Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 11/3/2025 στις 7:50 ΜΜ, mikemarios είπε

Δεν κούμπωσα τίποτα. Μέσω http request (API) από το site τηλεμετριας του ΔΕΔΔΗΕ παίρνονται οι καταναλώσεις.

Για όποιον ενδιαφέρεται

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, mikemarios said:

Αυτό δουλεύει για όλους τους μετρητές της ΔΕΔΔΗΕ?

Όταν πήρα το ηλεκτρικό μου αλλάξανε τον παλιό και κοτσάρανε έναν sanxing πάνω αλλά δεν έχω κάνει τπτ απο πλευράς μου να τους δώσω πρόσβαση σε δίκτυο.

Δεν είμαι κάν σίγουρος ότι ανάβει το κουμπάκι net πάνω δεξιά. 

Θα δοκιμάσω γιατί είχα την εντύπωση πως χρειαζόμουν εξοπλισμό και άδεια απ την ΔΕΔΔΗE να ανοίξω το ρολόϊ για να περάσω την κατανάλωση ρεύματος στο HA.

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε

Αυτό δουλεύει για όλους τους μετρητές της ΔΕΔΗΕ?

Όταν πήρα το ηλεκτρικό μου αλλάξανε τον παλιό και κοτσάρανε έναν sanxing πάνω αλλά δεν έχω κάνει τπτ απο πλευράς μου να τους δώσω πρόσβαση σε δίκτυο.

Δεν είμαι κάν σίγουρος ότι ανάβει το κουμπάκι net πάνω δεξιά. 

Θα δοκιμάσω γιατί είχα την εντύπωση πως χρειαζόμουν εξοπλισμό και άδεια απ την ΔΕΔΕΗ να ανοίξω το ρολόϊ για να περάσω την κατανάλωση ρεύματος στο HA.

Spoiler

Καλημέρα. Αν είναι ψηφιακός/έξυπνος μετρητής λογικά έχει τηλεμετρία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με  το δίκτυο του σπιτιού σου. Ο μετρητής επικοινωνεί με τον server τηλεμετρίας μέσω κάρτας SIM που έχει τοποθετήσει ο ΔΕΔΔΗΕ. Το να ανοίξεις τη χελώνα του μετρητή σου είναι παράνομο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον τρόπο που παίρνουμε τα δεδομένα μας.

Επεξ/σία από mikemarios
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mikemarios είπε

Καλημέρα. Αν είναι ψηφιακός/έξυπνος μετρητής λογικά έχει τηλεμετρία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με  το δίκτυο του σπιτιού σου. Ο μετρητής επικοινωνεί με τον server τηλεμετρίας μέσω κάρτας SIM που έχει τοποθετήσει ο ΔΕΔΔΗΕ. Το να ανοίξεις τη χελώνα του μετρητή σου είναι παράνομο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον τρόπο που παίρνουμε τα δεδομένα μας.

Spoiler

Γιάννη είναι για τους νέους μετρητές. Αν θέλεις συνεχίζουμε στο εκεί θέμα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο διάγραμμα με τις καταναλώσεις προστέθηκε και ένα Toshiba edge 10K RAS-B10G3KVSG-E του @Pan_K

https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a

Επίσης για λόγους καλύτερης εποπτείας και για να μη μπερδευόμαστε, χώρισα σε δυο διαγράμματα τα κλιματιστικά που είναι στον χώρο μου (και των πεθερικών) και σε άλλο διάγραμμα (από κάτω, θέλει λίγο scroll) τα κλιματιστικά που μου έχουν κάνει share με τα ονόματα των μελών μέσα σε παρένθεση . 

image.png.9c3c14aeac9b2008df20d3b99211f7dc.png

Επεξ/σία από liakjim

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...