Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Αυτοκινήτων; 😇

Έχει ένα σωρό ειδικότητες το επάγγελμα, δεν τόχουν όλοι με τα ενεργειακά.

Όπως και να έχει κάντου τη χάρη και δείξτου το άλλο που είναι πολύ πιό προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα.

Καυστηρατζης 

• Haha 2
  • Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους έχετε απορία παραθέτω παλαιότερη ανάρτησή μου. Σε αυτήν έκανα λόγο για 95 τμ γιατί οι πόρτες των μπάνιων ήταν κλειστές. Τότε δούλευε μόνο του το Edge με εξωτερική 6,5 βαθμούς. Η μέση ωραία έβγαινε στις 933 κιλοβατώρες. Η μέση θερμοκρασία υπολογίστηκε από τον μέσο όρο του θερμόμετρου στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο και του θερμόμετρου στο χωλ, μπροστά στο δωμάτιο που έχω εγκατάστησει το Edge.

Αυτά που αναφέρω δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, αλλά θα πρέπει να θεωρούνται ως ενδεικτικά κατά την γνώμη μου. Και φυσικά όταν επικουρείται το Edge από άλλες μονάδες, οι αποδόσεις γενικά είναι καλύτερες. Έχω πχ και ένα άλλο αρκετα αποδοτικό κλιματιστικό, το Inventor Omnia eco 9k και δύο χρέπια που πάνε για αντικατάσταση: Inventor supreme 9k και Toyotomi Hiro 9k.

Edit. Συγνώμη για τα πολλά edit που έκανα στο κείμενο, αλλά γράφω από το κινητό και είδα αρκετά λάθη.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αργησα?!?!?!??! Θα το παραδεχτω... τις τελευταιες 3 μερες του Φλεβαρη το εσβηνα μετα τη 1 το βραδυ κ το ανοιαγα 8 το πρωι ξανα, κατα τ αλλα ηταν 24/7 η λειτουργια του... ζητηση συνηθως ξεκιναγε απο 23 κ εφτανε κ 25 - κοινως καμια τσιφουτια στην χρηση. Κατω ειναι καταναλωση απο 2 srk25αρακια....

Screenshot_20250302_170405_Shelly Smart Control.jpg

Screenshot_20250302_170325_Shelly Smart Control.jpg

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 2
Δημοσ.
34 minutes ago, Pan_K said:

Για όσους έχετε απορία παραθέτω παλαιότερη ανάρτησή μου. Σε αυτήν έκανα λόγο για 95 τμ γιατί οι πόρτες των μπάνιων ήταν κλειστές. Τότε δούλευε μόνο του το Edge με εξωτερική 6,5 βαθμούς. Η μέση ωραία έβγαινε στις 933 κιλοβατώρες. Η μέση θερμοκρασία υπολογίστηκε από τον μέσο όρο του θερμόμετρου στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο και του θερμόμετρου στο χωλ, μπροστά στο δωμάτιο που έχω εγκατάστησει το Edge.

Αυτά που αναφέρω δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, αλλά θα πρέπει να θεωρούνται ως ενδεικτικά κατά την γνώμη μου. Και φυσικά όταν επικουρείται το Edge από άλλες μονάδες, οι αποδόσεις γενικά είναι καλύτερες. Έχω πχ και ένα άλλο αρκετα αποδοτικό κλιματιστικό, το Inventor Omnia eco 9k και δύο χρέπια που πάνε για αντικατάσταση: Inventor supreme 9k και Toyotomi Hiro 9k.

Edit. Συγνώμη για τα πολλά edit που έκανα στο κείμενο, αλλά γράφω από το κινητό και είδα αρκετά λάθη.

Για μένα αυτά που αναφέρεις είναι και χρήσιμα αλλά και ενθαρρυντικά καθώς κατευθύνομαι προς την αγορά ενός επιπλέον κλιματιστικού (edge 13άρι) το οποίο θα αντικαταστήσει ένα Yukai 13άρι που με τη σειρά του θα αποσύρει ένα 12άρι midea 7ετίας (😂). Δηλαδή θα μπει το Edge στον πρωτεύοντα χώρο και το Yukai θα αντικαταστήσει το midea στον χώρο που είμαι τώρα.

Ο στόχος είναι με τα 2 toshiba να θερμαίνονται/ψύχονται χώροι περίπου 26 τετραγωνικών ανά κλιματιστικό αλλά που με το άνοιγμα μιάς πόρτας στην ανάγκη θα μπορούν να καλύπτουν άλλα 15-20 τετραγωνικά το καθένα, έστω με αυξημένη κατανάλωση. Πάντα για 24ωρη λειτουργία. Οι δοκιμές που έκανα με το Yukai ήταν απόλυτα ικανοποιητικές αλλά μόνο στο χώρο του, δεν προχώρησα παραπάνω καθώς είμαι (ακόμα) σε ανακαίνιση και φοβήθηκα τις σκόνες. Ελπίζω πριν το φθινόπωρο να έχω τελειώσει με αυτόν τον βραχνά και να μπορέσω να αναφέρω αποτελέσματα.

Πάντως το midea θα πάει σε φίλους στο εξοχικό τους για να τους καλύψει σε ψύξη κυρίως και για τις ελάχιστες μέρες του χειμώνα που θα πηγαίνουν θα τους καλύψει μιά χαρά. And the Yukai will be unleashed!😎

40 minutes ago, mdkamael said:

Αργησα?!?!?!??! Θα το παραδεχτω... τις τελευταιες 3 μερες του Φλεβαρη το εσβηνα μετα τη 1 το βραδυ κ το ανοιαγα 8 το πρωι ξανα, κατα τ αλλα ηταν 24/7 η λειτουργια του... ζητηση συνηθως ξεκιναγε απο 23 κ εφτανε κ 25 - κοινως καμια τσιφουτια στην χρηση. Κατω ειναι καταναλωση απο 2 srk25αρακια....

Screenshot_20250302_170405_Shelly Smart Control.jpg

Screenshot_20250302_170325_Shelly Smart Control.jpg

Previous period (με κίτρινο) είναι ο Γενάρης;

• Haha 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Specs είπε

αυτο εξαρταται απο το ποση χρηση γινεται (24/7 η οχι) το κλιμα της πειοχης κ την διαφορα στην τιμη κτησης. Εμενα που τα δουλευω 24/7 το Perfera αξιζει μιας κ εκτος απο τα καλουδια εχει και μικροτερη καταναλωση απο το Sensira (εχω γραψει ποσοστα , σε θερμανση κ ψυξη, νομιζω μεσοσταθμικα 30% )

Mπακαλιστικα : στον ιδιο χωρο που τα εχω, αν ειχα κ το δευτερο Perfera , θα κερδιζα απο τις 1100 kwh ετησιες του Sensira, 330 kwh.

Σε 5 χρονια περιπου αποσβεση...

Κατατοπιστικότατος!

Και μια (μάλλον τελευταία ερώτηση): βλέπω στο Sensira, πως υπάρχουν οι κωδικοί ATXC25C και ATXC25D π.χ. Ποια η διαφορά μεταξύ τους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, npel83 said:

βλέπω στο Sensira, πως υπάρχουν οι κωδικοί ATXC25C και ATXC25D π.χ. Ποια η διαφορά μεταξύ τους;

μοντελα διαφορετικων ετων καθε 1-2 ετη αυξανει το τελευταιο γραμμα, κ για το 2025 το νεο atxc25e https://www.daikin.eu/en_us/products/product.html/ATXC-E.html που θα εχει ενσωματωμενο wifi κ αλλες αλλαγες εστω μικρες,δεν το εψαξα ακομη, θα δω αυτο

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, mdkamael said:

Yeap

Και οι καταναλώσεις δικαιολογούνται -κυρίως- από την εξωτερική θερμοκρασία ή είχες βάλει κι εσύ το χεράκι σου πειράζοντας συχνά τις ζητούμενες; Γιατί, για αμόνωτο χώρο και κλίμα Ιωαννίνων φτηνά την έβγαλες κι εσύ, σίγουρα φτηνότερα από εμένα!

👍

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Και οι καταναλώσεις δικαιολογούνται -κυρίως- από την εξωτερική θερμοκρασία ή είχες βάλει κι εσύ το χεράκι σου πειράζοντας συχνά τις ζητούμενες; Γιατί, για αμόνωτο χώρο και κλίμα Ιωαννίνων φτηνά την έβγαλες κι εσύ, σίγουρα φτηνότερα από εμένα!

👍

Γενικα σε μενα και με εξωτερικες κατω των 11, αν η ζητουμενη ειναι κατω απο 23 ξεκινανε τα on/off, οποτε εξ ορισμου η ελαχιστη ζητουμενη στον χωρο ειναι οι 23 βαθμοι. Το μονο tinkering που εγινε ειναι προς τα πανω κ αυτο περισσοτερο για να εχουμε απο σχεδον 23 στους σχεδον 24 εντος χωρου. Βοηθησαν αρκετα οι εξωτερικες για να κρατιεται στο ευρος συνεχομενης λειτουργιας ολημερις, αλλα και η 24ωρη συνεχομενη θερμανση που δεν αφηνε να κρυωνει ο χωρος. Τη πατεντα με περσιδες τερμα κατω κ υψηλη ζητηση για να μειωσει τα ον/οφφ χρειαστηκε να την εφαρμοσω μονο τις τελευταιες 2 ημερες για λιγες ωρες το μεσημερι. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας , 60 τετραγωνικών θέλω να βάλω ένα 9αρι κι ένα 12αρι κλιματιστικό. 
τι προτείνετε? Εννοείται δεν συζητάμε για Fujitsu Toshiba κτλ., αλλά ούτε και για τα χειρότερα 

υγ. Έχω δυο πολύ παλια Samsung τώρα και μου παραπονέθηκαν ότι δεν αποδίδουν και καίνε και πολύ , έχει γίνει συντήρηση σε αυτά πριν ένα χρόνο 

ευχαριστώ

Επεξ/σία από MfJo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MfJo είπε

δεν συζητάμε για Fujitsu Toshiba κτλ., αλλά ούτε και για τα χειρότερα 

Αυτοαναιρέθηκες. 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτοαναιρέθηκες. 

Εννοεί, μάλλον, ότι ψάχνει κάτι ενδιάμεσο, όχι top tier αλλά ούτε του κιλού.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, turbat0s είπε

Εννοεί, μάλλον, ότι ψάχνει κάτι ενδιάμεσο ούτε top tier ούτε του κιλού.

Ναι μάλλον έχεις δίκιο. Το Πιτσιλαδή φταίει :rolleyes:

1 ώρα πριν, MfJo είπε

Καλησπέρα, 

σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας , 60 τετραγωνικών θέλω να βάλω ένα 9αρι κι ένα 12αρι κλιματιστικό. 
τι προτείνετε? Εννοείται δεν συζητάμε για Fujitsu Toshiba κτλ., αλλά ούτε και για τα χειρότερα 

υγ. Έχω δυο πολύ παλια Samsung τώρα και μου παραπονέθηκαν ότι δεν αποδίδουν και καίνε και πολύ , έχει γίνει συντήρηση σε αυτά πριν ένα χρόνο 

ευχαριστώ

TCL miracle III αν και με προσφορές θα βρεις σε παρόμοια τιμή κάτι από daikin, fujitsu, toshiba

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...