efib Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου @eselor Βαλε μόνο τις πόρτες και παράθυρο του δωματίου. Αφού είναι δωμάτιο μέσα σε σπίτι, βαλε στα υπόλοιπα ότι έρχεται σε επαφή με άλλο κτήριο ή διαμέρισμα. Είσαι σίγουρος ότι είναι πέτρινος ο τοίχος; Θα σας πρότεινα να συμβουλευτείτε έναν μηχανικό αλλά φαντάζομαι πως για 16τμ δεν αξίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eselor Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) @efib ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές αρχικά. Οι πόρτες και τα παράθυρα που έβαλα είναι μόνο του δωματίου. Ο τοίχος (είπαν στον φίλο μου που είναι των γονιών του το σπίτι και τους ρώτησε) είναι πέτρινος όντως. Ναι γενικά για μηχανικό θα ήταν μάλλον υπερβολή για τέτοια τ.μ. και για τον σκοπό που τα θέλει. Φαντάζομαι ότι 12αρι θα ήθελε για τέτοιο δωμάτιο με τέτοια έκταση, αλλά για επιβεβαίωση αναμένω απάντηση σας. Επεξ/σία 3 Αυγούστου από eselor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου @eselor τότε θέλει +16000btu με αυτές τις απώλειες. Μου κάνει εντύπωση που ένα δωμάτιο 16τμ έχει τοσα παράθυρα και πόρτες, αλλά αφού έτσι είναι. Δεν πάει βάσει όγκου, πάει βάσει απωλειών το πόσα btu χρειάζεται. Σε 2 διαφορετικά σπίτια στην ίδια περιοχή είδαμε τεράστιες διαφορές στο ένα που δεν είχε μόνωση, με το άλλο που είχε 5εκ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavrakas112 Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου Καλησπέρα σε νέα σχετικά προσεγμένη εγκατάσταση (απο όσο μπορώ να καταλάβω με 3μ, αντλία καναναλακια) εκεί που συνδέεται ο χαλκό σωλήνας είναι έτσι... Τώρα το άφησε έτσι για κάποιο λόγο, δεν έφτασε η μόνωση, κουνήθηκε μετά προς τα πάνω δεν ξέρω. Πρέπει να τα μονωσώ κ αυτά μέχρι τον σύνδεσμο?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BrunoB Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου Midea All Easy Pro 24k - Ιουλιος 2023 vs Fujitsu ASEG24KMTE - Ιουλιος 2024 Μικρη εισαγωγη... Το Midea περυσι δουλευε κυριως βραδυα και καποιες ωρες την ημέρα. Τις μισες περιπου συνολικα απο φετος. Μέσα στις ωρες συμπεριλαμβανονται προφανως και τα on-off. Ολοι νιώσαμε τη διαφορα θερμοκρασιων φετος. Μικρη μεν στα χαρτια, αλλά αισθητη. Ειδικα στην σημαντικη ζωνη των 35 βαθμων. Παραθετω στοιχεια της περιοχης μου. Οπως εχω αναφερει, το αποτελεσμα στο χωρο ιδιο παντα. Ισως και με καλυτερη αισθηση φετος λογω της συνεχους λειτουργιας. Ιούλιος 2023 Μέση θερμοκρασία 28,6 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 33 Midea - 310 ώρες - 173,3 kWh - 559 W/hr Ιούλιος 2024 Μέση θερμοκρασία 29,7 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 35,1 Fujitsu - 635 ώρες - 161,8 kWh - 255 W/hr Όπως είχα εκτιμήσει αρχικά, μισή καταναλωση περίπου το Fujitsu ❤️ Καλό Αύγουστο να έχουμε. 8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, BrunoB είπε Midea All Easy Pro 24k - Ιουλιος 2023 vs Fujitsu ASEG24KMTE - Ιουλιος 2024 Μικρη εισαγωγη... Το Midea περυσι δουλευε κυριως βραδυα και καποιες ωρες την ημέρα. Τις μισες περιπου συνολικα απο φετος. Μέσα στις ωρες συμπεριλαμβανονται προφανως και τα on-off. Ολοι νιώσαμε τη διαφορα θερμοκρασιων φετος. Μικρη μεν στα χαρτια, αλλά αισθητη. Ειδικα στην σημαντικη ζωνη των 35 βαθμων. Παραθετω στοιχεια της περιοχης μου. Οπως εχω αναφερει, το αποτελεσμα στο χωρο ιδιο παντα. Ισως και με καλυτερη αισθηση φετος λογω της συνεχους λειτουργιας. Ιούλιος 2023 Μέση θερμοκρασία 28,6 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 33 Midea - 310 ώρες - 173,3 kWh - 559 W/hr Ιούλιος 2024 Μέση θερμοκρασία 29,7 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 35,1 Fujitsu - 635 ώρες - 161,8 kWh - 255 W/hr Όπως είχα εκτιμήσει αρχικά, μισή καταναλωση περίπου το Fujitsu ❤️ Καλό Αύγουστο να έχουμε. Αν όντως έχεις το ίδιο αποτέλεσμα στον χώρο, τότε είναι απλά απίστευτο...προσπαθεί να το χωρέσει το κεφάλι μου, από ενεργειακής άποψης. Το έχω το asyg24kmte στο σπίτι μου, βλέπω τι απίστευτα κάνει και με μετρήσεις αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το midea είναι τόσο κακό. Ειδικά μετά τα αποτελέσματα που δίνει αλλά σε εργαστηριακές συνθήκες και μάλιστα πειραγμένες από μένα. Θα μου πεις ότι η πραγματική ζωή απέχει από το εργαστήριο και όντως ισχύει πχ ποιος έχει 100% φορτίο στους 35C που θέλει το πρότυπο; Ποιος έχει 74% στους 30C; Ποιος έχει 47% στους 25C; Στους 25C βασικά το έχεις κλείσει. Πόσο αρνητικό αποτύπωμα έχει η αδυναμία του midea να πέσει κάτω από 500-600W σε ψύξη όταν το fujitsu πάει άνετα 200W και κάτω; Πόσο eer χάνει εκεί το midea όταν στα μερικά φορτία το fujitsu παίζει πάνω από 10; Αν το midea σου δεν είχε κάποιο θέμα είτε σαν μηχάνημα είτε σαν εγκατάσταση, τότε να πάνε να καούν όλοι οι κινέζοι. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από liakjim 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BrunoB Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 8 hours ago, liakjim said: Το έχω το asyg24kmte στο σπίτι μου, βλέπω τι απίστευτα κάνει και με μετρήσεις αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το midea είναι τόσο κακό. Καλημερα. Σε βλεπω ετοιμο να βγαζεις τον χειμωνα με το asyg σου και να το αντικαθιστας το με το Midea 24k για το επομενο καλοκαιρι για πειραματισμο. Θα ευχαριστηθεις μετρησεις! liakjim labs 🙂 1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrismvr__ Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου Καλησπερα στην παρεα, ενδιαφερομαι για κλιματιστικο/α στον παρακατω χωρο. Σκευτομαι σιγουρα ενα 24 και ισως ενα 12 για να καλυψω τον χωρο. Καποια προταση? Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1800 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Αντικατασταση κλιματιστικου 15ετιας 18000btu / ανεπαρκες Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος : Δεν εχω θεμα Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 80/20 Συχνότητα χρήσης : Αποκλειστικη ψυξη κυριως το μεσημερι μεχρι το απογευμα εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης :λεβητας πετρελαιου Χώρος που θα τοποθετηθεί :ενιαιος 65 τμ, σαλονοκουζινα + τραπεζαρια Τοποθεσία : Αγρινιο , https://penteli.meteo.gr/stations/agrinio/ Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: wifi Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό: Ψηλοταβανο τελευταιου οροφου, εκτεθημενο με καλες μονωσεις, διπλα τζαμια Θερμικές Απώλειες 6045.22Watt 5198.89KCal/h 93.00Watt/m2 79.98KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αιτωλοακαρνανία - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:19 ℃ Έτος Kατασκευής:2009 Εμβαδό Κατοικίας:65 m2 Ύψος Ορόφου:3.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων:Καλή Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καλή μόνωση - 5εκ. Οροφή σε επαφή με:Στέγη Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:4 Παράθυρα:2 Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 6kW. Θα έβαζα δύο 12ρια συνδεδεμένα μεταξύ τους (bus κλπ) ή κάτι σε multisplit ανάλογα τι βολεύει. Ο χώρος είναι κάπως μεγάλος νομίζω για ένα μηχάνημα κι έχω την αισθηση πως θα δημιουργήσεις θύλακες θερμών μαζών αν δεν πας σε δύο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrismvr__ Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 39 λεπτά πριν, cmaniac είπε 6kW. Θα έβαζα δύο 12ρια συνδεδεμένα μεταξύ τους (bus κλπ) ή κάτι σε multisplit ανάλογα τι βολεύει. Ο χώρος είναι κάπως μεγάλος νομίζω για ένα μηχάνημα κι έχω την αισθηση πως θα δημιουργήσεις θύλακες θερμών μαζών αν δεν πας σε δύο. Για multi λογω του χωρου δυσκολο. Σκεφτομαι να βαλω ενα 24αρι στην θεση του 18αρι που εχω τωρα και απεναντι ενα 12αρι σαν βοηθητικο για τις μερες με καυσωνα κυριως. Πιστευεις μπορει να γινει κατι τετοιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ναι, γίνεται, αλλά η αρχή είναι λίγο διαφορετική. Κανονικά αν θέλεις οικονομία, δεν πρέπει να το θυμάσαι την ώρα που έχεις το πρόβλημα αλλά τα μηχανήματα να συντηρούν τον χώρο. Σε δικό μου χώρο χθες το βράδυ έκλεισα το κλιματιστικό περίπου 60 λεπτά γιατί είναι καινούργιο και ήθελα να κάνω μια δοκιμή / έλεγχο. Για να επαναφέρω τη ζητούμενη το μηχάνημα χρειάστηκε να παράγει πολύ διαφορετικό έργο από ότι αν το είχα αφήσει στην ησυχία του. Με βάση τα δεδομένα που έχεις θέσει, τα μειονεκτήματα είναι δύο: Σε τέτοιους χώρους ένα μηχάνημα δεν μπορεί να παρέχει κρύο αέρα ώστε να διαχυθεί ομοιόμορφα. Αλλιώς με το που θα μετακινείσαι από τον χώρο που κάθεται ο κρύος αέρας απλά θα ζεσταίνεσαι. Και αυτό μην νομίζεις ότι είναι σε κάποια γωνία που υπάρχει μια λάμπα, αλλά μπορεί να είναι οπουδήποτε, πχ στην γωνία του καναπέ που θα κάθεσαι εσύ, ένας φίλος σου, το παιδί σου κλπ. Δεν είναι δύσκολο να φανταστείς ποιά είναι τα σημεία αυτά, με βάση τη διαρύθμιση του χώρου σου. Ίσως η σκέψη να βάλεις ένα μεγαλύτερο στο σημέιο που έχεις μεγαλύτερες πηγές θερμότητας (κάθε άνθρωπος προσθέτει τοπικά στον χώρο 200-300btu, ένα mainstream PC χωρίς κάρτα γραφικών 600-800BTU, μια τηλεόραση 55" 600-900BTU, κάθε λάμπα LED 4w περίπου 20BTU, η κουζίνα πρέπει να έχεις υπόψη ότι θα σου κάνει σοβαρή ζημιά, ο απορροφητήρας επίσης κλπ) είναι καλή αλλά το να τα δουλεύεις ανεξάρτητα και δουλειά δε θα σου κάνει και θα σε επιβαρύνει οικονομικά. Άποψή μου. Επίσης πρέπει να υπολογίζεις οτι τα μηχανήματα πρέπει να γράφουν τις ίδιες ώρες λειτουργίας. Για να το πετύχεις πρέπει να είναι συνδεδεμένα με κάποιον τρόπο γιατί αλλιώς κινδυνεύεις επίσης να μην λειτουργήσει σωστά σαν σύστημα και το μικρό/ένα να προσπαθεί να ψύξει τον χώρο με το μεγάλο/άλλο να νομίζει ότι δεν έχει φορτίο. Και αν δεν το καταλάβεις στην ευεξία θα το καταλάβεις όταν το ένα μηχάνημα στην ετήσια/6μηνιαία συντήρηση θα δείξει πεντακάθαρο και το άλλο όχι (με ό,τι σημαίνει και για τη διάρκεια ζωής και των δύο). Έχω μια ερώτηση πάντως. Έβαλες ότι οι 3 πλευρές του σαλονιού σου έχουν επαφή με τον αέρα. Είναι 100% σωστό αυτό; Επεξ/σία 4 Αυγούστου από cmaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evts Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, τι διαφορά έχουν τα Toshiba Edge White RAS-B10G3KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E1 και Toshiba Edge RAS-B10G3KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E . Υπάρχει μια μικρή διαφορά τιμής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrismvr__ Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 45 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ναι, γίνεται, αλλά η αρχή είναι λίγο διαφορετική. Κανονικά αν θέλεις οικονομία, δεν πρέπει να το θυμάσαι την ώρα που έχεις το πρόβλημα αλλά τα μηχανήματα να συντηρούν τον χώρο. Σε δικό μου χώρο χθες το βράδυ έκλεισα το κλιματιστικό περίπου 60 λεπτά γιατί είναι καινούργιο και ήθελα να κάνω μια δοκιμή / έλεγχο. Για να επαναφέρω τη ζητούμενη το μηχάνημα χρειάστηκε να παράγει πολύ διαφορετικό έργο από ότι αν το είχα αφήσει στην ησυχία του. Με βάση τα δεδομένα που έχεις θέσει, τα μειονεκτήματα είναι δύο: Σε τέτοιους χώρους ένα μηχάνημα δεν μπορεί να παρέχει κρύο αέρα ώστε να διαχυθεί ομοιόμορφα. Αλλιώς με το που θα μετακινείσαι από τον χώρο που κάθεται ο κρύος αέρας απλά θα ζεσταίνεσαι. Και αυτό μην νομίζεις ότι είναι σε κάποια γωνία που υπάρχει μια λάμπα, αλλά μπορεί να είναι οπουδήποτε, πχ στην γωνία του καναπέ που θα κάθεσαι εσύ, ένας φίλος σου, το παιδί σου κλπ. Δεν είναι δύσκολο να φανταστείς ποιά είναι τα σημεία αυτά, με βάση τη διαρύθμιση του χώρου σου. Ίσως η σκέψη να βάλεις ένα μεγαλύτερο στο σημέιο που έχεις μεγαλύτερες πηγές θερμότητας (κάθε άνθρωπος προσθέτει τοπικά στον χώρο 200-300btu, ένα mainstream PC χωρίς κάρτα γραφικών 600-800BTU, μια τηλεόραση 55" 600-900BTU, κάθε λάμπα LED 4w περίπου 20BTU, η κουζίνα πρέπει να έχεις υπόψη ότι θα σου κάνει σοβαρή ζημιά, ο απορροφητήρας επίσης κλπ) είναι καλή αλλά το να τα δουλεύεις ανεξάρτητα και δουλειά δε θα σου κάνει και θα σε επιβαρύνει οικονομικά. Άποψή μου. Επίσης πρέπει να υπολογίζεις οτι τα μηχανήματα πρέπει να γράφουν τις ίδιες ώρες λειτουργίας. Για να το πετύχεις πρέπει να είναι συνδεδεμένα με κάποιον τρόπο γιατί αλλιώς κινδυνεύεις επίσης να μην λειτουργήσει σωστά σαν σύστημα και το μικρό/ένα να προσπαθεί να ψύξει τον χώρο με το μεγάλο/άλλο να νομίζει ότι δεν έχει φορτίο. Και αν δεν το καταλάβεις στην ευεξία θα το καταλάβεις όταν το ένα μηχάνημα στην ετήσια/6μηνιαία συντήρηση θα δείξει πεντακάθαρο και το άλλο όχι (με ό,τι σημαίνει και για τη διάρκεια ζωής και των δύο). Έχω μια ερώτηση πάντως. Έβαλες ότι οι 3 πλευρές του σαλονιού σου έχουν επαφή με τον αέρα. Είναι 100% σωστό αυτό; Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Ναι σίγουρα σκέφτομαι για 2, ώστε να λειτουργούν και πιο αποδοτικά όπως αναφέρεις. Γενικά τον Αύγουστο λείπω οποτε τα λειτουργώ 3 μήνες συνολικά Ιούνιο Ιούλιο Σεπτεμβρίο. Το 24 θα τοποθετηθεί στο σαλόνι όπου είναι η τηλεόραση κτλπ, ενώ το 12 απέναντι που είναι η τραπεζαρία. Εννοείται προσπαθώ να περιορίσω την χρήση κουζίνας όσο γίνεται το καλοκαίρι. Όσο για το διαμέρισμα είναι ρετιρέ οπότε οι 3 πλευρές είναι ελεύθερες και η 4 ουσιαστικά είναι ο διάδρομος που συνδέονται με το υπόλοιπο σπίτι, η πόρτα του οποίου την κλείνω. Έχεις να προτείνεις κάποιο 12 και κάποιο 24 στο budget των 1800? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 14 hours ago, liakjim said: Θα μου πεις ότι η πραγματική ζωή απέχει από το εργαστήριο To eurovent ισως θα πρεπει να το αντιμετωπιζουμε ως εναν φορεα που τουλαχιστον καποιοι κατασκευαστες, ως επιτηδειοι, παραπλανουν , οπως ας πουμε στα αυτοκινητα με το dieselgate. Ρυθμιζουν δηλαδη τα μηχανηματα τους για τις συγκεκριμενες θερμοκρασιακες δοκιμες να εχουν τα καλυτερα αποτελεσματα κ σε αλλες συνθηκες απο μετρια εως οτι ναναι, η εστω εως εκει που μπορουν σε αποδοση. Εμεις βλεπουμε το αποτελεσμα κ δεν πιστευουμε στα ματια μας! Προσωπικα, "ναναι καλα" ο τοπικος πελλετεμπορος που ξεσαλωσε με διπλασιασμο τιμης , στην αρχη του πολεμου στην Ουκρανια κ η αηδια μου σε αυτον, με αναγκασε να δοκιμασω κλιματιστικο και στην θερμανση. Οπου λογω ανεπαρκειας μιας και το ειχα μονο για ψυξη το Haier 9, προσθεσα στο καθιστικο κ ενα Daikin Sensira 12(την φτηνοτερη σειρα δηλαδη Daikin) κ αρχισα να ψαχνω πως γινεται να καιει 40% λιγοτερο απο το Ηaier... Μετα ηταν "αναμενομενο" να βαλω κ ενα Daikin Perfera 9, στον ιδιο παντα χωρο! κ να δω ακομη μια φορα μεγαλη μειωση ως προς το προηγουμενο μειωμενο. Και "πιστεψα, αφου πρωτα ερευνησα". Βλεπουμε κ με αφορμη τα διαφορα επιδοτουμενα , εξοικονομω, αλλαζω κλπ οτι γεμισε η χωρα κλιματιστικα με επιλογες απο τα Ενεργειακα καρτελακια! κ εμεις στα σπιτια μας σαβουρα. Αλλα προπαντων η σαβουρα ειναι φτιασιδωμενη, με οτι μπιχλιμπιδι φανταζεται κανεις. Παρακαλω αγαπητοι επισκεπτες του φορουμ που περνατε για μια υποδειξη, μια κατευθυνση στις αγορες σας, μην αγοραζετε κλιματιστικα με κριτηριο το ποσο συχνα αποσυνδεεται το app χειρισμου του η αν εχει φωτιζομενο τηλεκοντρολ. Βρειτε ποιο σας κανει, απο τους , πρωην εστω, "big in japan" (Daikin,Toshiba,Fujitsu,Mitsubishi) και αναφωνηστε αλληλουια την ωρα που βλεπετε τον λογαριασμο ρευματος... 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dude Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 27 λεπτά πριν, Specs είπε To eurovent ισως θα πρεπει να το αντιμετωπιζουμε ως εναν φορεα που τουλαχιστον καποιοι κατασκευαστες, ως επιτηδειοι, παραπλανουν , οπως ας πουμε στα αυτοκινητα με το dieselgate. Ρυθμιζουν δηλαδη τα μηχανηματα τους για τις συγκεκριμενες θερμοκρασιακες δοκιμες να εχουν τα καλυτερα αποτελεσματα κ σε αλλες συνθηκες απο μετρια εως οτι ναναι, η εστω εως εκει που μπορουν σε αποδοση. Εμεις βλεπουμε το αποτελεσμα κ δεν πιστευουμε στα ματια μας! Προσωπικα, "ναναι καλα" ο τοπικος πελλετεμπορος που ξεσαλωσε με διπλασιασμο τιμης , στην αρχη του πολεμου στην Ουκρανια κ η αηδια μου σε αυτον, με αναγκασε να δοκιμασω κλιματιστικο και στην θερμανση. Οπου λογω ανεπαρκειας μιας και το ειχα μονο για ψυξη το Haier 9, προσθεσα στο καθιστικο κ ενα Daikin Sensira 12(την φτηνοτερη σειρα δηλαδη Daikin) κ αρχισα να ψαχνω πως γινεται να καιει 40% λιγοτερο απο το Ηaier... Μετα ηταν "αναμενομενο" να βαλω κ ενα Daikin Perfera 9, στον ιδιο παντα χωρο! κ να δω ακομη μια φορα μεγαλη μειωση ως προς το προηγουμενο μειωμενο. Και "πιστεψα, αφου πρωτα ερευνησα". Βλεπουμε κ με αφορμη τα διαφορα επιδοτουμενα , εξοικονομω, αλλαζω κλπ οτι γεμισε η χωρα κλιματιστικα με επιλογες απο τα Ενεργειακα καρτελακια! κ εμεις στα σπιτια μας σαβουρα. Αλλα προπαντων η σαβουρα ειναι φτιασιδωμενη, με οτι μπιχλιμπιδι φανταζεται κανεις. Παρακαλω αγαπητοι επισκεπτες του φορουμ που περνατε για μια υποδειξη, μια κατευθυνση στις αγορες σας, μην αγοραζετε κλιματιστικα με κριτηριο το ποσο συχνα αποσυνδεεται το app χειρισμου του η αν εχει φωτιζομενο τηλεκοντρολ. Βρειτε ποιο σας κανει, απο τους , πρωην εστω, "big in japan" (Daikin,Toshiba,Fujitsu,Mitsubishi) και αναφωνηστε αλληλουια την ωρα που βλεπετε τον λογαριασμο ρευματος... Θα αναφωνησεις βεβαια πρωτα ωχ αμαν ωχ αμαν γιατι τα πεντοχιλιαρα δεν ειναι πετσετακια με τις τιμες που εχουν οι 4 ιαπωνες για αγορα εναντι των ανταγωνιστων. Οταν πλεον για 12αρι+ θες ανω του χιλιαρικου σε αγορα σε αυτες τις μαρκες και στον ανταγωνισμο εισαι πολλες φορες και στα μισα, ο μεσος χρηστης προφανως σκεφτεται το κοστος αγορας πρωτα γιατι αυτο εχει αμεσα μπροστα του μετρησιμο. Την πραγματικη καταναλωση και το πραγματικο κοστος χρησης θα το ξερει μονο οταν το χρησιμοποιησει και αυτο ακομα θα ειναι και συναρτηση των τιμων ρευματος. Οι περισσοτεροι καλως ή κακως εστιαζουν πρωτα σε αυτο που ειναι αμεσα στο οπτικο πεδιο τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα