dimostr Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 31 λεπτά πριν, popeye7 είπε Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά στα κλιματιστικά που ανέφερα με μεγαλύτερο κόστος, από παράλειψη δεν ανέφερα οτι αυτά τα έγραψα για να ρωτήσω αν αξίζει η υπέρβαση σε σχέση με τ άλλα. Είδα το Toshiba Yukai το οποίο δεν το βρίσκω αλλού πέραν από το πράκτικερ https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458?ref=reccodo-search και το Arata : https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252394-a-c-in10-toshiba-ras10cavg-e-b10ckvg-e τα οποία φαίνονται παρόμοια σε specs ωστόσο έχουν διαφορά στην τιμή. Χάνω κάτι σε σχέση με τη λογική στην τιμή τους? Να πω επίσης οτι δεν έχουν wifi stick το οποίο είναι extra κόστος (100?) που ξεπερνάει για παράδειγμα (Yukai) τα Fujitsu. Στή σύγκριση των Fujitsu με τα Toshiba φαίνεται οτι τα Fujitsu εχουν καλύτερα νούμερα στο Seer με το Yukai να είναι καλύτερο στο ελάχιστο εύρος BTU στην ψύξη και ελάχιστο στο scop. Μεταξύ αυτών τι θα επιλέγατε; Μια γνώμη για Fujitsu; Περί κόστους WiFi παίρνεις ένα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Symvato-me-Alexa-Google-Home-Mayro.html και κανεις οποί συσκευη θες να έχει wifi και γλυτωνεις τα κατοστάρικα τωρα τα περί απόδοσης seer κλπ αμελητέες διαφορες για Fujitsu περίμενε να σου απαντήσει κάποιος που έχει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
popeye7 Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 26/7/2024 στις 2:07 ΜΜ, liakjim είπε Ποιο Fujitsu έχεις δει; Καλησπέρα @liakjim! Αυτά τα οποία φαίνονται ίδια: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh09kmcg-aoeh09kmcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542894 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306244-a-c-in9btu-fujitsu-asyg09kmcg Επεξ/σία 29 Ιουλίου από popeye7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vstromrider Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 1 ώρα πριν, ioann1s είπε Υπάρχουν μονάδες με ειδική προστασία για τέτοιες συνθήκες; Μπορεί aftermarket να μπει επίστρωση στη πλακέτα για προστασία; ισως με plastidip Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 1 ώρα πριν, ioann1s είπε Υπάρχουν μονάδες με ειδική προστασία για τέτοιες συνθήκες; Μπορεί aftermarket να μπει επίστρωση στη πλακέτα για προστασία; υπάρχουν σπρέι ουρεθάνης που χρησιμοποιούνται στην προστασία πλακετών αλλά θα ακυρωθεί η εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aetos1988 Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 21 ώρες πριν, dimitrismvr__ είπε Για οσους ενδιαφερονται, το συγκεκριμενο ειναι σχεδον ιδιο με το midea easy pro. Η μονη διαφορα τους περαν της εγγυησης ειναι οτι δεν διαθετει το clever eye που παρακολουθει τον χωρο. Ειναι τοσο ιδια που εχει ετοιμο και το βυσμα για την συγκεκριμενη λειτουργια απλα δεν εχει τον αισθητηρα. https://www.e-shop.gr/air-condition-arielliall-easy-pro-arsin09aep-9000btu-wifi-inverter-a-a--p-HAP.004451 Έχει μόνο δύο χρόνια εγγύηση όμως... οπότε για μένα δεν έχει και πολύ νόημα η αγορά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chemkyr Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 43 minutes ago, aetos1988 said: Έχει μόνο δύο χρόνια εγγύηση όμως... οπότε για μένα δεν έχει και πολύ νόημα η αγορά του. γιατι δεν έχει νόημα? το ιδιο μηχάνημα συνοδευεται απο 5 ή 10 χρόνια εγγύηση αναλόγως την εταιρία. Εξάλλου, για να ισχύει η εγγύηση πρέπει να κάνεις υποχρεωτική συντήρηση άρα ανεβαίνει το κόστος. Για μένα είναι τίμια η αγορά και το μηχάνημα αξιόπιστο οπότε προσωπικά θα πήγαινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sap00 Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 6 ώρες πριν, ioann1s είπε Καλησπέρα, μένω σε παράκτια περιοχή και στο υπνοδωμάτιο είχα inverter a/c με αποτέλεσμα να χαλάσει από το αλάτι η πλακέτα της εξωτερικής μονάδας (τρελή οξείδωση...). Ένα άλλο on/off που έχω και είναι και μπροστά στη θάλασσα δεν μασάει μία Αν αγοράσω τώρα όλα είναι inverter άρα πάλι θα είναι timebomb η πλακέτα της εξωτερικής μονάδας. Υπάρχουν μονάδες με ειδική προστασία για τέτοιες συνθήκες; Μπορεί aftermarket να μπει επίστρωση στη πλακέτα για προστασία; Αν είσαι μπροστά στη θάλασσα, έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις θέση την εξωτερική μονάδα έτσι ώστε να μην "βλέπει" θάλασσα? πχ στην πίσω μεριά του κτιρίου? Με κάποια πατέντα πρέπει να μονωθούν τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά - ειδικό σπρέυ σιλικόνης, στεγανά κουτιά, κλπ.. υπάρχουν και κάποια μοντέλα για παραθαλάσσιες περιοχές .. δες εδώ: https://www.inventoraircondition.gr/blog/we-invent-you-live/xrysi-prostasia-i-apolyti-lysi-gia-parathalassies-perioxes και https://www.bestprice.gr/item/2155039083/carrier-coastal-line-42qhc012dsc38qhc012dsc-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisth-kai-wi-fi.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου Από ένα ρώσικο site στο youtube που ανοίγει κλιματιστικά έχω δει ότι τις πλακέτες τις προστατεύουν με μια επικάλυψη σαν ρητίνη. Δεν ξέρω ποια μοντέλα το έχουν αυτό . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Προς ψυκτικους η γνωστες,υπαρχει κανας ψυκτικος που κανει την εγκατασταση ετσι με καναλι;ομορφα κ τακοποιημενα,υπαρχουν καπου να αγορασω τετοια καναλια ωστε να τα εχω οταν θα ερθουν να μου περασουν το a/c; Επεξ/σία 26 Ιουλίου από akiskar123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 38 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Προς ψυκτικους η γνωστες,υπαρχει κανας ψυκτικος που κανει την εγκατασταση ετσι με καναλι;ομορφα κ τακοποιημενα,υπαρχουν καπου να αγορασω τετοια καναλια ωστε να τα εχω οταν θα ερθουν να μου περασουν το a/c; Κοντές σωληνώσεις, δεν μου κάνουν για 3μ. Επίσης θα έβαζα τις εξωτερικές στη ταράτσα για να μη φαίνονται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BrunoB Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 10 hours ago, ioann1s said: Μπορεί aftermarket να μπει επίστρωση στη πλακέτα για προστασία; Για χρόνια έφτιαχνα ηλεκτρολογικά και κάποια ηλεκτρονικά σε σκάφη αναψυχής. Spray προστατευτικό κερί σε πίνακες, διακόπτες και Φις, δεν πάθαιναν ποτέ τίποτα από αλάτι ή υγρασια. Για ρώτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kountouris Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου Στις 25/7/2024 στις 9:20 ΜΜ, Vstromrider είπε η τιμη του ειναι εξωπραγματικη! Με τα ιδια λεφτα , φορτωνεις ολο το σπιτι με αριστα κλιματιστικα, αντι για ενα 18αρι και 3 χρονια εγγυηση. Τουλαχιστον να ειχε μια 20ετη εγγυηση! Τη διαφορά στην κατανάλωση δεν την υπολογίζετε; Ειδικά αν ένα μηχάνημα λειτουργεί όλο το 24ωρο και σχεδόν όλο το χρόνο, όπως σε μια περίπτωση που έχω. Αυτά τα SEER & SCOP, τα έχει κανένα άλλο 18άρι μηχάνημα στην αγορά (με πιστοποίηση eurovent φυσικά); Αν υπάρχει κάποιο που τα πλησιάζει, σε 18άρι ή 20άρι, πείτε μου, γιατί με ενδιαφέρει και μένα. Στις 25/7/2024 στις 8:18 ΜΜ, sap00 είπε Daikin Ururu Sarara FTXZ50N/RXZ50N 18000btu R32 Απόδοση στην ψύξη: 17.060(2.047-19.789)btu/h Απόδοση στην θέρμανση: 21.495(2.047-32.072)btu/h SEER: 8,60 A+++ & SCOP: 5,50 A+++ Όρια λειτουργίας: -20°C~+43°C Χώρα κατασκευής Ιαπωνία … όλα τέλεια! Αλλά μέχρι +43°C ?! ευτυχώς που δεν το πήρα – στη Λάρισα..! Εντύπωση μου κάνει που ένα πανάκριβο μηχάνημα, σαν κι αυτό λειτουργεί μέχρι τους 43 βαθμούς, ενώ τα υποδεέστερα perfera και sensira σε αρκετά υψηλότερες θερμοκρασίες. Κάτι δεν πάει καλά. Αν είναι έτσι, πρόκειται για σημαντικό μειονέκτημα. Πάντως ειλικρινά, αν αυτά τα SEER & SCOP, τα έχει κανένα άλλο 18άρι/20άρι μηχάνημα στην αγορά, ή έστω τα πλησιάζει πείτε μου. Με ενδιαφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xacto Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2 ώρες πριν, akiskar123 είπε Προς ψυκτικους η γνωστες,υπαρχει κανας ψυκτικος που κανει την εγκατασταση ετσι με καναλι;ομορφα κ τακοποιημενα,υπαρχουν καπου να αγορασω τετοια καναλια ωστε να τα εχω οταν θα ερθουν να μου περασουν το a/c; Όλοι μπορούν να το κάνουν. Το θέμα είναι να γνωρίζει τι θέλεις και να συμφωνήσετε την τιμή. Αν στην τιμή του κλιματιστικού περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον εγκαταστάτη για να συνεννοηθείς μαζί του, τι και πως το θέλεις και να συμφωνήσετε την επιπλέον χρέωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexdeskas Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Kountouris είπε Πάντως ειλικρινά, αν αυτά τα SEER & SCOP, τα έχει κανένα άλλο 18άρι/20άρι μηχάνημα στην αγορά, ή έστω τα πλησιάζει πείτε μου. Με ενδιαφέρει. Ε δεν είναι πλέον και τίποτα φοβερά νούμερα αυτά... Έτσι στην τύχη το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό... Midea all easy pro 18 ...SEER 8.5 ...SCOP 5.4 Να κι ένα δεύτερο... Toshiba Edge ...SEER 7.2 ...SCOP 6.0 Επεξ/σία 27 Ιουλίου από alexdeskas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 6 ώρες πριν, akiskar123 είπε υπαρχουν καπου να αγορασω τετοια καναλια ωστε να τα εχω οταν θα ερθουν να μου περασουν το a/c; Υπάρχουν ακριβώς τα ίδια, αλλά είναι ελαφρά ακριβούτσικα σε σχέση με τα απλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα