Specs Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Διακρινω μια υπερμετρη φοβια για τα defrost . Εχουν οι ερωτησεις κ το αγχος να κανουν μονο με οσους δεν τα δουλευουν 24/7 η εστω πολλες ωρες την ημερα, οπως υποθετω? Αλλιως δεν εχει νοημα να αγχωνεται καποιος που η αδρανεια των δομικων κλπ στοιχειων αρκει για παρα πολλες ωρες κ πολυ απλα δεν θα καταλαβει τιποτε μιας κ η θερμοκρασια δεν θα αλλαξει, ουτε 0,1 βαθμο Κελσίου προς στιγμη. 1
liakjim Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 16 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε Η σύγκριση είναι η εξής: αποκλείουμε Mitsubishi heavy industries για περιοχή με όχι κάτω από 11 βαθμούς ως έπη το πλείστον για ενδεχόμενα πολλά on-off. Fujitsu όχι για βόρεια Ελλάδα και σε μέρος με υπερβολική υγρασία επειδή κάνει πολλά defrost. Edge 24 για twin rotary στο σαλόνι. Και perfera για μικρά δωμάτια σε παραθαλάσσιο με τις ίδιες συνθήκες για τις όποιες αποκλείσαμε τα παραπάνω. Νομίζω όχι edge μικρά γιατί έχουν single rotary και δεν είναι και πολύ οικονομικά ίσως ; Άρα χάνουν ότι ιδιαίτερο έχουν μήπως στα μεγάλα μοντέλα ; Περίπτωση/εφαρμογή είναι η εξής: Παραθαλάσσιο χωρίς καθόλου θέρμανση τώρα και τα κλιματιστικά να χρειάζονται κυρίως για θέρμανση. WiFi και απομακρυσμένος έλεγχος υγρασίας από τα πιο σημαντικά από όλα. Ήσυχη μονάδα μέσα έξω απόλυτα σημαντική και αυτή. Εξαερισμός σπιτιού όταν αυτό είναι κλειστό πόλλες μέρες σημαντικό και αυτό αλλά εδώ δεν έχουμε πολλές επιλογές. Η απόλυτη οικονομία χρήσης και τα χρόνια εγγύησης όχι τόσο πολύ. ( γιατί δεν θα χρησιμοποιηθούν σε μόνιμη βάση σαν μόνιμη κατοικία και γιατί τα σέρβις δεν θα γίνονται τόσο συχνά οπότε η εγγύηση μπορεί να χαθεί έτσι και αλλιώς ) Σημαντικό να μπορεί να θερμάνει το σπίτι σχετικά γρήγορα όταν πηγαίνουμε εκεί μια και δεν θα κατοικείται μόνιμα και θα υπάρχει μεγάλη αδράνεια στα δομικά στοιχεία. Όπως πάντα υπόχρεος για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές σου. Θα έβαζα παντού edge. Δεν έχουν την απόλυτη οικονομία χρήσης. Δεν ξέρω τι θα κάνεις με το θέμα του εξαερισμού. Ερώτηση σε μηχανολόγο για μηχανικό εξαερισμό; 1
AnalysisParalysis Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ όπως πάντα για την συμβουλή σου. Την περνώ σοβαρά υπόψην. Όμως σκέφτομαι παντού μια μάρκα είναι πάντα ρίσκο. Παράδειγμα ότι έπαθα με τους αφυγραντηρες. ο puredry είναι πανίσχυρος και φοβερός όμως έλα που εχασε επαφή με το internet και δεν το ελέγχω καθόλου εδώ και δυο εβδομάδες. Και ο inventor που στην αρχή έλεγα τις στο διάολο τον πείρα δεν έπαιρνα δύο από τον άλλον, τώρα είναι ο μόνος που δουλεύει και το παλεύει μόνος. Ποτέ δεν θα ξέρεις τι μπορεί να σου βγει μετά από χρόνια από το πιο απλό όπως μέχρι να μην στηρίζεται η εφαρμογή. Ιδανικά θα ήθελα δύο edge και δύο daikin αφού αποκλείσαμε τα άλλα για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και φυσικά τα κινέζικα για τους γνωστούς λόγους. τωρα για αερισμό βρήκα τι θέλω να βάλω ελέγχονται από WiFi αλλά τα πουλάει ένα μηχανικός στην Καλαμάτα. Θα τον πάρω τηλέφωνο Δευτέρα να μου πει αν ξέρει κάποιον από Θεσσαλονίκη να μου τα περάσει. Ξέρω ακριβώς τι θέλω να αγοράσω αλλά δεν ξέρω πως να το περάσω. τώρα για το υπόγειο επειδή τα μηχανήματα για εξαερισμό θέλουν μια τρύπα φ160 νομίζω ότι θα ίσως θα παω για ururu αν και ο αντάπτορας με χαλάει πολύ να πω την αλήθεια εκτός αν κάποιος από εδώ μέσα που τον έχει ήδη μου πει ότι δουλεύει μια χαρά. 36 λεπτά πριν, liakjim είπε Θα έβαζα παντού edge. Δεν έχουν την απόλυτη οικονομία χρήσης. Δεν ξέρω τι θα κάνεις με το θέμα του εξαερισμού. Ερώτηση σε μηχανολόγο για μηχανικό εξαερισμό; 53 λεπτά πριν, Specs είπε Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από AnalysisParalysis
Specs Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 13 minutes ago, AnalysisParalysis said: ίσως θα παω για ururu Μίλα με αντιπροσωπεια μην τυχον επικειται αφιξη νεου μοντελου, ποτε δεν ξερεις. 1
AnalysisParalysis Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Specs είπε Μίλα με αντιπροσωπεια μην τυχον επικειται αφιξη νεου μοντελου, ποτε δεν ξερεις. Ευχαριστώ. Να ξέρεις τα link που ανέβασες βοήθησαν πολύ. Ήθελα να δω πόσο ακριβώς είναι το μέγεθος της τρύπας. Πάντως ούτε στο εξωτερικό έχουν έρθει τα καινούργια. Spoiler Spoiler Spoiler Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από AnalysisParalysis 1
Specs Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, AnalysisParalysis said: Σημαντικό να μπορεί να θερμάνει το σπίτι σχετικά γρήγορα όταν πηγαίνουμε εκεί μια και δεν θα κατοικείται μόνιμα και θα υπάρχει μεγάλη αδράνεια στα δομικά στοιχεία. Με wifi λυνεται αυτο ανοιγοντας τα τις καταληλλες ωρες πριν πας, παρα να πας κ μετα να τα τρεξεις στο τουρμπο! 2 minutes ago, AnalysisParalysis said: Πάντως ούτε στο εξωτερικό έχουν έρθει τα καινούργια. Ναι, αν εννοεις Ευρωπη, αλλα ποτε δεν ξερεις απο πριν, οποτε ρωτας για να μην εχεις εκπληξεις η ακομη κ για να παρεις ενδεχομενως σε καλυτερη τιμη αν τυχον σε βολευει, το απερχομενο μοντελο. Οπως ειδαμε προσφατα (Plaisio η Public) ειχε τιμη σοκ για τετοιο κλιματιστικο τοσο που εφτασαν τα αλλα! Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Specs
AnalysisParalysis Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Specs είπε Με wifi λυνεται αυτο ανοιγοντας τα τις καταληλλες ωρες πριν πας, παρα να πας κ μετα να τα τρεξεις στο τουρμπο! Πολύ σωστό. Εκτός αν χάσουν επαφή με WiFi οπως ο αφυγραντηρας μου και δεν δουλεύουν από πριν. Η πέσουν οι δορυφόροι του μασκ. Πότε δεν ξέρεις. αν έχετε κάποιο feedback με ποιες εταιρίες από αυτές έχουν τα καλύτερα WiFi ή αν κάποια κάνουν νερά από εμπειρία όπως πάντα ευπρόσδεκτες. 18 λεπτά πριν, Specs είπε Με wifi λυνεται αυτο ανοιγοντας τα τις καταληλλες ωρες πριν πας, παρα να πας κ μετα να τα τρεξεις στο τουρμπο! Ναι, αν εννοεις Ευρωπη, αλλα ποτε δεν ξερεις απο πριν, οποτε ρωτας για να μην εχεις εκπληξεις η ακομη κ για να παρεις ενδεχομενως σε καλυτερη τιμη αν τυχον σε βολευει, το απερχομενο μοντελο. Οπως ειδαμε προσφατα (Plaisio η Public) ειχε τιμη σοκ για τετοιο κλιματιστικο τοσο που εφτασαν τα αλλα! Ευρώπη. ναι με το που πάτησα το link είχε τελειώσει. Αν και ήθελα 12αρι και πάνω. Η πιο λογική τιμή για ururu που Φενεται το 18αρι να πω την αλήθεια. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από AnalysisParalysis
Specs Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 minute ago, AnalysisParalysis said: αν έχετε κάποιο feedback με ποιες εταιρίες από αυτές έχουν τα καλύτερα WiFi ή αν κάποια κάνουν νερά από εμπειρία όπως πάντα ευπρόσδεκτες. Εγω με το Perfera και την εφαρμογη της Daikin Onecta, παρατηρω ενα χαος οταν λειτουργει εναλλαξ με το απλο τηλεχειριστηριο (λογικο ομως). Γενικα αργει να παρει εντολες κ αν δεν το δουλευα 24/7 , αρα δεν αλλαζω ρυθμισεις παρα σπανια, μαλλον χωρις πριζα μετρησης καταναλωσης δεν θα ηξερα τι ακριβως εχει παρει κ τι οχι απο εντολες, ιδιως σε θεματα ισχυος Τουρμπο η Περιορισμο Ισχυος. Η δε ρυθμιση θερμοκρασιας ειναι Α.Ι. κανει οτι θελει κ αλλαζει μπρος στα ματια σου, ταχω ξαναγραψει... 1
AnalysisParalysis Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 λεπτά πριν, Specs είπε Εγω με το Perfera και την εφαρμογη της Daikin Onecta, παρατηρω ενα χαος οταν λειτουργει εναλλαξ με το απλο τηλεχειριστηριο (λογικο ομως). Γενικα αργει να παρει εντολες κ αν δεν το δουλευα 24/7 , αρα δεν αλλαζω ρυθμισεις παρα σπανια, μαλλον χωρις πριζα μετρησης καταναλωσης δεν θα ηξερα τι ακριβως εχει παρει κ τι οχι απο εντολες, ιδιως σε θεματα ισχυος Τουρμπο η Περιορισμο Ισχυος. Η δε ρυθμιση θερμοκρασιας ειναι Α.Ι. κανει οτι θελει κ αλλαζει μπρος στα ματια σου, ταχω ξαναγραψει... Αυτό είναι θέμα για μένα. Θα δουλεύουν πιο πολύ από WiFi παρά από κοντά. ίσως από άλλο app;
Specs Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 minute ago, AnalysisParalysis said: πιο πολύ από WiFi παρά από κοντά Εννοεις μια στο τοσο που θα επισκεπτεται καποιος τον χωρο? αν ναι, πριζα οπωσδηποτε καταναλωσης κ θαναι οκ γιατι θα εχεις ιδια ρυθμιση κ θα ανοιγεις απλως. Ουσιαστικα για συνεχομενη χρηση μεσω εφαρμογης θα εχεις (εκτος αν καθε μοντελο εχει αλλη ανταποκριση) θεματα και το οξυμωρο ειναι πως αν το θες περιστασιακα ειναι που θες σωστη εφαρμογη ενω 24/7 δεν την χρειαζεσαι καν! Εχει ιδιοτροπιες καθε μηχανημα. Βαλε κ μερικες φορες που δεν λειτουργουν οι σερβερ, μη τα θελουμε ολα τελεια! Δεν ξερω πως παιζουν αλλες μαρκες, α ναι και TCL C-Fresh που εχω, χορτασα αποσυνδεσεις οταν το δουλευα. Ας μας πουν κ αλλοι εδω μεσα με Daikin αν ειναι ετσι μονο στο Perfera-R που εχω η αν το νεο Α η το παλιοτερο N ειναι αλλιως τα πραγματα. 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Specs είπε Εχουν οι ερωτησεις κ το αγχος να κανουν μονο με οσους δεν τα δουλευουν 24/7 η εστω πολλες ωρες την ημερα, οπως υποθετω? Αλλιως δεν εχει νοημα να αγχωνεται καποιος που η αδρανεια των δομικων κλπ στοιχειων αρκει για παρα πολλες ωρες κ πολυ απλα δεν θα καταλαβει τιποτε μιας κ η θερμοκρασια δεν θα αλλαξει, ουτε 0,1 βαθμο Κελσίου προς στιγμη. Για δες εδώ την διακύμανση 24ώρου που έχει το θερμόμετρο της σαλοκουζινοτραπεζαρίας μου, όπου λειτουργεί συνδυασμός κεντρικής θέρμανσης και κλιματισμού αυτές τις μέρες, οπότε οι τοίχοι και τα δομικά στοιχεία θερμαίνονται non-stop. Το θερμόμετρο είναι 5 μέτρα μπροστά από το κλιματιστικό και το χτυπάει ο ζεστός αέρας του. Οι μεγάλες καμπύλες είναι από την κεντρική θέρμανση και οι μικρές, από το κλιματιστικό. Αν με αυτές τις συνθήκες έχω αυξομειώσεις αυτού του τύπου στα on/off, ένα καλό defrost πιστεύω ότι θα επηρέαζε πολύ περισσότερο την θερμοκρασία από ένα κλάσμα του βαθμού κελσίου. Πόσο μάλλον όταν ο κρύος αέρας πάει κατευθείαν κάτω και τον αισθάνεσαι με την μία. Ωστόσο δεν έχω κάποιο παράδειγμα defrost για να δείξω, γιατί όσα μηχανήματα έχω σπίτι δεν τα είδα να κάνουν ποτέ σχεδόν. Πολύ σπάνια όταν χιόνιζε είχα κανα-δυο την ημέρα με το μεγάλο Inventor Omnia Plus 18K. Εγώ πάντως τα defrost θα ήθελα πραγματικά να τα αποφεύγω, όταν πηγαίνω στο χωριό στην Ήπειρο σε ένα κλειστό και παγωμένο σπίτι. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Pan_K
liakjim Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Homeassistant και integration που παίζει local. 99.999% αξιοπιστία. 1 1
Specs Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 minute ago, Pan_K said: Το θερμόμετρο είναι 5 μέτρα μπροστά από το κλιματιστικό και το χτυπάει ο ζεστός αέρας του Φυσιολογικο λογω μετρησης στην ροη αερα, αλλα δεν αλλαξε κατι στα δομικα στοιχεια! αυτα ειναι η ουσια. Αν το δουλευεις σαν αεροθερομο κ καθεσαι γι ανα σε χτυπαει η ζεστη μονο στην ροη κ οχι αλλου, ναι αλλαζει ακαριαια μολις κλεισει!!! Τοτε και ενα ον-οφ μηχανημα ισως ειναι κ καλυτερα ακομη κ αν δεν αρκει για τον χωρο!
AnalysisParalysis Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Homeassistant και integration που παίζει local. 99.999% αξιοπιστία. Φανταστικά όμως δεν κατέχω τίποτα από αυτά. Τι πρέπει να κάνω τι μηχανήματα να αγοράσω ; Κανένα tutorial για αρχάριους στο ίντερνετ ;
liakjim Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε Φανταστικά όμως δεν κατέχω τίποτα από αυτά. Τι πρέπει να κάνω τι μηχανήματα να αγοράσω ; Κανένα tutorial για αρχάριους στο ίντερνετ ; Για homeassistant υπάρχει αντίστοιχο θέμα. Η πιο απλή λύση είναι ένα Home Assistant Green. Αν το βάλεις θα έχεις και τους αυτοματισμούς σου και την άποψη απομακρυσμένη εποπτία των χώρων/συσκευών. Για κλιματιστικά ξέρω σίγουρα ότι παίζουν local τα fujitsu που είναι συμβατά με το airstage. Δεν έχω υπόψη ποια άλλα μοντέλα έχουν τέτοια δυνατότητα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα