Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σίγουρα κάπως θα εξηγείται από μηχανολογικής άποψης. Ποιος ξέρει;

Όπως και να χει το τραγικότερο στην υπόθεση είναι το eco να κλείνει μετά από 8 ώρες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Sdask92 είπε

Όπως και να χει το τραγικότερο στην υπόθεση είναι το eco να κλείνει μετά από 8 ώρες!

Έχω την αίσθηση ότι έχει να κάνει με τον ύπνο γιατί το carrier (φασόν midea) μου είναι το crystal II το οποίο έχει το κουμπί να γράφει eco ενώ το προηγούμενο μοντέλο ( crystal I) έλεγε στο ίδιο κουμπί x-sleep (κάπως έτσι). Οπότε μάλλον το πρόγραμμα ύπνου το παλιό (εξού και οι 8 ώρες) το είπαν eco .

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω την αίσθηση ότι έχει να κάνει με τον ύπνο γιατί το carrier (φασόν midea) μου είναι το crystal II το οποίο έχει το κουμπί να γράφει eco ενώ το προηγούμενο μοντέλο ( crystal I) έλεγε στο ίδιο κουμπί x-sleep (κάπως έτσι). Οπότε μάλλον το πρόγραμμα ύπνου το παλιό (εξού και οι 8 ώρες) το είπαν eco .

Στην εφαρμογή για το midea πάντως το έχει ξεχωριστό το eco με το sleep. 

Screenshot_20240802_195556_SmartHome.jpg

20 λεπτά πριν, Sdask92 είπε

Στην εφαρμογή για το midea πάντως το έχει ξεχωριστό το eco με το sleep. 

Screenshot_20240802_195556_SmartHome.jpg

Νομίζω ότι είναι άλλο πράγμα η καμπύλη ύπνου, εκεί ανεβάζει σταδιακή τη ζήτηση ( θερμοκρασία στόχος).

57 λεπτά πριν, userAnon είπε

rmini δεν έχεις να αντιγράψεις την εντολή?

Έχω. Αλλά πλέον του έχω βάλει ένα D1 mini με esphome. Θα πρέπει να υπάρχει τρόπος αλλά πρέπει να το ψάξω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα,προχθες μιλουσαμε εδω για τους ψυκτικους,για το πως κανουν την δουλεια τους κλπ...

Αφου εχω παρει το erai τον ιουνιο απο κωτσοβολο κ περιμενω να ερθουν να το παρουν,περασε ενα μηνας+,πηρα το 9αριακι hisense απο σκρουτζ,ηρθε στις 27/07 ,την επομενη μου λενε στις 3/8 ερχομαστε για εγκατασταση,οκ σας περιμενω.

Με παιρνει ενα παλικαρι πριν απο λιγο καλημερα μου λεει για την εγκατασταση σς πηρα,ειμαι πετρουπολη σε λιγακι θα ειμαι εκει...του λεω φιλε εαν εισαι πετρουπολη για να εισαι εδω σε λιγακι πρεπει να ερθεις με F16 γιατι εγω ειμαι θεσσαλονικη...ε βαλαμε κ οι 2 τα γελια,καλα ειναι δυνατον ολοκληρη εταιρεια να μην βλεπει οδο,Τ.Κ,πολη;;;;δηλαδη τωρα πρεπει να παρω δευτερα για να μου κλεισουν νεο ραντεβου,εαν ειναι να εχω κλιματιστικο μετα τον 15 αυγουστο τι να το κανω παει το καλοκαιρι...

Και προχθες μου ελεγε ενα παλικαρι οτι ζηταμε πολλα απο τους ψυκτικους,εδω ολοκληρη πολη εκαναν λαθος.....τι να πει κανεις.

Επεξ/σία από akiskar123
  • Haha 3

Στις 15/7/2024 στις 2:45 ΜΜ, liakjim είπε

@Dr_Herkh , νιώθω λίγο απαίσια που ενώ έχεις το μικρό δράμα που περνάς κάνω αστειάκια, αλλά πάρτο σαν καλοπροαίρετο καλαμπούρι ->

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Προσωπικά έχω τα γνωστά LYWSD03MMC, φλασαρισμένα με atc_mi και τα έχω ρίξει σε esp32 με το bthome.

Επανάληψη του 11 σύμφωνα με τις οδηγίες.

Μίλα με daikin και για τα 2 (πλέον δεν αλλάζουν την πλακέτα αλλά κάνουν επαπρογραμματισμό ).

Δεν γίνεται αλλά γιατί να θέλεις κάτι τέτοιο;

Τα έχουμε πει ξανά, δες για σημείο δρόσου όπως σου είπανε.

Βάλε λίγο τις απαντήσεις σου στην εφαρμογη των απωλειών, έβγαλες μεγάλο νούμερο.

Ρε παιδιά, δείτε λίγο τις οδηγίες στο ερωτηματολόγιο . Διόρθωση ύψος, ανοίγματα και επαναφορά.

Πειραματίσου με τη θέση του τηλεκοντρόλ (θέλει πιο μακριά).

Επανέρχομαι με ξανά τα στοιχεία που ζήτησες @liakjim (συγγνώμη για την μεγα καθυστέρηση, μόλις ξεκίνησα διακοπές οπότε έχω τον χρόνο πλέον).

Παραθέτω φώτο με όλα τα στοιχεία λοιπόν.

Περιμένω επίσης μέχρι σήμερα το βράδυ μπας και βγάλει καμία προσφορά το eshop σε "crazy" Sundays.

Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη πρόταση είμαι ανοιχτός. Ο φίλος, που ενδιαφέρεται για το A/C, όπως μου είπε και ο ίδιος "καίγομαι Γιάννη, κάνε κάτι χρειάζομαι το κρύο". 🥲

Ευχαριστώ και πάλι.

Screenshot_20240728_144647_Firefox Nightly.jpg

@eselorδεν νομίζω να έχεις 3 πόρτες και 4 παράθυρα σε 16τμ! Πέτρινος τοίχος εννοεί τα πέτρινα σπίτια. Βλέπω ότι είναι του 2002 η κατασκευή οπότε μάλλον έχει 3εκ μόνωση (αν δεν είσαι σίγουρος βάλε " καμία μόνωση" )

Σήμερα εξωτερική 38c, εσωτερική 26c και η daikinαρα (atxc35D)έχει αρχίσει τα spikes στα 300w. Για να δούμε που θα πάει.

Για την ακρίβεια, πρακτικά είναι ένα δωμάτιο μεσα σε σπίτι που δεν θερμαίνεται. Αυτός κατοικεί μονο στο  δωμάτιο πρακτικά. Το σπίτι είναι του 1960 απλά ανακαινίστηκε το 2002.

Αυτός λοιπόν, (για να διαλευκανω την κατάσταση) μένει στο δωμάτιο, θα συνεχίσει να μένει στο δωμάτιο, το A/C το θέλει και για ζεστή και για κρύο διότι δεν έχει θερμανση ούτε το σπίτι ούτε το δωμάτιο.

Το σπίτι είναι μονοκατοικία διώροφη, θέρμανση πουθενά δεν έχει και το χειμώνα θα το χρειαστεί σίγουρα το ac να καίει μερα νύχτα στο δωμάτιο.

3 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Μεγάλο δεν είναι για τον παρακάτω χώρο?

Ναι αν οι απώλειες είναι σωστές, τη βγάζεις με 12άρι άνετα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...