Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχεις μικρές απώλειες. Το sensira πάει στο ελάχιστο στα 4400 btu, ενώ το Gaia στα 4500 btu. Άρα θα έχεις ακόμα πιο συχνά on-off. Υποθέτω οτι το Gaia σβήνει τον ανεμιστήρα (όπως το perfera), και αυτό περιμένεις να σε βοηθήσει. Έψαξες ποια άλλα έχουν ακόμα πιο χαμηλά τα ελάχιστα btu?   (ίσως κάτω από 3500-4000 πχ?) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 λεπτά πριν, sap00 είπε

Έχεις μικρές απώλειες. Το sensira πάει στο ελάχιστο στα 4400 btu, ενώ το Gaia στα 4500 btu. Άρα θα έχεις ακόμα πιο συχνά on-off. Υποθέτω οτι το Gaia σβήνει τον ανεμιστήρα (όπως το perfera), και αυτό περιμένεις να σε βοηθήσει. Έψαξες ποια άλλα έχουν ακόμα πιο χαμηλά τα ελάχιστα btu?   (ίσως κάτω από 3500-4000 πχ?) 

Το Gaia το επέλεξα επειδή φέρνει και φρέσκο αέρα από έξω.

Έτσι ελπίζω αυτό να δημιουργεί καλύτερο κλίμα στο χώρο.

Συν το ότι έχει και λειτουργία Breezless 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, alexdeskas said:

Ναι το atxc25c στο υπνοδωμάτιο και μάλιστα του είχα βάλει και το wifi module 80€.

Αν κάποιος από Θεσσαλονίκη θέλει το wifi module του το δινω χερι με χέρι στα 40€.

Το κλιματιστικό το έδωσα σε μια φίλη 295€.

Τον λόγο που το άλλαξα τον έχω ξαναγράψει αρκετές φορές.

Επιγραμματικά θα πω ότι στην δική μου κρεβατοκάμαρα δημιουργούσε κακό κλίμα, αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω αύξησης της υγρασίας.

Κι αυτό γιατί λόγω μικρών απωλειών το μηχάνημα αναγκαζόταν να ανοιγοκλείνει σχεδόν κάθε 3 λεπτά και επειδή δε σταματάει ο ανεμιστήρας του όταν πιάσει τη θερμοκρασία στόχου έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της υγρασίας του χώρου. Ενδεικτικά αναφέρω από 48% σε 62%.

Συν το ότι για υπνοδωμάτιο έβγαζε μεγάλο όγκο αέρα ακόμα και στο Silence.

Αυτά μέσες άκρες...

και σε εμένα το atxc25c σε υπνοδωμάτιο (12-13τ.μ.), φέτος που έβαλα υγρασιόμετρο tplink το καλοκαίρι διαπίστωσα ότι ανεβάζει τα επίπεδα υγρασίας, από 41% μετά απο αερισμό, αυτή τη στιγμή έχω 55% και το βράδυ βλέπω και 60-61%. Βέβαια αν δεν έβαζα δε θα το καταλάβαινα (δε ξέρω αν το έχω βάλει σε σωστό σημείο το υγρασιόμετρο) γιατί σαν αίσθηση δε το καταλαβαίνω αυτό το αποπνικτικό που αναφέρεις σε καμμία περίπτωση.

Το χειμώνα πάλι αυτό το δωμάτιο από τη διαφορά θερμοκρασίες ο εξωτερικός τοίχος μάζευε μούχλα οπότε εκεί περύσι το χειμώνα είχα full αφυγραντήρα και δεν είχα καθόλου ένδειξη μούχλας και σταμάτησε η υγροποίηση στο κάτω μέρος του κουφώματος (βέβαια με το ζόρι να το πάω 55%)

αν τυχόν δεις διαφορά με το νέο κλιματιστικό θα με ενδιέφερε να το ξέρω..

Επεξ/σία από Silenzio
  • Like 1

Ερωτηση!

Απο το 13:20 κ μετα λεει κατι πολυ ενδιαφερον κ σημαντικο ο κυριος,οτι πρεπει ο ψυκτικος που θα κανει εγκατασταση να σου δωσει εγγραφο με τον αριθμο αδειας του και τον αριθμο πιστοποιησης του,ειναι υποχρεωμενος να μου το δωσει αυτο;γιατι δεν εχω δει η ακουσει ποτε καποιος ψυκτικος να δινει δελτιο εγκαταστασης κλιματιστικου

Ρωτω γιατι περιμενω να μου περασουν το hisense οποτε να ξερω τι να ζητησω απο τον ψυκτικο.image.png.4729ed8884738f59c4a2858f40400642.png

5 λεπτά πριν, Specs είπε

Απο αλυσιδα καταστηματων περιμενεις την τοποθετηση?

Απο εξωτερικο συνεργατη του σκρουτζ, astra sevice,εαν δεν μου παρεχει τα παραπανω ακυρωνω την εγκατασταση κ παω σε καποιον που να πληρει ολα τα παραπανω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Απο εξωτερικο συνεργατη του σκρουτζ, astra sevice,εαν δεν μου παρεχει τα παραπανω ακυρωνω την εγκατασταση κ παω σε καποιον που να πληρει ολα τα παραπανω.

Νταξει δεν θα στειλει και πυραυλο στο φεγγαρι. Ενα απλο κλιματιστικο θα εγκαταστησει. Με αυτα που ζητατε, στο τελος η εγκατασταση θα κοστιζει οσο το μηχανημα.

ουτε απο τον γιατρο δεν ζητας το πτυχιο του πριν πας.

Επεξ/σία από Vstromrider

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Με αυτα που ζητατε, στο τελος η εγκατασταση θα κοστιζει οσο το μηχανημα.

Δηλαδη εαν μου δωσει το χαρτι εγκαταστασης με τα στοιχεια του κ με τον αριθμο αδειας ανεβαινει το κοστος;θα σπαταλησει μελανι απο το στυλο η απο το κοστος του χαρτιου;τι λογικη ειναι αυτη.

Επεξ/σία από akiskar123
  • Like 1

1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

Δηλαδη εαν μου δωσει το χαρτι εγκαταστασης με τα στοιχεια του κ με τον αριθμο αδειας ανεβαινει το κοστος;θα σπαταλησει μελανι απο το στυλο η απο το κοστος του χαρτιου;τι λογικη ειναι αυτη.

Με ολα ανεβαινει το κοστος. Με το χαρτι που θες να σου δωσει, με τα 20 λεπτα κενο αντι για 5, με τα 3 μετρα σωληνα αντι για 2.
Καποια ειναι χρησιμα. Καποια ειναι κουταμαριτσες. Οσο ζητας , τοσο πληρωνεις. Τοσο το παιζουν και αυτοι οτι είναι επιστήμονες. 
150€ ελαχιστη τοποθετηση για 9αρι ειναι τραγικο. Τα μισα ειχαν οι εγκαταστασεις πριν μερικα (λιγα) χρονια.

15 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Με ολα ανεβαινει το κοστος. Με το χαρτι που θες να σου δωσει, με τα 20 λεπτα κενο αντι για 5, με τα 3 μετρα σωληνα αντι για 2.
Καποια ειναι χρησιμα. Καποια ειναι κουταμαριτσες. Οσο ζητας , τοσο πληρωνεις. Τοσο το παιζουν και αυτοι οτι είναι επιστήμονες. 
150€ ελαχιστη τοποθετηση για 9αρι ειναι τραγικο. Τα μισα ειχαν οι εγκαταστασεις πριν μερικα (λιγα) χρονια.

Εγω ζητησα αυτα που πρεπει να κανει ενας ψυκτικος για μια σωστη εγκατασταση και απλα να μου δωσει και δελτιο εγκαταστασης  με τον αριθμο αδειας του ωστε να ξερω οτι αυτος που μου κανει την δουλεια δεν ειναι απλα στο ονομα ψυκτικος,αυτο δεν τον κανει αυτοματως καλο ψυκτικο αλλα πρεπει να τα εχω για την εγγυηση του κλιματιστικου που πληρωσα,το ιδιο ισχυει κ για την συντηρηση.

Νομιζω οτι αυτα ειναι αυτονοητα το 2024,οπως δεν θα δεχομουν μια μη υπογεγραμμενη ηλεκτρολογικη εγκατασταση χωρις χαρτι οτι αυτος το περασε κ εχει την ευθυνη ετσι το ζητω κ εδω και νομιζω οτι 140 ευρω(τοσο μου ζητησαν) για μια εγκατασταση 9ριου κλιματιστικου δεν ειναι λιγα + οτι περα απο τα 3 μετρα χαλκο το πληρωνω 25-30 ανα μετρο.

Εγώ ένα 18αρι κλιματιστικό στο σαλόνι παλιάς τεχνολογίας και θέλω να βάλω ακόμη ένα 18αρι καινουριο σε άλλο δωμάτιο που είναι μεγάλο.

Θα τα σηκώνει αν δουλεύουν και τα δύο ταυτόχρονα ή θα πέσει η ασφάλεια του πίνακα ή ακόμη χειρότερα θα καει η ασφάλεια του ρολογιού της ΔΕΗ;

Το παλιό 18αρι που έχω θυμάμαι ότι η ασφάλεια στον πίνακα ρεύματος είναι 16 αμπέρ.

Οι υπόλοιπες ασφάλειες στον πίνακα νομίζω είναι δεκάρες.Μπορει να λέω και κατι λάθος για τις ασφάλειες γιατί είμαι και λίγο άσχετος από ηλεκτρολογικά.Παντως θυμάμαι ότι η ασφάλεια για το παλιά 18αρι που έχω είναι 16Α.

Ευχαριστώ.

9 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Στα χαρτιά του κλιματιστικού έχει και τη σελίδα που σου υπογράφει και σφραγίζει ο εγκαταστάτης. Είναι προφανές και αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει για να ισχύει η εγγύηση. Αν το κατάστημα σου προσφέρει εγκατάσταση, είναι ευθύνη του καταστήματος η επιλογή του σωστού εγκαταστάτη. Δεν σου παρέχει κανείς κάτι δωρεάν, πληρώνεις και την εγκατάσταση με την αγορά. Αν επιλέγεις εσύ εγκαταστάτη, η επιλογή και ο έλεγχος είναι δική σου ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση κρατάς όνομα και τηλέφωνο του εγκαταστάτη - ζήτα μια κάρτα του για μελλοντική συντήρηση. Βγάλε και μερικές φωτογραφίες όταν θα γίνεται η εγκατάσταση όπου θα φαίνονται τα πρόσωπα . Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον ποιος μπαίνει στο σπίτι σου..   

10 hours ago, Silenzio said:

και σε εμένα το atxc25c σε υπνοδωμάτιο (12-13τ.μ.), φέτος που έβαλα υγρασιόμετρο tplink το καλοκαίρι διαπίστωσα ότι ανεβάζει τα επίπεδα υγρασίας, από 41% μετά απο αερισμό, αυτή τη στιγμή έχω 55% και το βράδυ βλέπω και 60-61%. Βέβαια αν δεν έβαζα δε θα το καταλάβαινα (δε ξέρω αν το έχω βάλει σε σωστό σημείο το υγρασιόμετρο) γιατί σαν αίσθηση δε το καταλαβαίνω αυτό το αποπνικτικό που αναφέρεις σε καμμία περίπτωση.

Το χειμώνα πάλι αυτό το δωμάτιο από τη διαφορά θερμοκρασίες ο εξωτερικός τοίχος μάζευε μούχλα οπότε εκεί περύσι το χειμώνα είχα full αφυγραντήρα και δεν είχα καθόλου ένδειξη μούχλας και σταμάτησε η υγροποίηση στο κάτω μέρος του κουφώματος (βέβαια με το ζόρι να το πάω 55%)

αν τυχόν δεις διαφορά με το νέο κλιματιστικό θα με ενδιέφερε να το ξέρω..

Μηπως εχεις προχειρο λινκ, για αγορα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πιο προσιτή και αξιόπιστη λύση για μέτρηση θερμοκρασίας και υγρασίας μιας και ασχολούμαστε με τα κλιματιστικά και όχι μόνο , είναι αυτή ... και κοστίζει μόνο 4.98€

https://www.e-shop.gr/xiaomi-nun4126gl-mi-temperature-and-humidity-monitor-2-p-PER.940330

Επεξ/σία από alexdeskas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...