liakjim Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 35 λεπτά πριν, Specs είπε Εχω δυο, τα οριτζιναλ Qingping κ παρολο που τα εβαλα στο κλιματιστικο κ με τον σενσορα να τον χτυπαει ο αερας, αργει ισως κ μια ωρα για να αλλαξει η υγρασια...σε ολες τις αλλες περιπτωσεις αμεσως η θερμοκρασια τουλαχιστον. Δεν ξερω τι φταιει, Παντως υπαρχουν ακομη, εδω δεν ξερω αλλα εκει ναι https://www.amazon.de/dp/B099ZK3XYW?th=1 Spoiler Εμένα είναι αυτό -> LYWSDCGQ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 10 hours ago, liakjim said: Κάνε και ένα τεστ στα υγρασιομετρά σου Το ρωτας γιατι ειδες κατι αφυσικο στις μετρησεις υγρασιας εξοδου? αν εχουμε διαφορές σε ιδιες ρυθμισεις (watt,κυβικα αερα κλπ) κλιματιστικων, εσυ τι υγρασιες βλεπεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, Specs είπε Το ρωτας γιατι ειδες κατι αφυσικο στις μετρησεις υγρασιας εξοδου? αν εχουμε διαφορές σε ιδιες ρυθμισεις (watt,κυβικα αερα κλπ) κλιματιστικων, εσυ τι υγρασιες βλεπεις? Το λέω γιατί πρέπει να ξέρεις ότι μετράς ψιλοσωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flampouras Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Όταν στα χαρακτηριστικά ενός κλιματιστικού βλέπουμε "Κατανάλωση, ψύξη (W) - 1700 (230-2300)", αυτό μας λέει ότι τα ελάχιστά του είναι 230w (πάντα θεωρητικά) ή έχω καταλάβει λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, chemkyr είπε Αυτά τα 4500 είναι το καλό σενάριο το οποίο δεν περιλαμβάνει την κουζίνα ανοιχτή, το γειτνιάζον δωμάτιο, το πιθανό λάθος που μπορεί να έχω κάνει στον υπολογισμό, αλλά και το ότι τα καλοκαίρια δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε και όσο πάει το πράγμα χειροτερεύει. Παρένθεση για φιλοσοφία Ήμουν για πολλά χρόνια αντι-φαν της ιδέας της "μηχανικής υποστήριξης" για το καλοκαίρι και ότι "ζέστη είναι, 1-2 μέρες θα φάμε και μετά οκ", "θα βάλουμε έναν ανεμιστήρα να φέρνει δροσιά απ έξω όλο το βράδυ και θα την εγκλωβίσουμε μέσα τη μέρα, όπως είναι το λογικό και όπως κάναμε πάντα" και "Η Ελλάδα έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα, το καλύτερο στη γη". Η ζέστη έχει γίνει απο 1-2 μέρες, 10, και τα βράδια δεν δροσίζει με τίποτα οπότε η όλη άσκηση πάει για βρούβες. Εκεί ξεκινάει ο φαύλος κύκλος, αφού όσο πιο πολύ μας ζεσταίνει η φύση, τόσο εμείς μαχόμαστε να της το γυρίσουμε πίσω καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια και πάει λέγοντας. Εννοείται πως θα χάσουμε πανηγυρικά κάποια στιγμή. Κλείνει παρένθεση 11 ώρες πριν, liakjim είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο. Ταχύτατο και ακριβέστατο, μακάρι να είχα πάρει περισσότερα τότε που υπήρχαν. Αν αυτά τα διαγραμματάκια seer που φτιάχνω έχουν έστω και μια μικρή επαφή με την πραγματικότητα, μιλάμε για μοντέλο από τα top και σίγουρα από το πάνω πάνω ράφι. Πόσο πήγε ; Πήγε όσο ένα καλό 18ρι. 1380 + 200+ΦΠΑ εγκατάσταση, 100 Ευρώ και μέσα στην τιμή τα πρώτα ΔΥΟ μέτρα (οριακοί κατ' ελάχιστο και ήταν το πρώτο που μου χτύπησε άσχημα), μετά 20 ευρώ το μέτρο. Εδώ να πω πως γενικά όλο το σύστημα μου έκλεινε το μάτι για "με ή χωρίς απόδειξη" και άλλα τέτοια όμορφα που πάλι χωράνε φιλοσοφικής συζήτησης γιατί ως μισθωτός που αποδίδει 40+% από αυτά που δουλεύει στο κράτος για να μπορούν κάποιοι να πάνε τζάμπα διακοπές με κοινωνικά προγράμματα και εισοδήματα 7-8k€ που στην πραγματικότητα είναι 70-80k, λίγο κάπου προσβάλλομαι. Ένα άλλο ωράιο ήταν το ότι ξεκίνησα την κουβέντα με αρχή την "σωστή εγκατάσταση" και ο μαγαζάτορας προσβλήθηκε λες και του έθιξα την οικογένεια (και που ο ίδιος είχε τελικά τόση σχέση με την εγκατάσταση όση εγώ φορώντας μια κατσαρόλα στο κεφάλι με αστροναύτη, αφού ανεξάρτητο συνεργείο ήρθε τελικά) με ερωτήσεις ειρωνικές τύπου τι σημαίνει σωστή εγκατάσταση κλπ. Είπα (με πολλή υπομονή) να κρατήσω το μαγαζί μέχρι τέλους μιας και είναι στη γειτονιά, έχει γενικά καλες κριτικές, τις οποίες δεν μπορώ να πω οτι θα τις στήριζα πλέον, και να βγάλω μετά τα συμπεράσματα μου αφού δω και την εγκατάσταση. Edit: Άκουσα κι ένα "έλα μωρέ τι το θες το wifi, αυτά είναι για να ρυθμίζεις απο μακρυά σε κανα σπίτι με παππούδες ή άμα έχεις ζώα". Για την εγκατάσταση, έμπειρα τα παιδιά, αλλά η ατάκα "άμα θες αντλία τόση ώρα όση λέει το manual, θα φύγω" είναι ενδεικτική για την γενικότερη σοβαρότητα στον κλάδο και ειδικά για σοβαρό μηχάνημα κι όχι καρυδότσουφλο. Δηλαδή έπρεπε να δει Ururu για να ιδρώσει; Το κάρμα χτύπησε βέβαια, μιας και έγινε μια ζημιά που ήταν απρόβλεπτη και τελικά τους έφαγε ένα ενδιάμεσο ραντεβού εύκολα. Τέλος πάντων, στο δια ταύτα, το έβρισκα και από το Πλαίσιο με χαμηλότερη τιμή (~1210 + δωρο εγκατάσταση έως 3μ), όπου όμως αρχικά δεν μπορούσαν να μου πουν πόσο θα πάει η εγκατάσταση, ούτε μπορούσαν να μου επιβεβαιώσουν ότι ο κωδικός είναι με το F. Το ένα το βρήκαμε, με τηλέφωνα σε συνεργεία μετά από 2-3 μέρες: χρέωση λέει "περίπου" 30-35 ευρώ το μέτρο, μετά τα 3 και έως τα 5. Μετά τα 5, 35-40. Για το δεύτερο η απάντηση ήταν "εεε εδώ το σύστημα μου το δείχνει με το WiFi". Επειδή ήταν σοβαρή η πιθανότητα να μου φέρουν χωρίς WiFi ή με το παλιό το οποίο δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει σε υποστήριξη, είχα αρχίσει να μπαίνω σε σκέψεις τύπου "το θέλω γραπτώς" και άλλα τέτοια νομικίστικα τα οποία ήθελαν να επενδύσω σε χρόνο και ψυχική υγεία, οπότε αποφάσισα να δώσω μερικά ευρώ παραπάνω στον έμπορο που τουλάχιστον ήξερε τι είναι το F, αντί στους γιατρούς. Ξέχασα να πω πως το πρώτο πραγμα που μου ζήτησε ήταν ένα firmware update, με το που το πάτησα το έχασα χωρίς να καταλάβω εάν προχωράει η όχι, εάν κόλλησε, εάν ο ερμής ήταν ανάδρομος κλπ, αλλά επανήλθε μετά από 3-4' όπως θα ήταν αναμενόμενο. Επίσης η εφαρμογή έχει "local mode", δηλαδή χωρίς το cloud μπορείς να το ελέγξεις τοπικά. Βλέπω ότι έχει φτιαχτεί και custom integration με HA, φαντάζομαι μιμούμενο το Local mode. Τίμιο. Φαίνεται οτι η εφαρμογή και το cloud θα με ταλαιπωρήσει μιας και τα κρασαρίσματα ξανάρχισαν χωρίς λόγο. Στο ζουμί, το μηχάνημα έμεινε ανοιχτό το βράδυ όπου πριν κοιμηθώ έβλεπα 250-300W, και το πρωί το βρήκα στα 110W, πράγμα μάλλον θετικό. Οψόμεθα. Επεξ/σία 31 Ιουλίου από cmaniac 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 34 λεπτά πριν, flampouras είπε Όταν στα χαρακτηριστικά ενός κλιματιστικού βλέπουμε "Κατανάλωση, ψύξη (W) - 1700 (230-2300)", αυτό μας λέει ότι τα ελάχιστά του είναι 230w (πάντα θεωρητικά) ή έχω καταλάβει λάθος; Στους 35C θεωρητικά ναι και επίσης θεωρητικά πιο κάτω όσο πέφτει η εξωτερική. Λέω θεωρητικά γιατί μας έχουν έρθει μέλη με κλιματιστικά (κυρίως από κίνα μεριά) που δεν πιάνουν τα ελάχιστα ούτε με σφαίρες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Με τις τρελες θερμοκρασιες αυτου του καλοκαιριου, λιγες μονο μερες μπορεσα να δω (μεσω tapo) και να απολαυσω, κυριολεκτικα χαμηλη καταναλωση με τα daikin, γυρω στα 200w, μονο λιγες μερες που εξω ειχε 32 βαθμους και ζητουσα 28. Δυστυχως, με 36+ εξω και ζητουμενη παλι 28 εσωτερικα, οσες ωρες και να αφηνω το daikin, με την καμια δεν εχω δει να πεφτει κατω απο 400w. Σκληρο καλοκαιρι, τα εχει σκισει ολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
26ska Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Λοιπόν τελευταίος λογαριασμός ρεύματος ήρθε,πριζακια tappo παντού και έχουμε και λέμε:Τρία κλιματιστικά,2 δεκαριά arata στα υπνοδωμάτια και ένα 18αρι edge white σαλονοκουζινα έκαψαν σε αυτό το καυτό διάστημα των 33 ημερών,350 κιλοβατώρες με λειτουργία 24/7 και κόστος 1,30 την ημέρα. Καινε τρία κλιματιστικά για σπίτι 75 τετραγωνικών στους 26-27 0,45 κιλοβατώρες την ώρα.Παρά πολύ καλά! Επεξ/σία 31 Ιουλίου από 26ska Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Οποιος δεν εχει θερμομετρουγρομετρα bluetooth Xiaomi σαν αυτα που αναφερουμε εδω μεσα συνεχως, μπορω να του δανεισω ενα ζευγαρι(ενα θα μπη στο επανω μερος στα φιλτρα κ ενα στις περσιδες) για να εχει μια εικονα εστω της αποδοσης του κλιματιστικου του. Αν δεν εχει και πριζακι Tapo, τοτε βαζω κ ενα μεσα κ πανε ολα σετ. Εξασφαλισμενη η ανωνυμια, τα στελνω με boxnow κ χρεωση μου, απλα μου λεει σε ποιο locker η διευθυνση μενει για να βρω εγω το locker το κοντινοτερο, βαζω παραληπτη κ αποστολεα εμενα κ μολις φτασει στο locker του στελνω απο εδω μεσα με μηνυμα τον κωδικο να το ανοιξει να τα παραλαβει. Η μονη υποχρεωση που εχει, ειναι να μου τα επιστρεψει οταν κανει τις μετρησεις (κοστος δικο μου ξανα), η ακομη καλυτερα αν τα χρειαζεται κι αλλος, να τα προωθησει σε εκεινον με χρεωση δικη του 1ευρω κοκ κ ο τελευταιος μου τα επιστρεφει. 22 minutes ago, 26ska said: Καινε τρία κλιματιστικά για σπίτι 75 τετραγωνικών Τι απωλειες εχει συνολικα ο χωρος? Επεξ/σία 31 Ιουλίου από Specs 6 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 24 λεπτά πριν, Specs είπε μπορω να του δανεισω ενα ζευγαρι(ενα θα μπη στο επανω μερος στα φιλτρα κ ενα στις περσιδες) για να εχει μια εικονα εστω της αποδοσης του κλιματιστικου του. Αν δεν εχει και πριζακι Tapo, τοτε βαζω κ ενα μεσα κ πανε ολα σετ. Εξασφαλισμενη η ανωνυμια, τα στελνω με boxnow κ χρεωση μου Ωραίος ο φίλος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexdeskas Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 3 ώρες πριν, 26ska είπε Λοιπόν τελευταίος λογαριασμός ρεύματος ήρθε,πριζακια tappo παντού και έχουμε και λέμε:Τρία κλιματιστικά,2 δεκαριά arata στα υπνοδωμάτια και ένα 18αρι edge white σαλονοκουζινα έκαψαν σε αυτό το καυτό διάστημα των 33 ημερών,350 κιλοβατώρες με λειτουργία 24/7 και κόστος 1,30 την ημέρα. Καινε τρία κλιματιστικά για σπίτι 75 τετραγωνικών στους 26-27 0,45 την ώρα.Παρά πολύ καλά! Μάλλον κάποιο λάθος κανείς στους υπολογισμούς. Τη μια λες κόστος 1.30€ τη μέρα και πιο κάτω 0.45€ την ώρα... Άσε που αν υπολογίσεις την αύξηση στην τιμή του ρεύματος η kWh θα μας βγαίνει 0.40€ τελική τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Άσε που αν υπολογίσεις την αύξηση στην τιμή του ρεύματος η kWh θα μας βγαίνει 0.40€ τελική τιμή. Στην τιμή ρεύματος δεν προσθέτουμε ΕΡΤ ΤΑΠ ΦΑΠ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ η οτιδήποτε αλλο , όταν μιλάμε για τιμή kWh αναφερόμαστε σε αυτή και μόνο αυτή 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexdeskas Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, dimostr είπε Στην τιμή ρεύματος δεν προσθέτουμε ΕΡΤ ΤΑΠ ΦΑΠ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ η οτιδήποτε αλλο , όταν μιλάμε για τιμή kWh αναφερόμαστε σε αυτή και μόνο αυτή Οκ. Πες μου πόσο μου βγαίνει η kWh ... Εγώ τη βγάζω τελική τιμή χωρίς τα Δημοτικά τέλη 0.333€ Τόσο θα την πληρώσω... Άλλες χρεώσεις δεν έχει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Οκ. Πες μου πόσο μου βγαίνει η kWh ... Εγώ τη βγάζω τελική τιμή χωρίς τα Δημοτικά τέλη 0.333€ Τόσο θα την πληρώσω... Άλλες χρεώσεις δεν έχει... Αφού δε βλέπεις άλλες χρεώσεις η οποιαδήποτε παραπέρα κουβέντα περιττεύει καλο καλοκαίρι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
26ska Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 31 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Μάλλον κάποιο λάθος κανείς στους υπολογισμούς. Τη μια λες κόστος 1.30€ τη μέρα και πιο κάτω 0.45€ την ώρα... Άσε που αν υπολογίσεις την αύξηση στην τιμή του ρεύματος η kWh θα μας βγαίνει 0.40€ τελική τιμή. 0,45 κιλοβατώρες καίνε κ τα τρία κλιματιστικά μαζί ανά ώρα.Εχω σταθερό με 0,123. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα