει 3μ θα πρέπει να παίξει κουλούρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Spirosta2 είπε

Υπάρχει κανενα που να το κάνει?

(Ένα σωστό κλιματιστικό στην ψύξη μαζί με την θερμοκρασία πρέπει να ρυθμίζει και την υγρασία του χώρου...)

- Το κάνουν τα περισσότερα γι αυτό το λόγο λέγονται και κλιματιστικά και όχι μηχανήματα ψύξης εσωτερικών χώρων (και θέρμανσης).

- Μπορούν να το κάνουν όλα με μικρή αύξηση της κατανάλωσης, ειπώθηκε και παραπάνω. Και το κάνουν όλα όταν η στάθμη της εσωτερικής σχετικής υγρασίας ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο, μπορείς να το επιβεβαιώσεις με οποιοδήποτε Dew Point Calculator.

16 ώρες πριν, li@m είπε

Να πω μια ιδέα. Αν βάζαμε αφυγραντηρα να δουλεψει παραλληλα με το κλιματιστικο θα ηταν μλκ;

- Θα ήταν άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Το κλιματιστικό για να διατηρήσει την ίδια εσωτερική θερμοκρασία θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος γιατί ο αέρας που θα βγάζει ο αφυγραντήρας θα έχει θερμοκρασία υψηλότερη από αυτή του χώρου (γύρω στους +5 °C σε αφυγραντήρα με συμπιεστή). Ενώ η τωρινή κατανάλωση του αφυγραντήρα θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του χειμώνα.

- Το σύνολο αυτής της κατανάλωσης (αφυγραντήρας+κλιματιστικό) θα είναι υψηλότερο από την κατανάλωση του κλιματιστικού στη λειτουργία της αφύγρανσης, τουλάχιστον στο 90% των κλιματιστικών του εμπορίου που δεν ανήκουν στην φτηνότερη κατηγορία τιμής.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν εχω παραπονο απο την -μικρη- καταναλωση των νεων daikin.

Σας θυμηθηκα και σας...μακαρισα πολλες φορες, εσας τους 'ανωνυμους' συμφορουμιτες εδω στο νημα.

Σε νορμαλ καλοκαιρινες μερες με νορμαλ θερμοκρασιες, δηλαδη να εχει εξωτερικη θερμοκρασια αντε μεχρι 33 βαθμους, δουλευει καμια ωρα στα 400+ watt, μετα πιανει ζητουμενη θερμοκρασια 28 εσωτερικη, δουλευει 180-200watt!!!!

Αλλα αυτες τις μερες, με 40αρια, δουλευει σερι ακαταβετα στα 400-500watt, επι παρα πολλες ωρες....ακομη κι οταν πιασει θερμοκρασια, παλι δουλευει κανονικα, γιατι 'δυσκολευεται' να διατηρησει θερμοκρασια...

Σε σχεση με τα παλια On/off, 1200w ακατεβατα, ειναι σουπερ σε καταναλωση σε καθε περιπτωση. Απλα νοσταλγω τις λιγοτερο ζεστες μερες που εκαιγαν....σχεδον τιποτε!

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, filipN είπε

- Το κάνουν τα περισσότερα γι αυτό το λόγο λέγονται και κλιματιστικά και όχι μηχανήματα ψύξης εσωτερικών χώρων (και θέρμανσης).

- Μπορούν να το κάνουν όλα με μικρή αύξηση της κατανάλωσης, ειπώθηκε και παραπάνω. Και το κάνουν όλα όταν η στάθμη της εσωτερικής σχετικής υγρασίας ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο, μπορείς να το επιβεβαιώσεις με οποιοδήποτε Dew Point Calculator.

όταν λέω αν το κάνουν, δεν εννοώ να έχω εγώ το νου μου σαν χρήστης για το πότε και πόσο κάνει αφυγρανση, αλλά να του ρυθμίζεις θερμοκρασία αλλά και υγρασία (όπως το ururu sarara που έστειλε ο Liakjim)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...