Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,μεσα στην εβδομαδα θα ερθουν να κανουν εγκατασταση το 9αρι,ο εξωτερικος τοιχος οπου θα μπει η εξωτερικη μοναδα εχει θερμομονωση γυρω στα 5εκ,επισης εχει κοντα σωληνες αεριου μιας και ο λεβητας αεριου ειναι πισω επισης.

Η γνωμη σας ειναι να παρω 4 βιδες(τις δειχνω στην φωτο) η να του πω να το περασει στο περβαζι της ταρατσας με ντιζα ταβανιου;

Αν υπαρχει αλλη καλυτερη λυση κ γνωριζει καποιος ας μου πει.

Ευχαριστω.

image.png.c05864d77a4db27014f76ccb5ff60b80.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

25 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Καλημερα,μεσα στην εβδομαδα θα ερθουν να κανουν εγκατασταση το 9αρι,ο εξωτερικος τοιχος οπου θα μπει η εξωτερικη μοναδα εχει θερμομονωση γυρω στα 5εκ,επισης εχει κοντα σωληνες αεριου μιας και ο λεβητας αεριου ειναι πισω επισης.

Η γνωμη σας ειναι να παρω 4 βιδες(τις δειχνω στην φωτο) η να του πω να το περασει στο περβαζι της ταρατσας με ντιζα ταβανιου;

Αν υπαρχει αλλη καλυτερη λυση κ γνωριζει καποιος ας μου πει.

Ευχαριστω.

image.png.c05864d77a4db27014f76ccb5ff60b80.png

Με ντιζες ή βάση που πιάνει στο ταβάνι

Screenshot_431.png.552962d633dd7a7eb23a219e5538508d.png

• Thanks 1

1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

θα ερθουν να κανουν εγκατασταση το 9αρι,ο εξωτερικος τοιχος οπου θα μπει η εξωτερικη μοναδα εχει θερμομονωση γυρω στα 5εκ,

Δες το Δ

Spoiler

image.jpeg.da7e5911571733e18c82fcb9eb744b4e.jpeg

1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

επισης εχει κοντα σωληνες αεριου μιας και ο λεβητας αεριου ειναι πισω επισης.

δες τι αποστάσεις επιτρέπονται από το αέριο  

• Thanks 1

Μπήκα πρόσφατα σε σπίτι που ο ιδιοκτήτης εγκατέστησε αυτό σε υπνοδωμάτιο.

https://www.fandu.gr/product.asp?catid=2086&title=fu-fvin-09136-κλιματιστικο-wifi-inverter-9000btu

Το λειτουργώ στο auto, 26 βαθμούς και δροσίζει ικανοποιητικά.

Ξέρουμε την κατανάλωση του ανά ώρα ή ανά ημέρα?

Δεν μπορεί κανείς να την ξέρει, επειδή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πχ εξωτερική θερμοκρασία, απώλειες χώρου, κατάσταση και προσανατολισμός ακινήτου, τρόπος χρήσης, κατάσταση κλιματιστικού, περιοχή που είσαι, κλπ κλπ ... Λογικά πρέπει να καίει πάνω από 250w/h. Με ένα πριζάκι τύπου tapo, θα λύσεις την απορία σου στα σίγουρα .. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, hp8 είπε

Δες το Δ

Δεν γνωριζω τι ειναι αυτο που αναφερεις

10 ώρες πριν, hp8 είπε

δες τι αποστάσεις επιτρέπονται από το αέριο

Αυτο λογικα θα το μαθω  απο την εταιρεια παροχης αεριου λες η απο κανα τεχνικο που συντηρει λεβητες κλπ;

ΥΓ το κλιμα δεν θα λειτουργει οταν χρησιμοποιω το αεριο δεν ξερω εαν παιζει καποιο ρολο αυτο.

Επεξ/σία από akiskar123

Στις 27/7/2024 στις 4:49 ΠΜ, alexdeskas είπε

Ε δεν είναι πλέον και τίποτα φοβερά νούμερα αυτά...

Έτσι στην τύχη το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό... 

Midea all easy pro 18 ...SEER 8.5   ...SCOP 5.4

Να κι ένα δεύτερο...

Toshiba Edge   ...SEER 7.2  ...SCOP 6.0

Ναι πράγματι έχω καιρό να τα κοιτάξω και ευχαριστώ. Για το midea all easy pro ισχύει. Για το Toshiba Edge όχι βέβαια.  

Παρατήρησα λοιπόν ότι στις δεύτερης κατηγορίας μάρκες (αν μου επιτρέπεται να τις πω έτσι, αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει να τις διακρίνω) υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις με καλά SEER και SCOP στα 18.000 btu.  Στις πρώτης κατηγορίας μάρκες (Toshiba, Mitsubishi, Dailkin, futsitsu  κλπ)  δεν υπάρχει κανένα.  Τουλάχιστον από αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Εξαίρεση παραμένει το Daikin Ururu Sarara FTXZ50N. Είναι το μόνο άλλωστε 18άρι στις «καλές μάρκες» με ΑΑΑ+ σε θέρμανση και ψύξη.

Μου κάνει εντύπωση λοιπόν γιατί στα brands της πρώτης κατηγορίας δεν έχουν βγει ακόμα τόσο αποδοτικά ενεργειακά μοντέλα στα υψηλά btu. Δεν θέλουν; Δεν μπορούν;   Αν λοιπόν επιλέξεις να επικεντρωθείς στις μάρκες πρώτης κατηγορίας, δεν θα βρεις ΑΑΑ στα μεγάλα κλιματιστικά. 

Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης: η πιστοποίηση Eurovent ισχύει για όλα τα μοντέλα μιας εταιρείας;  Ή μπορεί σε άλλα να έχει πάρει πιστοποίηση και  σε άλλα όχι και πρέπει να ψάχνουμε για κάθε μοντέλο ξεχωριστά; 

• Like 1

18 ώρες πριν, hp8 είπε

image.jpeg.da7e5911571733e18c82fcb9eb744b4e.jpeg

Αν άνοιγες  το σποιλλερ θα εβλεπες το Δ

8 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Δεν γνωριζω τι ειναι αυτο που αναφερεις

• Thanks 1

καλημέρα

έχει κάποιο μέλος άποψη για τις νέες σειρές AY και AP της mitsubishi electric? Στα χαρακτηριστικά του φαίνονται να είναι πολύ αποδοτικά μηχανήματα (στα 12αρια αναφέρομαι)

Στις 22/7/2024 στις 1:26 ΜΜ, Vaguras είπε

Καλημέρα στην ομάδα. Απορία σχετικά με κατανάλωση  TCL elite iii 18K. Εγκαταστάθηκε πριν ένα μήνα στο σαλόνι της αδελφής μου, 28 τ.μ. με πολλές απώλειες λόγω ταράτσας απο πάνω χωρίς μόνωση, 2 μπαλκονόπορτες, γενικά η εφαρμογή είχε βγάλει τυπικές απώλειες 16Κ οπότε είπαμε 18αρι. Ήρθε ο πρώτος λογαριασμός και είναι τσουχτερός 500 κιλοβατώρες για ένα μήνα, διπλασιασμός κατανάλωσης. Σημειωτεόν ότι επειδή δεν κάθονται στο σαλόνι, παρά μόνο μαζί με το μωρό το αναβουνε μερικές ώρες σύνολο 8-10 μαξιμουμ την ημέρα, ανάλογα με τη φάση. Στα άλλα δωματια έχουν inventor 9K, γενικά ευχαριστημένοι. Καταλαβαίνω ότι λόγω οτι χτύπαγε 35-38 εδώ και εβδομάδες και τώρα κοντά στους 40, η κατανάλωση θα ήταν υψηλή. Σεταρισμένο στους 28 βαθμούς.

Χτες λοιπόν που πήγα απο εκεί, έβαλα ένα πριζάκι κατανάλωσης (όχι tapo αλλά της brennenstuhl) που έχει ενσωματωμένη οθόνη και δέιχνει στιγμιαία κατανάλωση. Το σύνδεσα και είδα τρελλά νούμερα:

Καταρχήν με set point 28 και εσωτερική 29, στο auto fan τραβάει 2200 Watt!!!  Όσο έπαιζα με τις 5 σκάλες του ανεμιστήρα, η κατανάλωση είχε αυξομειώσεις: Στο 5 - 3000 watt, 4 - 2700, 3 - 2300, 2 - 1800, 1 - 1500,  silent 1300 Watt!!!.

Εντωμεταξύ στο high power τραβαει 3300 Watt και 11,3 Ampere!!

Είναι δυνατόν να καιει τόσο πολύ; Και να αλλάζει τόσο πολύ η κατανάλωση μετά απο αλλάγη απλώς ταχύτητας ανεμιστήρα;

Δοκίμασα να αλλάξω και την θερμοκρασία, προς τα κάτω ή προς τα πάνω και η κατανάλωση μένει παρόμοια... αλλάζει μόνο 100 watt πάνω ή κάτω αντίστοιχα. Μετά μπήκα στο site της tcl και βλέπω για το 18αρι max κατανάλωση 2.350 βατ). Επισυνπάπτω και φωτογραφία ...  Κάτι δεν μου ταιριάζει ρε παιδιά... Για πείτε ιδέες αλλά μου φαίνεται ότι η αντιρποσωπεία πρέπει να έρθει να το δει σωστά; Η να μιλήσουν πρώτα με το κατάστημα αγοράς; Λέω να πάω απο εκεί με ένα tapo για να αρχισω δοκιμές μήπως και βγάλω άκρη.  Είναι και δύσκολες μέρες 40αρια με μωρο 8 μηνων...

MIRACLE IIII.pdf 706.31 kB · 14 downloads

Update για το TCL Miracle III 18K της αδελφής μου.

Μπηκε tapo p110 και ξεκίνησε η μελέτη την περασμένη Παρασκευή. Μίλησα με την αδελφή μου και μου είπε ότι σεταρισμένο στους 28 βαθμούς και με ανεμιστήρα 4/5 καίει 1700 Watt.

Της είπα να το γυρίσει στο fan auto Και να το παρακολουθεί μέχρι να παώ απο εκεί. Σημειωτεόν ότι δεν το δούλευε όλη μέρα επειδή έλειπαν και το ξεκίνησε νωρίς το απογευμα στο σαλόνι. Από τις 5 μέχρι τις 7μιση που πήγα έκαιγε σταθερά 1750 watt.

Φτάνω στο σπίτι, και τι να δω; έχουν ανοιχτές τις ενδιάμεσες πόρτες απο το σαλόνι προς τα υπνοδωμάτια το χώλ και την κουζίνα!!! Καλά λέω με ένα 18αρι θέλετε να καλύψετε 70 τ.μ. ;;;

Κλείνω τις πόρτες και αφήνω μόνο σαλόνι και χωλ περίπου 30 τ.μ. Τσεκάρω την εγκατάσταση, ανεβαίνω και ταράτσα, υποδειγματική δουλειά, σωστές καμπύλες και μέτρα, αντικραδασμικά  στις βάσεις, αθόρυβη η εξωτερικη μονάδα. Κατεβαίνω κάτω και στήνω θερμόμετρα: Θερμοκρασία χώρου 27 βαθμοί στα 3-4 μέτρα απο το κλίματιστικό. Θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα στα φίλτρα 29-29,5. Εξερχόμενος αέρας στις περσίδες 13 βαθμοί. Εξωτερική θερμοκρασία 31,5. Θερμοκρασία στο ταβάνι 30 βαθμοί (είπαμε αμόνωτη ταράτσα απο πάνω). Στα 20 λεπτά με κλειστές τις πόρτες και ανεμιστήρα auto, έπεσε η κατανάλωση και σταθεροποιήθηκε απο τα 1750 σε 790 Watt. Όχι και πολύ χαμηλά, αλλά δεδομένων των συνθηκών χωρίς μονωση όλη η πουλακτοικία, μια χαρά το βρίσκω.

• Like 1

43 λεπτά πριν, Vaguras είπε

Update για το TCL Miracle III 18K της αδελφής μου.

Μπηκε tapo p110 και ξεκίνησε η μελέτη την περασμένη Παρασκευή. Μίλησα με την αδελφή μου και μου είπε ότι σεταρισμένο στους 28 βαθμούς και με ανεμιστήρα 4/5 καίει 1700 Watt.

Της είπα να το γυρίσει στο fan auto Και να το παρακολουθεί μέχρι να παώ απο εκεί. Σημειωτεόν ότι δεν το δούλευε όλη μέρα επειδή έλειπαν και το ξεκίνησε νωρίς το απογευμα στο σαλόνι. Από τις 5 μέχρι τις 7μιση που πήγα έκαιγε σταθερά 1750 watt.

Φτάνω στο σπίτι, και τι να δω; έχουν ανοιχτές τις ενδιάμεσες πόρτες απο το σαλόνι προς τα υπνοδωμάτια το χώλ και την κουζίνα!!! Καλά λέω με ένα 18αρι θέλετε να καλύψετε 70 τ.μ. ;;;

Κλείνω τις πόρτες και αφήνω μόνο σαλόνι και χωλ περίπου 30 τ.μ. Τσεκάρω την εγκατάσταση, ανεβαίνω και ταράτσα, υποδειγματική δουλειά, σωστές καμπύλες και μέτρα, αντικραδασμικά  στις βάσεις, αθόρυβη η εξωτερικη μονάδα. Κατεβαίνω κάτω και στήνω θερμόμετρα: Θερμοκρασία χώρου 27 βαθμοί στα 3-4 μέτρα απο το κλίματιστικό. Θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα στα φίλτρα 29-29,5. Εξερχόμενος αέρας στις περσίδες 13 βαθμοί. Εξωτερική θερμοκρασία 31,5. Θερμοκρασία στο ταβάνι 30 βαθμοί (είπαμε αμόνωτη ταράτσα απο πάνω). Στα 20 λεπτά με κλειστές τις πόρτες και ανεμιστήρα auto, έπεσε η κατανάλωση και σταθεροποιήθηκε απο τα 1750 σε 790 Watt. Όχι και πολύ χαμηλά, αλλά δεδομένων των συνθηκών χωρίς μονωση όλη η πουλακτοικία, μια χαρά το βρίσκω.

Θα περίμενα πιο χαμηλά τη θερμοκρασία του αέρα από τους 13C με 1700W.

1 ώρα πριν, Vaguras είπε

Θερμοκρασία χώρου 27 βαθμοί στα 3-4 μέτρα απο το κλίματιστικό. Θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα στα φίλτρα 29-29,5. Εξερχόμενος αέρας στις περσίδες 13 βαθμοί. Εξωτερική θερμοκρασία 31,5. Θερμοκρασία στο ταβάνι 30 βαθμοί (είπαμε αμόνωτη ταράτσα απο πάνω). Στα 20 λεπτά με κλειστές τις πόρτες και ανεμιστήρα auto, έπεσε η κατανάλωση και σταθεροποιήθηκε απο τα 1750 σε 790 Watt. Όχι και πολύ χαμηλά, αλλά δεδομένων των συνθηκών χωρίς μονωση όλη η πουλακτοικία, μια χαρά το βρίσκω.

Εξωτερική 31,5 - εσωτερική 27 - με 800Watt ? Δεν είναι καθόλου μια χαρά.. Αν πάει εξωτερική 39, τι θα γίνει? 

• Like 1

39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα περίμενα πιο χαμηλά τη θερμοκρασία του αέρα από τους 13C με 1700W.

Πόσο δηλαδή; να κάνω ενα test, όποτε ξαναπεράσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...