tsapadim Δημοσ. 7 Αυγούστου Share Δημοσ. 7 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 19/7/2024 στις 10:37 ΜΜ, tsapadim είπε Πρόβλημα με MIDEA DC inverter (multi) κλιματιστικό Καλησπέρα σε όλους. Έχω στο σπίτι μου 3 δωμάτια, δύο υπνοδωμάτια με ένα 9btu στο κάθε δωμάτιο και ανάμεσα τους είναι ένα σαλόνι με ένα 12btu. Όλα τα δωμάτια βγαίνουν στο ίδιο μπαλκόνι όπου εκεί είναι και η μια κεντρική μονάδα για να ελέγχει και τα 2 κλιματιστικά. Πριν 5 περίπου μήνες τους έκανα service και πριν δύο περίπου βδομάδες τους έκανα βιολογικό καθαρισμό. Τα έχω από το 21 και έχουν δουλέψει πολύ λίγο γιατί το σπίτι ήταν σε ανακαίνιση. Στο θέμα που έχουν. Πριν 3 περίπου βδομάδες παρατήρησα ότι ενώ είχα και τα 3 ανοικτά στους 26-27 με τους ανεμιστηρες στο 60% και mode κρύο, ένα από AC ( το αριστερά 9άρι) έβγαζε χλιαρό αέρα που μύριζε κλεισούρα/μούχλα. Πήρα τηλ τον τεχνικό που μου τα έβαλε και μου είπε οτι μάλλον έχει κολλήσει η πλακέτα, και να ρίξω τον διακόπτη των AC στον πίνακα, να το αφήσω κανένα δεκάλεπτο να κάνει reset και να το ανοίξω μετά. Το έκανα και μετά από λίγο όντως έφτιαξε. Εκεί είναι που τον κάλεσα καλού κακού και για έναν καθαρισμό. Τις επόμενες μέρες συνέχιζε να μου κάνει κόλπα, αλλά το κακό είναι οτι κάθε φορά είναι άλλο το AC που φαίνεται να έχει το θέμα με τον χλιαρό και βρωμερό αέρα και κάθε φορά οι συνθήκες που το προκαλούν είναι διαφορετικές. Πχ, μια φορά ενώ δούλευαν όλα καλά για πολλές ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα, έκλεισα το 12άρι και το δεξιά 9άρι άρχισε να βγάζει κακό αέρα. Μετά ξανά άνοιξα το 12άρι και όλα παλί καλά. Άλλη μέρα το ανάποδο. Έκλεισα το δεξιά 9άρι και το μεσαίο 12άρι έβγαζε κακό αέρα. Ενώ μια άλη φορά είχα ανάψει μόνο το 12άρι για 30 λεπτά, με όλα τα άλλα κλειστά και έβγαζε μια χαρα.. Κάθε φορά που κάποιο μου παρουσιάζει πρόβλημα έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να το κάνω να φτιάξει. Του αλλάζω mode, του αλλάζω ταχύτητα, θερμοκρασία, το βάζω στο τούρμπο, ανοιγοκλείνω τα άλλα AC, ρίχνω την ασφάλεια και περιμένω... άλλες φορές κάτι από αυτά δουλεύει και άλλες δεν δουλεύει τπτ, τα παρατάω όπως είναι κλειστά και την επόμενη μέρα όλα δουλεύουν καλά πάλι στην αρχή... Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει και δεν ξέρω και πως να αναπαράγω το πρόβλημα με επιτυχία. Επίσης ο τεχνικός μου νομίζω με έχει φλομώσει στη μπαρούφα γιατί μια μου λέει ριξε ρεύμα και θα φτιάξουν, μια μου λέει πρέπει να τα έχεις όλα στο τούρμπο, μια μου λέει έτσι κάνουν τα μούλτι και πρέπει να δουλεύουν όλα μαζί... Κάποιος να μπορεί να βοηθήσει? Καλησπέρα και πάλι. Επαναφέρω το παραπάνω πόστ που είχα κάνει για να προσθέσω κάτι που παρατήρησα και δεν σχολιάστηκε από προηγούμενες απαντήσεις Σήμερα που άνοιξα μόνο το 12άρι, παρατήρησα οχι πέρα από το οτι έβγαζε χλιαρό αέρα (δεν μύριζε άσχημα, νομίζω αυτό με την μυρωδιά το πάλεψα), έκανε και την τρίτη στη σειρά μονάδα (9άρα) να κάνει θόρυβο, σαν να έχει έναν ανεμιστήρα μέσα της, χωρίς όμως να έχει ανοίξει εκείνη και χωρίς να βγάζει καθόλου αέρα, ενώ το πρώτο στην σειρά (και αυτό 9άρι) δεν έκανε κανένα θόρυβο (παρέμενε κλειστό). Με το που το άνοιξα από το χειριστήριο σταμάτησε να κάνει εκείνο τον θόρυβο, έβγαλε σε κλάσματα δευτερολέπτου παγωμένο αέρα (που συνήθως τους παίρνει μερικά δευτερόλεπτα μέχρ να πάρουν μπροστά) και ταυτόχρονα το 12άρι ξεκίνησε να βγάζει και αυτό παγωμένο αέρα. Τα είχα έτσι για αρκετές ώρες μέχρι που ήρθε η ώρα να φύγω, οπότε για να δοκιμάσω, έκλεισα πρώτα το 9άρι και μόλις το έκανα, το 12άρι άσχισε πάλι να βγάζει χλιαρό αέρα. Και οι 3 μονάδες δούλευαν όλη μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα και σκέφτομαι μήπως είναι καμια λάθος σύνδεση σε καλώδια ή σε σωλήνες φρέον που κάνει αυτό το πρόβλημα γιατί μόνο το τελευταίο 9άρι στη σειρά με το 12άρι φαίνεται να έχουν αυτή τη σχέση μεταξύ τους που το 9άρι επηρεάζει το 12άρι. Το πρώτο 9άρι που έχω στο άλλο δωμάτιο είτε είναι ανοικτό είτε κλειστό, δεν επηρεάζει κανένα από τα άλλα 2. Έχει κανείς να προσθέσει κάτι? Σίγουρα θα καλέσω κάποιο μάστορα (όχι αυτόν που τα έβαλε και μου έκανε και το σέρβις γιατί μου πούλαγε οτι όλα δουλέυουν στην εντέλεια) και θα δω τι θα μου πει, αλλά ήθελα και γνώμες από έμπειρους εδώ για να πάω ψαγμένος Επεξ/σία 7 Αυγούστου από tsapadim Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. 7 Αυγούστου Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 1 ώρα πριν, tsapadim είπε Καλησπέρα και πάλι. Επαναφέρω το παραπάνω πόστ που είχα κάνει για να προσθέσω κάτι που παρατήρησα και δεν σχολιάστηκε από προηγούμενες απαντήσεις Σήμερα που άνοιξα μόνο το 12άρι, παρατήρησα οχι πέρα από το οτι έβγαζε χλιαρό αέρα (δεν μύριζε άσχημα, νομίζω αυτό με την μυρωδιά το πάλεψα), έκανε και την τρίτη στη σειρά μονάδα (9άρα) να κάνει θόρυβο, σαν να έχει έναν ανεμιστήρα μέσα της, χωρίς όμως να έχει ανοίξει εκείνη και χωρίς να βγάζει καθόλου αέρα, ενώ το πρώτο στην σειρά (και αυτό 9άρι) δεν έκανε κανένα θόρυβο (παρέμενε κλειστό). Με το που το άνοιξα από το χειριστήριο σταμάτησε να κάνει εκείνο τον θόρυβο, έβγαλε σε κλάσματα δευτερολέπτου παγωμένο αέρα (που συνήθως τους παίρνει μερικά δευτερόλεπτα μέχρ να πάρουν μπροστά) και ταυτόχρονα το 12άρι ξεκίνησε να βγάζει και αυτό παγωμένο αέρα. Τα είχα έτσι για αρκετές ώρες μέχρι που ήρθε η ώρα να φύγω, οπότε για να δοκιμάσω, έκλεισα πρώτα το 9άρι και μόλις το έκανα, το 12άρι άσχισε πάλι να βγάζει χλιαρό αέρα. Και οι 3 μονάδες δούλευαν όλη μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα και σκέφτομαι μήπως είναι καμια λάθος σύνδεση σε καλώδια ή σε σωλήνες φρέον που κάνει αυτό το πρόβλημα γιατί μόνο το τελευταίο 9άρι στη σειρά με το 12άρι φαίνεται να έχουν αυτή τη σχέση μεταξύ τους που το 9άρι επηρεάζει το 12άρι. Το πρώτο 9άρι που έχω στο άλλο δωμάτιο είτε είναι ανοικτό είτε κλειστό, δεν επηρεάζει κανένα από τα άλλα 2. Έχει κανείς να προσθέσει κάτι? Σίγουρα θα καλέσω κάποιο μάστορα (όχι αυτόν που τα έβαλε και μου έκανε και το σέρβις γιατί μου πούλαγε οτι όλα δουλέυουν στην εντέλεια) και θα δω τι θα μου πει, αλλά ήθελα και γνώμες από έμπειρους εδώ για να πάω ψαγμένος Μήπως γενικά έχει γίνει κάποιο σοβαρό λάθος στην εγκατάσταση; Ακραίο σενάριο να έχουν μπλεχτεί οι σωληνώσεις. Πιο πιθανό κάποιο πρόβλημα στο σύστημα εκτόνωσης (βαλβίδες). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sap00 Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Viral παραπληροφόρηση. Σύμφωνα με αυτό θα έπρεπε να έχω μηνιαίο λογαριασμό ρεύματος (για 4 κλιματιστικά 24/7) >800€ - αλλά έχω <80€ ..!!! https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1573276/poso-reyma-kaine-ta-klimatistika-kai-poso-o-anemistiras-ana-ora-me-tis-times-ton-aygousto 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rkb Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 10 ώρες πριν, tsapadim είπε Καλησπέρα και πάλι. Επαναφέρω το παραπάνω πόστ που είχα κάνει για να προσθέσω κάτι που παρατήρησα και δεν σχολιάστηκε από προηγούμενες απαντήσεις Σήμερα που άνοιξα μόνο το 12άρι, παρατήρησα οχι πέρα από το οτι έβγαζε χλιαρό αέρα (δεν μύριζε άσχημα, νομίζω αυτό με την μυρωδιά το πάλεψα), έκανε και την τρίτη στη σειρά μονάδα (9άρα) να κάνει θόρυβο, σαν να έχει έναν ανεμιστήρα μέσα της, χωρίς όμως να έχει ανοίξει εκείνη και χωρίς να βγάζει καθόλου αέρα, ενώ το πρώτο στην σειρά (και αυτό 9άρι) δεν έκανε κανένα θόρυβο (παρέμενε κλειστό). Με το που το άνοιξα από το χειριστήριο σταμάτησε να κάνει εκείνο τον θόρυβο, έβγαλε σε κλάσματα δευτερολέπτου παγωμένο αέρα (που συνήθως τους παίρνει μερικά δευτερόλεπτα μέχρ να πάρουν μπροστά) και ταυτόχρονα το 12άρι ξεκίνησε να βγάζει και αυτό παγωμένο αέρα. Τα είχα έτσι για αρκετές ώρες μέχρι που ήρθε η ώρα να φύγω, οπότε για να δοκιμάσω, έκλεισα πρώτα το 9άρι και μόλις το έκανα, το 12άρι άσχισε πάλι να βγάζει χλιαρό αέρα. Και οι 3 μονάδες δούλευαν όλη μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα και σκέφτομαι μήπως είναι καμια λάθος σύνδεση σε καλώδια ή σε σωλήνες φρέον που κάνει αυτό το πρόβλημα γιατί μόνο το τελευταίο 9άρι στη σειρά με το 12άρι φαίνεται να έχουν αυτή τη σχέση μεταξύ τους που το 9άρι επηρεάζει το 12άρι. Το πρώτο 9άρι που έχω στο άλλο δωμάτιο είτε είναι ανοικτό είτε κλειστό, δεν επηρεάζει κανένα από τα άλλα 2. Έχει κανείς να προσθέσει κάτι? Σίγουρα θα καλέσω κάποιο μάστορα (όχι αυτόν που τα έβαλε και μου έκανε και το σέρβις γιατί μου πούλαγε οτι όλα δουλέυουν στην εντέλεια) και θα δω τι θα μου πει, αλλά ήθελα και γνώμες από έμπειρους εδώ για να πάω ψαγμένος Είχα παρόμοιο πρόβλημα, είχε γίνει λάθος σε μια από τις σωληνώσεις σε εγκατασταση multi με 3 εσωτερικές μονάδες. Έβαζα το ένα στο κρύο, το άλλο ανεμιστήρα και αυτό με τον ανεμιστήρα έβγαζε παγάκια! Αν δούλευαν και τα τρία μαζί σε ίδια θερμοκρασία όλα καλά αλλιώς έκανε το ένα δωμάτιο ψυγείο και το άλλο φούρνο... ευτυχώς ήρθαν και το έφτιαξαν, από τότε όλα οκ. Μπορεί και κάποιο καλώδιο να μπήκε λάθος ή να έχει κολλήσει κάποια ηλεκτροβαλβιδα στην περίπτωση σου. Φώναξε ψυκτικό για ενδελεχή έλεγχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george0310 Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου (επεξεργασμένο) καλημέρα, με αφορμή την αγορά και τοποθέτηση του toshiba YUKAI 10 κοιτάω και για το άλλο υπνοδωμάτιο (επειδή οι διαφορες είναι χαοτικές σε σχέση με τα παλια μην inverter) κοιτώ και το INVENTOR legend - leon (9000 btu) , μπαίνοντας στην σελιδα σαν προδιαγραφες ειδα οτι τα ελαχιστα watt σε αυτο το μηχανημα ειναι 120 και 130 watt για ψυξη- θερμανση και καλυτερα απο τα 180-200 του toshiba σε αυτη την τιμη υπαρχει κατι καλυτερο ? (ιδιο μηχανημα με αλλο ονομα ισως ? ) υπαρχει καποιος που το εχει σε ΤΑΠΟ? και εντυπωσεις ? η να παρω αλλο ενα YUKAI ? (ο κλιματισμος είναι και για θέρμανση και για ψύξη ) ευχαριστω Επεξ/σία 8 Αυγούστου από george0310 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 1 ώρα πριν, george0310 είπε καλημέρα, με αφορμή την αγορά και τοποθέτηση του toshiba YUKAI 10 κοιτάω και για το άλλο υπνοδωμάτιο (επειδή οι διαφορες είναι χαοτικές σε σχέση με τα παλια μην inverter) κοιτώ και το INVENTOR legend - leon (9000 btu) , μπαίνοντας στην σελιδα σαν προδιαγραφες ειδα οτι τα ελαχιστα watt σε αυτο το μηχανημα ειναι 120 και 130 watt για ψυξη- θερμανση και καλυτερα απο τα 180-200 του toshiba σε αυτη την τιμη υπαρχει κατι καλυτερο ? (ιδιο μηχανημα με αλλο ονομα ισως ? ) υπαρχει καποιος που το εχει σε ΤΑΠΟ? και εντυπωσεις ? η να παρω αλλο ενα YUKAI ? (ο κλιματισμος είναι και για θέρμανση και για ψύξη ) ευχαριστω Από τη στιγμή που θέλεις και θέρμανση θα πήγαινα στο yukai. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chemkyr Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 1 hour ago, george0310 said: καλημέρα, με αφορμή την αγορά και τοποθέτηση του toshiba YUKAI 10 κοιτάω και για το άλλο υπνοδωμάτιο (επειδή οι διαφορες είναι χαοτικές σε σχέση με τα παλια μην inverter) κοιτώ και το INVENTOR legend - leon (9000 btu) , μπαίνοντας στην σελιδα σαν προδιαγραφες ειδα οτι τα ελαχιστα watt σε αυτο το μηχανημα ειναι 120 και 130 watt για ψυξη- θερμανση και καλυτερα απο τα 180-200 του toshiba σε αυτη την τιμη υπαρχει κατι καλυτερο ? (ιδιο μηχανημα με αλλο ονομα ισως ? ) υπαρχει καποιος που το εχει σε ΤΑΠΟ? και εντυπωσεις ? η να παρω αλλο ενα YUKAI ? (ο κλιματισμος είναι και για θέρμανση και για ψύξη ) ευχαριστω ειναι και δικη μου απορία το αν κατά την έρευνα αγοράς κλιματιστικού θα πρέπει να δίνεται βαρύτητα στο εύρος απόδοσης, τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση. Τα ελάχιστα watts που μπορεί να κατέβει κάποιο μηχάνημα σχετίζονται άμεσα με αυτό. Για παράδειγμα, έχω δει στο gree mistral 12000 να έχει χαμηλό στη θέρμανση 650 w (δηλαδή 2200 btu/h). Τα περισσότερα 12άρια της αγοράς, συνήθως ξεκινούν από 900 w (3000 btu/h). Αυτό δεν είναι ένα πλεονέκτημα του mistral έναντι των άλλων? Θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψιν κατά την αγορά? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sprkrt Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 20 ώρες πριν, sprkrt είπε Θα ήθελα την βοηθεια σας παραακαλω, γιατί δεν μπορώ να βγαλω ακρη. Το σπιτι είναι 85τμ, με μετρια μονωση. Βρισκεται στην Αττικη, στον Βορειο Δυτικο τομεα. Η υπαρχουσα λυση είναι θερμανση με λεβητα φυσικου αεριου και ψυξη με αντλια της Aermec και fan coils. Η μοναδα της Armec είναι στα τελευταία της ζωης της. Επομενως υπαρχουν 2 λυσεις. Νέα αντλια θερμοτητας η οποία θα μπει στη θεση του παλιου aermec με σκοπο να παρεχει θερμανση και ψυξη καθώς τα fan coils υπαρχουν ήδη, και ταυτοχρονα αποσυνδεση του λεβητα φυσικου αεριου. 1 a/c 24.000 btu και 2 των 9000btu για να παρεχουν θερμανση και ψυξη. Από οσο το εψαξα, δεν μπορώ να βγαλω ακρη για το ετησιο κόστος της κάθε λυσης ώστε να αποφασισω ποια είναι προτιμωτερη. Κάθε βοηθεια δεκτη! Υ.Γ. Ισχυει ακομη επιδοτηση για αντλιες θερμοτητας ή κλιματιστικα; Τελικα αποφασιστηκε να παμε σε air conditions. Η χρηση τους θα ειναι για ψυξη ΚΑΙ θερμανση. Το 24αρι και το ενα 9αρι θα δουλευουν πολλες ωρες καθε μερα (αρα προτιμω να δωσω λιγα λεφτα παραπανω στην αγορα, αν ειναι να γλυτωσω χρηματα κατα την χρηση τους), το αλλο 9αρι μονο μερικες μερες το μηνα. Επομενως, το ερωτημα ειναι, ποια μοντελα θα προτεινατε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flampouras Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, george0310 είπε καλημέρα, με αφορμή την αγορά και τοποθέτηση του toshiba YUKAI 10 κοιτάω και για το άλλο υπνοδωμάτιο (επειδή οι διαφορες είναι χαοτικές σε σχέση με τα παλια μην inverter) κοιτώ και το INVENTOR legend - leon (9000 btu) , μπαίνοντας στην σελιδα σαν προδιαγραφες ειδα οτι τα ελαχιστα watt σε αυτο το μηχανημα ειναι 120 και 130 watt για ψυξη- θερμανση και καλυτερα απο τα 180-200 του toshiba σε αυτη την τιμη υπαρχει κατι καλυτερο ? (ιδιο μηχανημα με αλλο ονομα ισως ? ) υπαρχει καποιος που το εχει σε ΤΑΠΟ? και εντυπωσεις ? η να παρω αλλο ενα YUKAI ? (ο κλιματισμος είναι και για θέρμανση και για ψύξη ) ευχαριστω Ορίστε ένα τυχαίο διάγραμμα. Ζήτηση θα είναι 23 ή 24.Τα ελάχιστα που έχω δει νομίζω είναι κάπου στα 86. Θέρμανση δεν το έχω δουλέψει. Πολύ ευχαριστημένος γενικά. Αν το δουλέψεις και στο eco παίρνεις διάγραμμα από Ιαπωνία μεριά για ένα 8ωρο (κλασική συμπεριφορά κινέζου) αλλα με μικροτερη αποδοση. Ότι θες ρώτα. Spoiler Επεξ/σία 8 Αυγούστου από flampouras 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 42 λεπτά πριν, chemkyr είπε ειναι και δικη μου απορία το αν κατά την έρευνα αγοράς κλιματιστικού θα πρέπει να δίνεται βαρύτητα στο εύρος απόδοσης, τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση. Τα ελάχιστα watts που μπορεί να κατέβει κάποιο μηχάνημα σχετίζονται άμεσα με αυτό. Για παράδειγμα, έχω δει στο gree mistral 12000 να έχει χαμηλό στη θέρμανση 650 w (δηλαδή 2200 btu/h). Τα περισσότερα 12άρια της αγοράς, συνήθως ξεκινούν από 900 w (3000 btu/h). Αυτό δεν είναι ένα πλεονέκτημα του mistral έναντι των άλλων? Θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψιν κατά την αγορά? Εάν στο ενεργειακό ταμπελάκι το φορτίο σχεδιασμού στη θερμή ζώνη είναι μεγαλύτερο από αυτό στη μέση ζώνη ότι και να λέει σαν ελάχιστα watt στη θέρμανση και ειδικά σε θερμοκρασίες εξωτερικές άνω των 12 βαθμών δε θα τα δεις ποτέ και όσο ανεβαίνουν α btu πχ 12αρι 18 αρι 24 αρι θα βλέπεις ελάχιστα και 1200 watt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Karanikolis Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Υπάρχει κάποιος από εδώ στην ομάδα που να είναι εγκαταστάτης κλιματιστικών;;; Προτείνεται κανείς;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chemkyr Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Just now, dimostr said: Εάν στο ενεργειακό ταμπελάκι το φορτίο σχεδιασμού στη θερμή ζώνη είναι μεγαλύτερο από αυτό στη μέση ζώνη ότι και να λέει σαν ελάχιστα watt στη θέρμανση και ειδικά σε θερμοκρασίες εξωτερικές άνω των 12 βαθμών δε θα τα δεις ποτέ και όσο ανεβαίνουν α btu πχ 12αρι 18 αρι 24 αρι θα βλέπεις ελάχιστα και 1200 watt ναι, το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεις έχει θιχτεί αρκετές φορές εδώ. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω ποια είναι η λογική πίσω από αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, chemkyr είπε ναι, το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεις έχει θιχτεί αρκετές φορές εδώ. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω ποια είναι η λογική πίσω από αυτό. Απλά οι Κινέζοι δε μπορούν ούτε να πετύχουν καλά scop αλλιώς και δε μπορούν και να κάνουν και καλό προγραμματισμό στο λογισμικό του κλιματιστικού Απο τις «καλές» μάρκες ελάχιστα μοντέλα έχουν μεγαλύτερα φορτία στο θερμό όπως πχ κάποια heavy που μπορεί κάποιος να εικάσει ότι είναι για βαρβάτα κρύα κλίματα που λες ενταξει πόσες φορές θα περάσει τους 12 η εξωτερική και να συνεχίσει να καίει τα άντερα του Επεξ/σία 8 Αυγούστου από dimostr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chemkyr Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 22 minutes ago, dimostr said: Απλά οι Κινέζοι δε μπορούν ούτε να πετύχουν καλά scop αλλιώς και δε μπορούν και να κάνουν και καλό προγραμματισμό στο λογισμικό του κλιματιστικού Απο τις «καλές» μάρκες ελάχιστα μοντέλα έχουν μεγαλύτερα φορτία στο θερμό όπως πχ κάποια heavy που μπορεί κάποιος να εικάσει ότι είναι για βαρβάτα κρύα κλίματα που λες ενταξει πόσες φορές θα περάσει τους 12 η εξωτερική και να συνεχίσει να καίει τα άντερα του Το κατώφλι των 12 βαθμών πώς προκύπτει? Ή μήπως είναι αυθαίρετο? Δηλαδή, με βάση αυτή τη λογική, όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει το κατώφλι, το κλιματιστικό καίει περισσότερο? Παράλογο μου φαίνεται....Επίσης, οι ετήσιες KWh στο θερμό πάντα είναι μικρότερες σε σχέση με το average. Πώς γίνεται τότε να καίει περισσότερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nimik Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2 ώρες πριν, george0310 είπε καλημέρα, με αφορμή την αγορά και τοποθέτηση του toshiba YUKAI 10 κοιτάω και για το άλλο υπνοδωμάτιο (επειδή οι διαφορες είναι χαοτικές σε σχέση με τα παλια μην inverter) κοιτώ και το INVENTOR legend - leon (9000 btu) , μπαίνοντας στην σελιδα σαν προδιαγραφες ειδα οτι τα ελαχιστα watt σε αυτο το μηχανημα ειναι 120 και 130 watt για ψυξη- θερμανση και καλυτερα απο τα 180-200 του toshiba σε αυτη την τιμη υπαρχει κατι καλυτερο ? (ιδιο μηχανημα με αλλο ονομα ισως ? ) υπαρχει καποιος που το εχει σε ΤΑΠΟ? και εντυπωσεις ? η να παρω αλλο ενα YUKAI ? (ο κλιματισμος είναι και για θέρμανση και για ψύξη ) ευχαριστω Που τα βλέπεις τα ελάχιστα watt ?στο site της Inventor ? που ακριβώς ? ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα