Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, totalius είπε

Στις κριτικές που βλέπω στο Σκρουτζ δίνω καμία σημασία ή πιστεύετε ότι είναι της πλάκας ;

Οι κριτικές στο Skroutz (αγαπημένο μου θέμα) χειραγωγούνται. Συνήθως δεν σε αφήνουν έτσι εύκολα να αφήσεις αρνητική κριτική και σε κουράζουν για να κάνεις επαναδιατυπώσεις. Κάποτε, η συνολική βαθμολογία έβγαινε από τους επιβεβαιωμένους αγοραστές, ενώ στην αρχική σελίδα του προϊόντος αναγραφόταν ότι η συνολική βαθμολογία είναι πχ από 55 χρήστες, όταν οι επιβεβαιωμένοι ήταν πχ μόνο 15 και η βαθμολογία έβγαινε από αυτούς. Έγραψα γι' αυτήν την αναντιστοιχία σε μία κριτική μου για ένα δημοφιλές προϊόν και δεν με άφησαν ποτέ να ανεβάσω την κριτική αυτή. Έφαγαν μετά καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού και αμέσως μετά συνέπτυξαν διαφορετικά μοντέλα του ίδιου προϊόντος, ώστε η αναγραφόμενη βαθμολογία να ανταποκρίνεται πράγματι στην βαθμολογία των χρηστών. Λίγο αργότερα είδα ότι έπαψαν πια να υπολογίζουν μόνο τους επιβεβαιωμένους χρήστες. Άλλο ένα παράδειγμα είναι η Samsung, που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι έχει ως στρατηγική να καταψηφίζει αρνητικές κριτικές των προϊόντων της, ώστε να μην βγαίνει μία αρνητική κριτική ως η αγαπημένη των χρηστών. Αφήνεις πχ μία κριτική άκρως εμπεριστατωμένη και μετά από μία εβδομάδα εμφανίζονται καμία 50ριά χρήστες που βρίσκουν την κριτική, μη βοηθητική. Τελευταία δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη σελίδα και δεν παραγγέλλω ποτέ πια από Skroutz. Προτιμώ την Bestprice.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, totalius είπε

Στις κριτικές που βλέπω στο Σκρουτζ δίνω καμία σημασία ή πιστεύετε ότι είναι της πλάκας ; Γιατι βλέπω τις καλύτερες βαθμολογίες να τις έχουν μάρκες που εδώ βλέπω να μη συστήνονται καθόλου . Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι κακές κριτικές που έχουν τα Mitsubishi heavy και τα Toshiba .

Άσε τις κριτικές στο Σκρουτζ περί λειτουργίας των κλιματιστικών και δώσε βάση στο τι λέγεται εδώ μέσα, οπου τα περισσοτερα, μη πω και ολα , αποδεικνυονται αντικειμενικα. Έχω ξαδέρφη που φορτώνει στο τέρμα το πλυντήριο/στεγνωτήριο με 10 κιλά ρούχα  και μετά παραπονιέται γιατί δεν της βγαίνουν στεγνά τα ρούχα και ριχνει καταρες στη miele για το μηχανημα των 2000 ευρω που της βγηκε ( συμφωνα με την αντιληψη της παντα ) αχρηστο. Go figure τωρα με το τι κουβαλαει ο καθεις στο μυαλο του και εκφραζει την αποψη του .... Επισης ο καρμιρης κ ο μιζερος θα αφοδευσει , θα γυρισει να κοιταξει το ''εργο'' του και ειναι ικανος να αραδιαζει χαικου και δεν. ξερω εγω τι αλλο για το επιτευγμα του - θα το κανεις και εσυ ?! ( μιας και εθιξες τις μαρκες που δεν αναφερονται εδω μεσα για ευνοητους αντικειμενικους λογους παντα  ). Πονταρε εδω στην ομαδα και μονο κερδισμενος θα βγεις... επισης, εισαι σιγουρος οτι εκαναν σωστη εγκατασταση ? τα ηλεκτρολογικα εγιναν σωστα ?! εδω ειδαμε σε κατι πινακες προπλεμικους να βαζουν high tier hvac ... επισης... εισια σιγουρος οτι κατανοουν την ορθη λειτουργια των μηχανηματων που αγορασαν ή απλα πατανε ενα κουμπι και οτι γινει εγινε ?! πολλες οι μεταβλητες που πρεπει να λαβεις υποψιν σου για να κρινεις μια κριτικη οπως αυτες του σκρουτζ .... 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ζήτησα και πήρα την άδεια να προσθέσω στο public grafana cloud dashboard τα κλιματιστικά των @Rnd1978 και @apostolisep3 ( ένα Toshiba Shorai RAS-18PAVSG-E στη Θεσσαλονίκη και ένα Mitsubishi SRK/SRC-80ZR-W στην Πεντέλη αντίστοιχα). 

Το link είναι στην υπογραφή μου -> https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a

Θα πρέπει να φανεί κάτι τέτοιο:

image.png.5c07f386e7c171829db03175f93f7276.png

Υπόψη ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι η δικιά μου, στο μπαλκόνι μου, στον Ωρωπό Αττικής. 

Τα fujitsu, carrier, daikin είναι στο σπίτι μου. Τα yukai, morris στα πεθερικά (είμαστε μεσοτοιχία). Τo Shorai όπως είπα Θεσσαλονίκη και το Mitsubishi πάλι όπως είπα στην Πεντέλη (οπότε προφανώς σε διαφορετικές θερμοκρασίες). 

Μπορείτε με κλικ πάνω στο όνομα στο υπόμνημα να δείτε μόνο το συγκεκριμένο κλιματιστικό. Αν θέλετε πιο πολλά, με το ctrl πατημένο μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλά διαγράμματα. 

Για περιορισμό των πόρων το έχω κλειδωμένο να δείχνει τις προηγούμενες 6 ώρες. Παρόλα αυτά, κάνοντας drag σε μια περιοχή, μπορείτε να ζουμάρετε όσο θέλετε. 

Επαναλαμβάνω ότι το κάνω πειραματικά στο free plan του grafana cloud το οποίο trial λήγει σε 7 ημέρες και μετά πέφτει στους περιορισμούς του always free plan πχ στον αριθμό των active users. Δεν πρόκειται να πληρώσω συνδρομή. Δεν ξέρω τι θα γίνει στην πράξη, οπότε θα το δούμε. 

Υπόψη ότι αν κάποιος έχει sonoff μετρητή και θέλει να προσθέσουμε το κλιματιστικό του στη βάση αυτή, μου στέλνει pm (θα πρέπει να μου κάνει share το sonoff του και θα εμφανιστεί ως entity στο homeassistant μου ). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...