Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Specs είπε

Αν το δουλευεις σαν αεροθερομο κ καθεσαι γι ανα σε χτυπαει η ζεστη μονο στην ροη κ οχι αλλου

Μόνο του δουλεύει έτσι δεν το δουλεύω εγώ. Εκεί που έχω το θερμόμετρο είναι που περνάμε την περισσότερη ώρα μας, οπότε έβαλα το θερμόμετρο εκεί για να είναι πιο αντιπροσωπευτική η μέτρηση. Αλλά στο γράφημα φαίνονται έντονες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία του αέρα ακόμα και όταν κλείνει η κεντρική θέρμανση. Επιπλέον, το πάτωμα που από κάτω έχει πυλωτή και είναι από μάρμαρο, σε πληροφορώ ότι έχει αυτές τις μέρες 17 βαθμούς χωρίς περιθώρια βελτιώσεων.

Και σε ότι αφορά τα δομικά στοιχεία, τελικά η αίσθηση της θερμοκρασίας είναι από τον αέρα κυρίως, μιας και αυτός μας περιβάλλει, οπότε ότι θερμοκρασία και αν έχουν τα δομικά στοιχεία, ο παγωμένος αέρας από ένα defrost διάρκειας 5 λεπτών + άλλα 5-10 για να βγει και πάλι ζεστός αέρας από το μηχάνημα θα γίνει άμεσα αισθητός.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 minute ago, Pan_K said:

ότι θερμοκρασία και αν έχουν τα δομικά στοιχεία, ο αέρας από ένα defrost διάρκειας 5 λεπτών + άλλα 5-10 για να βγει και πάλι ζεστός αέρας από το μηχάνημα θα γίνει άμεσα αισθητός

Moνο αν σε χτυπαει ο αερας αυτο...εμενα που δεν με χτυπαει δεν παιρνω χαμπαρι ποτε κανει (οταν εστω σπανια κανει)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, εάν η εξωτερική μονάδα κλιματιστικού είναι εκτεθειμένη σε βροχή και ήλιο είναι σημαντικό μειονέκτημα, θα πρέπει κάνω στέγαστρο ώστε να την προστατεύσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
56 minutes ago, Pan_K said:

ο παγωμένος αέρας από ένα defrost διάρκειας 5 λεπτών + άλλα 5-10 ( +μόνο περίπου 3 !!! ) για να βγει και πάλι ζεστός αέρας από το μηχάνημα θα γίνει άμεσα αισθητός.

53 minutes ago, Specs said:

Moνο αν σε χτυπαει ο αερας αυτο...εμενα που δεν με χτυπαει δεν παιρνω χαμπαρι ποτε κανει (οταν εστω σπανια κανει)

Για ποιο κρύο αέρα από το Df μιλάτε;
Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά;
Κατά τη διάρκεια ενός Df, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας δεν περιστρέφεται, δεν υπάρχει κρύος αέρας να σας χτυπήσει!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, amotida είπε

Για ποιο κρύο αέρα από το Df μιλάτε;
Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά;
Κατά τη διάρκεια ενός Df, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας δεν περιστρέφεται, δεν υπάρχει κρύος αέρας να σας χτυπήσει!

Τα MHI μπαίνουν σε hot keep που από μόνο του έχει μια ροή.

Παρόλα αυτά, το πρόβλημα είναι αλλού. Υπάρχει κίνηση του αέρα απο τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Σε αυτά τα κρύα ρεύματα αναφέρονται οι υπόλοιποι.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, amotida είπε

(εδώ θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όσων χρησιμοποιούν τα P modes των κλιματιστικών Gree, τα οποία έχω αναφέρει στο παρελθόν, ότι σε περίπτωση εξωτερικών θερμοκρασιών κατάλληλων για σχηματισμό παγού, θα ήταν προτιμότερο να μην αφήνετε τις μονάδες χωρίς επίβλεψη ή το καλύτερο είναι να μην χρησιμοποιείτε καθόλου τις αντίστοιχες προεπιλογές σε τέτοιες συνθήκες).

Σε τρια toyotomi (φασον gree) που τα δουλεύω 24/7 με P modes κάνουν κανονικά df.

Screenshot_20250223_003440_Home Assistant.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δεν έχω υπόψη ποια άλλα μοντέλα έχουν τέτοια δυνατότητα. 

Το έχουμε αναφέρει ξανά, και το MHI παίζει local, παράλληλα με το cloud.

1 λεπτό πριν, mikemarios είπε

Σε τρια toyotomi (φασον gree) που τα δουλεύω 24/7 με P modes κάνουν κανονικά df.

Screenshot_20250223_003440_Home Assistant.jpg

Εδω ο amotida αναφέρει οτι το Pmode μπορεί να προκαλέσει περισσότερα Df απ οτι χωρίς.

18 λεπτά πριν, gkamas είπε

Καλησπέρα

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, εάν η εξωτερική μονάδα κλιματιστικού είναι εκτεθειμένη σε βροχή και ήλιο είναι σημαντικό μειονέκτημα, θα πρέπει κάνω στέγαστρο ώστε να την προστατεύσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απαραίτητο είναι εάν εχει αισθητήρα θερμοκρασίας να μην τον χτυπάει ο ήλιος.

Στον αέρα πρέπει να ειναι κάθετα για να μην γυρίζει τρέλα ο ανεμιστήρας και εάν εχεις χιονι θα πρέπει να υπάρχει γείσο και απόσταση απ το έδαφος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω  από τις μετρήσεις που παρακολουθώ. Γενικά κάνουν σπάνια df (είναι 9.000 btu) και βρίσκομαι σε περιοχή  με χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία (https://penteli.meteo.gr/stations/aridaia/NOAAMO.TXT)

Επεξ/σία από mikemarios
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε

Ευχαριστώ όπως πάντα για την συμβουλή σου. Την περνώ σοβαρά υπόψην.

Όμως σκέφτομαι παντού μια μάρκα είναι πάντα ρίσκο. Παράδειγμα ότι έπαθα με τους αφυγραντηρες.

ο puredry είναι πανίσχυρος και φοβερός όμως έλα που εχασε επαφή με το internet και δεν το ελέγχω καθόλου εδώ και δυο εβδομάδες. Και ο inventor που στην αρχή έλεγα τις στο διάολο τον πείρα δεν έπαιρνα δύο από τον άλλον, τώρα είναι ο μόνος που δουλεύει και το παλεύει μόνος. Ποτέ δεν θα ξέρεις τι μπορεί να σου βγει μετά από χρόνια από το πιο απλό όπως μέχρι να μην στηρίζεται η εφαρμογή.

Ιδανικά θα ήθελα δύο edge και δύο daikin αφού αποκλείσαμε τα άλλα για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και φυσικά τα κινέζικα για τους γνωστούς λόγους. 

τωρα για αερισμό βρήκα τι θέλω να βάλω ελέγχονται από WiFi αλλά τα πουλάει ένα μηχανικός στην Καλαμάτα. Θα τον πάρω τηλέφωνο Δευτέρα να μου πει αν ξέρει κάποιον από Θεσσαλονίκη να μου τα περάσει. Ξέρω ακριβώς τι θέλω να αγοράσω αλλά δεν ξέρω πως να το περάσω. 

τώρα για το υπόγειο επειδή τα μηχανήματα για εξαερισμό θέλουν μια τρύπα φ160 νομίζω ότι θα ίσως θα παω για ururu αν και ο αντάπτορας με χαλάει πολύ να πω την αλήθεια εκτός αν κάποιος από εδώ μέσα που τον έχει ήδη μου πει ότι δουλεύει μια χαρά. 

IMG_1024.jpeg

Θα κοιτούσα το manual του μηχανήματος που κυκλοφορεί στην Ευρώπη.

Σελίδα 7:

https://www.daikin.eu/content/dam/document-library/installation-manuals/ac/split/FTXZ-N,RXZ-N_3P338604-1E_Installation manual_Greek.pdf

Επίσης στο υπόγειο θα έχεις θέμα με τα συμπυκνώματα. Μπορεί να χρειαστείς αντλία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, mikemarios said:

1 hour ago, cmaniac said:

Εδω ο amotida αναφέρει οτι το Pmode μπορεί να προκαλέσει περισσότερα Df απ οτι χωρίς.

Όχι.

cmaniac@, στο πλαίσιο που είχα γράψει στην άλλη ανάρτηση, ήθελα να γίνει κατανοητό κάτι άλλο: Σε ορισμένες συνθήκες, με τον συμπιεστή να λειτουργεί σε χαμηλή συχνότητα, ο σχηματισμός πάγου στον εναλλάκτη θερμότητας μπορεί να είναι γρήγορος... Επομένως, σε ένα P mode που καθορίζει χαμηλή και συνεχή συχνότητα, εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να παρατηρηθεί μεγαλύτερος σχηματισμός πάγου από ό,τι σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ενεργή αντίστοιχη προκαθορισμένη ρύθμιση.
Κάτι όμως συμβαίνει και στην περίπτωση των άλλων P modes, γιατί, από διάφορες αναφορές, φαίνεται ότι, όταν λειτουργεί σε P modes, παρακάμπτονται ορισμένες από τις συνθήκες του αλγορίθμου για το Df και πιθανότατα παραμένουν ενεργές μόνο οι συνθήκες τύπου "έλεγχος", δηλαδή αυτές σε προκαθορισμένους χρόνους (για παράδειγμα, έχω πληροφορίες ότι σε ένα Gree Amber συμβαίνουν μόνο κάθε 4 ώρες όταν τρέχει σε P mode, αν θυμάμαι καλά). Επομένως, όταν και οι εξωτερικές συνθήκες είναι κατάλληλες (και συνεχείς !)  για τη δημιουργία παγετού στους εναλλάκτες θερμότητας, υπάρχει ο κίνδυνος να παγώσει πολύ η μονάδα, με ό,τι μπορεί να ακολουθήσει (ακόμα και ζημιά)..  
Πιθανότατα είναι πολύ πιο δύσκολο να δει κανείς ένα τέτοιο φαινόμενο εκεί σε σας, δεδομένου του ελληνικού κλίματος. 

Επεξ/σία από amotida

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...