Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, chemkyr είπε

Το κατώφλι των 12 βαθμών πώς προκύπτει? Ή μήπως είναι αυθαίρετο? Δηλαδή, με βάση αυτή τη λογική, όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει το κατώφλι, το κλιματιστικό καίει περισσότερο? Παράλογο μου φαίνεται....Επίσης, οι ετήσιες KWh στο θερμό πάντα είναι μικρότερες σε σχέση με το average. Πώς γίνεται τότε να καίει περισσότερο?

Τα έχουμε δείξει όλα με σχεδιαγράμματα λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε μετρήσεις εργαστηρίου 

τιποτα δεν βγάζουμε πατώντας την κοιλιά μας εδώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 ώρες πριν, chemkyr είπε

ειναι και δικη μου απορία το αν κατά την έρευνα αγοράς κλιματιστικού θα πρέπει να δίνεται βαρύτητα στο εύρος απόδοσης, τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση. Τα ελάχιστα watts που μπορεί να κατέβει κάποιο μηχάνημα σχετίζονται άμεσα με αυτό. Για παράδειγμα, έχω δει στο gree mistral 12000 να έχει χαμηλό στη θέρμανση 650 w (δηλαδή 2200 btu/h). Τα περισσότερα 12άρια της αγοράς, συνήθως ξεκινούν από 900 w (3000 btu/h). Αυτό δεν είναι ένα πλεονέκτημα του mistral έναντι των άλλων? Θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψιν κατά την αγορά?

Τα 2200 και 3000btus δεν είναι input αλλά output ( Τotal capacity) .

3 ώρες πριν, sprkrt είπε

Τελικα αποφασιστηκε να παμε σε air conditions.

Η χρηση τους θα ειναι για ψυξη ΚΑΙ θερμανση.

Το 24αρι και το ενα 9αρι θα δουλευουν πολλες ωρες καθε μερα (αρα προτιμω να δωσω λιγα λεφτα παραπανω στην αγορα, αν ειναι να γλυτωσω χρηματα κατα την χρηση τους), το αλλο 9αρι μονο μερικες μερες το μηνα.

Επομενως, το ερωτημα ειναι, ποια μοντελα θα προτεινατε; 

Κανείς;;;

3 ώρες πριν, nimik είπε

Που τα βλέπεις τα ελάχιστα watt ?στο site της Inventor ? που ακριβώς ?

ευχαριστώ

https://www.inventoraircondition.gr/media-library?item=legend

3 ώρες πριν, nimik είπε

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Από τη στιγμή που θέλεις και θέρμανση θα πήγαινα στο yukai. 

μηπως το λεγενδ βαση προδιαγραφων ειναι καλυτερο και αντι να μεινω στα 540 ευρω να παω στα 600 και να εχω καλυτερη αποδοση μηχανηματος ?και σε κρθο και σε ζεστη ?πχ  το yukai o κατασκευαστης λεει ελαχιστα 180w ,  ε στο ταπο κατω απο 180 αρχιζει τα on -off τι με eco τι με ανεμιστηρα  εγω δεν τα νιωθω  τα βλεπω στο tapo δεν αλλαζει η θερμοκρασια ο αερας συνεχιζει και ερχεται δεν νιωθω οτι ειναι ενας ανεμιστηρας μονο συνεχιζει και φερνει δροσια

1 ώρα πριν, sprkrt είπε

Κανείς;;;

Έχεις συμπληρώσει κάπου τα ερωτηματολόγια;

21 λεπτά πριν, george0310 είπε

μηπως το λεγενδ βαση προδιαγραφων ειναι καλυτερο και αντι να μεινω στα 540 ευρω να παω στα 600 και να εχω καλυτερη αποδοση μηχανηματος ?και σε κρθο και σε ζεστη ?πχ  το yukai o κατασκευαστης λεει ελαχιστα 180w ,  ε στο ταπο κατω απο 180 αρχιζει τα on -off τι με eco τι με ανεμιστηρα  εγω δεν τα νιωθω  τα βλεπω στο tapo δεν αλλαζει η θερμοκρασια ο αερας συνεχιζει και ερχεται δεν νιωθω οτι ειναι ενας ανεμιστηρας μονο συνεχιζει και φερνει δροσια

Δεν σε πιάνω. Έχεις ήδη το yukai ;

2 hours ago, liakjim said:

Τα 2200 και 3000btus δεν είναι input αλλά output ( Τotal capacity) .

ναι, ναι εχεις δικιο! δεν ξέρω αν έτσι όπως το διατύπωσα δεν φαίνεται, αλλά αυτό εννούσα. Το ελάχιστο ινπουτ σε αυτό (το γρεε) είναι 140/150 w σε ψύξη/θέρμανση....

13 λεπτά πριν, chemkyr είπε

ναι, ναι εχεις δικιο! δεν ξέρω αν έτσι όπως το διατύπωσα δεν φαίνεται, αλλά αυτό εννούσα. Το ελάχιστο ινπουτ σε αυτό (το γρεε) είναι 140/150 w σε ψύξη/θέρμανση....

Θεωρητικά γιατί στην πράξη δεν τα βλέπεις, ειδικά της θέρμανσης. Μόνο με χακερια για τα gree 

Καλησπέρα στην παρέα. 

Θέλω να καθαρίσω την εσωτερική (κατά κύριο λόγο) μονάδα σε 12άρι κλιματιστικό Equation (Leroy Merlin, παρεμφερές με Haier) που τοποθετήθηκε στο σπίτι προ 2ετίας.

H ερώτησή μου αφορά στο τι μάρκα/τύπου καθαριστικό υγρό να χρησιμοποιήσω. Ρωτώ γιατί σε παλαιότερους καθαρισμούς που είχα κάνει (χρησιμοποιώντας καθαριστικό γαλάζιου χρώματος που είχα αγοράσει από επαγγελματικό κατάστημα υλικών για ψυκτικούς του Πειραιά) σε παλαιού τύπου (on-off) 12άρι μηχάνημα Gree, μέσα σε 2 χρόνια περίπου ράγισαν/έσπασαν αρκετά από τα πλαστικά της εσωτερικής μονάδας, και φοβάμαι ότι βασική αιτία που οδήγησε σε αυτό ήταν ο τύπος/ποιότητα του καθαριστικού που είχα χρησιμοποιήσει. Το μηχάνημα εκείνο, όταν ξεκίνησα να εφαρμόζω το συγκεκριμένο καθαριστικό που πιθανότατα οδήγησε σε θραύση πλαστικών, ήταν περίπου 6ετίας, δηλαδή όχι ιδιαίτερα πολυκαιρισμένο.

Προκειμένου λοιπόν να αποφύγω ανάλογες κακοτοπιές στο νέο (2 ετών) μηχάνημα, θα παρακαλούσα αν κάποιος γνωρίζει αξιόπιστα να προτείνει συγκεκριμένη μάρκα/τύπο καθαριστικού, που δοκιμασμένα δεν προκαλεί ανάλογα ζητήματα στα πλαστικά των εσωτερικών μονάδων.

• Like 1

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν σε πιάνω. Έχεις ήδη το yukai ;

ναι ειμαι μεσα στο δωματιο στους 28 βαμους το εχω  ,  στο θερμομετρο (2) εχω   27  και καταναλωση χωρις eco klp 244 watt

1 ώρα πριν, stelikov είπε

Θα έπρεπε να όλα τα AC να μας αφήνουν να επιλέγουμε και το max compressor power rate. Από 10% μέχρι 100%.

Κάποια το κάνουν από τη μάνα τους όπως τα asyg18kmta, asyg24kmta τα οποία πάνω από τους 5C μπορούν και παίζουν από ένα μόνο rps!

Screenshot2024-08-08151908.png.a55d3faaa9684704d3cf6bc8c00784ed.png

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το yukai έχει περίπου 140-150 ελάχιστα βατ σε ψύξη μετρημένο άπειρες φορές 

παρόμοια συμπεριφορά κ σε θέρμανση 

Screenshot_2024-07-07-00-13-00-30_a3b3f7ff182fbca1933b088238f0f0da.jpg

Επεξ/σία από marioboni
  • Like 1

Καλημέρα.

Δίνω μια πρώτη γεύση τρόπου λειτουργίας του Midea Gaia 9.

Είμαι ακόμα σε περίοδο δοκιμών αλλά επειδή έχω πρόβλημα με τον server του Home Assistant δε μπορώ να βάλω και πολλά πράγματα... Ψαχνομαι για καινούργιο server και δε ξέρω και τι να πάρω.

Με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω εντυπώσεις ...

Το διάγραμμα που ακολουθεί είναι σημερινό... 

Ζήτηση 27.5 με Follow me και κλειστή την πόρτα σε υπνοδωμάτιο 15τμ περίπου.

Screenshot_2024-08-09-09-41-37-725.jpeg

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, liakjim είπε

To εκανα τωρα που βρηκα χρονο:

1ο δωματιο: Thus, 4087.11 watts is approximately 13,943.09 BTU/h.

2ο δωματιο: Therefore, 2285.77 watts is approximately equal to 7800.30 BTU/h.

3o δωματιο: Thus, 2103.32 watts is approximately 7176.83 BTU/h.

Το ερωτημα μου ειναι ποιο μοντελο κλιματιστικου χρειαζομαι για τους χωρους αυτους, για ψυξη και θερμανση. Οπως ειπα, οι προτεραιοτητες μου ειναι η αξιοπιστια και η μικρη καταναλωση. Δεν με πειραζει να πληρωσω λιγο παραπανω στην αγορα, προκειμενου να γλυτωσω ρευμα στην συνεχεια. Σημαντικο επισης να εχει wifi και μια καλη εφαρμογη για τον χειρισμο του. 

Επεξ/σία από sprkrt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...