Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Αφού δε βλέπεις άλλες χρεώσεις η οποιαδήποτε παραπέρα κουβέντα περιττεύει 

καλο καλοκαίρι 

Αν εσύ βλέπεις (γι αυτο και έβαλα το λογαριασμό) πες μου να καταλάβω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Είστε offtopic

( ο κάτοχος κοιτάει πάντα τελική τιμή, ότι πληρώνει από την τσέπη του. Αλλά ο κάθε κάτοχος έχει διαφορετική τελική τιμή κιλοβατώρας, οπότε είναι άσκοπη η σύγκριση μεταξύ μας ).

50 λεπτά πριν, 26ska είπε

0,45 κιλοβατώρες καίνε κ τα τρία κλιματιστικά μαζί ανά ώρα.Εχω σταθερό με 0,123.

Έχω το αντίστοιχο με 0.125€ και βλέπω και άλλες χρεώσεις (όχι δήμος, ΕΡΤ, ταπ). Εσένα δεν έχει άλλες χρεώσεις; Μπορείς να ανεβάσεις έναν λογαριασμό να δούμε;

8 ώρες πριν, mindreader είπε

Με τις τρελες θερμοκρασιες αυτου του καλοκαιριου,

λιγες μονο μερες μπορεσα να δω (μεσω tapo) και να απολαυσω, κυριολεκτικα χαμηλη καταναλωση με τα daikin, γυρω στα 200w, μονο λιγες μερες που εξω ειχε 32 βαθμους και ζητουσα 28.

Δυστυχως, με 36+ εξω και ζητουμενη παλι 28 εσωτερικα, οσες ωρες και να αφηνω το daikin, με την καμια δεν εχω δει να πεφτει κατω απο 400w.

:(

Σκληρο καλοκαιρι, τα εχει σκισει ολα.

επιβεβαιωνω κι εγω,330 με 350w ελαχιστη οταν ανεβαινει η εξωτερικη πανω απο  37..Θαυματα δεν γινονται!

και παλι καλα να λες, αμα ειχες κανα κινεζικο μπορει να εβλεπες και 500min..δεν το λεω τυχαια, σε 2 inventor παλιοτερα μοντελα με πανω απο 34 εξωτερικη εχω 470min...

• Like 1

5 λεπτά πριν, energy52 είπε

επιβεβαιωνω κι εγω,330 με 350w ελαχιστη οταν ανεβαινει η εξωτερικη πανω απο  37..Θαυματα δεν γινονται!

Επιβεβαιώνω και από τη μεριά μου για το atxc35b ->

image.png.e7a0015e58c936d6c3fdba7e43178edb.png

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@26skaExeiς κανει υπολογισμο απωλειων του χωρου?  γιατι το καλα η οχι της καταναλωσης εξαρταται απο αυτο κ απο τα μηχανηματα μαζι...εγω με 165 kwh ως αυτη την στιγμη , απο 1η του μηνα,τις μισες και ουτε δηλαδη  κιλοβατωρες απο τις δικες σου εχω καλυψει τον ιδιο χωρο.Και την περιοχη φυσικα, δεν ξερω ποσο πιο ζεστη μπορει να εχεις εκει που εισαι αλλα Καρδιτσα εγω...

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1

3 ώρες πριν, Specs είπε

@26skaExeiς κανει υπολογισμο απωλειων του χωρου?  γιατι το καλα η οχι της καταναλωσης εξαρταται απο αυτο κ απο τα μηχανηματα μαζι...εγω με 165 kwh ως αυτη την στιγμη , απο 1η του μηνα,τις μισες και ουτε δηλαδη  κιλοβατωρες απο τις δικες σου εχω καλυψει τον ιδιο χωρο.Και την περιοχη φυσικα, δεν ξερω ποσο πιο ζεστη μπορει να εχεις εκει που εισαι αλλα Καρδιτσα εγω...

Μωρέ είχα κάνει πριν κάνω την αγορά αλλά δεν το βρίσκω κ βαριέμαι να το ξανακάνω....Αθηνα κέντρο είμαι,οπότε πάνω κάτω τα ίδια.

165 κιλοβατώρες όλο το σπίτι 24/7;Εντυπωσιακο.Κοιτα εμένα στις μεγάλες ζέστες μπορεί να έκαιγα και 18 κιλοβατώρες ημερησίως...

Όπως στα είπα είναι όμως.

6 ώρες πριν, efib είπε

Έχω το αντίστοιχο με 0.125€ και βλέπω και άλλες χρεώσεις (όχι δήμος, ΕΡΤ, ταπ). Εσένα δεν έχει άλλες χρεώσεις; Μπορείς να ανεβάσεις έναν λογαριασμό να δούμε;

Ναι φίλε μου έχει κ εμενα,για καθαρό ρεύμα μιλάω...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@26skaφίλε μου, από την στιγμή που μιλάμε για το πόσο πλήρωσες την kWh, και όχι για να συγκρίνουμε τιμή ανά πάροχο, τότε πρέπει να μετράς όσα βγήκαν από την τσέπη σου και έχουν ευθεία σχέση με τις kWh που έκαψες (όχι fixed δηλαδή).

Atxc35D το βλέπω και εγώ στα 189w και το μέγιστο είναι 450w. Όλη μέρα ανοιχτό με εξωτερική 36c και εσωτερική 26c καταναλώνει 3.8kwh, που το θεωρώ πολύ τίμιο για entry level μοντέλο.

Επεξ/σία από efib
  • Like 1

14 ώρες πριν, liakjim είπε

Επιβεβαιώνω και από τη μεριά μου για το atxc35b ->

image.png.e7a0015e58c936d6c3fdba7e43178edb.png

παραπλήσιο  διαγραμμα στα 163 wat 28c  πρωτη σκαλα ανεμιστηρας  toshiba yukai 10   (αυτο το διαγραμα το βραδυ ) μερα παιζει οταν πιασει θερμοκρασια 250 watt  και οταν δουλευει σταθερα αργα το βραδυ ειναι απο  193-200  λογικα αυτο που δειχνει το tapo 163w ειναι το ελαχιστο που κανει τα on-off  ο συμπιεστης  163w-8w  μεσα δεν καταλαβαινεις την διαφορα ουτε την θερμοκρασια του αερα που ερχεται (βεβαια ουτε ακους και τπτ απο εξω )

Απολογισμός κατανάλωσης Ιουλίου...

Στις 26 Ιουλίου απεγκατασταθηκε το atxc25c και τη θέση του θα πάρει αύριο το Midea Gaia 9αρι.

Θεσσαλονίκη, γκαρσονιέρα νότια, 55τμ

Να θυμίσω ότι για θέρμανση τον Ιανουάριο η κατανάλωση ήταν 60kWh...

Screenshot_2024-08-01-09-29-11-298.jpeg

Screenshot_2024-08-01-17-42-57-331.jpeg

• Like 1

1 hour ago, alexdeskas said:

Απολογισμός κατανάλωσης Ιουλίου...

Στις 26 Ιουλίου απεγκατασταθηκε το atxc25c και τη θέση του θα πάρει αύριο το Midea Gaia 9αρι.

Θεσσαλονίκη, γκαρσονιέρα νότια, 55τμ

Να θυμίσω ότι για θέρμανση τον Ιανουάριο η κατανάλωση ήταν 60kWh...

Screenshot_2024-08-01-09-29-11-298.jpeg

Screenshot_2024-08-01-17-42-57-331.jpeg

Απεγκατεστησες το daikin;

8 λεπτά πριν, mindreader είπε

Απεγκατεστησες το daikin;

Ναι το atxc25c στο υπνοδωμάτιο και μάλιστα του είχα βάλει και το wifi module 80€.

Αν κάποιος από Θεσσαλονίκη θέλει το wifi module του το δινω χερι με χέρι στα 40€.

Το κλιματιστικό το έδωσα σε μια φίλη 295€.

Τον λόγο που το άλλαξα τον έχω ξαναγράψει αρκετές φορές.

Επιγραμματικά θα πω ότι στην δική μου κρεβατοκάμαρα δημιουργούσε κακό κλίμα, αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω αύξησης της υγρασίας.

Κι αυτό γιατί λόγω μικρών απωλειών το μηχάνημα αναγκαζόταν να ανοιγοκλείνει σχεδόν κάθε 3 λεπτά και επειδή δε σταματάει ο ανεμιστήρας του όταν πιάσει τη θερμοκρασία στόχου έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της υγρασίας του χώρου. Ενδεικτικά αναφέρω από 48% σε 62%.

Συν το ότι για υπνοδωμάτιο έβγαζε μεγάλο όγκο αέρα ακόμα και στο Silence.

Αυτά μέσες άκρες...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...