Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, turbat0s said:

Τα 2m νομίζω αρκούν στα toshiba.

Η μόνωση του ενός χαλκοσωλήνα δεν έφτασε μέχρι την άκρη (όπως στον άλλο), αλλά έβαλαν μονωτική ταινία μέχρι τέλους για να μην φαίνεται γυμνός.

ναι για toshiba το ήξερα ότι αρκούν τα 2, αλλά ακόμα καλύτερα τα 3 και για αυτό το ζήτησα.

2 hours ago, Klausx said:

Γιατί το φτηνό είναι και το καλύτερο, το λέει και η διαφήμιση 🤣

Για "δωρεάν" οκ...

1. Πως και δεν πήγε η εσωτερική τέρμα δεξιά; Το καναλάκι έπρεπε να το πάνε μέχρι τέρμα του τοίχου και το καλώδιο παροχής που φαίνεται χύμα να τρέχει μέσα στο υπάρχον καναλάκι και με μία τρύπα απλά να αντικρίζει την πρίζα....

2. Η εξωτερική μονάδα πιο χαμηλά, περίπου πριν την εσοχή του τοίχου, αν και ίσως θα ήταν καλύτερα να συνέχιζε το καναλάκι εξωτερικά και να έμπαινε στην γωνία όπως το άλλο. Φαντάζομαι ότι πρέπει να μετακινήσεις την κάμερα και άλλα θέματα που δεν φαίνονται στην φώτο.

δε πήγε τέρμα δεξιά (εγω το ζήτησα) γιατί απέναντι είναι το έπιπλο του ψυγείου, οπότε θα φύσαγε εκεί, ζήτησα να μπει εκει για να φυσάει στο δωμάτιο και όχι πάνω στο ξύλο..

την εξωτερική ναι μου την έβαλε πολύ ψηλά, αλλά όταν το είδα ήταν αργά , είχα ήδη ζητήσει να δω την αντλία κενού, να μου βάλει 3 μέτρα σωλήνα, να μου βάλει τα ούπα fischer duo power που είχα αγοράσει, να μη συνδέσει την εσωτερική στην εξωτερική αποχέτευση, οπότε δεν έκανα κάποιο άλλο σχόλιο..

με τη κάμερα έχεις δίκιο, έβλεπα τη μπαλκονόπορτα ενώ τώρα δε μπορώ, το μπαλκόνι το βλέπω..

το καλώδιο ρεύματος με χαλάει πολύ όπως το βλέπω, το κανάλι δε ξέρω αν θα έφτανε μέχρι τέλους γιατί είναι και το κουρτινόξυλο εκεί, θα ρωτήσω τον ελαιοχρωματιστή όταν έρθει αν μπορεί να το συνεχίσει, αλλά δε ξέρω πως θα φαίνεται κομμένο και όχι εννιαίο..

την εξωτερική μονάδα τους είπα να μου τη βάλουν όπως είπες, να κάνει γωνία και να πάει ευθεία, αλλά μου είπε μη την έχεις πάνω απο το κεφάλι σου έχεις τραπεζάκι, βέβαια μου είπε όπου θέλεις στη βάζω, εγω δε το σκέφτηκα καλά εκείνη τη στιγμή, ούτε για τη καμερα και του είπα οκ.

μονωτικό μπορεί να μπει εκ των υστέρων, να πάει μέχρι τέρμα στη χαλκοσωλήνα ?

τελικά είναι πολλά και θέλει πολύ σκέψη..

17 minutes ago, tu-luba said:

Πρέπει να είναι κοντά στα 3 μετρα

δεν έχεις και άδικο, πρέπει να είναι κοντά τελικά όπως το βλέπω..

Επεξ/σία από Silenzio
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 λεπτά πριν, Silenzio είπε

ναι για toshiba το ήξερα ότι αρκούν τα 2, αλλά ακόμα καλύτερα τα 3 και για αυτό το ζήτησα.

δε πήγε τέρμα δεξιά (εγω το ζήτησα) γιατί απέναντι είναι το έπιπλο του ψυγείου, οπότε θα φύσαγε εκεί, ζήτησα να μπει εκει για να φυσάει στο δωμάτιο και όχι πάνω στο ξύλο..

την εξωτερική ναι μου την έβαλε πολύ ψηλά, αλλά όταν το είδα ήταν αργά , είχα ήδη ζητήσει να δω την αντλία κενού, να μου βάλει 3 μέτρα σωλήνα, να μου βάλει τα ούπα fischer duo power που είχα αγοράσει, να μη συνδέσει την εσωτερική στην εξωτερική αποχέτευση, οπότε δεν έκανα κάποιο άλλο σχόλιο..

με τη κάμερα έχεις δίκιο, έβλεπα τη μπαλκονόπορτα ενώ τώρα δε μπορώ, το μπαλκόνι το βλέπω..

το καλώδιο ρεύματος με χαλάει πολύ όπως το βλέπω, το κανάλι δε ξέρω αν θα έφτανε μέχρι τέλους γιατί είναι και το κουρτινόξυλο εκεί, θα ρωτήσω τον ελαιοχρωματιστή όταν έρθει αν μπορεί να το συνεχίσει, αλλά δε ξέρω πως θα φαίνεται κομμένο και όχι εννιαίο..

την εξωτερική μονάδα τους είπα να μου τη βάλουν όπως είπες, να κάνει γωνία και να πάει ευθεία, αλλά μου είπε μη την έχεις πάνω απο το κεφάλι σου έχεις τραπεζάκι, βέβαια μου είπε όπου θέλεις στη βάζω, εγω δε το σκέφτηκα καλά εκείνη τη στιγμή, ούτε για τη καμερα και του είπα οκ.

μονωτικό μπορεί να μπει εκ των υστέρων, να πάει μέχρι τέρμα στη χαλκοσωλήνα ?

τελικά είναι πολλά και θέλει πολύ σκέψη..

δεν έχεις και άδικο, πρέπει να είναι κοντά τελικά όπως το βλέπω..

Έχει μία λογική αν έχεις τραπεζάκι από κάτω αφού υγροποιήσεις μπορεί να καταλήξουν εκεί χειμώνα - καλοκαίρι.

Τα κανάλια βγαίνουν στα 2μέτρα, μάλλον το έκοψαν ή είχαν αυτό το κομμάτι.

Μπορεί να μπει μονωτικό αν δεις ότι σου τρέχει νερά.

Όσο για το καλώδιο παροχής κάπως έτσι έπρεπε να μπει:

BW5jQ4f.jpeg.7152b164501b96423c946c5ec6d0f671.jpeg

• Like 2
  • Thanks 1

25 minutes ago, Klausx said:

Έχει μία λογική αν έχεις τραπεζάκι από κάτω αφού υγροποιήσεις μπορεί να καταλήξουν εκεί χειμώνα - καλοκαίρι.

Τα κανάλια βγαίνουν στα 2μέτρα, μάλλον το έκοψαν ή είχαν αυτό το κομμάτι.

Μπορεί να μπει μονωτικό αν δεις ότι σου τρέχει νερά.

Όσο για το καλώδιο παροχής κάπως έτσι έπρεπε να μπει:

BW5jQ4f.jpeg.7152b164501b96423c946c5ec6d0f671.jpeg

οκ για το τραπέζι τότε.

το κανάλι εγώ το πήρα, όντως δε μου έδιναν κάτω απο δύο μέτρα, το υπόλοιπο μου το άφησαν το έχω ακόμα..

θα το πω στον ελαιοχρωματιστή αν μπορέσει να το περάσει έτσι το καλώδιο, όπως μου το δείχνεις είναι τέλειο !!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

Πρόβλημα προς συζήτηση:

Ενώ είχα αποφασίσει την αγορά κλιματιστικού και ήμουν έτοιμος να προχωρήσω ακολουθώντας την εμπεριστατωμένη πρόταση αγοράς (Mitsubishi SRK/SRC-63ZR-WF) που πήρα από το forum και συγκεκριμένα τον liakjimβάσει και του ερωτηματολογίου που είχα συμπληρώσει, ωστόσο, προέκυψε αναπάντεχα πρόβλημα καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διαμένω ως ενοικιαστής δεν δέχθηκε την τοποθέτηση κλιματιστικού...

Έτσι, μένω χωρίς λύση ενόψει ενός ακόμα καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες και επερχόμενους καύσωνες, σύμφωνα άλλωστε και με τις περισσότερες μετεωρολογικές προβλέψεις. 

Η αλήθεια είναι ότι λόγω "ιδιαιτερότητας εργασίας" (είμαι γιατρός σε νοσοκομείο με πολλές και συχνές εφημερίες) έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, αλλά θέλω, προφανώς, οι συνθήκες θερμοκρασίας στον χώρο να είναι "καλώς ανεκτές" τόσο για εμένα -έστω στο λίγο διάστημα που συνήθως είμαι παρών- όσο και για τα υπόλοιπα άτομα στο σπίτι.

Τί εναλλακτική λύση θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Dr_Herkh

5 ώρες πριν, Dr_Herkh είπε

Καλημέρα σε όλους.

Πρόβλημα προς συζήτηση:

Ενώ είχα αποφασίσει την αγορά κλιματιστικού και ήμουν έτοιμος να προχωρήσω ακολουθώντας την εμπεριστατωμένη πρόταση αγοράς (Mitsubishi SRK/SRC-63ZR-WF) που πήρα από το forum και συγκεκριμένα τον liakjimβάσει και του ερωτηματολογίου που είχα συμπληρώσει, ωστόσο, προέκυψε αναπάντεχα πρόβλημα καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διαμένω ως ενοικιαστής δεν δέχθηκε την τοποθέτηση κλιματιστικού...

Έτσι, μένω χωρίς λύση ενόψει ενός ακόμα καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες και επερχόμενους καύσωνες, σύμφωνα άλλωστε και με τις περισσότερες μετεωρολογικές προβλέψεις. 

Η αλήθεια είναι ότι λόγω "ιδιαιτερότητας εργασίας" (είμαι γιατρός σε νοσοκομείο με πολλές και συχνές εφημερίες) έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, αλλά θέλω, προφανώς, οι συνθήκες θερμοκρασίας στον χώρο να είναι "καλώς ανεκτές" τόσο για εμένα -έστω στο λίγο διάστημα που συνήθως είμαι παρών- όσο και για τα υπόλοιπα άτομα στο σπίτι.

Ανεμιστήρες οροφής και κάνα air cooler για παρηγοριά 

7 ώρες πριν, Dr_Herkh είπε

Καλημέρα σε όλους.

Πρόβλημα προς συζήτηση:

Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν σου το επιτρέπει; Στο σπίτι του δεν έχει; Το ιδανικό είναι να βάλει αυτός το μηχάνημα ώστε να μείνει στο σπίτι και να μην τρυπάει - ξετρυπάει κάποιος αν φοβάται αυτό.

7 ώρες πριν, Dr_Herkh είπε

Καλημέρα σε όλους.

Πρόβλημα προς συζήτηση:

Δυστηχως η μόνη εναλλακτική που υπάρχει ως λύση ανάγκης και μόνο είναι τα φορητά κλιματιστικά.

Αν ήμουν στη θέση σου θα το έψαχνα λίγο με την νομοθεσία. Τι σημαίνει δεν σου επιτρέπει ο ιδιοκτήτης.

Δεν θα γκρεμίσεις το κτίριο μια τρύπα θα ανοίξει. Εκτος βέβαια αν έχει κάνει μόνωση κέλυφος όπου εκει θα έπρεπε να έχει προβλέψει αναμονές.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να σε έχει εγκλωβισμένο σε φούρνο χωρίς δικαίωμα επιλογής, πες του ότι μάλλον θα φύγεις να δεις μετά τι θα σου πει. 

Στις 5/7/2024 στις 2:27 ΜΜ, digitalarchive είπε

οκ εβγαλα τις μπαταριες για 30 σεκ και εφτιαξε... πφ παλι καλα

Καλημέρα σε όλους πρόσφατα έβαλα σε δωμάτιο 20 τετραγωνικά midea extreme pro 9btu χωρίς καθόλου μονοσεις το μηχάνημα φυσάει με 32 βαθμούς το ξεκινάω κ σε μισή ώρα πάει στους 26 κ δουλεύει πιο χαμηλά μετά πολύ ευχαριστημένος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Στο Daikin ftxc35d ήταν χαλασμένη η πλακέτα και δεν δούλεψε ποτέ. Μου είπαν από την Daikin και από το κατάστημα ότι θα γίνει επισκευή, όμως εγώ θέλω αντικατάσταση και όχι επισκευή σε μηχάνημα που δεν έχω λειτουργήσει καθόλου. Μπορώ να το απαιτήσω έστω και με δικηγόρο; Με εκνεύρισε αφάνταστα το υφακι του καταστήματος και δεν θέλω να το αφήσω έτσι. Η συσκευασία που παρέλαβα ήταν στραπατσαρισμενη και ίσως χτυπήθηκε κατά την μεταφορά.

Επεξ/σία από efib

2 λεπτά πριν, efib είπε

Καλησπέρα. Στο Daikin ftxc35d ήταν χαλασμένη η πλακέτα και δεν δούλεψε ποτέ. Μου είπαν από την Daikin και από το κατάστημα ότι θα γίνει επισκευή, όμως εγώ θέλω αντικατάσταση και όχι επισκευή σε μηχάνημα που δεν έχω λειτουργήσει καθόλου. Μπορώ να το απαιτήσω έστω και με δικηγόρο; Με εκνεύρισε αφάνταστα το υφακι του καταστήματος και δεν θέλω να το αφήσω έτσι. 

Λογικά πρέπει να πιάνεται σαν dead on arrival (DOA) οπότε λογικά παίζει κατευθείαν αντικατάσταση, πότε το αγόρασες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την προηγούμενη Παρασκευή, ήρθε τρίτη και έγινε η εγκατάσταση την Παρασκευή που μας πέρασε. Το κατάστημα δεν είναι καθόλου συνεργάσιμο όμως. Το πήρα από εξουσιοδοτημένο κατάστημα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, αλλά από ο,τι φαίνεται δεν γλιτώνεις. Σκέφτομαι και την υπαναχώρηση μιας και με ενημέρωσε ο "γνώστης" ιδιοκτήτης ότι δεν μπορώ επειδή το άνοιξα και δεν είναι πια σφραγισμένο... 

Επεξ/σία από efib

1 ώρα πριν, efib είπε

Την προηγούμενη Παρασκευή, ήρθε τρίτη και έγινε η εγκατάσταση την Παρασκευή που μας πέρασε. Το κατάστημα δεν είναι καθόλου συνεργάσιμο όμως. Το πήρα από εξουσιοδοτημένο κατάστημα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, αλλά από ο,τι φαίνεται δεν γλιτώνεις. Σκέφτομαι και την υπαναχώρηση μιας και με ενημέρωσε ο "γνώστης" ιδιοκτήτης ότι δεν μπορώ επειδή το άνοιξα και δεν είναι πια σφραγισμένο... 

Από blue dealer το πήρες;

5 ώρες πριν, efib είπε

Καλησπέρα. Στο Daikin ftxc35d ήταν χαλασμένη η πλακέτα και δεν δούλεψε ποτέ. Μου είπαν από την Daikin και από το κατάστημα ότι θα γίνει επισκευή, όμως εγώ θέλω αντικατάσταση και όχι επισκευή σε μηχάνημα που δεν έχω λειτουργήσει καθόλου. Μπορώ να το απαιτήσω έστω και με δικηγόρο; Με εκνεύρισε αφάνταστα το υφακι του καταστήματος και δεν θέλω να το αφήσω έτσι. Η συσκευασία που παρέλαβα ήταν στραπατσαρισμενη και ίσως χτυπήθηκε κατά την μεταφορά.

Μόλις του αναφέρεις την λέξη, δικηγόρος θα τελειώσουν όλα. Φυσικά και πρέπει να γίνει αντικατάσταση και κακώς που στο έφεραν με τέτοια συσκευασία, λογικά οι ίδιοι το κάνανε δεν νομίζω να παραλαμβάνουν έτσι.

• Like 1

Κλασικα λαμόγια είναι. Του είπα ότι θα κινηθώ νομικά και μου λέει "κάνε ο,τι θες", αφού μου είπε ότι δεν μπορεί να αλλάξει την νομοθεσία και να μου κάνει αντικατάσταση (θράσος). Φυσικά δεν τα λέει όλα αυτα στα email, αλλά μόνο στο τηλέφωνο γιατί είναι κουτοπόνηρος. Τους έστειλα email ότι βάσει νομοθεσίας πρέπει να γίνει αντικατάσταση, αλλιώς θέλω τα χρήματα μου πίσω. Θα δω τι θα μου απαντήσει στο eMail (εάν μου απαντήσει κιόλας), και θα πω στον δικηγόρο μου να κάνει ένα τηλέφωνο.

Έκανα και μια καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή έτσι να βρίσκεται, γιατί μου είπε ο δικηγόρος ότι δεν χρειάζεται να το τρέξουμε εμείς με εξώδικα κλπ.

Να ενημερώσω την Daikin για τους συνεργάτες της ή δεν έχει νόημα; 

Το κλιματιστικο τι να το κάνω; Να το βάλω στην συσκευασία του και στην αποθήκη; Δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα το πρόβλημα με αυτό το μαγαζάκι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...