liakjim Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 1 ώρα πριν, sprkrt είπε To εκανα τωρα που βρηκα χρονο: 1ο δωματιο: Thus, 4087.11 watts is approximately 13,943.09 BTU/h. 2ο δωματιο: Therefore, 2285.77 watts is approximately equal to 7800.30 BTU/h. 3o δωματιο: Thus, 2103.32 watts is approximately 7176.83 BTU/h. Το ερωτημα μου ειναι ποιο μοντελο κλιματιστικου χρειαζομαι για τους χωρους αυτους, για ψυξη και θερμανση. Οπως ειπα, οι προτεραιοτητες μου ειναι η αξιοπιστια και η μικρη καταναλωση. Δεν με πειραζει να πληρωσω λιγο παραπανω στην αγορα, προκειμενου να γλυτωσω ρευμα στην συνεχεια. Σημαντικο επισης να εχει wifi και μια καλη εφαρμογη για τον χειρισμο του. Πιο πάνω λες για 24άρι και για δύο 9άρια. Οι απώλειες του 1ου δωματίου είναι για μικρότερο μηχάνημα. Πόσα τμ είναι το 1ο δωμάτιο και πόσα τα άλλα δύο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sprkrt Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 23 λεπτά πριν, liakjim είπε Πιο πάνω λες για 24άρι και για δύο 9άρια. Οι απώλειες του 1ου δωματίου είναι για μικρότερο μηχάνημα. Πόσα τμ είναι το 1ο δωμάτιο και πόσα τα άλλα δύο; Nαι ειχα πει για 24αρι, αλλα δεν ειχα λαβει υποψην μου τη μονωση. Αρα μαλλον με 19αρι και 2 9αρια θα ειμαι οκ μαλλον. Οι χωροι ειναι 33, 14 και 12 τετραγωνικα αντιστοιχα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, sprkrt είπε Nαι ειχα πει για 24αρι, αλλα δεν ειχα λαβει υποψην μου τη μονωση. Αρα μαλλον με 19αρι και 2 9αρια θα ειμαι οκ μαλλον. Οι χωροι ειναι 33, 14 και 12 τετραγωνικα αντιστοιχα. Οκ πάμε. Μην το χάσεις σε αυτήν την τιμή -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-asyg18kmte-aoyg18kmta-klimatistiko-18-000-btu-h_3959724 Μετά λες για ένα 9άρι που θα παίξει πολύ και για ένα άλλο που θα παίξει λιγότερο. Στόχευσε σε κάποια προσφορά για να πάρεις αντίστοιχα το daikin perfera 9άρι και το Yukai (ή arata ) 10άρι. πχ https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458?ref=reccodo-search Αλλά πάρε τώρα το fujitsu, μην το χάσεις σε αυτήν την τιμή. Δεν το έχω ξαναδεί τόσο χαμηλά με εγκατάσταση μέσα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου από liakjim 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sprkrt Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 11 λεπτά πριν, liakjim είπε Οκ πάμε. Μην το χάσεις σε αυτήν την τιμή -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-asyg18kmte-aoyg18kmta-klimatistiko-18-000-btu-h_3959724 Μετά λες για ένα 9άρι που θα παίξει πολύ και για ένα άλλο που θα παίξει λιγότερο. Στόχευσε σε κάποια προσφορά για να πάρεις αντίστοιχα το daikin perfera 9άρι και το Yukai (ή arata ) 10άρι. πχ https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458?ref=reccodo-search Αλλά πάρε τώρα το fujitsu, μην το χάσεις σε αυτήν την τιμή. Δεν το έχω ξαναδεί τόσο χαμηλά με εγκατάσταση μέσα. Σε ευχαριστω για τις προτασεις σου! Χθες που εψαξα, επεσα πανω στα Toyotomi erai, το οποιο υποτιθεται πως ειναι καλά. Ειδα βεβαια πολλα σχολια πως ειναι θορυβωδη μεσα στο σπιτι. Υποτιθεται πως ειναι απο τα πιο οικονομικα σε λειτουργια. Αξιζουν αυτα ή να παω σε fujitsu & toshiba που λες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, sprkrt είπε Σε ευχαριστω για τις προτασεις σου! Χθες που εψαξα, επεσα πανω στα Toyotomi erai, το οποιο υποτιθεται πως ειναι καλά. Ειδα βεβαια πολλα σχολια πως ειναι θορυβωδη μεσα στο σπιτι. Υποτιθεται πως ειναι απο τα πιο οικονομικα σε λειτουργια. Αξιζουν αυτα ή να παω σε fujitsu & toshiba που λες? Δεν βάζουμε gree για θέρμανση όπως το φασόν αυτών toyotomi. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sprkrt Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν βάζουμε gree για θέρμανση όπως το φασόν αυτών toyotomi. Εχει νοημα να παω στο ιδιο μοντελο και για τα 3 κλιματιστικα; Και αν ναι, ποιο απο τα 2 που ανεφερες θα επελεγες; Επισης, βλεπω πως σε αυτα, το wifi module πρεπει να αγοραστει ξεχωριστα, και δεν ειναι καθολου φθηνο! Επεξ/σία 9 Αυγούστου από sprkrt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, liakjim said: Οκ πάμε. Μην το χάσεις σε αυτήν την τιμή -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-asyg18kmte-aoyg18kmta-klimatistiko-18-000-btu-h_3959724 Αλλά πάρε τώρα το fujitsu, μην το χάσεις σε αυτήν την τιμή. Δεν το έχω ξαναδεί τόσο χαμηλά με εγκατάσταση μέσα. καλησπέρα, μία γνώμη επειδή είναι σε καλή τιμή, το fujitsu asyg18klca πόσο μπορεί να πουληθεί μεταχειρισμένο (αγορά 2019-2020) ? https://www.skroutz.gr/s/15038380/Fujitsu-ASYG18KLCA-AOYG18KLTA-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A.html το σκέφτομαι να το κάνω αλλαγή με το kmte της προσφοράς, να φανταστώ δεν΄έχει τον ίδιο θόρυβο το fan ? σωστά ? καλό ειναι να το δει ο αγοραστής σε λειτουργία και μετά κανονίζουμε απεγκατάσταση ? ευχαριστώ. Επεξ/σία 9 Αυγούστου από Silenzio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 1 ώρα πριν, sprkrt είπε Εχει νοημα να παω στο ιδιο μοντελο και για τα 3 κλιματιστικα; Και αν ναι, ποιο απο τα 2 που ανεφερες θα επελεγες; Επισης, βλεπω πως σε αυτα, το wifi module πρεπει να αγοραστει ξεχωριστα, και δεν ειναι καθολου φθηνο! Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι το ίδιο μοντέλο. Ναι fujitsu και toshiba θέλουν wifi module. 40 λεπτά πριν, Silenzio είπε καλησπέρα, μία γνώμη επειδή είναι σε καλή τιμή, το fujitsu asyg18klca πόσο μπορεί να πουληθεί μεταχειρισμένο (αγορά 2019-2020) ? https://www.skroutz.gr/s/15038380/Fujitsu-ASYG18KLCA-AOYG18KLTA-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A.html το σκέφτομαι να το κάνω αλλαγή με το kmte της προσφοράς, να φανταστώ δεν΄έχει τον ίδιο θόρυβο το fan ? σωστά ? καλό ειναι να το δει ο αγοραστής σε λειτουργία και μετά κανονίζουμε απεγκατάσταση ? ευχαριστώ. Αν θυμάσαι έκανα το ίδιο με τα 24άρια και αξίζει. Είναι πολύ πιο αθόρυβο το kmta-> Το παλιό το πούλησα ενώ το είχα αφαιρέσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 15 minutes ago, liakjim said: Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι το ίδιο μοντέλο. Ναι fujitsu και toshiba θέλουν wifi module. Αν θυμάσαι έκανα το ίδιο με τα 24άρια και αξίζει. Είναι πολύ πιο αθόρυβο το kmta-> Το παλιό το πούλησα ενώ το είχα αφαιρέσει. βέβαια το θυμάμαι, γι αυτό σε ρώτησα. Πόσο λες να μπορούσα να το πουλήσω ? Οκ αν θα έχει ζήτηση δε το γνωρίζουμε, μέχρι πόσο αξίζει κατα τη γνώμη σου να το πουλήσω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 9 λεπτά πριν, Silenzio είπε βέβαια το θυμάμαι, γι αυτό σε ρώτησα. Πόσο λες να μπορούσα να το πουλήσω ? Οκ αν θα έχει ζήτηση δε το γνωρίζουμε, μέχρι πόσο αξίζει κατα τη γνώμη σου να το πουλήσω ? Το asyg053klca παίζει στα 920€ στο Σκρουτζ. Δεν ξέρω πόσο θα πρέπει να το βάλεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papp23 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθεια σας σχετικά με τη ρύθμιση του κλιματιστικού στο σαλόνι. πηρα ένα 18ρι Toyotomi το οποίο αν και έχω βάλει στην ψύξη στους 28 βαθμούς και auto, κατεβάζει την θερμοκρασία του σαλονιού στους 25. Συνεχίζει και δουλεύει σε αρκετά χαμηλούς ρυθμούς εννοείται αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνει νωρίτερα και ρίχνει τόσο πολύ τη θερμοκρασία του χώρου. Τόσο ο θερμοστάτης του κλιματιστικού λέει 25, και το I feel αλλά και ο θερμοστάτης του καλοριφέρ που έχω στο σπίτι. τωρα που άφησα το I feel βγάζει λίγο αεράκι όχι κρύο οπότε κάνει αυτό που του ζητάω απλά δεν καταλαβαίνω γιατί το κατέβασε εξ αρχής στους 25 Έχω καταλάβει κάτι λάθος στο πως δουλεύει ; Επεξ/σία 9 Αυγούστου από papp23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sap00 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 6 ώρες πριν, sprkrt είπε Χθες που εψαξα, επεσα πανω στα Toyotomi erai, το οποιο υποτιθεται πως ειναι καλά. Ειδα βεβαια πολλα σχολια πως ειναι θορυβωδη μεσα στο σπιτι. Ως κάτοχος Erai24, επιβεβαιώνω ότι είναι σχετικά θορυβώδες και φυσάει πολύ (στα 7μ από το κλιματιστικό) ακόμα και στην χαμηλότερη σκάλα. Αναγκάζομαι να το δουλεύω στο silent όταν είναι κόσμος στο σαλόνι και πρώτη ή auto όταν δεν καθόμαστε για πάνω από μισή ώρα. Σε 80 μ2 σαλόνι, πάνω από πρώτη σκάλα ανεμιστήρα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω. Αυτό βέβαια δηλώνει ότι κάνει καλή δουλειά σε μεγάλο χώρο, σε ψύξη και θέρμανση (άσχετα από την κατανάλωση). Αντιθέτως το perfera9 είναι εξαιρετικό για υπνοδωμάτιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 40 λεπτά πριν, papp23 είπε Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθεια σας σχετικά με τη ρύθμιση του κλιματιστικού στο σαλόνι. πηρα ένα 18ρι Toyotomi το οποίο αν και έχω βάλει στην ψύξη στους 28 βαθμούς και auto, κατεβάζει την θερμοκρασία του σαλονιού στους 25. Συνεχίζει και δουλεύει σε αρκετά χαμηλούς ρυθμούς εννοείται αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνει νωρίτερα και ρίχνει τόσο πολύ τη θερμοκρασία του χώρου. Τόσο ο θερμοστάτης του κλιματιστικού λέει 25, και το I feel αλλά και ο θερμοστάτης του καλοριφέρ που έχω στο σπίτι. τωρα που άφησα το I feel βγάζει λίγο αεράκι όχι κρύο οπότε κάνει αυτό που του ζητάω απλά δεν καταλαβαίνω γιατί το κατέβασε εξ αρχής στους 25 Έχω καταλάβει κάτι λάθος στο πως δουλεύει ; Πιθανά σενάρια: 1. Έχεις το τηλεοκοντρόλ πολύ μακριά. 2. Έτσι είναι τα toytomi 3. Υπάρχει τρύπα από την εγκατάσταση που δεν έχει κλείσει που σου φέρνει ζεστό αέρα Απαντήσεις/λύσεις στα αντίστοιχα πιο πάνω: 1. Φέρε το τηλεκοντρόλ πιο κοντά στο ifeel ώστε να διαβάζει πιο νωρίς ότι έπιασε θερμοκρασία. Αν και λες ότι βλέπει 25. 2. Βάλτο στους 29. 3. Μάλλον δεν ισχύει. Αν ίσχυε το κλιματιστικό θα σου έλεγε πχ 28-30 αλλά για κακό και για κακό κάνε έναν έλεγχο ειδικά αν έχεις επάλληλα/συρόμενα κουφώματα και οι σωληνώσεις βγαίνουν έξω από τη δεξιά μεριά. Δες εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sap00 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Τόσο ο θερμοστάτης του κλιματιστικού λέει 25 τι εννοείς με αυτό? Μήπως το είχες στο 25, και μετά το πήγες στους 28 δίχως το τηλεκοντρόλ να "βλέπει" το κλιματιστικό και άρα να μην πήρε την εντολή? Τα toyotomi τηλεκοντρόλ είναι κοντόφθαλμα και πρέπει να το έχεις κοντά στο μηχάνημα.. 1 ώρα πριν, papp23 είπε αν και έχω βάλει στην ψύξη στους 28 βαθμούς και auto, κατεβάζει την θερμοκρασία του σαλονιού στους 25. Συνεχίζει και δουλεύει σε αρκετά χαμηλούς ρυθμούς εννοείται αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνει νωρίτερα και ρίχνει τόσο πολύ τη θερμοκρασία του χώρου. Τόσο ο θερμοστάτης του κλιματιστικού λέει 25 τι εννοείς με αυτό? Μήπως το είχες στο 25, και μετά το πήγες στους 28 δίχως το τηλεκοντρόλ να "βλέπει" το κλιματιστικό και άρα να μην πήρε την εντολή? Τα toyotomi τηλεκοντρόλ είναι κοντόφθαλμα και πρέπει να το έχεις κοντά στο μηχάνημα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, liakjim είπε Καλησπερα και παλι,ελπιζω να μην χρειαστει να σε ζαλισω αλλο μετα απο αυτο το μνμ. Λοιπον την ιστορια με το toyotomi erai την γνωριζεις πανω κατω,το πηραν πισω επιτελους. Εαν θυμασαι αγορασα ενα hisense se 9αρι. Παρελαβα το κλιματιστικο στις 27/07,μιλησα για την εγκατασταση με την astra service και μου ειπαν οτι θα ερθουν να το περασουν στις 03/08,παιρνουν τηλεφωνο στις 3/8 κ μου λενε οτι σε 10 λεπτα θα ειναι εκει μονο αντι για ηλιουπολη θεσσαλονικης αυτοι πηγαν στην ηλιουπολη αθηνας. Παιρνως την τριτη στην astra service τους εξηγω τα παραπανω,μου λενε θα σας καλεσουν σημερα(την τριτη δλδ,δεν με πηρε κανεις)ξαναπαιρνω την επομενη μου δινουν το τηλεφωνο απο συνεργατη τους στην θεσσαλονικη,μιλαω μαζι του το πρωι της τεταρτης μου λεει θα σε παρει ο τεχνικος το απογευμα,ξαναπαιρνω το απογευμα μου λεει θα σε παρει ο τεχνικος κατα τις 8-9...πηγε 10 κ παλι δεν πηρε τηλεφωνο ενω του τονισα οτι πρεπει να ξερω σημερα. Την πεμπτη ξαναπαιρνω τηλ τον ψυκτικο μου λεει αδερφε τωρα μπορω μετα τις 22 του μηνος.πηρα διαφορους αλλους για την εγκατασταση και δυστυχως ολοι μου ειπαν κοντα εκει,ειναι περιοδος που οι ανθρωποι θα παρουν αδεια λογικο. Οποτε επιστροφη κ το hisense...2 μηνες περιπου περιμενω κλιματιστικο εαν ειναι να μου το περασουν τελη του μηνος εεεε παει το καλοκαιρι...μαζι με αυτο εννοειται οτι μου εφεραν κ λαθος πριζακια,εκανα παραγγελια τα well κ μου εφεραν καποια αλλα(ευτυχως αυτο λυθηκε σε μια μερα) Anyway αφου εγιναν ολα αυτα τωρα λεω να παρω ενα καλο 9αρι η 12αρι χωρις να με πιεζει ο καυσωνας ωστε να κανω μια σωστη επιλογη κλιματιστικου,τα στοιχεια ειναι τα εξης Budget=μεγαλο αλλα οχι πχ σε επιπεδα τιμων daisekai η αλλιως 800-900 εκτος εαν ειναι καμια εξαιρετικη περιπτωση. 2 -3 επιλογες απο αξιοπιστα και δοκιμασμενα με χαμηλη καταναλωση κλιματιστικα να το βαλω να ησυχασω γιατι εχω αγανακτησει. Ευχαριστω! Επεξ/σία 10 Αυγούστου από akiskar123 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα