Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, burnin είπε

Καλησπερα σας. Ειμαι στο νησι. Ηρθε εγκαταστατης εβαλε ενα 12αρι tcl, τον ρωταω οταν παει να βαλει την εξωτεεικη μοναδα, αν θα βαλει αντλια κενου, μου λεει πιπες δε χρειαζεται  γιατι ειναι μικρο και μικρο μηκος οι σωληνωσεις. Τι να κανω εκεινη τη στιγμη, δε μιλησα.

Αξιζει να βρω καποιον αλλον εγκαταστατη να ερθει μονο και μονο να δημιουργησει κενό; ή τωρα ειναι αργα και δεν εχει νοημα;

Ευχαριστω

Γιατί δεν μίλησες; Δεν τα έχουμε πει; Τώρα το φρέον ανακατεύτηκε με άγνωστη ποσότητα ατμοσφαιρικού αέρα άρα και υγρασία. Κενό κάνουμε πριν κυκλοφορήσει το φρέον. Κανονικά θέλει πέταμα το φρέον σε μπουκάλα, καθάρισμα με άζωτο, πλήρωση της εξωτερικής με νέο φρέον με ζυγαριά, κενό. Και όλα αυτά για να μη βάλει 5' αντλία. Κάποιοι μάστορες εδώ έχουν πει να μη μπλέξεις με τέτοιες διαδικασίες γιατί πχ μπορεί να σου έρθει με ρυπαρό φρέον ή να μην τα κάνει σωστά ο επόμενος κτλ. Το σωστό όμως το γράψαμε. Αν είσαι από αλυσίδα είναι πιο εύκολο να ζητήσεις το σωστό. 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

21 ώρες πριν, ReaperX είπε

Δεν ξέρω,αυτές είναι οι συνολικές απώλειες που αναγράφονται από τον μηχανικό ανά χώρο..

3x 9 για κάθε ένα  δωμάτιο και το 12ρι στο σαλόνι προφανώς... :P

Προφανώς, ναι.  Αλλά καλού κακού κάνε μια επιβεβαίωση με το μηχανικό σου γιατί αν το δωμάτιο 3 έχει κάποια ιδιαιτερότητα και είναι όντως 3800w, θέλεις 13άρι εκεί. 

Για δωματιο με πάρα λίγες απώλειες,  περίπου 5000 btu/hr σκέφτομαι ένα από τα παρακάτω. Αποκλειστικά για ψύξη στην Πετρουπολη Αττικής. 

1) Haier Tide Green Plus AS25THMHRA-C / 1U25YEFFRA-C, το φθηνότερο στα 360 ευρώ, μέτριο Seer 6.1, καλή εγγύηση 5 χρόνια,  πέφτει στα 2730 btu/hr

2) Aux c series asw-h09b7a4 / car3di-d0Με την καλύτερη θεωρητική απόδοση στα 499 ευρώ,  SEER 8.5, εγγύηση 3 χρ. ηλεκτρικά 5 χρ. συμπιεστης, πέφτει στα 2047 btu/hr

3) Toshiba Yukai/Arata, δοκίμασμενα με καλή απόδοση,  στα 539 ευρώ,  SEER 7, 7 χρόνια εγγύηση,  πέφτει στα 2730 btu/hr

4) Futjitsu KM Series ASYG09KMCE/AOYG09KMCC, το πιο ακριβό στα 599 ευρώ,  SEER 7.4. , 7 χρόνια εγγύηση,  δεν πέφτει πολύ χαμηλά 3070 btu/hr.

Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτό το εύρος τιμών; Θα πήγαινα στο Aux αλλά δεν τα γνωρίζω και δεν βρίσκω απόψεις για το συγκεκριμένο μοντέλο. Να πάω στο φθηνό Haier ή στο Toshiba για σιγουριά;

Ευχαριστώ και πάλι,  το συγκεκριμένο thread το έχω αξιοποιήσει πολλές φορές!

Morris winfin 35150 (φασόν tcl) κατεβαίνει στα 65W.

Υπόψιν ότι έξω είχε χαμηλή θερμοκρασία όπως φαίνεται και στο διάγραμμα και ότι στα φίλτρα είχε offset -1.5C, οπότε θα μου πείτε  ότι γιατί να μην ανοίξει κάποιος το παράθυρο, αλλά δείχνει τη διάθεση/ικανότητα να παίζει χαμηλά αν χρειάζεται σε αυτές τις πολύ ευνοϊκές συνθήκες

image.png.d0bcb144f2c9b65ebe5b782a03904ca5.png

2 hours ago, rkb said:

Να πάω στο φθηνό Haier ή στο Toshiba για σιγουριά;

Eξαρταται απο το ποση χρηση θα γινεται και απο το αν ειναι υπνοδωματιο. Γιατι αν ειναι, θες καποιο που να σταματαει τον μεσα ανεμιστηρα οταν σταματαει ο συμπιεστης, αλλιως θα εχεις θεματα υγρασιας,μυρωδιες κλπ

• Like 1

1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Ποιο είναι το αντίστοιχο σε TCL?

To είχα βρει πιο παλιά αλλά τώρα δεν το βρίσκω. Όχι κάποιο που έρχεται Ελλάδα πάντως. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Specs είπε

Eξαρταται απο το ποση χρηση θα γινεται και απο το αν ειναι υπνοδωματιο. Γιατι αν ειναι, θες καποιο που να σταματαει τον μεσα ανεμιστηρα οταν σταματαει ο συμπιεστης, αλλιως θα εχεις θεματα υγρασιας,μυρωδιες κλπ

Είναι μόνιμη κατοικία,  υπνοδωματιο/γραφείο, οπότε μπορεί να είναι για πάνω από 4 μήνες η χρήση όπως έχει γίνει ο καιρός τώρα. Πολύ σωστή παρατήρηση αυτό με τον ανεμιστηρα,  γνωρίζουμε από αυτά που έβαλα τι κάνουν;

Επεξ/σία από rkb

2 minutes ago, rkb said:

γνωρίζουμε από αυτά που έβαλα τι κάνουν;

τα βασικα μοντελα Haier, Toshiba  οχι δεν τον κλεινουν.Το Fujitsu δεν ξερω.

Ειναι κρεβατοκαμαρα?

Ξανα ερωτηση για το follow me, γιατι δεν παιρνω και με την πρωτη, συγνωμη παιδες.

Εχω το κλιματιστικο στους 26 και παλι κρυωνω, καθως το θερμομετρο που εχω στο δωματιο δειχνει 24. Μπορει να γινει κατι με το follow me; Και το θερμομετρο στο χειριστηριο να δειχνει 24-25, να δουλευει στο ρελαντι το κλιματιστικο, παλι κρυωνω..

Να αυξησω μηπως την θερμοκρασια στους 27; Θα πεταει υγρασια;

Επισης ενα αλλο προβλημα ειναι οτι το σπιτι 110τμ, απο το χωλ και μετα η θερμοκρασια ειναι στους 28. Ενω στο σαλονι που καθομαι εγω ειναι 24 παγος και καμια φορα ειμαι με το φουτερ!

Οποτε μεση λυση δεν υπαρχει. Ή θα ειναι παγος στο σαλονι, αλλα θα ερχεται και λιγη δροσια στα μεσα δωματια. Ή θα ειναι κομπλε στο σαλονι, αλλα η θερμοκρασια στα δωματια θα ειναι 28-29.

Δυστυχως ειναι σε λαθος μερος τοποθετημενο, θα επρεπε να κοιταει προς το χωλ, αλλα κοιταει στον καναπε!

Καλησπέρα σε όλους

Το σπίτι μου είναι εκτεθειμένο και με κακή μόνωση. 

Εχω ένα Samsung 24.000 btu και δυστυχώς δεν άκουσα τον @liakjim  και έβαλα shelly να δω την κατανάλωση! 

Σοκ... λειτουτργεί σχεδόν σταθερά πάνω από 3kw (3.2-3.4). (παρεμπιπτόντως το manual λεει max 2900 )

image.png.c10a6713f848a5402e7093d643b7248f.png

Οκ το σπίτι έχει πλάκα αμόνωτη και μέσω μπορεί να φτάσει και τους 33-34 οC.  Το κλιμαστιστικό είναι παλιο το AQV24VBCN και από την ημέρα που τοποθετήθηκε αν και απέδιδε λειτουργεί με υπερβολικο θόρυβο, σαν να πιέζεται. 

Στο δια ταυτα... να ψάξω μάστορα να το δούμε ή δεν θα βγάλω άκρη και να ψαξω για αντικατάσταση?

Πιθανότατα η εγκατάσταση να έχει γίνει λάθος από την αρχή,... καθώς η σωλήνες έξω είναι λιγότερα από 3 μ 

image.png.26bd3760a7d50833f51b6b2bb8626c01.png

Με εσωτερική 32 και ζήτηση 29.

Το ξέρω ότι είναι παλιο αλλά έχω και επίσης ένα 12000 fuji το οποίο λειτουργεί εντυπωσιακά για την ηλικία του.... Θα αναφερθώ καποια σιγμή

16 minutes ago, rkb said:

Είναι μόνιμη κατοικία,  υπνοδωματιο/γραφείο, οπότε μπορεί να είναι για πάνω από 4 μήνες η χρήση όπως έχει γίνει ο καιρός τώρα. Πολύ σωστή παρατήρηση αυτό με τον ανεμιστηρα,  γνωρίζουμε από αυτά που έβαλα τι κάνουν;

τοτε ο liakjim θα μας πη αν ειναι ρυθμιζομενο αυτο οπως νομιζω, μεσα απο το μενου, μιας κ ειναι ο εξπερ  της fujitsu (τουλαχιστον) εδω μεσα

10) Indoor unit fan control for energy saving for cooling
Enables or disables the power-saving function by controlling the indoor unit fan rotation when the
outdoor unit is stopped during cooling operation.
Function number Setting value Setting description Factory setting
49
00 Disable
01 Enable
02 Remote controller
00: When the outdoor unit is stopped, the indoor unit fan operates continuously following the setting
on the remote controller.
01: When the outdoor unit is stopped, the indoor unit fan operates intermittently at a very low speed.
02: Enable or disable this function by remote controller setting.
NOTES:
• As the factory setting, this setting is initially activated.
• Set to "00" or "01" when connecting a remote controller that cannot set the Fan control for energy
saving function or connecting a network converter.
To confirm if the remote controller has this setting, refer to the operating manual of each remote
controller.
-

11 minutes ago, cpp said:

Οκ το σπίτι έχει πλάκα αμόνωτη και μέσω μπορεί να φτάσει και τους 33-34 οC.  Το κλιμαστιστικό είναι παλιο το AQV24VBCN και από την ημέρα που τοποθετήθηκε αν και απέδιδε λειτουργεί με υπερβολικο θόρυβο, σαν να πιέζεται. 

Αν εχεις τετοιες απωλειες που το κανουν να λειτουργει στα ορια συνεχως, λογικο να ακουγεται.

Συνεχης λειτουργια ε?

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...