Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 hours ago, dimostr said:

Στην ιστοσελίδα της η Mitsubishi στις εγγυήσεις αναφέρει κάτι τέτοιο ?

Προσπαθώ να καταλάβω αν χωρίς την προσκόμιση παραστατικού για την εγκατάσταση αν ακυρώνεται η εγγυηση. Επίσης αν αυτό ισχύει σε όλες τις εταιρείες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

45 minutes ago, akiskar123 said:

Καλησπερα,τελικα πηρα αυτο για το μικρο δωματιο Hisense Energy SE(την γνωμη σου εαν θελεις,εαν ειναι μαπα πες το δεν πειραζει) λογω budget κ καποια στιγμη για το σαλονι σκεφτομαι το συγκεκριμένο Panasonic Etherea

Απο παλια θυμαμαι ολους να λενε οτι η panasonic ειχε τοπ κλιματιστικα,δεν ξερω εαν αλλαξε στο σημερα,τι λες αξιζει η waste of money;

πόσο κόστισε το energy se? δεν βλέπω να είναι και τόσο φθηνό. Θα γράψεις εντυπώσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chemkyr είπε

πόσο κόστισε το energy se?

490 κοστισε για το 9αρι,ηθελα να παρω 12αρι αλλα βγηκαν αλλες βλαβες στο σπιτι κ επρεπε να κοψω budget.
Πρωτα ο Θεος να το βαλουν και θα γραψω εντυπωσεις,δεν ειμαι ειδικος,καταναλωση μεσω tapo θα μπορω να δω σιγουρα.

Επεξ/σία από akiskar123

5 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Τελευταίο update για Eurolamp Zephyrus:

Η ελάχιστη πέφτει και στα 99 (κρατιέται εκεί για λεπτά αρκετά! ).

Φυσικά, σε δροσερή νύχτα (27β εξωτερική, 26 εσωτερική), κατά την οποία επί της ουσίας το μηχάνημα μαζεύει και πετάει έξω τη θερμότητα που εκπέμπουν οι τοίχοι.

Όταν είναι σε τόσο χαμηλά βατ... τρεμοσβήνουν οι λάμπες led. Τι φάση, έχει κανείς ιδέα; Φώναξα ηλεκτρολόγο, αλλά μπορεί από Πέμπτη - Παρασκευή.

Είμαι περίεργος στα 99W κατανάλωση (27β εξωτερική, 26 εσωτερική) τι θερμοκρασία βγάζει στις περσίδες ...

Ξέρει κάποιος αν μπορώ να προσθέσω στο Home Assistant κλιματιστικό που βρίσκεται σε άλλο δίκτυο WiFi (εκτός σπιτιού) ώστε να παρακολουθώ τις καταναλώσεις και τη συμπεριφορά του ;

12 λεπτά πριν, gsisr είπε

Καταρρίπτει κάθε τεχνική οδηγία εγκατάστασης από οποιοδήποτε εγχειρίδιο οποιασδήποτε μάρκας κλιματιστικού η παράγραφος που αναφέρεται στο μήκος σωληνώσεων 

Εδώ πάει η ατάκα ....κλασική περίπτωση βλάβης ......

Καλησπέρα. Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού στα 24000 btu που θα καλύψει σαλοκουζίνα ~60τμ.
Μετά από πολλές ώρες ψάξιμο έχω καταλήξει σε αυτά τα μοντέλα. Ποιο θα επιλέγατε και γιατί;

1. Toyotomi TRN/TRG-2371ZR - Σειρά Izuru Eco II (Προ ιαπωνικό , πλέον φασον της Midea?)
2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-71ZR-W (Το πιο αθόρυβο και πιο αξιόπιστο-γνωστό brand)
3. Midea All Easy Pro AEP2-24NXD6-I / AEP2-24NXD6-O (Δεν έχω ιδέα)
4. Toshiba Shorai Edge RAS-B24J2KVSG-E/RAS-24J2AVSG-E (Γνωστό brand που πρέπει να πωλήθηκε πρόσφατα)
5. Inventor Legend LDVI-24WFI/LDVO-24  (Φασόν με καλές αξιολογήσεις και προσωπική εμπειρία)
6. TESLA TA71FFML-2432IA  (Το πιο οικονομικό που πουλάει πολύ τελευταία)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Vaggeo11 said:

Ποιο θα επιλέγατε και γιατί;

Αν θες να βοηθηθεις σωστα, πιαστο απο την αρχη με τη συμπληρωση ερωτηματολογιου...αλλιως ειναι σαν να ρωτας τι ομαδα ειναι καποιος!

Στην υπογραφη του liakjim η αν εισαι απο κινητο κ δεν φαινεται, εδω https://www.insomnia.gr/forums/topic/827170-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-3/?do=findComment&comment=60327880

Επεξ/σία από Specs

3 ώρες πριν, dimostr είπε

Καταρρίπτει κάθε τεχνική οδηγία εγκατάστασης από οποιοδήποτε εγχειρίδιο οποιασδήποτε μάρκας κλιματιστικού η παράγραφος που αναφέρεται στο μήκος σωληνώσεων 

Εδώ πάει η ατάκα ....κλασική περίπτωση βλάβης ......

Αν εξαιρέσεις ότι δεν αναφέρει το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων, δεν έχει κάποιο λάθος ο οδηγός. Απλά νομίζω ότι είναι λάθος μετάφραση από κάπου ή απλά καλογραμμένο γιατί όντως δεν θέλουμε και πολύ μεγάλο μήκος.

• Like 1

3 hours ago, Vaggeo11 said:

Καλησπέρα. Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού στα 24000 btu που θα καλύψει σαλοκουζίνα ~60τμ.
Μετά από πολλές ώρες ψάξιμο έχω καταλήξει σε αυτά τα μοντέλα. Ποιο θα επιλέγατε και γιατί;

1. Toyotomi TRN/TRG-2371ZR - Σειρά Izuru Eco II (Προ ιαπωνικό , πλέον φασον της Midea?)
2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-71ZR-W (Το πιο αθόρυβο και πιο αξιόπιστο-γνωστό brand)
3. Midea All Easy Pro AEP2-24NXD6-I / AEP2-24NXD6-O (Δεν έχω ιδέα)
4. Toshiba Shorai Edge RAS-B24J2KVSG-E/RAS-24J2AVSG-E (Γνωστό brand που πρέπει να πωλήθηκε πρόσφατα)
5. Inventor Legend LDVI-24WFI/LDVO-24  (Φασόν με καλές αξιολογήσεις και προσωπική εμπειρία)
6. TESLA TA71FFML-2432IA  (Το πιο οικονομικό που πουλάει πολύ τελευταία)

Χωρίς να γνωρίζω κάτι και μετά από αξιολογήσεις στον τσιγγούνη επέλεξα το midea. 

Δε μπορώ να πω γνώμη καθώς θα εγκατασταθεί τέλος καλοκαιριού

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν εξαιρέσεις ότι δεν αναφέρει το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων, δεν έχει κάποιο λάθος ο οδηγός. Απλά νομίζω ότι είναι λάθος μετάφραση από κάπου ή απλά καλογραμμένο γιατί όντως δεν θέλουμε και πολύ μεγάλο μήκος.

"("Η απόσταση μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας να είναι κατά το δυνατόν μικρότερη)."“ Καταστροφικό ως κείμενο ο κάθε μαστοραντζας θα κολλήσει το κλιματιστικό ακριβώς πλάτη και θα λέει ορίστε εγώ έκανα ότι λέει ο οδηγός .

(3. Ψυκτικές σωληνώσεις air condition.  

Η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, θα πρέπει να είναι κατά το δυνατό μικρότερη και σε κάθε περίπτωση μικρότερη από 8m, διότι από την απόσταση αυτήν και μετά, η απόδοση του κλιματιστικού πέφτει κατακόρυφα, ειδικά στα μικρά κλιματιστικά των 9.000btu/h).

Όσο το δυνατόν μικρότερη λέει δηλαδή 60εκ λέει ο μαστοραντζας και χάρη θα μας κάνει που θα ζοριστει να κάνει κολλησσεις τόσο κοντά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, θελω τη βοηθεια σας γεια αγορα κλιματιστικου απο κοτσοβολο η welcomestores, μενω κομοτηνη( 50 ψυξη-50 θερμανση) το σπιτι δεν εχει καθολου μονωσης χτιστηκε νομιζω μετα το 1995 και ειναι 36 τετραγωνικα , μιλησα πριν απο λιγο και με το παιδι που θα το βαλει μου ειπε ενα 12ρι σε καλυπτη... ετρεξα και το εργαλειο  μου εβγαλε αυτα....

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

1. Ποσό που διαθέτουμε : Θα είναι με πλάνο δόσεων του Κωτσόβολου η Welcomestores,  1000-1100 euro
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές:  Νέα
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Κωτσόβολος η welcomestores
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 50 %Ψύξη,  %50 θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: αποκλειστική
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλονοκουζίνα
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Κομοτηνή Μέγιστη 38C, Ελάχιστη 0C
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Aπαραίτητο wifi/ιονιστής και επιθυμητό να είναι αθόρυβο.
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καμία μόνωση, Κουφώματα Μεταλλικά
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε: 24C

1jjkk1.png

Επεξ/σία από sserhat

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^ κάπου έχεις κάνει λάθος. Βάλε τις απαντήσεις να τις δουν οι γνώστες και να σου πουν. Εάν είναι σωστες οι απώλειες θες ~37000btu, οπότε κάποιο λάθος έχεις κάνει. Δεν υπάρχει περίπτωση στην Κομοτηνή σε σπίτι του 1995 να μην έχει έστω και 3εκ μόνωση. Ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει;

Επίσης, με 24c γίνεται φούρνος το σπίτι. Είσαι σίγουρος ότι θα αντέχεις;

Επεξ/σία από efib

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...