Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντως, αλλά:

Είναι σε μεγάλο χώρο (ενιαίο καθιστικό - κουζίνα) και παρόλα αυτά ταυτόχρονα καταφέρνει κ ζεσταίνει μια χαρά και την κρεβατοκάμαρα με ανοιχτή την πόρτα (not optimal, το ξέρω). Επομένως δε θέλω να το φιμώσω, γιατί αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιώ και το ηρωικο Fidji.

• Like 2
  • Απαντ. 7,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 ώρες πριν, liakjim είπε

Μιας και είμαστε κοντογειτόνοι και ξέρω πόσο κρύο κάνει, θα πρότεινα να κοιτάξεις πρώτα την οικονομία σε χρήση και όχι θέματα εισαγωγής νωπού αέρα (που με 2 πεντάλεπτους εξαερισμούς φτάνει).

Αν επιμένεις, στην αγορά υπάρχουν 3 φθηνά κλιματιστικά με εισαγωγή νωπού. Το TCL C- fresh , το αντίστοιχο φασονάκι του morris fresh air και το midea gaia. 

Τα 2 πρώτα είναι tuya, το 2ο μπαίνει στη smart πλατφόρμα της midea . 

Δυστυχώς θα πρέπει να ψαχτείς λίγο στο θέμα του homeassistant μιας και παρόλο που τα τισιελοειδή είναι tuya, κάποιες εταιρείες τα κλειδώνουν οπότε δεν θα παίζουν 100% με το integration της tuya και το ίδιο γίνεται μερικές φορές με κάποια μιντέα ( αν και προσωπικά πιστεύω ότι το μιντέα θα παίζει και μάλιστα local με το hacs integration  , ενώ πιθανότατα θα μπορείς να βάλεις και diy esphome όπως έκανα στο δικό μου carrier ) . Κάνε ένα search εδώ μέσα και γενικά στο ίντερνετ για συμβατότητα πριν πας σε αγορά.  Δεν γνωρίζω τι παίζει για το κάθε μοντέλο. 

Σε ευχαριστώ πολύ, χρυσές πληροφορίες.

Με βλέπω για το TCL C-fresh. Είχα καλά αποτελέσματα με localtuya.

Από θέμα οικονομίας, θα επενδύσω σε diy σύστημα ηλιακών πάνελ, οπότε είμαι καλυμμένος.

Με βλέπω για το 9άρι για το χώρο μου άλλα πρέπει να το ψάξω λίγο ακόμα.

Γενικά από θέμα αγοράς να προσέξω κάτι? Μπορώ να αγοράσω π.χ. απο skroutz και να επιλεξώ "εγκατάσταση" ή και να επιλέξω εγώ τον τεχνικό? Ή έχω θέμα με εγγύηση εάν δεν πάω σε "συνεργάτες" (π.χ. της TCL)?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Δυστυχώς δεν είναι οικονομικό ούτε σε ψύξη, ούτε σε θέρμανση. Δεν πέφτει κάτω από 550W ούτε σε ψύξη, ούτε σε θέρμανση. 

Ευχαριστώ για την απάντηση. Για νά έχω μια αίσθηση ένα 24000btu κλιματιστικό το οποίο θεωρείται οικονομικό στα πόσα watt πέφτει?

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, gkamas είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Για νά έχω μια αίσθηση ένα 24000btu κλιματιστικό το οποίο θεωρείται οικονομικό στα πόσα watt πέφτει?

130-160 εάν το επιτρέπουν οι απώλειες του χώρου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χθες το απόγευμα, είδα σε ένα (ξένο) φόρουμ ότι κάποιος έβαλε ένα διάγραμμα από ένα MHI SRK25ZS-WF-SRC25ZS-W2 (αυτό με το λευκό παρακάτω) που αντιπροσώπευε τη συμπεριφορά κατανάλωσης των τελευταίων 24 ωρών. Αν και παρατήρησα ότι ήρθε μετά από κύκλους ON/OFF (προχθές που είχε ζέστη έξω), μου τράβηξε την προσοχή ότι κατά την επανεκκίνηση χθες γύρω στις 13:00 (όταν και η εξωτερική θερμοκρασία ήταν υψηλή), το κλιματιστικό δεν είχε μπει στους κύκλους.
Ζήτησα από το άτομο να μου στείλει τη συνέχεια του διαγράμματος (με μαύρο παρακάτω) καθώς και να μου πει ποιες ήταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες χθες το απόγευμα. Χθες το βράδυ, μετά τις 23:30, μου το έστειλε (μαζί με printscreen της χθεσινής εξωτερικής θερμοκρασίας).
Γνωρίζοντας το θέμα που έχει συζητηθεί πολλές φορές εδώ, ότι τα κλιματιστικά MHI  εισέρχονται σε κυκλική συμπεριφορά πάνω από 13 βαθμούς (και επιστρέφουν στο κανονικό κάτω από 11 βαθμούς), εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι (και μπορεί εύκολα να παρατηρηθεί, τουλάχιστον για λίγες ώρες, η εξωτερική θερμοκρασία ήταν πάνω από 13 βαθμούς Κελσίου) το κλιματιστικό δεν μπήκε σε κυκλική συμπεριφορά.
Ο χώρος στον οποίο λειτουργεί αυτό το MHI ZS25 είναι περίπου 22 τετραγωνικά μέτρα, το δωμάτιο βρίσκεται στον 1ο όροφο ενός σπιτιού με θερμοπρόσοψη (διογκωμένης πολυστερίνης 10 cm). Μου είπε ότι η ρυθμισμένη θερμοκρασία ήταν 22.

MHI ZS_all.jpg

Επεξ/σία από amotida
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, amotida είπε

Χθες το απόγευμα, είδα σε ένα (ξένο) φόρουμ ότι κάποιος έβαλε ένα διάγραμμα από ένα MHI SRK25ZS-WF-SRC25ZS-W2 (αυτό με το λευκό παρακάτω) που αντιπροσώπευε τη συμπεριφορά κατανάλωσης των τελευταίων 24 ωρών. Αν και παρατήρησα ότι ήρθε μετά από κύκλους ενεργοποίησης/απενεργοποίησης (προχθές που είχε ζέστη έξω), μου τράβηξε την προσοχή ότι κατά την επανεκκίνηση χθες γύρω στις 13:00 (όταν και η εξωτερική θερμοκρασία ήταν υψηλή), το κλιματιστικό δεν είχε μπει στους κύκλους.
Ζήτησα από το άτομο να μου στείλει τη συνέχεια του διαγράμματος (με μαύρο παρακάτω) καθώς και να μου πει ποιες ήταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες χθες το απόγευμα. Χθες το βράδυ, μετά τις 23:30, μου το έστειλε (μαζί με printscreen της χθεσινής εξωτερικής θερμοκρασίας).
Γνωρίζοντας το θέμα που έχει συζητηθεί πολλές φορές εδώ, ότι τα κλιματιστικά MHI  εισέρχονται σε κυκλική συμπεριφορά πάνω από 13 βαθμούς (και επιστρέφουν στο κανονικό κάτω από 11 βαθμούς), εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι (και μπορεί εύκολα να παρατηρηθεί, τουλάχιστον για λίγες ώρες, η εξωτερική θερμοκρασία ήταν πάνω από 13 βαθμούς Κελσίου) το κλιματιστικό δεν μπήκε σε κυκλική συμπεριφορά.
Ο χώρος στον οποίο λειτουργεί αυτό το MHI ZS25 είναι περίπου 22 τετραγωνικά μέτρα, το δωμάτιο βρίσκεται στον 1ο όροφο ενός σπιτιού με θερμοπρόσοψη (διογκωμένης πολυστερίνης 10 cm). Μου είπε ότι η ρυθμισμένη θερμοκρασία ήταν 22.

MHI ZS_all.jpg

Τα μικρά δεν έχουν τον περιορισμό που έχουμε δει από το 63 και πάνω ( βασικά έχουν , αλλά από τους 21 και άνω άρα είναι σαν μην το έχουν )

• Like 1
Δημοσ.
25 minutes ago, liakjim said:

Τα μικρά δεν έχουν τον περιορισμό που έχουμε δει από το 63 και πάνω ( βασικά έχουν , αλλά από τους 21 και άνω άρα είναι σαν μην το έχουν )

Είχα την εντύπωση ότι όλα...

@cmaniac @tunic (που αν δεν κάνω λάθος έχουν μικρότερης χωρητικότητας μονάδες MHI) ανέφεραν κυκλικές συμπεριφορές σε συγκεκριμένες συνθήκες;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, amotida είπε

Είχα την εντύπωση ότι όλα...

@cmaniac @tunic (που αν δεν κάνω λάθος έχουν μικρότερης χωρητικότητας μονάδες MHI) ανέφεραν κυκλικές συμπεριφορές σε συγκεκριμένες συνθήκες;

Δεν ξέρω τι έχουν πει, αλλά το service manual είναι ξεκάθαρο. 

• Like 2
Δημοσ.
18 hours ago, Specs said:

Συμπερασμα. Το νεο μελος στα διαγραμματα το Mitsubishi δεν πεφτει κατω απο 240w.

Έλα, μόλις είδα 226, έστω και για λίγο 😁

hr35_226.jpg

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, amotida said:

Έλα, μόλις είδα 226, έστω και για λίγο 😁

Wattουλι το wattουλι , γεμιζει το btuουλι! παιζουμε με τον πονο των "κινεζων" , αλλα αν σκεφτεις οτι 14w χαμηλοτερα με κανα συντελεστη σε αυτα τα επιπεδα 7,  εχουμε 14χ7~=100w αποδιδομενα επι 3,412 εχουμε 340btu που δεν τα λες κ λιγα...

Κατεβα τωρα στα επιπεδα Sensira 165w και υφιστασαι ΣΟΚ κ μετα ξανακατεβα στα επιπεδα Perfera 80-100w και υφιστασαι ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ.

Να μην μιλησω για το Fujitsu του liakjim , 24ρι πραμα, σαν καρχαριας σε λιμνοθαλασσα το φανταζομαι να κοβει βολτες με τα αλλα ψαρακια στα ρηχα watt...

Θα σεβεστε λοιπον😎

Επεξ/σία από Specs
  • Like 4
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Specs είπε

Wattουλι το wattουλι , γεμιζει το btuουλι! παιζουμε με τον πονο των "κινεζων" , αλλα αν σκεφτεις οτι 14w χαμηλοτερα με κανα συντελεστη σε αυτα τα επιπεδα 7,  εχουμε 14χ7~=100w αποδιδομενα επι 3,412 εχουμε 340btu που δεν τα λες κ λιγα...

Κατεβα τωρα στα επιπεδα Sensira 165w και υφιστασαι ΣΟΚ κ μετα ξανακατεβα στα επιπεδα Perfera 80-100w και υφιστασαι ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ.

Θα σεβεστε λοιπον😎

Αλήθειες. Το πλάνο είναι εν όψει του επόμενου χειμώνα, αν όλα πάνε καλά, να φύγει το Fidji και στη θέση του να μπει είτε ένα δεύτερο sensira είτε ένα Fujitsu...

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Specs είπε

Αρα, για ΥΔ περφερακι δαγκωτο?! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, mdkamael said:

Αρα, για ΥΔ περφερακι δαγκωτο?! 

ναι κ με το προσθετο βασικο ατου, οτι κοβει ο μεσα ανεμιστηρας ΚΑΙ στην ψυξη , οταν σταματησει το εξω.

Αλλιως , αν ειναι μονο για ψυξη κ το TCL C-Fresh μου δεν λεω, σαν Ururu φανταζει με το φρεσκο αερακι αν το χρειαζεται καποιος, ιδιως αν θα χτυπαει στο κρεβατι ο αερας . Μονο TCL k Midea , μοντελα που εχουν breeze αυτα με την διαχυση με τις πολλες οπες μπορουν να σε σωσουν απο ρευματα, ιδιως αν καποιο απο αυτα κοβει ΚΑΙ ο μεσα ανεμιστηρας, η εστω αν οι απωλειες κ το ρελαντι του, το αναγκαζουν να δουλευει χαμηλα κ συνεχεια

Τι να κλεισεις δηλαδη εφοσον εξω εχει 22 αλλα ειναι στα ορια τους , τα κατω, με ον-οφ? κλεινουν οταν χρειαζεται κ μονα τους...

73202525527_bmp.jpg.edff6819e5b28a9313352fe36206efbe.jpg73202525815_bmp.jpg.a2076292e6a7c2c2acbdd9341ce29157.jpg

Επεξ/σία από Specs
  • Thanks 1
Δημοσ.

@Specs παρακαλώ βάλε την πλήρη εικόνα, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος "Logged Usage", ας δούμε τη συμπεριφορά με τις ώρες... (δεδομένης της "εποχής των απόλυτων ελάχιστων", συλλέγω εικόνες για εμφάνιση σε άλλο φόρουμ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...