Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/7/2024 στις 9:32 ΜΜ, tryfos είπε

Λοιπόν έχει θέμα το κλιματιστικό, τώρα το παρατήρησα πιο επισταμένα. Δεν συνδέεται με το follow me. Πολύ απλά το κλιματιστικό βγάζει τον παρακάτω πάγο (με auto fan speed, ψύξη, χωρίς follow me) μετά από κάποια ώρα χρήσης και -λογικά-μειώνεται η απόδοσή του:

IMG_20240710_211031.jpg.75fa4af430673fbd55a4f015430e1e3b.jpgIMG_20240710_211012.jpg.b06d429390e8fbddb1f527d0079988c0.jpg

Η πάνω φωτό είναι στην χρήση εκείνη τη στιγμή. Μόλις δυνάμωσα το fan άρχισε να λιώνει ο πάγος λίγο-λίγο, όπως φαίνεται στην κάτω φωτό. Τί σημαίνει ότι με το που δυναμώνει το fan λιώνει ο πάγος; Θέμα με την τοποθέτηση; Από πάνω έχει δυστυχώς αναγκαστικά λίγο χώρο και μπορεί να το "μπουκώνει". Τα φίλτρα είναι οκ. Ή έχω θέμα με το ψυκτικό;

Τώρα εξηγείται γιατί βρωμάει πολλές φορές όταν ξεκινάει, έχει μείνει υγρασία στο στοιχείο από προηγούμενη χρήση και την βγάζει όταν ξαναανάβει.

Λοιπόν  @alexdeskas @liakjimκαι @Klausx επανέρχομαι στο παραπάνω θέμα με τον πάγο.

Ήρθε (φιλότιμος, εξωτερικός) τεχνικός από τη Bosch ήδη σε 2 επισκέψεις. Στην πρώτη έπλυνε λίγο το έξω και μου είπε να το δουλέψω με ανοιχτό καπάκι, μήπως μπούκωνε από πάνω (έχει μικρή απόσταση από ταβάνι). Εμφάνισε τα ίδια. Ήρθε τη 2η φορά και άδειασε τα πάντα, αντικατέστησε ψυκτικό κλπ., έπλυνε με άζωτο, δούλεψε αντλία κανονικά. Ήμουν σε όλα από πάνω.

Δυστυχώς το μηχάνημα εμφάνισε από την πρώτη νύχτα πάλι τα ίδια. Λογικά τώρα πρέπει να πάμε για αντικατάσταση. Κυρίως εμφανίζεται νυχτερινές ώρες, το έχω πχ. 26, τους πιάνει και μετά όταν βάλω 27 με χαμηλό fan παγώνει. Το ίδιο και αν το βάλω από high στο auto. Κυρίως με low το έχω δει αλλά και με medium 1-2 φορές. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι δεν το κάνει πάντα, δεν το έκανε όταν ερχόταν αυτός και όταν λειτουργεί σωστά λειτουργεί τούμπανο. Μόνο όταν ρίχνεις στροφές στο fan ή ανεβάζεις θερμοκρασία σε ήδη φτασμένη θερμοκρασία (μπορεί να) το εμφανίζει. Η διαφορά στροφών στο fan από το high στο medium είναι μεγάλη, τουλάχιστον ακουστικά/εμπειρικά στα αυτιά μου, πέφτουν πολύ οι στροφές. Είναι συνηθισμένη αυτή η συμπεριφορά στα Midea (Bosch);

Το ερώτημα είναι αντικατάσταση του έξω ή του μέσα; Από ό,τι κατάλαβα ούτε αυτός ξέρει, αφού δεν μπορεί να βρει την αιτία.

Επεξ/σία από tryfos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, tryfos είπε

Λοιπόν  @alexdeskas @liakjimκαι @Klausx επανέρχομαι στο παραπάνω θέμα με τον πάγο.

Ήρθε (φιλότιμος, εξωτερικός) τεχνικός από τη Bosch ήδη σε 2 επισκέψεις. Στην πρώτη έπλυνε λίγο το έξω και μου είπε να το δουλέψω με ανοιχτό καπάκι, μήπως μπούκωνε από πάνω (έχει μικρή απόσταση από ταβάνι). Εμφάνισε τα ίδια. Ήρθε τη 2η φορά και άδειασε τα πάντα, αντικατέστησε ψυκτικό κλπ., έπλυνε με άζωτο, δούλεψε αντλία κανονικά. Ήμουν σε όλα από πάνω.

Δυστυχώς το μηχάνημα εμφάνισε από την πρώτη νύχτα πάλι τα ίδια. Λογικά τώρα πρέπει να πάμε για αντικατάσταση. Κυρίως εμφανίζεται νυχτερινές ώρες, το έχω πχ. 26, τους πιάνει και μετά όταν βάλω 27 με χαμηλό fan παγώνει. Το ίδιο και αν το βάλω από high στο auto. Κυρίως με low το έχω δει αλλά και με medium 1-2 φορές. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι δεν το κάνει πάντα, δεν το έκανε όταν ερχόταν αυτός και όταν λειτουργεί σωστά λειτουργεί τούμπανο. Μόνο όταν ρίχνεις στροφές στο fan ή ανεβάζεις θερμοκρασία σε ήδη φτασμένη θερμοκρασία (μπορεί να) το εμφανίζει. Η διαφορά στροφών στο fan από το high στο medium είναι μεγάλη, τουλάχιστον ακουστικά/εμπειρικά στα αυτιά μου, πέφτουν πολύ οι στροφές. Είναι συνηθισμένη αυτή η συμπεριφορά στα Midea (Bosch);

Το ερώτημα είναι αντικατάσταση του έξω ή του μέσα; Από ό,τι κατάλαβα ούτε αυτός ξέρει, αφού δεν μπορεί να βρει την αιτία.

Αντικατάσταση και στα δύο και να μπει πιο χαμηλά. Μπορεί να είναι εργοστασιακό βούλωμα στο στοιχείο μπορεί και χαλασμένο αισθητήριο και άλλα 100 μπορεί, γιαυτό παίρνεις μηχάνημα που έχει αντιπροσωπεία και σέρβις που ψάχνει και μπορεί να βρει τις βλάβες.

• Like 1

Καλησπέρα.

Εχετε να προτεινετε καποιο οικονομικο (σε κοστος αγορας, εγκαταστασης και χρησης) 9αρι για υπνοδωματιο 11-12 τμ.?

Χρηση ψυξη Ιουνιο-μεσα Σεπτεμβρη αν εχει οπως φετος 37αρια+ σερι για τουλαχιστον 6-8 ωρες τη μερα και θερμανση το χειμωνα απο τελη Δεκεμβρη μεχρι Μαρτη για ζητουμενη 22 και λειτουργια διακοπτομενη ενα 8ωρο το πολυ τη μερα.

Θα αντικαταστησει ενα 20-25 ετων ινβερτερ 9αρι το οποιο στο ινβερταρισμα παιζει καπου 500-600 watt και στο peak οταν ξεκιναει και προσπαθει να πετυχει θερμοκρασια παιζει 870-890, οταν η ζητουμενη ειναι 26 και η εξωτερικη 38-42. Στο ινβερταρτισμα του μετρημενα δεν παει παρακατω απο 500.

Ευχαριστω

1 ώρα πριν, hp8 είπε

παλιάς τεχνολογίας 20ετιας  

ναι το καταλαβα οτι ειναι αρχαιο το θεμα ειναι αν αξιζει η αλλαγη στα δικα μου

Στις 26/7/2024 στις 2:40 ΜΜ, popeye7 είπε

Καλημέρα,

@liakjim κάποια άποψη?

Γενικά μεταξύ https://www.praktiker.gr/Product.aspx?prodId=134458 και των πάνω;

Thanks! 

Καλησπέρα, όταν βάζω το κλιματιστικό σε ψύξη στους 29 ξεκινάει και μυρίζει λίγο άσχημα. Αν το κατεβάσω ένα βαθμό σταματάει να μυρίζει. Τι μπορεί να είναι; Μπορεί να λυθεί; Επλυνα τα φίλτρα αλλά δεν είδα διαφορά.

15 minutes ago, _^ThEo^_ said:

Καλησπέρα, όταν βάζω το κλιματιστικό σε ψύξη στους 29 ξεκινάει και μυρίζει λίγο άσχημα. Αν το κατεβάσω ένα βαθμό σταματάει να μυρίζει. Τι μπορεί να είναι; Μπορεί να λυθεί; Επλυνα τα φίλτρα αλλά δεν είδα διαφορά.

ψέκασε τα στοιχεία σου με καποιο ειδικό σπρέι καθαρισμού ή παρασκεύασε μόνος σου και εφάρμοσέ το κατάλληλα. Στη συνέχεια (αφού αφήσεις μερικά λεπτά να δράσει) λειτούργησε την μονάδα συνεχόμενα, χωρίς διακοπή, τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Να πω την καινούργια εμπειρία με το toshiba yukai 10000 , ''Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ TOSHIBA ΔΕΝ ΕΚΑΨΕ ΠΟΤΕ!!'' η ''ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΖΕΙ ''

χτες μπηκε επιτελους το κλιματιστικο το ειχα παρει απο το praktiker με την προσφορα του 20% (eurobank) ειχα και το TAPO110  σε δωματιο που ειναι απο 9-10 τετραγωνικα με θερμοκραδια δωματιου λογω καλοκαιρινων διακοπων  εσωτερικης θερμοκρασιας με το περας της εργασιας 32 βαθμους ναι μεν ξεκινησε με μεγιστη καταναλωση 980 watt αλλα μετα στους 26 βαθμους επιλογης και τον ανεμιστηρα στην δευτερη σκαλα πηγαινε σταθερα 270-283 watt καποια στιγμη το πηγα 27c ακει πηγε στα 250w και οσο και αν φαινεται περιεργο  το εβαλα στην πρωτη ταχυτητα τον ανεμιστηρα 27  για να κοιμηθω , το πρωι λοιπον ξυπνησα σκεπασμενος με το σεντονι μαλλο κρυωνα (οταν παλια ηθελα 25c με το παλιο )  και καταναλωση στα 193w  

και ολα αυτα με ανατολικο δωματιο με ξυλινα κουφωματα χωρις μονωση  και με μονη προστασια οτι ο χωρος "προστατευεται καπως απο τα διπλανα ανω κατω αριστερα δεξια διαμερισματα '' στην αθηνα

σκοπευω να αλλαξω και το αλλο στο διπλανο δωματιο με toshiba οταν βγει ξανα η προσφορα  

praktiker ευρω  539(κλιματιστικο yukai με τοποθετηση η προσφορα ηταν για αγορα κλιματιστικου απο 500+ ευρω  ) + 30 (απεγκατασταση ) = 569 (το πηρα απο εκει διοτι ζητουσαν 30 ευρω να μου το στειλουν στην αθηνα χωρια τον χρονο που θα εκανε)  = 569 - 20% επιστροφη eurobank  = 455 euro !!!

το  HAIER TIDE GREEN 9000 για παραδειγμα εχει 330 ευρω αλλα το παιρνεις και φευγεις, αρα βγαινει μια της αλλης (με την τοποθετηση και υλικα 80-100 ευρω)

• Haha 1

2 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Ποσο καιρο το εχεις; ισως θελει καθαρισμα..Ομως με 29 επιθυμητη το πιο πιθανο ειναι απο ενα σημειο και μετα να δουλευει σαν ανεμιστηρας (σταματα η εξωτερικη μοναδα) και το προβλημα γινεται πιο εντονο..Δουλεψε το αν μπορεις 27 ή max 28..

15 λεπτά πριν, george0310 είπε

Να πω την καινούργια εμπειρία με το toshiba yukai 10000 , ''Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ TOSHIBA ΔΕΝ ΕΚΑΨΕ ΠΟΤΕ!!'' η ''ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΖΕΙ ''

χτες μπηκε επιτελους το κλιματιστικο το ειχα παρει απο το praktiker με την προσφορα του 20% (eurobank) ειχα και το TAPO110  σε δωματιο που ειναι απο 9-10 τετραγωνικα με θερμοκραδια δωματιου λογω καλοκαιρινων διακοπων  εσωτερικης θερμοκρασιας με το περας της εργασιας 32 βαθμους ναι μεν ξεκινησε με μεγιστη καταναλωση 980 watt αλλα μετα στους 26 βαθμους επιλογης και τον ανεμιστηρα στην δευτερη σκαλα πηγαινε σταθερα 270-283 watt καποια στιγμη το πηγα 27c ακει πηγε στα 250w και οσο και αν φαινεται περιεργο  το εβαλα στην πρωτη ταχυτητα τον ανεμιστηρα 27  για να κοιμηθω , το πρωι λοιπον ξυπνησα σκεπασμενος με το σεντονι μαλλο κρυωνα (οταν παλια ηθελα 25c με το παλιο )  και καταναλωση στα 193w  

και ολα αυτα με ανατολικο δωματιο με ξυλινα κουφωματα χωρις μονωση  και με μονη προστασια οτι ο χωρος "προστατευεται καπως απο τα διπλανα ανω κατω αριστερα δεξια διαμερισματα '' στην αθηνα

σκοπευω να αλλαξω και το αλλο στο διπλανο δωματιο με toshiba οταν βγει ξανα η προσφορα  

praktiker ευρω  539(κλιματιστικο yukai με τοποθετηση η προσφορα ηταν για αγορα κλιματιστικου απο 500+ ευρω  ) + 30 (απεγκατασταση ) = 569 (το πηρα απο εκει διοτι ζητουσαν 30 ευρω να μου το στειλουν στην αθηνα χωρια τον χρονο που θα εκανε)  = 569 - 20% επιστροφη eurobank  = 455 euro !!!

το  HAIER TIDE GREEN 9000 για παραδειγμα εχει 330 ευρω αλλα το παιρνεις και φευγεις, αρα βγαινει μια της αλλης (με την τοποθετηση και υλικα 80-100 ευρω)

Μονο που το Haier δεν κατεβαινει κατω απο 300w, @Specs θυμισε μας ισχυει αυτο στην ψυξη ή μονο στη θερμανση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, energy52 said:

Μονο που το Haier δεν κατεβαινει κατω απο 300w, @Specs θυμισε μας ισχυει αυτο στην ψυξη ή μονο στη θερμανση;

Χοντρικα, δεν κατεβαινει οχι, σε καμμια κατασταση, ψυξη η θερμανση, οσο ευνοικη κ αν ειναι η εξωτερικη. Οπως τα λεει στις προδιαγραφες ο κατασκευαστης. . Οσο για την καταναλωση, μερες τωρα το ξαναδοκιμαζω κ το μετραω κ αυτο κ ολα, λογω «ερημιας» στο σπιτι κ μολις φτασω να καταγραψω κ ενα ον-οφ που εχω General Electric (Gree ουσιαστικα)θα ποσταρω πινακες κ γραφηματα. Και δεν ειμαι βεβαιος ποιανου η μανα-μαρκα θα κλαψει!

Επεξ/σία από Specs
  • Like 2

5 λεπτά πριν, Specs είπε

Χοντρικα, δεν κατεβαινει οχι, σε καμμια κατασταση, ψυξη η θερμανση, οσο ευνοικη κ αν ειναι η εξωτερικη. Οπως τα λεει στις προδιαγραφες ο κατασκευαστης. . Οσο για την καταναλωση, μερες τωρα το ξαναδοκιμαζω κ το μετραω κ αυτο κ ολα, λογω «ερημιας» στο σπιτι κ μολις φτασω να καταγραψω κ ενα ον-οφ που εχω General Electric (Gree ουσιαστικα)θα ποσταρω πινακες κ γραφηματα. Και δεν ειμαι βεβαιος ποιανου η μανα-μαρκα θα κλαψει!

Ωραιος! Εμενα παντως με κανει να αναρωτιεμαι ολο αυτο με τον προγραμματισμο που βασιζεται..Το δικο μου 18αρι tundra να κατεβαινει ψυξη κατω απο 200w ενω το 9αρι οπως τα λες..Δεν ειναι περιεργο; 

3 minutes ago, energy52 said:

Το δικο μου 18αρι tundra να κατεβαινει ψυξη κατω απο 200w ενω το 9αρι οπως τα λες..Δεν ειναι περιεργο; 

Εχει αναλυθει αρκετα εδω μεσα κ δεν νομιζω οτι ειναι αποδεκτη καμμια εκδοχη. Ουτε το οτι τα μεγαλα ειναι πιο σοφιστικε, ουτε οτι δουλευουν σε μικροτερο φορτιο. Ουτε οι διβαθμιοι συμπιεστες συντελουν. Αλλωστε συμβαινει κ στις καλυτερες μαρκες, πχ στο Toshiba Seiya 10 που εχω οι επιδοσεις ειναι απογοητευτικες. Περισσοτερα οταν ποσταρω, δεν θα αργησει η επιστημη να ολοκληρωσει τις μετρησεις. 

• Like 1

2 ώρες πριν, Specs είπε

Εχει αναλυθει αρκετα εδω μεσα κ δεν νομιζω οτι ειναι αποδεκτη καμμια εκδοχη. Ουτε το οτι τα μεγαλα ειναι πιο σοφιστικε, ουτε οτι δουλευουν σε μικροτερο φορτιο. Ουτε οι διβαθμιοι συμπιεστες συντελουν. Αλλωστε συμβαινει κ στις καλυτερες μαρκες, πχ στο Toshiba Seiya 10 που εχω οι επιδοσεις ειναι απογοητευτικες. Περισσοτερα οταν ποσταρω, δεν θα αργησει η επιστημη να ολοκληρωσει τις μετρησεις. 

Το ξέρουμε ότι το seiya θα βγάλει χάλια μετρήσεις. Είναι το παλιό yukai το οποίο είναι ήδη στον πάτο με τα 9αρια για ψύξη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...