mdkamael Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Soki11 είπε Καλησπέρα σας, Βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτηση κλιματιστικού 18.000 BTU και ειλικρινά δεν ξέρω ποιο να επιλέξω. Το χρειάζομαι κυρίως για θέρμανση, αλλά οι αξιολογήσεις στο Skroutz με έχουν προβληματίσει αρκετά. Έχω παρατηρήσει ότι τα Sang και Tesla έχουν αποκτήσει δημοτικότητα, όμως δεν είμαι σίγουρη αν πρόκειται για περιπτώσεις τύπου Xiaomi ή κάτι διαφορετικό. Έχετε κάποια πρόταση; Είμαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο και θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας! Ξεκινα με το ερωτηματολογιο/ calculator που θα βρεις κατω απο την υπογραφη του @liakjim απο υπολογιστη κ ανεβασε τα εδω τα αποτελεσματα... κ μετα το ξαναπιανουμε το θεμα... https://www.elith.gr/calc/index.php Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από mdkamael 1
liakjim Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 35 λεπτά πριν, Soki11 είπε Καλησπέρα σας, Βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτηση κλιματιστικού 18.000 BTU και ειλικρινά δεν ξέρω ποιο να επιλέξω. Το χρειάζομαι κυρίως για θέρμανση, αλλά οι αξιολογήσεις στο Skroutz με έχουν προβληματίσει αρκετά. Έχω παρατηρήσει ότι τα Sang και Tesla έχουν αποκτήσει δημοτικότητα, όμως δεν είμαι σίγουρη αν πρόκειται για περιπτώσεις τύπου Xiaomi ή κάτι διαφορετικό. Έχετε κάποια πρόταση; Είμαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο και θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας! Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού
Soki11 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 32 λεπτά πριν, mdkamael είπε Ξεκινα με το ερωτηματολογιο/ calculator που θα βρεις κατω απο την υπογραφη του @liakjim απο υπολογιστη κ ανεβασε τα εδω τα αποτελεσματα... κ μετα το ξαναπιανουμε το θεμα... https://www.elith.gr/calc/index.php Σας ευχαριστώ πολυ. 34 λεπτά πριν, turbat0s είπε Τί έχουμε εδώ? Δηλαδή, τί εννοείς? Πρέπει να ορίσεις ένα μπάτζετ αρχικά. Εννοώ οτι τα ΝοName κλιματιστικά είναι περίπτωση θυγατρικής άρα καλή λύση ή κινέζικα που τα προτιμούν (βάσει το skroutz) λόγω κόστους. Το budget είναι στα 1000 ευρώ.
liakjim Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 41 λεπτά πριν, mdkamael είπε Ανεβασα σκρινσοτ με τα μεγιστα κατα την εκκινηση ( μεσα στα πρωτα 2 λεπτα ). Διορθωστε με αν εκανα λαθος. Μετα απο αυτες τις τιμες κατεβαιναν οι μετρησεις ωστε να ισσοροπησει πιο χαμηλα. Οσο για την αεργη... τι βαζουμε σαν ημθ° για να βγει η εξισωση ?! Μονοφασικη η παροχη... Μια χαρά. Όλη σχεδόν η ισχύς (KVA) γίνεται έργο (KW). Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι αν στην εκκίνηση, πόσο ρεύμα τραβάει . Άρα όχι την ισορροπία που έβαλες. 4 λεπτά πριν, Soki11 είπε Σας ευχαριστώ πολυ. Εννοώ οτι τα ΝοName κλιματιστικά είναι περίπτωση θυγατρικής άρα καλή λύση ή κινέζικα που τα προτιμούν (βάσει το skroutz) λόγω κόστους. Το budget είναι στα 1000 ευρώ. Έχεις βάλει 130τμ. Επανάληψη σύμφωνα με τις οδηγίες του ερωτηματολογίου.
Soki11 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Μια χαρά. Όλη σχεδόν η ισχύς (KVA) γίνεται έργο (KW). Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι αν στην εκκίνηση, πόσο ρεύμα τραβάει . Άρα όχι την ισορροπία που έβαλες. Έχεις βάλει 130τμ. Επανάληψη σύμφωνα με τις οδηγίες του ερωτηματολογίου. Το ερωτηματολόγιο λέει εμβαδόν κατοικίας χωρίς μεικτούς χώρους, ίσως αναφέρεται στον χώρο που θα υπάρχει το κλιματιστικό αν ναι ειναι 60 τμ και είναι παρακάτω η μέτρηση.
liakjim Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 7 λεπτά πριν, Soki11 είπε Το ερωτηματολόγιο λέει εμβαδόν κατοικίας χωρίς μεικτούς χώρους, ίσως αναφέρεται στον χώρο που θα υπάρχει το κλιματιστικό αν ναι ειναι 60 τμ και είναι παρακάτω η μέτρηση. Ωραία. Διορθωσες και τα ανοίγματα που θέλουμε μόνο τα εξωτερικά ανοίγματα για τα 60τμ;
Soki11 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Ωραία. Διορθωσες και τα ανοίγματα που θέλουμε μόνο τα εξωτερικά ανοίγματα για τα 60τμ; Τώρα είναι το σωστό, το διορθώνω και στην αρχική ερώτηση.
liakjim Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Μόλις τώρα, Soki11 είπε Τώρα είναι το σωστό, το διορθώνω και στην αρχική ερώτηση. Πολλά μου φαίνονται . Μπορείς να δείξεις τις απαντήσεις σου; Επίσης το ερωτηματολόγιο έχει δέκα ακόμη ερωτήματα.
Soki11 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Πολλά μου φαίνονται . Μπορείς να δείξεις τις απαντήσεις σου; Επίσης το ερωτηματολόγιο έχει δέκα ακόμη ερωτήματα.
liakjim Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 3 λεπτά πριν, Soki11 είπε Οκ, 10 ερωτήματα ακόμη. Μάλλον η εφαρμογή βγάζει υπερβολικές απώλειες αλλά γιατί ψάχνεις 18άρι; Σε έχει συμβουλεύσει κάποιος επαγγελματίας;
mdkamael Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, liakjim είπε Μια χαρά. Όλη σχεδόν η ισχύς (KVA) γίνεται έργο (KW). Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι αν στην εκκίνηση, πόσο ρεύμα τραβάει . Άρα όχι την ισορροπία που ειχε μια σταδιακη αυξηση μεχρι να φτασει σε αυτες τις ανω μεγιστες τιμες κ μετα να ξαναπεφτει διχως να τις ξαναεμφανιζει.. τραβηξα σκρινσοτ τη στιφγμη π μολις ειχε αρχισει να κατεβαζει περσιδα κ ξεκινησε να βγαζει αερα... ειναι αυτο... Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από mdkamael 1
liakjim Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 3 ώρες πριν, liakjim είπε Βασικά βλέπω στο smart life αλλά και στα shelly ότi γίνονται share μέσω cloud. Αν έχει κάποιος τέτοιον μετρητή και έχει όρεξη, ας το δοκιμάσουμε. Όποιος θέλει pm me. Λοιπόν, από δοκιμές με κάποια μέλη (τους ευχαριστώ), φάγαμε πόρτα στα shelly και tapo μιας και ενώ μου ήρθαν οι συσκευές τους στα αντίστοιχα app, το integration του ha ζητάει να βάλω ip, οπότε είναι δύσκολο να γίνει. Μένει να μου έρθει κάποιος εθελοντής με tuya συσκευή που να την έχει περάσει στο smartlife (ότι στο tuya smart). 1
Soki11 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Οκ, 10 ερωτήματα ακόμη. Μάλλον η εφαρμογή βγάζει υπερβολικές απώλειες αλλά γιατί ψάχνεις 18άρι; Σε έχει συμβουλεύσει κάποιος επαγγελματίας; Όχι απλά θεώρησα ότι λόγω μεγέθους και λόγω κατασκευής (Διπλοκατοικία, εγώ είμαι στο ισόγειο) θα ήθελε ένα μεγάλο για να αποδίδει στην θέρμανση που με ενδιαφέρει και περισσότερο.
liakjim Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 λεπτό πριν, Soki11 είπε Όχι απλά θεώρησα ότι λόγω μεγέθους και λόγω κατασκευής (Διπλοκατοικία, εγώ είμαι στο ισόγειο) θα ήθελε ένα μεγάλο για να αποδίδει στην θέρμανση που με ενδιαφέρει και περισσότερο. Στο λέω γιατί κοίτα πόσο κάνει η μετατροπή: Το σπίτι θα το έλεγες ότι ζεσταίνει εύκολα τον χειμώνα; Τώρα τι έχεις; Να πάμε σε 24άρι με option για ένα ακόμη ή πέτρινο σπίτι σε συνδυασμό με το μαλακό κλίμα θα ήταν οκ και ένα mitsubishi heavy 63;
Soki11 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Στο λέω γιατί κοίτα πόσο κάνει η μετατροπή: Το σπίτι θα το έλεγες ότι ζεσταίνει εύκολα τον χειμώνα; Τώρα τι έχεις; Να πάμε σε 24άρι με option για ένα ακόμη ή πέτρινο σπίτι σε συνδυασμό με το μαλακό κλίμα θα ήταν οκ και ένα mitsubishi heavy 63; Ξαναέκανα το ερωτηματολόγιο και έβγαλε τα ίδια πάντως με 20 ερωτήσεις. Η απάντησή μου θα βασίζεται στην αίσθηση που νιώθω. Δυστυχώς, δεν διαθέτω εσωτερικό θερμόμετρο για να μετρήσω την απόδοση των παρακάτω λύσεων, οπότε μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Έχω θερμοπομπούς εντοιχιζόμενους (3 τεμ, 2200 watt). Στην θέρμανση βελτιώνουν την κατάσταση, αλλά η αίσθηση είναι περίπου στους 14-16 βαθμούς Κελσίου. Δεύτερον, έχω μεταλλικό τζάκι με τζάμι, το οποίο κάνει δουλειά, αλλά όπως είναι φυσικό, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός τζακιού. Η αίσθηση είναι ότι φτάνει στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα