liakjim Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Καλησπερα και παλι,ελπιζω να μην χρειαστει να σε ζαλισω αλλο μετα απο αυτο το μνμ. Λοιπον την ιστορια με το toyotomi erai την γνωριζεις πανω κατω,το πηραν πισω επιτελους. Εαν θυμασαι αγορασα ενα hisense se 9αρι. Παρελαβα το κλιματιστικο στις 27/07,μιλησα για την εγκατασταση με την astra service και μου ειπαν οτι θα ερθουν να το περασουν στις 03/08,παιρνουν τηλεφωνο στις 3/8 κ μου λενε οτι σε 10 λεπτα θα ειναι εκει μονο αντι για ηλιουπολη θεσσαλονικης αυτοι πηγαν στην ηλιουπολη αθηνας. Παιρνως την τριτη στην astra service τους εξηγω τα παραπανω,μου λενε θα σας καλεσουν σημερα(την τριτη δλδ,δεν με πηρε κανεις)ξαναπαιρνω την επομενη μου δινουν το τηλεφωνο απο συνεργατη τους στην θεσσαλονικη,μιλαω μαζι του το πρωι της τεταρτης μου λεει θα σε παρει ο τεχνικος το απογευμα,ξαναπαιρνω το απογευμα μου λεει θα σε παρει ο τεχνικος κατα τις 8-9...πηγε 10 κ παλι δεν πηρε τηλεφωνο ενω του τονισα οτι πρεπει να ξερω σημερα. Την πεμπτη ξαναπαιρνω τηλ τον ψυκτικο μου λεει αδερφε τωρα μπορω μετα τις 22 του μηνος.πηρα διαφορους αλλους για την εγκατασταση και δυστυχως ολοι μου ειπαν κοντα εκει,ειναι περιοδος που οι ανθρωποι θα παρουν αδεια λογικο. Οποτε επιστροφη κ το hisense...2 μηνες περιπου περιμενω κλιματιστικο εαν ειναι να μου το περασουν τελη του μηνος εεεε παει το καλοκαιρι...μαζι με αυτο εννοειται οτι μου εφεραν κ λαθος πριζακια,εκανα παραγγελια τα well κ μου εφεραν καποια αλλα(ευτυχως αυτο λυθηκε σε μια μερα) Anyway αφου εγιναν ολα αυτα τωρα λεω να παρω ενα καλο 9αρι η 12αρι χωρις να με πιεζει ο καυσωνας ωστε να κανω μια σωστη επιλογη κλιματιστικου,τα στοιχεια ειναι τα εξης Budget=μεγαλο αλλα οχι πχ σε επιπεδα τιμων daisekai η αλλιως 800-900 εκτος εαν ειναι καμια εξαιρετικη περιπτωση. 2 -3 επιλογες απο αξιοπιστα και δοκιμασμενα με χαμηλη καταναλωση κλιματιστικο να το βαλω να ησυχασω γιατι εχω αγανακτησει. Θύμησε μου, μόνο ψύξη ή και θέρμανση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, liakjim είπε μόνο ψύξη 👆 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, akiskar123 είπε 👆 Όσο και αν θέλεις να μην το πιστέψεις, πιθανώς να είσαι δύσκολη περίπτωση με τόσο λίγες απώλειες γιατί στη ψύξη θέλουμε όσο γίνεται σταθερή λειτουργία. Προσωπικά δεν έχω άποψη. Από αυτά που έχουμε δει θα έλεγα perfera αλλά κάτσε να σου πουν φίλοι με παρόμοιες συνθήκες, δες και τον φίλο @alexdeskas με το πείραμα που κάνει με το πέρασμα από daikin σε midea με σχεδόν ίδιες απώλειες. Επεξ/σία 10 Αυγούστου από liakjim 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 16 minutes ago, akiskar123 said: 2 -3 επιλογες απο αξιοπιστα και δοκιμασμενα με χαμηλη καταναλωση Στα χρηματα αυτα μονο το Toshiba Edge 10 βλεπω να φτανεις απο τα αποδοτικα φιρματα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ReaperX Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου Καλησπέρα! Ψάχνομαι για τρία 9ρια και ένα 12ρι σε σπίτι στην Αττική 100μ από τη θάλασσα. Η χρήση θα είναι για ψύξη και θέρμανση-ενδεχομένως συμπληρωματικά αφού μάλλον θα μπει ενεργειακή ξυλόσομπα στο σαλόνι. Θερμικές απώλειες Σαλόνι-κουζίνα 2087w (ισόγειο) 43τμ Δωμάτιο 1 546w (ισόγειο) 8,5τμ Δωμάτιο 2 830w (πάνω όροφος) 9τμ Δωμάτιο 3 798w (πάνω όροφος) 9τμ Έχω μια τιμή στα 2000€ για τα αντίσοιχα TCL Miracle 3 μαζί με εγκατάσταση,που γενικά εκεί γύρω θέλω να κινηθώ από θέμα χρημάτων..Εναλλακτικά γύρω στα 1800 χωρίς τοποθέτηση. Αναμένω προτάσεις και γνώμες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sap00 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 7 ώρες πριν, ReaperX είπε Θερμικές απώλειες Σαλόνι-κουζίνα 2087w (ισόγειο) 43τμ Δωμάτιο 1 546w (ισόγειο) 8,5τμ Δωμάτιο 2 830w (πάνω όροφος) 9τμ Δωμάτιο 3 798w (πάνω όροφος) 9τμ 1. 49w/m2 2. 182w/m2 3. 314w/m2 4. 422w/m2 Κάτι δεν υπολόγισες σωστά με τις απώλειες. Θα βάλεις 9άρι στα 43μ2 σαλόνι και 12άρι στο δωμάτιο3 ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 19 hours ago, liakjim said: Αν θυμάσαι έκανα το ίδιο με τα 24άρια και αξίζει. Είναι πολύ πιο αθόρυβο το kmta-> Καλημέρα φίλε liakjim, σορυ που σε ζαλίζω, κοιτώντας στα χαρακτηριστικά στα 2 μοντέλα asyg18klca και asyg18kmte/kmta αναφέρει θόρυβο εσωτερικής μονάδας 60db και στα 2. Βέβαια αφου το λες εσύ, που είχες και τα 2, έτσι είναι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Silenzio είπε Καλημέρα φίλε liakjim, σορυ που σε ζαλίζω, κοιτώντας στα χαρακτηριστικά στα 2 μοντέλα asyg18klca και asyg18kmte/kmta αναφέρει θόρυβο εσωτερικής μονάδας 60db και στα 2. Βέβαια αφου το λες εσύ, που είχες και τα 2, έτσι είναι.. Δες το λινκ από εκεί που είπα για την αλλαγή. Έχει video από τις εξωτερικές μονάδες. Εν ολίγοις, είναι παντελώς αθόρυβες σε ψύξη. Σε θέρμανση ακούγονται το ίδιο με τη διαφορά ότι το ΚΜΤΑ έχει μια λειτουργία όπου ρίχνει τον θόρυβο της εξωτερικής με τον περιορισμό ότι μπαίνει κόφτης στα 1200W ( στο 24αρι , στο 18αρι δεν ξέρω). @Silenzio και για το 18άρι είναι κοινός ο κόφτης Επεξ/σία 10 Αυγούστου από liakjim 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Silenzio said: αναφέρει θόρυβο εσωτερικής μονάδας 60db Εξω η εσω μοναδα σε ενδιαφερει ο θορυβος? Αν οπως νομιζω, μεσα μοναδα, τοτε δες τα χαρακτηριστικα τους σε db αλλα ν ασυγκρινεις οχι τυπικα την πρωτη με την πρωτη ταχυτηυτα του καθενος, αλλα με τα ιδια η κοντινα κυβικα μετρα ανα ωρα παροχης. Αν @liakjim εχεις λινκ με τα αναλυτικα κ των δυο data book, βαλε τα. Επεξ/σία 10 Αυγούστου από Specs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 34 λεπτά πριν, Specs είπε liakjim εχεις λινκ με τα αναλυτικα κ των δυο data book, βαλε τα. Τα design manuals είναι εύκολα αναζητήσιμα στο ίντερνετ οπότε ο φίλος μπορεί να τα βρει. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Τι φοβερα βιβλια, τα 'ιαπωνικα'. Αληθεια εχει καποιος κινεζακος τετοια? πιο παλια μονο Haier ειχα βρει, με εκτεταμενα ως προς τους υπολοιπους κινεζους στοιχεια, οχι σαν "ιαπωνικα" ομως. Τσπ τα Fujitsu Design & Technical Manuals λενε @Silenzioπως εισαι με το νεο μοντελο 6db κατα μεσο ορο χαμηλοτερα, που στο αυτι μεταφραζεται σε μισο θορυβο. Αναλυτικα λενε τα εξης: Φυσικα ο θορυβος του προηγουμενου, ειναι το τιμημα της compact σχεδιασης, καθως το καινουργιο ειναι 25% φαρδυτερο κ ετσι κερδιζει αυτα τα 6 db. Επεξ/σία 10 Αυγούστου από Specs 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 29 λεπτά πριν, Specs είπε το καινουργιο Μια διόρθωση, δεν είναι καινούργιο, είναι άλλη σειρά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 17 minutes ago, liakjim said: Μια διόρθωση, δεν είναι καινούργιο, είναι άλλη σειρά. το 'καινουργιο" αποκτημα του φιλου...γιαυτο και το εβαλα σε εισαγωγικα στο εξελ. Παντως με τοση συζητηση που εχει γινει εδω μεσα για μηχανηματα - εργαλεια, ειναι να απορει κανεις πως καταφευγουν ακομη κ ενημερωμενοι σε κλιματιστικα περα απο αυτα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ReaperX Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 5 ώρες πριν, sap00 είπε 1. 49w/m2 2. 182w/m2 3. 314w/m2 4. 422w/m2 Κάτι δεν υπολόγισες σωστά με τις απώλειες. Θα βάλεις 9άρι στα 43μ2 σαλόνι και 12άρι στο δωμάτιο3 ? Δεν ξέρω,αυτές είναι οι συνολικές απώλειες που αναγράφονται από τον μηχανικό ανά χώρο.. 3x 9 για κάθε ένα δωμάτιο και το 12ρι στο σαλόνι προφανώς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotsonatos04 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου Μια χαζή ερώτηση, αλλά μου κίνησε την περιέργεια η συνεχής ροή σταγόνων: το νερό που βγαίνει από το σωλήνα εκτός σπιτιού, που οφείλεται; Στην υγρασία του εσωτερικού χώρου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα