akiskar123 Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 6 ώρες πριν, xacto είπε Αν στην τιμή του κλιματιστικού περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση Καλημερα,οχι δεν ειναι μεσα στην τιμη η εγκατασταση ειναι +140 ευρω,απλα νομιζω οτι επρεπε ολοι ν το κανουν ετσι παρα να αφηνουν ενα χοντρο πραγμα με σωληνες κ γυρω γυρω ασπρη μονωτικη,τσαπατσουλικο φαινεται αλλα οπως ειπες ισως ειναι θεμα κοστους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vstromrider Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 7 ώρες πριν, Kountouris είπε Τη διαφορά στην κατανάλωση δεν την υπολογίζετε; Ειδικά αν ένα μηχάνημα λειτουργεί όλο το 24ωρο και σχεδόν όλο το χρόνο, όπως σε μια περίπτωση που έχω. Αυτά τα SEER & SCOP, τα έχει κανένα άλλο 18άρι μηχάνημα στην αγορά (με πιστοποίηση eurovent φυσικά); Αν υπάρχει κάποιο που τα πλησιάζει, σε 18άρι ή 20άρι, πείτε μου, γιατί με ενδιαφέρει και μένα. Εδωσα λιγότερα απο 4000€ και παράγγειλα προχτες κλιματιστικα equation για 2μιση σπιτια. Το 24αρι τους εχει 599€ και εχει seer 7.1 και 4κατι scop με πιστοποιηση Eurovent. 2χ24αρια, 2χ9αρια, 1χ12αρι, 2χmulti Δεν μπορω να φανταστω αυτά τα 2800€ διαφορα που εχει το παραπανω 18αρι (Plaisio) απο το 24αρι equation , ποσες δεκαετιες χρειαζονται για να γίνουν απόσβεση. Σιγουρα δεν θα υπαρχει τότε κανενα απο τα δυο μηχανήματα. Τωρα αν έχεις απειρα λεφτα , και θέλεις το απόλυτα καλυτερο, δεν το συζητώ. Καλά κάνει κάποιος και το ψωνίζει. Αλλα αν μιλάμε με λογικά επιχειρηματα δεν βγαίνει συμπέρασμα. 9 ώρες πριν, liakjim είπε Κοντές σωληνώσεις, δεν μου κάνουν για 3μ. Επίσης θα έβαζα τις εξωτερικές στη ταράτσα για να μη φαίνονται. Μα αν ειναι δυνατον! ο αρχιτεκτονας εκανε δουλεια, πληρωσε λεφτα ο κατασκευαστής για το διακοσμητικο τουβλακι, και πανε και χωνουν τους συμπιεστες μεσα στη μουρη! 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexdeskas Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Πήρα από Πρακτικερ για το γιο μου ένα 12αρι Wellio 295€ (χωρίς τοποθέτηση). Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να είναι φασον TCL. Με εξωτερική 28-30 βαθμούς κατεβαίνει σε συντήρηση στα 100w Μέχρι στιγμής φαίνεται Οκ για τα λεφτά του και όχι μόνο... Επεξ/σία 27 Ιουλίου από alexdeskas 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panos1987 Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου Στις 26/7/2024 στις 10:14 ΠΜ, liakjim είπε Το Perfera παίζει σε πιο χαμηλά ελάχιστα watts = λιγότερα on-off και μάλλον μεγαλύτερη οικονομία. Από θόρυβο θα πρέπει να είναι ισάξια. Μειονεκτεί σε θέμα εγγύησης, θα θέλει επέκταση μέσω της daikin για 10 έτη (δεν θυμάμαι το κόστος). 149€ perfera 12αρι 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
amotida Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 10 hours ago, Kountouris said: Αυτά τα SEER & SCOP, τα έχει κανένα άλλο 18άρι μηχάνημα στην αγορά (με πιστοποίηση eurovent φυσικά); Αν υπάρχει κάποιο που τα πλησιάζει, σε 18άρι ή 20άρι, πείτε μου, γιατί με ενδιαφέρει και μένα. Εντύπωση μου κάνει που ένα πανάκριβο μηχάνημα, σαν κι αυτό λειτουργεί μέχρι τους 43 βαθμούς, ενώ τα υποδεέστερα perfera και sensira σε αρκετά υψηλότερες θερμοκρασίες. Κάτι δεν πάει καλά. Αν είναι έτσι, πρόκειται για σημαντικό μειονέκτημα. Πάντως ειλικρινά, αν αυτά τα SEER & SCOP, τα έχει κανένα άλλο 18άρι/20άρι μηχάνημα στην αγορά, ή έστω τα πλησιάζει πείτε μου. Με ενδιαφέρει. Τα μηχανήματα (τύπου split) με το υψηλότερο SCOP που υπάρχει είναι αυτά της σειράς VZ Heatcharge της Panasonic. Βγαίνει μόνο με ονομαστικές 2,5 και 3,5 kW. Φυσικά, όντας κλιματιστικά βελτιστοποιημένα για θέρμανση, μπορούν να προσφέρουν έως και ένα τεράστιο μέγιστο, αν και η ονομαστική ισχύς των ισχυρότερων της σειράς είναι 3,5 kW(cool) και 4,2 kW(heat). Η απόδοση ψύξης((στο VZ12-SKE)) είναι 2047 - 13648 BTU και η απόδοση θέρμανσης είναι (κοντά στους αριθμούς του Ururu Sarara 18k raded), με ελάχ. 2047 και μέγ. 31391 BTU. SCOP (average): 5,9. Στα ονομαστικά 2,5 kW έχουμε SCOP 6,2. SEER 10 και 10,5. Αυτά τα λέμε μόνο για περιέργεια, είναι εξοπλισμός αφιερωμένος κυρίως στις αγορές των σκανδιναβικών χωρών. Επίσης, το εύρος λειτουργίας που προσφέρεται στις προδιαγραφές είναι -10 > 43 (ψύξη) και -30 (θέρμανση) αλλά έχει δοκιμαστεί (στοιχεία που παρέχονται στις ίδιες προδιαγραφές) έως -35, οπότε υπάρχει πιθανότητα να μην είναι απαραίτητα ένας περιορισμός/προστασία.. .. ίσως προσφέρονται μόνο οι προδιαγραφές εξωτερικών θερμοκρασιών στις οποίες οι παράμετροι είναι ακόμα(κάπως) ok. Απλά εικασίες κάνω, ούτε το service manual δεν έχω τσεκάρει. Καθόλου σπάνια, έχει παρατηρηθεί ότι διάφορα κλιματιστικά λειτουργούν εκτός του κανονικού εύρους λειτουργίας τους. 6 hours ago, alexdeskas said: Ε δεν είναι πλέον και τίποτα φοβερά νούμερα αυτά... Έτσι στην τύχη το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό... Midea all easy pro 18 ...SEER 8.5 ...SCOP 5.4 Να κι ένα δεύτερο... Toshiba Edge ...SEER 7.2 ...SCOP 6.0 Όταν μιλάμε για SCOP, για συγκρίσεις, πρέπει να λάβουμε υπόψη για ποιον τύπο κλίματος προσφέρεται. Μάλλον αυτό που λες είναι για hot season, όχι για average season. Δείτε λοιπόν πόσο είναι SCOP average. Επεξ/σία 27 Ιουλίου από amotida 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chemkyr Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου μιας που μιλατε για ευρος αποδοσης, εντυπωση προκαλει και το gree amber. Βλέπω πχ το 12αρι στην θερμανση έχει εύρος απόδοσης 3000 - 24500 btu με πολύ καλούς δείκτες seer/scop (8.5 /5.1). Επίσης εντυπωσιάζει το εύρος λειτουργίας -18 - 52 στην ψύξη και -30 (!!) - 24 στη θέρμανση. Υπάρχει κάποιος χρήστης εδώ που έχει amber να μας πει εντυπώσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
amotida Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου Ο @dimostr έχει τον κλώνο ενός μικρότερου Amber. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, amotida είπε Ο @dimostr έχει τον κλώνο ενός μικρότερου Amber. @chemkyr Απροβλημάτιστο στη θέρμανση οτεν η εξωτερική είναι κάτω από 12 βαθμούς παίζει στα 140-150-160 watt οτεν περνάει τους 12 έχουμε τα γνωστά πάει στα 450 watt προσπαθώντας να πάει στο +2 και να σβήσει , αυτό βέβαια διορθώνετε με τα test modes που έχεις ανεβάσει @amotida ο φίλος που λέει για τα περιθώρια θερμοκρασίας αυτά είναι για τα μοντέλα με τον διβαθμιο συμπιεστή που δε νομίζω ότι εισάγονται Ελλάδα Επεξ/σία 27 Ιουλίου από dimostr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babality Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου Καλησπερα σε όλους. Είμαι σε διαδικασία μετακόμισης και στο καινούριο σπίτι βρήκα μέσα αυτά τα air condition. Φαίνονται αρχαία. Τα ξέρει κανείς αν αξίζουν τον κόπο? Αν είναι να πουλήσω τα δικά μου και να μην μπω σε διαδικασία ξεστήσε και στήσε στο καινούριο σπίτι. Εγω εχω 1 fujitsu ecoladia, 1 juro pro και 1 kerosun. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chemkyr Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 3 minutes ago, dimostr said: ο φίλος που λέει για τα περιθώρια θερμοκρασίας αυτά είναι για τα μοντέλα με τον διβαθμιο συμπιεστή που δε νομίζω ότι εισάγονται Ελλάδα εισαγονται διότι τα βρήκα στην επίσημη σελίδα της gree ελλάδας. Μου κάνει εντύπωση το μηχάνημα και θα ήθελα πληροφορίες από την χρήση του. Σε κάποια σχόλια στο σκρουτζ αναφέρεται σαν μειονέκτημα ο θόρυβος του ανεμιστήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, chemkyr είπε εισαγονται διότι τα βρήκα στην επίσημη σελίδα της gree ελλάδας. Μου κάνει εντύπωση το μηχάνημα και θα ήθελα πληροφορίες από την χρήση του. Σε κάποια σχόλια στο σκρουτζ αναφέρεται σαν μειονέκτημα ο θόρυβος του ανεμιστήρα. Είναι σχετικό το θέμα θορύβου και ανάλογα το χώρο που θα μπει πχ σε κρεβατοκάμαρα που το έχω εγώ το toyotomi kuro 628 με το quiet είναι εντάξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου Καλησπέρα. Έχω ένα toyotomi erai 24.000 Btu και έχει τα παρακάτω φίλτρα: 1 x Προ φίλτρο Υψηλής Πυκνότητας 1 x Photocatalytic 1 x HEPA 3PLUS (HEPA/Silver Ion/Biology sterilization) Βρίσκω τα 2 πρώτα: 1. https://www.skroutz.gr/s/23804365/TOSP-F12-Antallaktika-Filtra-Klimatistikou.html 2. https://www.skroutz.gr/s/23804360/TOSP-F13-Antallaktika-Filtra-Klimatistikou.html Το 3ο (hepa) που μπορώ να το βρω; H αντιπροσωπία δεν απάντησε ποτέ στο email. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sap00 Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 6 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Καλησπέρα. Έχω ένα toyotomi erai 24.000 Btu και έχει τα παρακάτω φίλτρα: 1 x Προ φίλτρο Υψηλής Πυκνότητας 1 x Photocatalytic 1 x HEPA 3PLUS (HEPA/Silver Ion/Biology sterilization) Βρίσκω τα 2 πρώτα: 1. https://www.skroutz.gr/s/23804365/TOSP-F12-Antallaktika-Filtra-Klimatistikou.html 2. https://www.skroutz.gr/s/23804360/TOSP-F13-Antallaktika-Filtra-Klimatistikou.html Το 3ο (hepa) που μπορώ να το βρω; H αντιπροσωπία δεν απάντησε ποτέ στο email. το προ φίλτρο είναι το μεγάλο που έχει από πάνω. Γιατί θέλεις να το αλλάξεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 7 ώρες πριν, babality είπε Τα ξέρει κανείς αν αξίζουν τον κόπο? βάλε φωτο με το πλαϊνό ταμπελακι που γράφει φρεον κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 1 ώρα πριν, sap00 είπε το προ φίλτρο είναι το μεγάλο που έχει από πάνω. Γιατί θέλεις να το αλλάξεις? Δεν το κατάλαβα έτσι! Δικό μου λάθος. Μέσα έχει 3 φίλτρα και θεώρησα ότι είναι αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα