Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimitrismvr__ είπε

Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Ναι σίγουρα σκέφτομαι για 2, ώστε να λειτουργούν και πιο αποδοτικά όπως αναφέρεις. Γενικά τον Αύγουστο λείπω οποτε τα λειτουργώ 3 μήνες συνολικά Ιούνιο Ιούλιο Σεπτεμβρίο. Το 24 θα τοποθετηθεί στο σαλόνι όπου είναι η τηλεόραση κτλπ, ενώ το 12 απέναντι που είναι η τραπεζαρία. Εννοείται προσπαθώ να περιορίσω την χρήση κουζίνας όσο γίνεται το καλοκαίρι. Όσο για το διαμέρισμα είναι ρετιρέ οπότε οι 3 πλευρές είναι ελεύθερες και η 4 ουσιαστικά είναι ο διάδρομος που συνδέονται με το υπόλοιπο σπίτι, η πόρτα του οποίου την κλείνω.

Έχεις να προτείνεις κάποιο 12 και κάποιο 24 στο budget των 1800?

Σχετικά με προτάσεις, δεν έχω πρόσφατη εμπειρία απο μεγάλα οικιακά μηχανήματα οπότε θα το άφηνα στους υπόλοιπους. Θα κοιτούσα μαξ 18000 + 12000 γιατι η ασυμμετρία δεν μου ακούγεται ιδανική. Όπως λέει ο Specs, οι καλοί Ιάπωνες (MEL, MHI, Fujitsu, Toshiba, Daikin), σίγουρα είναι στις σκέψεις σου, όχι όμως εύκολα στο budget σου, δυστυχώς. Θα απέφευγα ό,τι δεν έχει Eurovent γιατί το ταμπελάκι από μόνο του είναι ό,τι δηλώσεις είσαι.

Εχω όμως μερικές σκέψεις. 18000BTU είναι ονομαστικά 5.2kW.

Άρα δεν θα έπρεπε να είναι πολύ χάλια τα πράγματα στον χώρο σου. Δεν είναι τεράστια η ανεπάρκεια στα χαρτιά, μόνο θέμα θερμών θυλάκων βλέπω που φυσικά δεν είναι λίγο.

Οπότε, ας κάνω μερικές ερωτησεις ακόμα:

Μήπως το μηχάνημα έχει κάποια βλάβη ή έχει μπουκωμένα φίλτρα; Η εξωτερική μονάδα είναι καθαρή;

Ποιά είναι η θερμοκρασία ζήτησης και ποιά τα modes που χρησιμοποιείς;

Τα παράθυρα / πόρτες έχουν διπλά τζάμια, έχουν όμως θερμοδιακοπή; Αν πιάσεις το πλαίσιο από ένα παράθυρο που δεν το χτυπάει το υπάρχον κλιματιστικό είναι κρύο ή μήπως ζεστό; Αν είναι ζεστό, τότε δεν έχουν θερμοδιακοπή οπότε μπορείς να κάνεις κάτι. Κλείσε τα παντζούρια.

Και τέλος ένα τρικ. Έχεις προσπαθήσει να χρησιμοποιήσεις έναν ανεμιστήρα δαπέδου ώστε να δημιουργήσεις ροή ψυχρού αέρα που θα γεμίσει τα κενά του κλιματιστικου;

Επεξ/σία από cmaniac
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 minutes ago, Dude said:

Οι περισσοτεροι καλως ή κακως εστιαζουν πρωτα σε αυτο που ειναι αμεσα στο οπτικο πεδιο τους.

Πραγματι, ειδικα μετα τις επιδοτηεις τυπου εξοικονομω κατ οικον, αλλαζω συσκευη κ αλλα τετοια, η αγορα απορυθμιστηκε κυριολεκτικα.

Ψαχνοντας για το φτηνοτερο, που ειναι λογικο, πριν απο αυτη την αταξια τιμων, οι διαφορες ηταν μικροτερες κ συγκεκριμενες και ηταν όγικο να μην πληρωνεις πιο πολλα απο οσο εβαζες οριο.

η παγιδα τωρα ειναι αλλου: κινδυνευεις να αγορασεις μιντεοειδες, ακριβοτερα κι απο επωνυμο! ... αυτο κι αν ειναι λαθος!

Επισης,τo να παρεις πχ ενα Daikin Sensira 9 η 12 με 500 κατι ειναι συνηθες απο οσο βλεπω

Οταν ομως εχει φτασει η εγκατασταση να εχει 100 ευρω ειτε ειναι σε μηχανημα των 300 ειτε σε αυτο των 500 , η διαφορα σε ποσοστο συνολικα, αλλαζει...

• Like 2

58 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Σχετικά με προτάσεις, δεν έχω πρόσφατη εμπειρία απο μεγάλα οικιακά μηχανήματα οπότε θα το άφηνα στους υπόλοιπους. Θα κοιτούσα μαξ 18000 + 12000 γιατι η ασυμμετρία δεν μου ακούγεται ιδανική. Όπως λέει ο Specs, οι καλοί Ιάπωνες (MEL, MHI, Fujitsu, Toshiba, Daikin), σίγουρα είναι στις σκέψεις σου, όχι όμως εύκολα στο budget σου, δυστυχώς. Θα απέφευγα ό,τι δεν έχει Eurovent γιατί το ταμπελάκι από μόνο του είναι ό,τι δηλώσεις είσαι.

Εχω όμως μερικές σκέψεις. 18000BTU είναι ονομαστικά 5.2kW.

Άρα δεν θα έπρεπε να είναι πολύ χάλια τα πράγματα στον χώρο σου. Δεν είναι τεράστια η ανεπάρκεια στα χαρτιά, μόνο θέμα θερμών θυλάκων βλέπω που φυσικά δεν είναι λίγο.

Οπότε, ας κάνω μερικές ερωτησεις ακόμα:

Μήπως το μηχάνημα έχει κάποια βλάβη ή έχει μπουκωμένα φίλτρα; Η εξωτερική μονάδα είναι καθαρή;

Ποιά είναι η θερμοκρασία ζήτησης και ποιά τα modes που χρησιμοποιείς;

Τα παράθυρα / πόρτες έχουν διπλά τζάμια, έχουν όμως θερμοδιακοπή; Αν πιάσεις το πλαίσιο από ένα παράθυρο που δεν το χτυπάει το υπάρχον κλιματιστικό είναι κρύο ή μήπως ζεστό; Αν είναι ζεστό, τότε δεν έχουν θερμοδιακοπή οπότε μπορείς να κάνεις κάτι. Κλείσε τα παντζούρια.

Και τέλος ένα τρικ. Έχεις προσπαθήσει να χρησιμοποιήσεις έναν ανεμιστήρα δαπέδου ώστε να δημιουργήσεις ροή ψυχρού αέρα που θα γεμίσει τα κενά του κλιματιστικου;

Απο θεμα βλαβης σιγουρα δεν εχει κατι, γινεται τακτικα ελεγχος και καθαρισμος. Με τις θερμοκρασιες φετος το μηχανημα το αναβα στις 11 το πρωι  και το εκλεινα στις 8. Ζητουμενη μεσα ηταν 27 βαθμοι και ανεμηστηρας στο auto. Εχω θερμομετρο εσωτερικου χωρου και τις πολυ ζεστες μερες με 42αρια εξω με ζορι εφτανε 27,5 μεσα μετα  απο πολλες ωρες και δυσκολευονταν να το κρατησει εκει.Μηπως παιζει ρολο που ειναι ψιλονταβανο (3,8 μετρα)? Τα τζαμια δεν εχουν θερμοδιακοπτη αλλα δεν τα χτυπαει κανενα εντονα ο ηλιος. Μονο ενα το οποιο εχω κατεβασμενο το ρολο ετσι και αλλιως μεχρι να ερθει σκια. Σκεφτομαι για midea all easy pro για 24αρι. Ιδανικα θα πηγαινα στο Fujitsu ASEG24KMTE αλλα δεν επαρκει το μπατζετ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Specs είπε

τι υπαρχει σε αυτα τα χρηματα απο τους "ιαπωνες" ?

Από ότι βλέπω μέχρι τα 1300 ( ώστε να έχω και 500€ για το 12αρι ), μόνο toyotomi gosai και erai. Fujitsu και Daikin δύσκολο σε αυτό το μπάτζετ 

Επεξ/σία από dimitrismvr__

13 λεπτά πριν, dimitrismvr__ είπε

Από ότι βλέπω μέχρι τα 1300 ( ώστε να έχω και 500€ για το 12αρι ), μόνο toyotomi gosai και erai. Fujitsu και Daikin δύσκολο σε αυτό το μπάτζετ 

Toyotomi = Gree οπότε Κίνα μεριά 

• Like 1

21 minutes ago, dimitrismvr__ said:

Από ότι βλέπω μέχρι τα 1300

Δηλαδη αυτα που βγαζει στο bestprice δεν σου κανουν?

https://www.bestprice.gr/cat/2442/air-condition/f/1_2|15|988|2663_3473_64520|64543/toshiba-fujitsu-daikin-mitsubishi-electric-24000-btu-22000-btu.html?o=2&min=75100&max=130000

25 minutes ago, dimostr said:

toyotomi

δεν τα αναφερεις υποθετω ως "ιαπωνικα" ? αν ναι, Κινα μερια κ αυτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Specs είπε

δεν τα αναφερεις υποθετω ως "ιαπωνικα" ? αν ναι, Κινα μερια κ αυτα...

Toyotomi = Gree οπότε Κίνα μεριά 

νομίζω είναι αρκετά ξεκάθαρο έτσι όπως το έγραψα , αφού είναι gree 

Επεξ/σία από dimostr

Νομίζω το ίδιο λέτε, "Ιαπωνικά", σημαίνει Ταϊλάνδη, άντε Μαλαισία. Όχι φασόν Κίνα, ενδεχομένως όχι Τουρκία ή όποια άλλη περίπτωση και σίγουρα όχι Ιαπωνία.

Τα Ιαπωνικά, τα έψαχνα πρόσφατα. Όπως πάντα, οι Ιάπωνες έχουν κάτι άλλο για τους ίδιους, και μας δίνουν ό,τι μπορούμε να "χωνέψουμε". Και είμαστε χαρούμενοι ιθαγενείς με τα καθρεφτάκια μ'αυτό.

Air Conditioners 2024 Nocria X Series Top - FUJITSU GENERAL (fujitsu-general.com)

Room Air Conditioner "Beaver Air Conditioner S Series"|Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems Corporation (mhi-mth.co.jp)

R Series "Urusara X" Product Information | Room Air Conditioner | Daikin Industries, Ltd.

11 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Νομίζω το ίδιο λέτε, "Ιαπωνικά", σημαίνει Ταϊλάνδη, άντε Μαλαισία. Όχι φασόν Κίνα, ενδεχομένως όχι Τουρκία ή όποια άλλη περίπτωση και σίγουρα όχι Ιαπωνία.

Τα Ιαπωνικά, τα έψαχνα πρόσφατα. Όπως πάντα, οι Ιάπωνες έχουν κάτι άλλο για τους ίδιους, και μας δίνουν ό,τι μπορούμε να "χωνέψουμε". Και είμαστε χαρούμενοι ιθαγενείς με τα καθρεφτάκια μ'αυτό.

Air Conditioners 2024 Nocria X Series Top - FUJITSU GENERAL (fujitsu-general.com)

Room Air Conditioner "Beaver Air Conditioner S Series"|Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems Corporation (mhi-mth.co.jp)

R Series "Urusara X" Product Information | Room Air Conditioner | Daikin Industries, Ltd.

Δεν έχει σημασία το εργοστάσιο κατασκευής. Κάποια daikin χτίζονται στην Τουρκία, αλλά προφανώς δεν σημαίνει ότι είναι τούρκικα. Σημασία έχει που βρίσκονται τα τυπάκια που σχεδιάζουν.

• Like 2

Η Τουρκία είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ευρώπης. Είπα "ενδεχομένως", γιατί από άποψη ποιότητας ίσως να μην είναι εκεί που πρέπει σε σχέση με τις παραδοσιακές πηγές, όχι μόνο στον τομέα αυτό, αλλά και σε άλλους τομείς (Mercedes, Renault κλπ.).

Ο στόχος είναι σχετικά ευγενής: τα "τυπάκια" να γίνουν ανταγωνιστικά έχοντας ως αβαντάζ χαμηλούς δασμούς και φθηνά logistics, με σοβαρή πρόσβαση στην Ευρώπη ώστε να επιβιώσουν από την κινεζοεπέλαση που τους δημιουργεί πρόβλημα και το ξέρουν (και σε όλους όσους προσπαθούμε να μην έχουμε αναλώσιμα στη ζωή μας).

11 ώρες πριν, dimitrismvr__ είπε

Καλησπερα στην παρεα, ενδιαφερομαι για κλιματιστικο/α στον παρακατω χωρο. Σκευτομαι σιγουρα ενα 24 και ισως ενα 12 για να καλυψω τον χωρο. Καποια προταση?

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1800
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Αντικατασταση κλιματιστικου 15ετιας 18000btu / ανεπαρκες
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος : Δεν εχω θεμα
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 80/20
  5. Συχνότητα χρήσης : Αποκλειστικη ψυξη κυριως το μεσημερι μεχρι το απογευμα
  6. εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης :λεβητας πετρελαιου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί :ενιαιος 65 τμ, σαλονοκουζινα + τραπεζαρια
  8. Τοποθεσία : Αγρινιο , https://penteli.meteo.gr/stations/agrinio/
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: wifi
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό: Ψηλοταβανο τελευταιου οροφου, εκτεθημενο με καλες μονωσεις, διπλα τζαμια

Θερμικές Απώλειες

6045.22Watt

5198.89KCal/h

93.00Watt/m2

79.98KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:Αιτωλοακαρνανία - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή
    Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή
    Επιθυμητή Θερμοκρασία:19 ℃Αλλαγή
    Έτος Kατασκευής:2009Αλλαγή
    Εμβαδό Κατοικίας:65 m2Αλλαγή
    Ύψος Ορόφου:3.8 mΑλλαγή
    Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμησηΑλλαγή
    Μόνωση Τοίχων:Καλή ΜόνωσηΑλλαγή
    Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
    Νότια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
    Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
    Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
    Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικίαΑλλαγή
    Μόνωση Δαπέδου:Καλή μόνωση - 5εκ.Αλλαγή
    Οροφή σε επαφή με:ΣτέγηΑλλαγή
    Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ.Αλλαγή
    Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:4Αλλαγή
    Παράθυρα:2Αλλαγή
    Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματαΑλλαγή
    Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμιαΑλλαγή
    Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%

SRK/SRC 63 ZR-WF

9 ώρες πριν, evts είπε

Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, τι διαφορά έχουν τα Toshiba Edge White RAS-B10G3KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E1 και Toshiba Edge RAS-B10G3KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E . Υπάρχει μια μικρή διαφορά τιμής.

Δεν θα πρέπει να έχουν διαφορά στις εξωτερικές αλλά για καλό και κακό θα ρώταγα την αντιπροσωπεία.

Στις 3/8/2024 στις 11:22 ΜΜ, stavrakas112 είπε

Καλησπέρα σε νέα σχετικά προσεγμένη εγκατάσταση (απο όσο μπορώ να καταλάβω με 3μ, αντλία καναναλακια) εκεί που συνδέεται ο χαλκό σωλήνας είναι έτσι...

Τώρα το άφησε έτσι για κάποιο λόγο, δεν έφτασε η μόνωση, κουνήθηκε μετά προς τα πάνω δεν ξέρω.

Πρέπει να τα μονωσώ κ αυτά μέχρι τον σύνδεσμο??

Screenshot_2024-08-03-23-18-08-483_com.miui.gallery.jpg

Καλημέρα, καμια συμβουλή για αυτό;

Καλησπέρα, έχω ένα 9αρι toyotomi umi eco. Το έχω 2 χρόνια και μου σπάνε σταδιακά τα πλαστικά και στο πλαίσιο και έχει ρωγμή και το λεκανακι στην εσωτερική μονάδα. Έγινε πριν κανένα μήνα καθαρισμός από την ίδια εταιρεία που μου το τοποθέτησε και έριξα και εγώ ένα ψεκαστικό υποτίθεται ειδικό για καθαρισμό ac υπάρχει και Σκρουτζ. Έχει λήξει η εγγύηση από Ιούνιο και μου είπαν από Toyotomi αν έχει γίνει καθαρισμός και ότι από το χημικό διαλύονται αν δε πλυθούν μετά με νερό. Επίσης ζητάνε 200 ευρώ εργατικά για πλαίσιο, λεκανακι και κάλυμμα φίλτρων που έχουν όλα ραγίσει. Σας φαίνεται λογικό; Στο toshiba yukai που έγινε ίδιος καθαρισμός δεν έχει τίποτα. Στη λειτουργία self clean του toyotomi άκουγα κατά καιρούς κάτι ήχους αλλά δε ξέρω αν θα μπορούσε να δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα.

8 minutes ago, stavrakas112 said:

Καλημέρα, καμια συμβουλή για αυτό;

Δεν ειναι κατι τρομερο, αλλα αφου μπορεις καλυψε το. Κομματι όσο χρειαζεται, σκιστο οριζοντια με κοπιδι, περασε το και δεσε το με 2-3 δεματικα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...