Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ειμαι τεχνικος ουτε εχω πολλες γνωσεις πανω στο θεμα.Αλλα η εξωτερικη μοναδα περιεχει εναν πυκνωτη που ειναι υπεύθυνος για την λειτουργια.Μπορει να τα έφτυσε ο πυκνωτης.Οπως και να εχει χρειαζεσαι σοβαρο μαστορα να ερθει να το δει.Αν δεν ειναι καμια πλακετα, και ειναι κατι φθηνο οπως ο πυκνωτης, παραπανω απο 40 ευρω δεν θα σου παρει για την αλλαγη του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Δεν ειμαι τεχνικος ουτε εχω πολλες γνωσεις πανω στο θεμα.Αλλα η εξωτερικη μοναδα περιεχει εναν πυκνωτη που ειναι υπεύθυνος για την λειτουργια.Μπορει να τα έφτυσε ο πυκνωτης.Οπως και να εχει χρειαζεσαι σοβαρο μαστορα να ερθει να το δει.Αν δεν ειναι καμια πλακετα, και ειναι κατι φθηνο οπως ο πυκνωτης, παραπανω απο 40 ευρω δεν θα σου παρει για την αλλαγη του.

Τον πυκνωτη παντως τον αλλαζεις μονο σου. Ενα κατσαβιδι χρειαζεται μονο. Βγαζεις την πριζα του κλιματιστικου, και αρχιζεις και ξεβιδωνεις σταυροβιδες μεχρι να τον δεις. Βγαζεις φωτογραφια το πως μπαινουν τα καλωδια, τον ξηλωνεις, πας αγοραζεις εναν ιδιο, και ξανακουμπωνεις τα καλωδια οπως ηταν.

38 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Καλησπέρα. Σε samsung inverter 15ετίας μετά από διακοπή ρεύματος ενώ ήταν σε λειτουργία, δεν δουλεύει η εξωτερική μονάδα, ενώ η εσωτερική δουλεύει βγάζοντας απλώς αέρα και ενώ ανταποκρίνεται σε αλλαγές του χειριστηρίου. Δοκίμασα να το βγάλω από την πρίζα για ένα διάστημα αλλά δυστυχώς μετά από 2 μέρες ακόμα τα ίδια. Ο ψυκτικός από το τηλέφωνο ισχυρίστηκε ότι το κάνουν αυτό τα samsung γιατί είναι άτιμα 😅 😅 ( τι ακούμε...) και μπορεί να επανέλθει κάποια στιγμή καθώς είχε ανάλογο παράδειγμα στο παρελθόν. Η γνώμη του είναι ότι αν δεν επανέλθει δεν αξίζει να ασχοληθώ και να προχωρήσω σε αλλαγή με νέο τώρα που υπάρχουν και πολλές προσφορές με άτοκες δόσεις σε γνωστή αλυσίδα. Γνώμες του τι μπορεί να έχει γίνει και τι να κάνω?

Πως θα επανελθει εχει ψυχολογικο στρες και μετα θα γινει καλα?(!)

Για να το εγινε μετα απο διακοπη ρευματος το πιθανοτερο ειναι να παθε κατι η εξωτερικη πλακετα 

Οι "Προσφορες" δεν ειναι και τοσο προσφορες  

Αν το κλιματιστικο ειναι 18 η 24 θελεις γυρω στα 1000 για ενα καλο

Οποτε αξιζει να καλεσεις τεχνικο να σου πει ποσο εχει η βλαβη και κρινεις αν αξιζει να το φτιαξει η να παρεις νεο

• Haha 1

37 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

οι κινητήρες μεταβλητών στροφών δεν χρειάζονται πυκνωτές λειτουργίας

Δυστυχώς φαγαμε ακυρο παραγγελιας απο το eshop για το daikin που ειχε προσφορά την περασμενη εβδομαδα. Μπορει να γινει κατι ως μοχλος πιεσης για να το παρουμε (καταγγελια πχ, η οτιδηποτε αλλο;) 

On 19/07/2024 at 20:35, alexdeskas said:

Για όσους θέλουν να "πειράξουν" το Midea τους (ή το φασον του) ...

Κλείνεις το ρεύμα (ασφάλεια) του κλιματιστικού και το ξανανοιγεις.

Το κλιματιστικό πρέπει να είναι σε κατάσταση Off.

Μέσα στο 1ο λεπτό, κρατάς πατημένα ταυτόχρονα για 7 δευτερόλεπτα το Power και το Fan.

Με τα πάνω κάτω βελάκια (επιλογής θερμοκρασίας) διαλέγεις το CH.

Μετά πατάς για 2 δευτερόλεπτα το Power.

Διαλέγεις με τα πάνω κάτω βελάκια (επιλογής θερμοκρασίας) την τιμή από τους παρακάτω πίνακες και πατάς Ok.

Παρακάτω οι πίνακες με τις επιλογές και τις τιμές ...

Φανταστικά πράγματα ...!!!!

Μακάρι να γινόταν αυτό σε όλες τις μάρκες ...

Screenshot_2024-07-19-18-13-18-813.jpeg

Screenshot_2024-07-19-18-13-02-722.jpeg

Screenshot_2024-07-19-18-12-44-595.jpeg

Δοκιμασα να το κανω σε inventor corona plus που νομιζω ειναι φασον midea αλλα η το κανω λαθος η δεν πιανει στο μοντελο αυτο

10 λεπτά πριν, spocky είπε

Δοκιμασα να το κανω σε inventor corona plus που νομιζω ειναι φασον midea αλλα η το κανω λαθος η δεν πιανει στο μοντελο αυτο

Δες το παρακάτω βίντεο μήπως σε βοηθήσει περισσότερο στη διαδικασία.

https://youtu.be/XkCuLry8V1M?si=AOprpCQ39W1nC7nc

53 λεπτά πριν, spocky είπε

Και τι καταφερνεις με αυτο;

Στις 21/7/2024 στις 1:41 ΜΜ, liakjim είπε

Έχω θέμα με το wifi του Carrier. Έχει χαθεί εδώ και 4 ημέρες. Κάνω τη διαδικασία, πάντα με 2.4Ghz δίκτυο, πατάω 7 φορές το led, αναβοσβήνει το AP, ξεκινάει η διαδικασία αλλά όταν το app λέει ότι συνδέεται στο wifi δίκτυο του κλιματιστικού, σβήνει το AP και λέει ότι έγινε failed η διαδικασία. Δοκίμασα 2 κινητά, και τα apps της carrier και της midea ( SmartHome) . Επίσης δοκίμασα και με το κινητό σε hotspot. Τίποτα. Το έβγαλα από το ρεύμα όλη τη νύχτα, τίποτα. Αφαίρεσα το dongle, φύσηξα το plug, άναψα χωρίς αυτό, έσβησα, το έβαλα πάλι, επανάληψη τη διαδικασία, τίποτα.

Νομίζω ότι πλέον έχει χαλάσει. Ιδέες; Νομίζω τα δοκίμασα όλα.

ΥΓ Έχω ήδη παραγγείλει τα υλικά για να το γυρίσω στο Homeassistant με d1mini και esphome.

Σε συνέχεια του από πάνω, πλέον το carrier παίζει με wifi με esphome ->

image.jpeg.b5f4eca3c79cf1078be06812e28df858.jpeg

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Καλησπερα σας.

Τι γνώμη έχετε για τα Κλιματιστικό inverter Equation Virtus 12000 btu/h και το αντιστοιχο 9000btu ?
Τι διαφορά να έχουν άραγε απο τα απλά equation ?
Δίνει 5 χρονια εγγύηση, και δωρεαν μεταφορικά.

Κανεις δεν εχει δοκιμασει equation; Χιλιαδες κομματια πρεπει να έχει πουλησει το Leroy Merlin.

Επεξ/σία από Vstromrider
  • Haha 1

Μία γνώμη από την παρέα, βούλωσε η αποχέτευση έξω στο μπαλκόνι πού καταλήγει στο σημείο που είχα βάλει το διχτακη για να μήν μπέι κάνα ζουζούνι.Εβγαλε λίγο νερό μέσα ευτυχώς το πήρα χαμπάρι αμέσως, κάνω κάτι τώρα στην εσωτερική μονάδα?ασ πούμε νά τό βάλω σε λειτουργία αφυνγρανσης?

1 ώρα πριν, Vstromrider είπε

Κανεις δεν εχει δοκιμασει equation; Χιλιαδες κομματια πρεπει να έχει πουλησει το Leroy Merlin.

Αυτο που ξερουμε ειναι πως ειναι φασον Haier..Κοιταζω τωρα το τηλεκοντρολ ειναι ιδιο με το δικο μου (εχω haier). Δεν θυμαμαι ομως να εχουμε εδω μεσα feedback καταναλωσεις θορυβο κτλ..

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, energy52 είπε

Αυτο που ξερουμε ειναι πως ειναι φασον Haier..Κοιταζω τωρα το τηλεκοντρολ ειναι ιδιο με το δικο μου (εχω haier). Δεν θυμαμαι ομως να εχουμε εδω μεσα feedback καταναλωσεις θορυβο κτλ..

Έχουμε σε κάποιο part. Καλή τύχη με το search 😅

@dimostr , το esp8266 (αυτό που πήρε τη θέση του wifi dongle) πιάνει καλό σήμα (περί θεωρίας ασθενούς σήματος που έλεγες). -64dBm λέει.  Κάτι άλλο παίζει, μάλλον την άκουσε από καμιά διακοπή ρεύματος ή δεν ξέρω τι.

image.png.043694074095782bed4482c4b0bdce25.png

τώρα είμαστε κομπλέ

image.png.6251c21a60059e5237869361e539fbf6.png

Επεξ/σία από liakjim

15 hours ago, zeys13 said:

Δυστυχώς φαγαμε ακυρο παραγγελιας απο το eshop για το daikin που ειχε προσφορά την περασμενη εβδομαδα. Μπορει να γινει κατι ως μοχλος πιεσης για να το παρουμε (καταγγελια πχ, η οτιδηποτε αλλο;) 

Και για να επανέλθω ορίστε και το μήνυμα που μου έστειλαν:

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι για το (HAP.006161) AIR CONDITION DAIKIN SENSIRA FTXC35D/RXC35D 12000BTU A++/A+ INVERTER που έχετε επιλέξει στην παραγγελία σας έχει εξαντληθεί, παρά τις προσπάθειές μας για την εύρεσή του.

Βρισκόμαστε όμως στην ευχάριστη θέση να σας προτείνουμε το (HAP.006125) AIR CONDITION PITSOS NEFELI STANDARD PSI12VW32/PSO12VW32 12000BTU A++/A+ WIFI INVERTER. Η αρχική τιμή του είναι 599.00 € και σας το προσφέρουμε στην αποκλειστική τιμή των 369.00 € ! Παρακαλούμε σημειώστε ότι η προσφορά ισχύει για τις 10 επόμενες ημερολογιακές μέρες ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Το κλιματιστικό θα δουλεύει σχεδόν 24/7 που λέει ο λόγος.

Προφανώς και δεν μου κάνει το πιτσος. Επίσης δεν καίγομαι να το βάλω αύριο. Υπάρχει κλιματιστικό στο χώρο που κάνει τη δουλειά του μια χαρά (12.000btu, carrefour).

Τι προτείνεται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...