Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Και το Mitsubishi που έχεις δουλεύει σαν on off? 

Από τους 11 βαθμούς και πάνω, πρέπει να ανεβάζω την ζητούμενη θερμοκρασία. Κανονικά το έχω στους 20, αλλά αν ανεβει η εξωτερική πάνω από 11 ανεβάζω για να μην κάνει On/off (στους 14-15 με 22 ζήτηση δεν κάνει on off) . Κάτω από τους 11 δουλεύει άψογα κατα την γνώμη μου. 

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Με το homeassistant μπορείτε να ανιχνεύσετε τα onoff και μετά με αυτοματισμούς μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε πχ είτε να αυξήσετε τη ζήτηση είτε πχ να σβήσετε το κλιματιστικό και να το ξαναβάλετε όταν θα πέσει λίγο η θερμοκρασία του χώρου ή δεν ξέρω τι άλλο θα σκεφτείτε. 

Έχω γράψει κάποια πράγματα εδώ

Ευχαριστώ, οταν βρώ χρόνο, θα δοκιμάσω να δω πώς θα το κάνω. 

43 λεπτά πριν, Specs είπε

Τα Mitsubishi δεν εχουν κανεναν περιοριστη ισχυος / eco η οπως αλλιως θα το λενε, που να τρεχει με τοσο λιγη ισχυ που να ειναι στα ορια ανεπαρκειας αρα να μην κανει ον-οφ?

Το eco στο δικό μου δεν κάνει τίποτα, ίσα ίσα θα έλεγα ότι κάνει τα πράγματα χειρότερα, με αυξημένα watt και χειρότερη αίσθηση . 

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 minutes ago, tunic said:

Από τους 11 βαθμούς και πάνω, πρέπει να ανεβάζω την ζητούμενη θερμοκρασία. Κανονικά το έχω στους 20, αλλά αν ανεβει η εξωτερική πάνω από 11 ανεβάζω για να μην κάνει On/off (στους 14-15 με 22 ζήτηση δεν κάνει on off) . Κάτω από τους 11 δουλεύει άψογα κατα την γνώμη μου. 

το δουλευεις 24/7 ? αν ναι, για να γλιτωσεις τα ον-οφ σε ηπιο καιρο, χανεις λογικα την σταθερη θερμοκρασια μεσα καθως θα ανεβαινει κ γενικα θα εχεις μεγαλη διακυμανση ως προς αυτη που επιθυμεις?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Specs είπε

το δουλευεις 24/7 ? αν ναι, για να γλιτωσεις τα ον-οφ σε ηπιο καιρο, χανεις λογικα την σταθερη θερμοκρασια μεσα καθως θα ανεβαινει κ γενικα θα εχεις μεγαλη διακυμανση ως προς αυτη που επιθυμεις?

Αυτόν ακριβώς συμβαίνει γιατί ανεβαζοντας την εσωτερική σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες για να σταματήσει τα ον οφ χάνεις την θερμοκρασία που επιθυμείς...

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα.

Έφτασε η στιγμή να αντικαταστήσω κι εγώ δύο παλιατζούρες (non inverter) Midea 9άρια, που βρίσκονται σε υπνοδωμάτια και λειτουργούν από το 2009. Το ένα από τα δύο έχει κολλήσει στο defrost και δε λέει να πάρει μπρος με τίποτα, οπότε το βλέπω ως "σημάδι" για αλλαγή.

Απαντώντας στο ερωτηματολόγιο:

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 800€ έκαστο συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, αλλά φυσικά δε λέω όχι και σε χαμηλότερες τιμές.
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αντικατάσταση συμβατικών 9000btu Midea, που ήταν οκ στην ψύξη, αλλά ανεπαρκή ως απράδεκτα στη θέρμανση.
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Δεν κάνει μεγάλη διαφορά.
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 75% ψύξη 25% θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Καθημερινή χρήση στην ψύξη, συμπληρωματική χρήση στη θέρμανση.
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Υπάρχει λέβητας πετρελαίου σε χρήση.
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτια ~10-12τμ.
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Αθήνα (Αττικό Άλσος). 200μ υψόμετρο.
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Επιθυμητό wifi και όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο λόγω χρήσης σε υ/δ.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). 2ος όροφος με ταράτσα από πάνω. Κουφώματα αλουμινίου, τυπικές μονώσης οικοδομής του 2010. Ύψος χώρου 2,55μ. Νότιος προσανατολισμός.
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ .

image.png.6a920d226e7ca7cfb08c0e8ee45e2f1e.png

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις κάνει λάθος στους υπολογισμούς απωλειών.

Θα σου προτείνω να βάλεις παντού κλιματιστικά και να φύγεις από το πετρέλαιο. Θα κάνεις απίστευτη οικονομία με ένα ποιοτικό a/c.

Για 9αρι αν επιμένεις 75% ψύξη και βοηθητικά θέρμανση τότε δες atxc25d( δεν μου αρέσει για υπνοδωμάτιο)/yukai/tcl miracle/Fujitsu entry level. Εάν θέλεις και θέρμανση ή θες το καλύτερο τότε perfera/edge/Fujitsu (δεν θυμάμαι το δυνατό τους 9αρι αλλά κάπου έχει αναφέρει πρόσφατα).

Επεξ/σία από efib
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Specs είπε

Ναι, 24/7 και το "προβλημα" είναι ότι σε ήπιο καιρο, αναγκάζομαι να έχω αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με την επιθυμιτή.

8 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

Αυτόν ακριβώς συμβαίνει γιατί ανεβαζοντας την εσωτερική σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες για να σταματήσει τα ον οφ χάνεις την θερμοκρασία που επιθυμείς...

Spot on 

Επεξ/σία από tunic
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tunic είπε

Ευχαριστώ, οταν βρώ χρόνο, θα δοκιμάσω να δω πώς θα το κάνω. 

Το eco στο δικό μου δεν κάνει τίποτα, ίσα ίσα θα έλεγα ότι κάνει τα πράγματα χειρότερα, με αυξημένα watt και χειρότερη αίσθηση . 

Κατάλαβα. Εγώ δεν το έχω συναντήσει αυτό με το fujitsu. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι άμα μειωσω την θερμοκρασία στην θέρμανση η την αυξήσω στην ψύξη, να σταματήσει την λειτουργία του για κάποια λεπτά μέχρι η θερμοκρασία του χώρου να πλησιάσει την επιθυμητή και μετά να ξεκινήσει πάλι ο συμπιεστή του με ισχύ τόσο όσο για να διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία. Χωρίς να είμαι σίγουρος ίσως επέλεξες μοντέλο υψηλότερης ισχύος από αυτήν που έπρεπε για τον χώρο σου. 

Δημοσ.
30 minutes ago, tunic said:

Ναι, 27/7 και το "προβλημα" είναι ότι σε ήπιο καιρο, αναγκάζομαι να έχω αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με την επιθυμιτή.

αν ειχες ενα θερμομετρο με  "βυθισμενο" τον αισθητηρα του σε εσωτερικο τοιχο οπως εγω, θα εβλεπες οτι δεν αλλαζει η θερμοκρασια των δομικων στοιχειων κ κατ επεκταση κ του χωρου με λιγο κλεισιμο, εφοσον το δουλευεις 24/7.

Αρα θα μπορουσες να κανεις κ κανενα αυτοματισμο για αραιοτερα διαστηματα ανοιγοκλεισιματος κλπ η καμμια αυτοσχεδιαση εντελως εξειδικευμενη για τον χωρο σου.

Οπως εγω, που στο ενιαιο καθιστικο - κουζινα, σχηματος Γ στην μικρη πλευρα του Γ εχουμε κουζινα κ ενα perfera 9, που στη θεση του ακριβως απο κατω εχει ενα "πασο"  η οπως διαολο το λενε που ενωνει δυο ντουλαπια κ εχει σποτ φωτα προς τα κατω γιατι ειναι ο νεροχυτης.

Οταν η συζυγος ζεσταινεται, απο την κινηση εκει η λογω φουρνου κλπ για να μην ανοιγοκλεινει το perfera , απλα γυριζει τις περσιδες τερμα κατω, χτυπανε στο κοντινο τους 'πασο" κ αποφευγει το απευθειας  ρευμα αερα επανω της και μετα απο λιγο το μικροκλιμα που διαβαζει ο σενσορας δινει εντολη για κλεισιμο.

Μετα αρχιζει τα ον-οφ κατα διαστηματα αλλα δουλευει πχ το μισο χρονικο διαστημα κ κυριως οταν ξεκιναει δεν ανεβαινει πανω απο 180w για μερικα δευτερολεπτα κ ως Perfera μετα αμεσως στρωνει στα 80w εως 110w αναλογως .

Ετσι εγω εχω επιλεξει να κανει ον-οφ (γενικα δεν με αγχωνει η εκκινηση καθε λιγο του συμπιεστη, αλλωστε τι διαολο τα πληρωσαμε εχουν κ εγγυηση 10 χρονια, ας χαλασει να ξερουν κ οι αλλοι εδω μεσα τι να κανουν!) αρκει η συζυγος να εχει ακριβως την θερμοκρασια που θελει, στον χωρο που ειναι συνηθως.

Θα μπορουσα να εβαζα πχ τον σενσορα που βλεπει αν ειναι καποιος στον χωρο κ αδρανοποιειται το κλιματιστικο αν δεν ειναι για καποιο χρονικο διαστημα κανεις κλπ κλπ

Πιστευω κατι θα βρεις εντελως εξατομικευμενο για σενα, αναλογως τις ρυθμισεις κ τα κολπα του μηχανηματος σου , παντως η θερμοκρασια στα 24/7 στον χωρο λογω αδρανειας παιρνει ωρες εως και δυο-τρεις μερες για να αλλαξει αισθητα, δηλαδη 1-2 βαθμους.

Εκτος αν εχεις τεραστιες απωλειες που ομως δεν συναδουν με υπερθερμανση ευκολη οταν γλυκαινει ο καιρος.

Δες το διαγραμμα του Perfera 9 με εξωτερ 10 βαθμους κ εσωτερικη 22,00

13202514801_bmp.jpg.2a36d91874c120ff53d7bfbeced02e43.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, tunic είπε

Ναι, 27/7 και το "προβλημα" είναι ότι σε ήπιο καιρο, αναγκάζομαι να έχω αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με την επιθυμιτή.

Spot on 

Το ZS έχει step στους 21-22, το W έστω (edit: και στο S). Μήπως απλά το χτυπάει ο ήλιος και μετράει άλλα αντ άλλα;

Εάν δεις πόσο εύκολο είναι να διαβάσει ότι να ναι, και αντίστοιχα να αλλάξει τον προγραμματισμό, θα καταλάβεις. Ο @mdkamael και εγω, που διαβάζουμε την εξωτερική θερμοκρασία απο το κλιματιστικό μέσω των wifi modules, τα βλέπουμε.

Στις 19/11/2024 στις 7:11 ΜΜ, cmaniac είπε

Μου έβαλες φυτιλιά και τσέκαρα τα manual.

Τα ZSX/ZR, έχουν το κλασσικό 2-step πρώτη προστασία 11-13 και δεύτερη 16-17.

Το ZS το είπες, 21-22.

Το ZTL 21-22.

Τo ZSP έχει 1 step στα μικρά: 21-22. Στο 4.5kW, έχει 2-step: 10-11 και 19-20 (είναι λίγο μπέρδεμα το manual, αλλά αυτό κατάλαβα).

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.

11 ώρες πριν, Pan_K είπε

Δοκίμασε κανείς αυτό που έχει προτείνει ο @amotida; Σε εμένα (Panasonic) δεν λειτούργησε, αλλά ίσως σε εσάς;

Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία 

8 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Κατάλαβα. Εγώ δεν το έχω συναντήσει αυτό με το fujitsu. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι άμα μειωσω την θερμοκρασία στην θέρμανση η την αυξήσω στην ψύξη, να σταματήσει την λειτουργία του για κάποια λεπτά μέχρι η θερμοκρασία του χώρου να πλησιάσει την επιθυμητή και μετά να ξεκινήσει πάλι ο συμπιεστή του με ισχύ τόσο όσο για να διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία. Χωρίς να είμαι σίγουρος ίσως επέλεξες μοντέλο υψηλότερης ισχύος από αυτήν που έπρεπε για τον χώρο σου. 

Αφορά χώρο περιπου 32 τετραγωνικά καλά μονωμένο , πιθανόν να είναι μεγάλο για ήπιες θερμοκρασίες.  Αλλά βρισκομαι κοντά στην θεσσαλονίκη, παραθαλάσσια με πολύ υγρασία, πολύ αέρα, και αρκετές φορές έχει ολικούς παγετούς, τα -4 με -8 τα βλέπαμε συχνά στο παρελθόν.

8 ώρες πριν, Specs είπε

αν ειχες ενα θερμομετρο με  "βυθισμενο" τον αισθητηρα του σε εσωτερικο τοιχο οπως εγω, θα εβλεπες οτι δεν αλλαζει η θερμοκρασια των δομικων στοιχειων κ κατ επεκταση κ του χωρου με λιγο κλεισιμο, εφοσον το δουλευεις 24/7.

Αρα θα μπορουσες να κανεις κ κανενα αυτοματισμο για αραιοτερα διαστηματα ανοιγοκλεισιματος κλπ η καμμια αυτοσχεδιαση εντελως εξειδικευμενη για τον χωρο σου.

Οπως εγω, που στο ενιαιο καθιστικο - κουζινα, σχηματος Γ στην μικρη πλευρα του Γ εχουμε κουζινα κ ενα perfera 9, που στη θεση του ακριβως απο κατω εχει ενα "πασο"  η οπως διαολο το λενε που ενωνει δυο ντουλαπια κ εχει σποτ φωτα προς τα κατω γιατι ειναι ο νεροχυτης.

Οταν η συζυγος ζεσταινεται, απο την κινηση εκει η λογω φουρνου κλπ για να μην ανοιγοκλεινει το perfera , απλα γυριζει τις περσιδες τερμα κατω, χτυπανε στο κοντινο τους 'πασο" κ αποφευγει το απευθειας  ρευμα αερα επανω της και μετα απο λιγο το μικροκλιμα που διαβαζει ο σενσορας δινει εντολη για κλεισιμο.

Μετα αρχιζει τα ον-οφ κατα διαστηματα αλλα δουλευει πχ το μισο χρονικο διαστημα κ κυριως οταν ξεκιναει δεν ανεβαινει πανω απο 180w για μερικα δευτερολεπτα κ ως Perfera μετα αμεσως στρωνει στα 80w εως 110w αναλογως .

Ετσι εγω εχω επιλεξει να κανει ον-οφ (γενικα δεν με αγχωνει η εκκινηση καθε λιγο του συμπιεστη, αλλωστε τι διαολο τα πληρωσαμε εχουν κ εγγυηση 10 χρονια, ας χαλασει να ξερουν κ οι αλλοι εδω μεσα τι να κανουν!) αρκει η συζυγος να εχει ακριβως την θερμοκρασια που θελει, στον χωρο που ειναι συνηθως.

Θα μπορουσα να εβαζα πχ τον σενσορα που βλεπει αν ειναι καποιος στον χωρο κ αδρανοποιειται το κλιματιστικο αν δεν ειναι για καποιο χρονικο διαστημα κανεις κλπ κλπ

Πιστευω κατι θα βρεις εντελως εξατομικευμενο για σενα, αναλογως τις ρυθμισεις κ τα κολπα του μηχανηματος σου , παντως η θερμοκρασια στα 24/7 στον χωρο λογω αδρανειας παιρνει ωρες εως και δυο-τρεις μερες για να αλλαξει αισθητα, δηλαδη 1-2 βαθμους.

Εκτος αν εχεις τεραστιες απωλειες που ομως δεν συναδουν με υπερθερμανση ευκολη οταν γλυκαινει ο καιρος.

Δες το διαγραμμα του Perfera 9 με εξωτερ 10 βαθμους κ εσωτερικη 22,00

13202514801_bmp.jpg.2a36d91874c120ff53d7bfbeced02e43.jpg

Ακριβός αυτό, θα πρέπει να κάνω αυτοματισμό με το hassio. 

51 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Το ZS έχει step στους 21-22, το W έστω (edit: και στο S). Μήπως απλά το χτυπάει ο ήλιος και μετράει άλλα αντ άλλα;

Εάν δεις πόσο εύκολο είναι να διαβάσει ότι να ναι, και αντίστοιχα να αλλάξει τον προγραμματισμό, θα καταλάβεις. Ο @mdkamael και εγω, που διαβάζουμε την εξωτερική θερμοκρασία απο το κλιματιστικό μέσω των wifi modules, τα βλέπουμε.

Οταν λες step θα μπορούσες να το εξηγήσεις λίγο;

Ο ήλιος δεν το χτυπάει εκεί που είναι και αν το χτυπήσει είναι μεταξύ 2 με 3 το μεσημέρι. Στο διάγραμμα που ανέβασα αρχίζει τα on off, σε ώρες που δεν το βλέπει ο ήλιος.

Δυστυχώς δεν έχω wifi module  , η εξωτερικές θερμοκρασίες που αναφέρω, είναι από μετεωρολογικό σταθμό στην ταράτσα, που έχει υψομετρική διαφορά 6 μέτρα περίπου από το mitsubishi.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Στο δικό μου τουλάχιστον δεν το βαραει καθόλου ο ήλιος..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tunic είπε

Οταν λες step θα μπορούσες να το εξηγήσεις λίγο;

Ο ήλιος δεν το χτυπάει εκεί που είναι και αν το χτυπήσει είναι μεταξύ 2 με 3 το μεσημέρι. Στο διάγραμμα που ανέβασα αρχίζει τα on off, σε ώρες που δεν το βλέπει ο ήλιος.

Δυστυχώς δεν έχω wifi module  , η εξωτερικές θερμοκρασίες που αναφέρω, είναι από μετεωρολογικό σταθμό στην ταράτσα, που έχει υψομετρική διαφορά 6 μέτρα περίπου από το mitsubishi.

Νομίζω μια εικόνα απο το manual θα σε βοηθήσει:

IMG_0097.jpeg.0284d8d2f64aa5d5a5de320c1ca6fc2d.jpeg

Ο μετεωρολογικός σταθμός είναι μια προστατευμένη συστοιχία αισθητήρων, σε σχέση με το αισθητήριο το οποίο βρίσκεται στο κλιματιστικό, το οποίο είναι απροστάτευτο, μια σχεδιαστική αποτυχία της MHI, θεωρώ.

Είναι βασικό να υπάρχει κλωβός τέτοιος ώστε να μην επιδρά η ηλιακή ακτινοβολία στις μετρήσεις, ειδικά εφ'όσον υπάρχει προγραμματισμός που ΒΑΣΊΖΕΤΑΙ σε αυτές τις μετρήσεις.

Η θέση του αισθητήρα, σε κάποια κλιματιστικά της, είναι τέτοια ώστε αν το πιάνει ήλιος, έστω και απ τον πλάι, οι μετρήσεις γίνονται χαώδεις. Πχ το πρωί το δικό μου διάβαζε 26 βαθμούς. Φυσικά, το HA το έκλεισε γιατί χτυπάει 550W minimum και κρεμάει.

IMG_0096.png.2284aaafddc3505aa53089d956422cb3.png

1 ώρα πριν, Georpap1987 είπε

Στο δικό μου τουλάχιστον δεν το βαραει καθόλου ο ήλιος..

Εσύ έχεις ZR, εμπίπτεις σε άλλη κατηγορία, μαζι με το ZSX.

11 κάτω όριο, 13 άνω όριο για το πρωτο στάδιο και 16 κατω όριο 17 ανω όριο για το δεύτερο στάδιο. Κάτω όριο σημαίνει οτι κάτω απο εκεί απενεργοποιείται η προστασία, και άνω όριο οτι πάνω από εκεί ενεργοποιείται.

Αν δηλαδή έχεις 12.5 βαθμους αλλα πιο πριν δεν είχε περάσει τους 13 προς τα πανω και ειχε κατω απο 11 νωριτερα (ή μόλις πήρε ρεύμα το μηχάνημα) τότε δεν είναι ενεργοποιημένη η προστασία.

Αν έχεις 12.5 βαθμούς και πριν ειχε πανω απο 13 και οχι κατω απο 11 τοτε η προστασία ειναι ενεργοποιημένη.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Νομίζω μια εικόνα απο το manual θα σε βοηθήσει:

IMG_0097.jpeg.0284d8d2f64aa5d5a5de320c1ca6fc2d.jpeg

Ο μετεωρολογικός σταθμός είναι μια προστατευμένη συστοιχία αισθητήρων, σε σχέση με το αισθητήριο το οποίο βρίσκεται στο κλιματιστικό, το οποίο είναι απροστάτευτο, μια σχεδιαστική αποτυχία της MHI, θεωρώ.

Είναι βασικό να υπάρχει κλωβός τέτοιος ώστε να μην επιδρά η ηλιακή ακτινοβολία στις μετρήσεις, ειδικά εφ'όσον υπάρχει προγραμματισμός που ΒΑΣΊΖΕΤΑΙ σε αυτές τις μετρήσεις.

Η θέση του αισθητήρα, σε κάποια κλιματιστικά της, είναι τέτοια ώστε αν το πιάνει ήλιος, έστω και απ τον πλάι, οι μετρήσεις γίνονται χαώδεις. Πχ το πρωί το δικό μου διάβαζε 26 βαθμούς. Φυσικά, το HA το έκλεισε γιατί χτυπάει 550W minimum και κρεμάει.

IMG_0096.png.2284aaafddc3505aa53089d956422cb3.png

Οκ κατάλαβα τι εννοείς. 

Αυτό που πιστεύω συμβαίνει στην περίπτωση μου είναι

1) στους 11 οι απώλειες θερμότητας φτάνουν στο όριο που μπορεί να μειώσει το κλιματιστικό και αρχίζει τα on off, άρα ανεβαζοντας θερμοκρασία αλλάζω το dT αλλάζουν οι απώλειες και συνεχίζει χωρίς On off. 

2) Αλλάζει κάποια ρύθμιση λόγο setpoint προγραματισμού σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία.

Πιθανόν να συμβαίνουν και τα δυο. Θα κατεβάσω και θα μελετήσω το service manual.

Όταν λες χτυπάει 550watt και κρεμάει; το 35αρι δεν είναι; πόσο χαμηλά μπορεί και ρίχνει κατανάλωση;

Θα σου ήταν εύκολο να ανεβάσεις τα entity που σου βγάζει το module (φανταζομαι εκεί βλέπεις της εξωτερικές θερμοκρασίες).  Ισως να βοηθούσε να αγοράσω το Module.

Επεξ/σία από tunic
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της σελίδας.
Όντας κάτοχος κλιματιστικού Toyotomi Erai και έχοντας διαβάσει αρκετά για το θέμα των κλιματιστικών, έχω δει διάφορα μέλη να αναγράφουν στιγμιαίες και γενικές καταναλώσεις των κλιματιστικών τους, πιθανόν καταγεγραμμένες μέσα από κάποια εφαρμογή.
θα μπορούσε να μου πει κάποιος αυτές τις εφαρμογές που μπορούν να μου δείχνουν τις καταναλώσεις του κλιματιστικού μου ή άλλους τρόπους με τους οποίους θα μπορώ να τις δω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, the_boss_93 είπε

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της σελίδας.
Όντας κάτοχος κλιματιστικού Toyotomi Erai και έχοντας διαβάσει αρκετά για το θέμα των κλιματιστικών, έχω δει διάφορα μέλη να αναγράφουν στιγμιαίες και γενικές καταναλώσεις των κλιματιστικών τους, πιθανόν καταγεγραμμένες μέσα από κάποια εφαρμογή.
θα μπορούσε να μου πει κάποιος αυτές τις εφαρμογές που μπορούν να μου δείχνουν τις καταναλώσεις του κλιματιστικού μου ή άλλους τρόπους με τους οποίους θα μπορώ να τις δω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αν το έχεις με πρίζα τότε πάρε ένα tp-link tapo p110.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...