Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, maryz είπε

Καλησπέρα! Ζητώ τις συμβουλές σας - όποιος/α μπορεί να βοηθήσει! Θέλω να βοηθήσω τους γονείς μου να προχωρήσουν σε εγκατάσταση κλιματιστικού. Συγγνώμη για το σεντόνι που ακολουθει και ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Δεν μπορώ να καταλήξω για τη βέλτιστη λύση και δυσκολεύομαι να επικοινωνήσω με τοπικά καταστήματα για έρευνα αγοράς καθώς μένω στο εξωτερικο. Πρόκεται για κλιματιστικό σε μεγάλο σαλόνι μονοκατοικίας στο Ηράκλειο Κρήτης, με σκοπό την αντικατάσταση ενεργειακού τζακιού για θέρμανση καθώς και χρήση ως πηγή ψύξης σε περιόδους καύσωνα, που είναι πιο συχνές και ανυπόφορες πλέον. Το σαλόνι συνδέεται μέσω εισόδου με κουζίνα.

- 2 τοπικά καταστήματα, μέσω απλής επίσκεψης, πρότειναν λόγω διαμόρφωσης χώρου 24αρι στο σαλόνι και 12αρι στην κουζίνα. Μόνο 1 μας έκανε προσφορά με 2 εναλλακτικές: Mitsubishi Heavy Industries Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU A++/A+ SRK/SRC-71ZR-W και Midea Xtreme Line AG2Line-24NXD0 (πιο οικονομικό).

- Από ανάλυση των τεχν. χαρακτηριστικών μιας σειράς διαθέσιμων κλιματιστικών σε μεγάλες αλυσίδες , είχα εγώ με τη σειρά μου καταλήξει σε Toyotomi Erai Mystery ή Gosai, (κυρίως λόγω υψηλών ονομαστικών αποδόσεων)  αλλά αφού διάβασα τις συζητήσεις εδώ στο forum, δίστασα.

Οι απαντήσεις μου στο ερωτηματολόγιό:

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1700
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νεο
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):  Ιδανικά εταιρία με φυσικό κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Θέρμανση (θα αντικαταστήσει κύρια θέρμανση από ενεργειακό τζάκι) και Ψύξη
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Βασική πηγή ψύξης και θέρμανσης
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Υπάρχει ενεργειακό τζάκι αλλά η χρήση του γίνεται πιο δύσκολή καθώς μεγαλώνουν οι γονείς μου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ψηλοτάβανο σαλόνι μονοκατοικίας του 2002. Συνδέεται μέσω εισόδου (μέγεθος μονής πόρτας) με κουζίνα περίπου 20 τμ και υπολογισμένων θερμ. απωλειών 3.8kW, όπου θα τοποθετηθεί 12αρι κλιματιστικό για να συνεισφέρει.
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Προάστιο (με αρκετά αραιή δόμηση προς το παρόν) Ηρακλείου κρήτης με μέση θερμοκρασία 20, ελάχιστη 4 και μέγιστη 42 (με βάση τα περσινά στοιχεία του κοντινότερου μετεωρ. Σταθμού στην Κνωσσό)
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ:

Α) χαμηλή κατανάλωση / υψηλή απόδοση για να περιορίσω την οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς μου Β) εύκολο στη χρήση είτε μέσω τηλεχειστηρίου είτε μεσω κινητού Γ) ιονιστής και φίλτρα είναι επιθυμητά (εκτός κι αν θα μπορούσα να βελτιώσω την ποιότητα του αέρα με ανεξάρτητη συσκευή), επίσης σκέφτομαι πως θα βοηθούσε και ο αισθητήρας θερμοκρασίας στο τηλεχειριστήριο, καθώς είναι μεγάλος ο χώρος. Δ) Μέτριος - χαμηλός θόρυβος εσωτερική μονάδα. Η εξωτερική μονάδα θα τοποθετηθεί μακριά από υπνοδωμάτια.

1. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Το σπίτι βρίσκεται σε υπερυψωμένη τοποθεσία και το σαλόνι είναι εκτεθειμένο σε βοριάδες  (που είναι αρκετά συχνοί) καθώς δεν υπάρχουν σπίτια μπροστά από αυτό. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τις μονώσεις των τοίχων. Τα κουφώματα έχουν διπλά τζάμια αλλά δυστυχώς ρολά και όχι παντζούρια. Κάτω από το σαλόνι υπάρχει μεγάλη κλειστή αποθήκη. Η περιοχή έχει διακοπές ρεύματος / ασταθές δίκτυο, ωστόσο κλιματιστικό PITSOS σε ένα υπνοδωμάτιο δεν έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα μετά από χρόνια λειτουργίας .
  2. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

image.png.669ac7782b4679c98ca6a4092300f4fa.png

image.png.667469901fa94feed9f14c8de1654a56.png

Έχεις τη δυνατότητα να μας φτιάξεις ένα πρόχειρο σκαρίφημα/κάτοψη; 

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, cmaniac said:

Κολλάω με το πως γίνεται σαλόνι που εχει δωμάτιο δίπλα (κουζίνα) να εχει επαφή σε 4 πλευρες με τον αέρα.

MHI στα Νότια όχι. Fujitsu και Toshiba κοιτάς.

Ανατολικα εχει βαλει επαφή με διαμέρισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Ανατολικα εχει βαλει επαφή με διαμέρισμα.

Ναι το είδα, νόμιζα οτι ειναι ο άλλος φίλος που τελικά συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο γιατί είδα Ηράκλειο. Τι πιθανότητες δυο στα δυο Ηράκλειο στα καπάκια; :P

Επεξ/σία από cmaniac
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snip είπε

Αγορά μέσω σκρουτζ,

Συνηθισμένο να στέλνουν άλλο προϊόν από αυτό που παρήγγειλες. Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές τότε που έκανα το λάθος να πάω με την Skroutz last mile. Μετά το έκοψα το άθλημα. Anyway, θα πρέπει να διευκρινήσεις αν το  Nordstar θα σου το χρεώσουν ακριβότερα, γιατί η τιμή του είναι 80 ευρώ πιο πάνω. Αν είναι έτσι, για εμένα δεν αξίζει το ακριβότερο. Είναι παρόμοια μηχανήματα απ' ό,τι φαίνεται στα χαρακτηριστικά και τον κωδικό τους (CHSD), είναι από τον ίδιο κατασκευαστή (TCL) και εφόσον δεν παίρνεις το γνήσιο TCL που έχει 10 χρόνια εγγύηση και πας σε κάτι αδιευκρίνιστο, καλύτερα το φθηνό κατά την γνώμη μου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snip είπε

Αγορά μέσω σκρουτζ, απόδειξη δεν παρέδωσαν!! Δυστυχώς παρέλαβε η πεθερά μου που δεν ήξερε και πολλά πολλά. Ζήτησα μέσω skroutz να μου στείλουν απόδειξη και αύριο που θα ανοίξουν θα πάρω και τηλέφωνο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το πολύ πολύ κόβουν ένα ακυρωτικό ή επιστροφικό και μου κόβουν νέα. Το θέμα είναι πιο απο τα 2 να επιλέξω, τελικά.

Το Σκρουτζ έχει την απόδειξη και στη σελίδα της παραγγελίας.

Όποιο και να κρατήσεις, το ίδιο σαπάκι είναι και σαφώς η χείριστη επιλογή για θέρμανση...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Το Σκρουτζ έχει την απόδειξη και στη σελίδα της παραγγελίας.

Όποιο και να κρατήσεις, το ίδιο σαπάκι είναι και σαφώς η χείριστη επιλογή για θέρμανση...

Δυστυχώς δεν την έχει. έχει απλά ένα κουμπί "λήψη απόδειξης" που απλά στέλνει μήνυμα στο κατάστημα να τη στείλει ηλεκτρονικά.

Κοίτα, δεν το συγκρίνω με κάποια επώνυμο ή μεγαλύτερο, αλλά μια κρεββατοκάμαρα, πόσο δύσκολο θα είναι να τη ζεστάνει δηλαδή;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Snip είπε

Κοίτα, δεν το συγκρίνω με κάποια επώνυμο ή μεγαλύτερο, αλλά μια κρεββατοκάμαρα, πόσο δύσκολο θα είναι να τη ζεστάνει δηλαδή;

Πρηξτους τα @@ να σ δωσουν αυτο που πληρωσες. Period. Κουμπωσε κ εναν μετρητη καταναλωσης να μαθουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ποσο μουφα ή οχι ειναι στη θερμανση . Οτι εγινε, εγινε. Τλχστν φροντισε τωρα να κανεις σωστα την εγκατασταση συμφωνα με αυτα π γραφτηκαν κατα καιρους εδω μεσα. 

• Like 2
Δημοσ.
10 minutes ago, Snip said:

Δυστυχώς δεν την έχει. έχει απλά ένα κουμπί "λήψη απόδειξης" που απλά στέλνει μήνυμα στο κατάστημα να τη στείλει ηλεκτρονικά.

Αν δεν ειναι ελαττωματικό, θα την ζεστάνει, δεν είναι εκεί το θέμα. Αλλά σε τρια περίπου χρόνια χρήσης θα σου κοστίσει σε παραπάνω ρεύμα, τη σημερινή του χρηματικη διαφορά με ένα "καλό". Χώρια την ιδιότροπη συμπεριφορά.

Αν είναι λύση απόλυτης ανάγκης οκ. Αν δεν είναι, η τύχη σου δίνει την ευκαιρία να το ξανασκεφτείς.

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχεις τη δυνατότητα να μας φτιάξεις ένα πρόχειρο σκαρίφημα/κάτοψη; 

Το μπλε αριστερα πανω ειναι το κλιμακοστασιο/εισοδος και το κατω δεξια τα υπολοιπα δωματια κτλ που διαχωριζονται με ξυλινη πορτα.

- η βεραντα δεν ειναι κλειστη οπως φαινεται στο σχημα.

- οι ιδιες θεσεις προταθηκαν και απο τα 2 καταστηματα λογω χωρου / υψους κτλ.

- δεν ελεγξα τις διαστασεις. Στο περιπου μαλλον βγαζουν νοημα image_2025-02-26_22-18-16.jpeg.89d0db54c3a5b1547a467de22fedf60e.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...