Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, cmaniac είπε

Το έχουμε αναφέρει ξανά, και το MHI παίζει local, παράλληλα με το cloud.

Εδω ο amotida αναφέρει οτι το Pmode μπορεί να προκαλέσει περισσότερα Df απ οτι χωρίς.

Απαραίτητο είναι εάν εχει αισθητήρα θερμοκρασίας να μην τον χτυπάει ο ήλιος.

Στον αέρα πρέπει να ειναι κάθετα για να μην γυρίζει τρέλα ο ανεμιστήρας και εάν εχεις χιονι θα πρέπει να υπάρχει γείσο και απόσταση απ το έδαφος.

Ευχαριστώ για την απάντηση, έχω αγοράσει το Inventor Leon 24000, γνωρίζει κάνεις εάν έχει αισθητήρα θερμοκρασίας? Έτσι πως σκέφτομαι να το τοποθετήσω θα το χτυπά ο ήλιος από την μπροστινή πλευρά λογικά εάν έχει αισθητήρα θα το έχει στην πίσω πλευρά? Χιόνι σπάνια έχουμε στην περιοχή και η εξωτερική μονάδα θα είναι περίπου 2 μέτρα από έδαφος και ο αέρας θα είναι κάθετα. Τέλος η βροχή δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, μόνο κάποιες σκουριές μετά από πολλά χρόνια?

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός ο σταθμός https://app.weathercloud.net/d7626430275#current δίνει σχεδόν ταυτόσημα στατιστικά με αυτόν του meteo https://penteli.meteo.gr/stations/preveza/, ενώ αυτός εδώ https://app.weathercloud.net/d7745032398#current έχει κάποιες ήπιες σχετικά αποκλίσεις. Δεν είναι σε καμία περίπτωση μηχανήματα της πλάκας, πάντως, και εννοείται έχουν κλωβό. Απλά μπορεί ο καθένας να τα τοποθετεί όπου λάχει και να μην έχει αξιόπιστες μετρήσεις και εννοείται ότι του meteo είναι πιο ασφαλείς οι μετρήσεις.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pan_K είπε

Σε όσα μοντέλα έχω δει να κάνουν defrost (Midea, Fujitsu, Panasonic, Samsung, Inventor, LG) ο εσωτερικός ανεμιστήρας κινείται στην πολύ μικρή ταχύτητα με τις περσίδες οριζόντιες. Οπότε διαρρέει πολύ κρύος αέρας από την μονάδα και διαχέεται στο έδαφος. 

Παράδειγμα όχι αμελητέο: Προσπαθώ να μάθω την μητέρα μου στο πατρικό μου να χρησιμοποιεί κλιματιστικά για την θέρμανση σε 24-ωρη βάση, μιας και οι λογαριασμοί από το φυσικό αέριο (αυτόνομη θέρμανση) σε 24-ωρη λειτουργία με θερμοστάτη στους 19,5 βαθμούς κυμαίνονται γύρω στα 250 -300 ευρώ για 110τμ ρετιρέ στην Παλλήνη. Ένα βράδυ αποκοιμήθηκε στον καναπέ δίπλα στο τζάκι με το Panasonic ανοιχτό. Κάποια στιγμή μου είπε ότι, γύρω στις 4πμ, την έπιασε ασθματική κρίση, σηκώθηκε από τον καναπέ και είδε, όπως μου είπε, ότι το κλιματιστικό έβγαζε παγωμένο αέρα, ο οποίος έγινε αισθητός εκεί που κοιμόταν, σε σημείο που δεν την χτύπαγε άμεσα ο αέρας του κλιματιστικού. Άναψε αμέσως τα καλοριφέρ και έφυγε άρον-άρον. Στην εφαρμογή του Home Assistant είδα ότι εκείνη την ώρα έκανε defrost. Αυτά στην πράξη.

Έχεις δίκιο και ευχαριστώ για την επισήμανση. Αλλά η θερμοκρασία του χώρου επανέρχεται εκεί που ήταν πριν το defrost μετά από 15 -20 λεπτά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως πχ όταν η μόνωση δεν είναι καλή και πιο πολύ αυτό ήθελα να πω. Δυστυχώς στο σπίτι μου, με εξωτερικές σταθερά γύρω στους 4 βαθμούς και με λειτουργία κεντρικής θέρμανσης και κλιματιστικών στους 21-22 βαθμούς ή θερμοκρασία των εξωτερικών τοίχων αυτήν την στιγμή είναι 17 βαθμοί και του πατώματος 16! Οπότε και ένα παρατεταμένο off, θα μου ρίξει την θερμοκρασία κατά 1 βαθμό.

Να επισημάνω εδώ στον φίλο @Specs ότι για τα παραδείγματα με τη αυξομείωση θερμοκρασίας στο καθόλου καλά μονωμένο σπίτι μου υπεύθυνο είναι ένα Inventor 18K που το έχω στην υψηλή παροχή αέρα για λόγους οικονομίας αλλά και ομοιόμορφης κατανομής της θερμότητας στον μεγάλο χώρο που το έχω εγκαταστήσει. Συνεπικουρεί και ένας ανεμιστήρας οροφής. Και η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να κάνει on-off με ελάχιστα τα 550watt, όπως κάνει, γιατί αν λειτουργούσε σε μόνιμη βάση πιο χαμηλά με οριζόντιες περσίδες και στην πιο χαμηλή παροχή αέρα, στα 7 μέτρα από την μονάδα με τόσο κρύο που κάνει έξω θα τουρτουρίζαμε ή αλλιώς θα μας χτυπούσε κρύος αέρας από το κλιματιστικό.

Πρέβεζα... Πολύ δύσκολο το κλίμα εκεί. Απίστευτη υγρασία και ζέστη το καλοκαίρι και απίστευτη υγρασία και κρύο (πιο ήπιο βέβαια) τον χειμώνα. Συμφωνώ πολύ με αυτό που λες για εξοχικές κατοικίες. Εγώ στο χωριό έχω ένα Leon και σαν αντιστάθμισμα του Κινέζου έβαλα πρόσφατα και ένα Fujitsu KM-series εκεί, αν και κανονικά έπρεπε να πάω σε Yukai (ας όψεται ότι είναι εξοχικό και δεν ήθελα να μπω σε μεγάλα έξοδα). Θα πάω και θα δω. Συνήθως κάθομαι 5-6 μέρες. Πιστεύω ότι με τόσες απώλειες το Fujitsu ίσως να ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα από το Leon και να μην μου κάνει αυτά τα δικά του σε συνθήκες χαμηλών απωλειών, που μειώνει εντελώς την παροχή ασχέτως αν την θες αυξημένη. Ωστόσο είδα ότι είναι πολύ πιο επιρρεπές στα defrost στην αρχική φάση της αύξησης θερμοκρασίας, οπότε, ίδωμεν...

Υ.Γ. : παραθέτω εδώ και ένα διάγραμμα, όπου σε ένα τυπικό κύκλο defrost του Fujitsu ASEH-09KMCG 9Κ κατά την αύξηση της θερμοκρασίας ενός κρύου δωματίου 13τμ, η θερμοκρασία επανέρχεται μετά από 20 λεπτά στο επίπεδο που ήταν πριν το defrost. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.fe11bb2ecd851e4335765991faa3f62d.png

Σε Panasonic 20+ ετών, GoldStar 27 ετών, Hitachi 27+ ετών, Midea 2 ετών Toyotomi 10 ετών, Panasonic 22 ετών δεν το έχω δει αυτό. Ο ανεμιστήρας σταματάει εντελώς.

Δεν έχω άποψη για το Daikin Ururu Sarara γιατί δεν έχει κάνει απόψυξη καθόλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Specs είπε

Ολα τα κλιματιστικα, ακομη κ το πιο φτηνο, κλεινουν τον ανεμιστηρα ακομη κ οταν ο θερμοστατης κοψει την εξω μοναδα.

3 ώρες πριν, amotida είπε

Κατά την απόψυξη; Αμφιβάλλω. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο πριν και δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν άλλον να λέει ότι αυτό συνέβη.

Ναι, διαπιστώνω και εγώ, αφού το έψαξα λίγο παραπάνω ότι τα σύγχρονα κλιματιστικά σταματούν εντελώς τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό ανεμιστήρα. Τώρα αυτά που αναφέρω κυρίως αφορούν παλιά μηχανήματα και υπάρχουν αναφορές από παλαιότερα forum ότι αυτό συμβαίνει. Ίσως επίσης ο κρύος αέρας να εκφεύγει της μονάδας από τα υπάρχοντα ρεύματα στον χώρο που συνεχίζουν να υφίστανται, παρόλο που είναι κλειστός ο ανεμιστήρας. Η αίσθηση πάντως κοντά τα κλιματιστικά που αναφέρω είναι ότι φυσάει παγωμένος αέρας. Άλλωστε και οι περσίδες δεν κλείνουν εντελώς και αυτό για κάποιον λόγο θα συμβαίνει. Πρέπει όμως να παραδεχτώ ότι ο εσωτερικός ανεμιστήρας κανονικά σταματά.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ναι, διαπιστώνω και εγώ, αφού το έψαξα λίγο παραπάνω ότι τα σύγχρονα κλιματιστικά σταματούν εντελώς τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό ανεμιστήρα. Τώρα αυτά που αναφέρω κυρίως αφορά παλιά μηχανήματα και υπάρχουν αναφορές από παλαιότερα forum ότι αυτό συμβαίνει. Ίσως επίσης ο κρύος αέρας να εκφεύγει της μονάδας από τα υπάρχοντα ρεύματα στον χώρο που συνεχίζουν να υφίστανται, παρόλο που είναι κλειστός ο ανεμιστήρας. Η αίσθηση πάντως κοντά τα κλιματιστικά που αναφέρω είναι ότι φυσάει παγωμένος αέρας. Άλλωστε και οι περσίδες δεν κλείνουν εντελώς και αυτό για κάποιον λόγο θα συμβαίνει. Πρέπει όμως να παραδεχτώ ότι ο εσωτερικός ανεμιστήρας κανονικά σταματά.

Αφού αλλάζει ο κύκλος του ψυκτικού εννοείται ότι μέσα φαίνεται παγωμένο η ζέστη του υγρού ε8ναι έξω προσπαθώντας να λιώσει τον πάγο 

Με βαρβάτο κρύο και αρκετή ζήτηση 

IMG_0691.jpeg

IMG_0690.jpeg

IMG_0689.jpeg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, gkamas είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, έχω αγοράσει το Inventor Leon 24000, γνωρίζει κάνεις εάν έχει αισθητήρα θερμοκρασίας?

Ο αισθητήρας συνήθως είναι στην πίσω πλευρά. Αυτό ισχύει και για το λιονταράκι που έχω στην κατοχή μου. Παρόλα αυτά ο άμεσος ήλιος θα αυξάνει την θερμοκρασία πίσω από την μονάδα. Ωστόσο τα Inventor δεν έχουν κάποια διαφοροποίηση στην θέρμανση ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Μια χαρά on-off σε κάθε περίπτωση κάνουν, με το 9άρι να κατεβαίνει μέχρι τα 310 watt περίπου. Το δικό σου λογικά θα πέφτει μέχρι τα 700-800 watt. Αν βάλεις μετρητή, στείλε feedback.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dimostr είπε

Αφού αλλάζει ο κύκλος του ψυκτικού εννοείται ότι μέσα φαίνεται παγωμένο η ζέστη του υγρού ε8ναι έξω προσπαθώντας να λιώσει τον πάγο 

Με βαρβάτο κρύο και αρκετή ζήτηση 

IMG_0691.jpeg

IMG_0690.jpeg

IMG_0689.jpeg

Υψηλή ζήτηση όντως. Γκρινιάζουν στο σπίτι στους 21 πχ;

Η ταχύτητα του ανεμιστήρα στο Daikin είναι λίγο ανυπακουη;

Επεξ/σία από uncle_nontas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...