liakjim Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 6 ώρες πριν, amotida είπε Λαμβάνοντας υπόψη ότι είπες ότι είναι πολύ παλιό, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, το πιο πιθανό είναι ότι το κλιματιστικό σου ενεργοποιεί τις αποψύξεις βάσει χρονομέτρου, σε σταθερό χρόνο. Αν δεν υπάρχει αλγόριθμος που να προσαρμόζει τη συχνότητα των αποψύξεων με βάση τις πραγματικές συνθήκες, τότε το defrost θα γίνεται πάντα στο ίδιο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει πάγος ή όχι. Αυτό εξηγεί γιατί βλέπεις αποψύξεις κάθε 45 λεπτά, ακόμα και με στεγνό εναλλάκτη. Όσο για τη διάρκεια του Df, δεν έχω εμπειρία με κλιματιστικά που ενεργοποιούν αποψύξεις μόνο με βάση χρονομέτρου, οπότε δεν μπορώ να είμαι πιο χρήσιμος στη συζήτηση. Ωστόσο, 15 λεπτά φαίνονται αρκετά, ειδικά αν ο εναλλάκτης είναι στεγνός. Αν ισχύει αυτό, τότε μάλλον το σύστημα ακολουθεί έναν προκαθορισμένο χρόνο και δεν τερματίζει το Df νωρίτερα όταν δεν υπάρχει πάγος. Το ότι σου λέει df δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνει defrost, όπως τα midea που λένε df πριν το on του επόμενου κύκλου αλλά στην πράξη απλά θερμαίνουν πρώτα τα λάδια. Μπορεί να είναι κάποια προστασία τύπου oil return control ή προστασία χαμηλής πίεσης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μια ματιά στο service manual και ίσως λέει κάτι χρήσιμο.
elen46 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Καλημέρα, θα ήθελα κάποιες οδηγίες/συμβουλές. Λόγω θερμοπροσοψης πρέπει να απεγκατασταθει εξωτερική μοναδα fujitsu 24 αρι που βρίσκεται σε τοίχο. Ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία, εφόσον θα ξανατοποθετηθει στο ίδιο σημείο. Θα χρειαστούν νέες σωληνώσεις ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ίδιες?Ευχαριστώ όποιους βοηθήσουν!
26ska Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Toshiba edge 18 το πρωτο διάγραμμα,ζητηση 21,ανεμιστήρας στο max σε χώρο 35-40 τετραγωνικά.8kw ημερήσια κατανάλωση,Αθηνα κέντρο. Δεύτερο διάγραμμα Toshiba arata 10 σε υπνοδωμάτιο, ζήτηση 20,ανεμιστήρας auto.4,5kw ημερήσια κατανάλωση. 17kw σύνολο,γιατί τα μικρά είναι 2 τα arata σε δύο υπνοδωμάτια,για σπίτι 75 τετραγωνικά. 2
GiannisSol Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Σήμερα από τις πιο κρυες μέρες σε μέσο όρο στη περιοχή μου και οι απώλειες σπιτιού στο peak To Gree airy 18 έχει πολύ καλή συμπεριφορά και πολύ σταθερή θερμοκρασία στο χωρο. Η διαχείριση του ανεμιστήρα στο auto πολυ καλη και αυτή χωρίς να γίνεται ενοχλητική. Έχει 7 ταχύτητες ανεμιστήρα και παίζει σε 3 βαθμίδες στη διάρκεια της λειτουργίας . Για τα κρύα είναι πραγματικά καλό και οικονομικό. Δεν το περίμενα , και βασικά δεν το πήρα για θέρμανση , αλλά τελικά αντικαθιστω πολλές ώρες καλοριφέρ τη μέρα μετά από τη σωστή συμπεριφορά που διαπίστωσα ότι έχει. Οι 3 βαθμίδες ισχύος που βλέπετε είναι 300 , 360 και 600 watt. Εξωτερική 3.8 έως 5.5 βαθμούς ζητούμενη 23 , και ο χώρος 21.9 έως 22.5. 4
Pan_K Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 12 ώρες πριν, amotida είπε Μακάρι η Panasonic να είχε σχεδιάσει τον αλγόριθμο της με αυτόν τον τρόπο. Και δεν το λέω μόνο εγώ... σε όλα τα φόρουμ, κάτοχοι Panasonic λίγο πολύ τα ίδια λένε. Καλημέρα. Μιας και είσαι πολύ ενημερωμένος επί του θέματος, έχεις εικόνα από άλλους στην περιοχή σου για το ποια μηχανήματα/κατασκευαστές είναι λιγότερο επιρρεπή στις αποπαγώσεις; Έχεις ακούσει γνώμες για Toshiba;
cmaniac Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, stelikov είπε Χρειαζονται μια καμερα και ΑΙ να βλέπουν πόσο πάγο έχει πράγματι το μηχάνημα! Υπάρχουν απλοί τρόποι. Ενας εξτρα αισθητήρα θερμοκρασίας για το στοιχείο, φτάνει, αλλά ακόμα και μια ζυγαριά θα μπορούσε να την κάνει την δουλειά, αφού σε πλήρη παγοποιηση μαζεύει και βάρος. Edit: Τώρα που το σκέφτομαι, ακόμα και οποιαδήποτε διάταξη μέτρησης αγωγιμότητας μια χαρά θα μπορούσε να παίξει 11 ώρες πριν, GiannisSol είπε Έτσι κατέληξα σε 2 Mitsubishi 9ρια AY σειρά. Τα οποία σε ειχαν ταράξει στα on off. Τωρα με τα κρυα συνεχιζουν; Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από cmaniac
Pan_K Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 26ska είπε Δεύτερο διάγραμμα Toshiba arata 10 σε υπνοδωμάτιο, ζήτηση 20,ανεμιστήρας auto.4,5kw ημερήσια κατανάλωση. Μου κάνει εντύπωση το συγκεκριμένο διάγραμμα γιατί είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το δικό μου που είναι Seiya 10k (προηγούμενο μοντέλο). Σε υπνοδωμάτιο 15τμ με ζήτηση 20 βαθμούς και ανεμιστήρα στο auto -όπως εσύ- εχτές το βράδυ με εξωτερική 4 βαθμούς και επιτοίχια "μόνωση" του 1977 με πυλωτή από κάτω είχα αυτό το διάγραμμα: Τελικά αναρωτιέμαι αν πράγματι έχει αλλάξει κάτι στο Yukai/Arata έναντι του Seiya. Υ.Γ. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές το Arata/Yukai κατεβαίνει μέχρι τα 180 watt στην θέρμανση σε σύγκριση με το Seiya που κατεβαίνει μέχρι 200. Το έχεις δει να πέφτει μέχρι εκεί; Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Pan_K
cmaniac Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 13 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει συστήνοντας μου ένα καλό πιστοποιημένο ψυκτικό ή μια σοβαρή εταιρία εγκαταστάσεων κλιματιστικού για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης; Κοίτα την κλιμαμηχανική. Απαντάνε και στα mail. Συμφώνησε μαζι τους ΑΚΡΙΒΩΣ τι θελεις να κάνεις και θα είσαι μια χαρά. Αν δεν τηρηθεί κάτι, ένας μπελάς λιγότερος για σένα, γιατί είναι εταιρεία και θα τον τρέξουν αυτοί τον τεχνικό άπαξ και τους ενημερώσεις*. *Τα καλα των τεχνικών εταιρειών είναι αυτά. 1
AnalysisParalysis Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Να είσαι καλά με βοηθάς πολύ με αυτήν την συμβουλή. Και σε ευχαριστώ για το feedback για το zsx νομίζω από εσένα το είδα γιατί στην αρχη ήθελα να βάλω zsx. το ασπρο-μαυρο ειδικά μου αρέσει πολύ. 35 λεπτά πριν, cmaniac είπε 13 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Κοίτα την κλιμαμηχανική. Απαντάνε και στα mail. Συμφώνησε μαζι τους ΑΚΡΙΒΩΣ τι θελεις να κάνεις και θα είσαι μια χαρά. Αν δεν τηρηθεί κάτι, ένας μπελάς λιγότερος για σένα, γιατί είναι εταιρεία και θα τον τρέξουν αυτοί τον τεχνικό άπαξ και τους ενημερώσεις*. *Τα καλα των τεχνικών εταιρειών είναι αυτά.
uncle_nontas Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Η Sensirara (Atxc35d ) στη σαλοκουζίνα (40τμ όπως είδα στα χαρτιά τελικά) παρότι μικρή για το χώρο, έχει καβατζάρει τα 176 watt και πάει.... Ζήτηση 20 βέβαια. Αν ζητήσω 22-23 ανεβαίνουμε. Ωστόσο δε μας χρειάζεται, ίσα ίσα στους 22 που έπαιζα νωρίτερα, είχαμε κ παράπονα 🤣 Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από uncle_nontas 1
yiannis_1 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Με τον αναλογικό θερμοστάτη του καλοριφέρ στους 19 (αμφίβολης ακρίβειας) και με κλειστό μόνο το σώμα κάτω απο το fujitsu το τελευταίο ήρθε στα συγκαλά του καί έκοψε τα κουζουλά. Θα το αφήσω έτσι μέχρι να φύγει η coral. Μετά θα έρθει η άλλη coral να βάλει πετρέλαιο. 1
GiannisSol Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Τα οποία σε ειχαν ταράξει στα on off. Τωρα με τα κρυα συνεχιζουν; Όχι , δουλεύουν πολύ καλά με τα κρύα . Παίζουν 280 με 330watt με 4 βαθμούς έξω . Δεν έχω γραφήματα αρκετών ωρών φυσιολογικά να δειξω καθώς τα χρησιμοποιούν άτομα που αρκετά συχνά πειράζουν τη ζητούμενη θερμοκρασια. 2
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 10 ώρες πριν, amotida είπε Λαμβάνοντας υπόψη ότι είπες ότι είναι πολύ παλιό, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, το πιο πιθανό είναι ότι το κλιματιστικό σου ενεργοποιεί τις αποψύξεις βάσει χρονομέτρου, σε σταθερό χρόνο. Αν δεν υπάρχει αλγόριθμος που να προσαρμόζει τη συχνότητα των αποψύξεων με βάση τις πραγματικές συνθήκες, τότε το defrost θα γίνεται πάντα στο ίδιο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει πάγος ή όχι. Αυτό εξηγεί γιατί βλέπεις αποψύξεις κάθε 45 λεπτά, ακόμα και με στεγνό εναλλάκτη. Όσο για τη διάρκεια του Df, δεν έχω εμπειρία με κλιματιστικά που ενεργοποιούν αποψύξεις μόνο με βάση χρονομέτρου, οπότε δεν μπορώ να είμαι πιο χρήσιμος στη συζήτηση. Ωστόσο, 15 λεπτά φαίνονται αρκετά, ειδικά αν ο εναλλάκτης είναι στεγνός. Αν ισχύει αυτό, τότε μάλλον το σύστημα ακολουθεί έναν προκαθορισμένο χρόνο και δεν τερματίζει το Df νωρίτερα όταν δεν υπάρχει πάγος
yiannis_1 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 10 minutes ago, MARIOSNURSE said: Θέλει retrobright οπωσδήποτε. Φτιάξε ένα poll να ψηφίσουμε την ηλικία του! 2
AnalysisParalysis Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Τώρα αυτή η συζήτηση μου θυμίζει κάτι. Και το δικό μας από πολύ παλιά σταματούσε κάθε λίγο και λιγάκι. Εγώ νόμιζα ότι κουραζόταν από την πολύ χρήση … 🤣🤣🤣 μια και δεν ήξερα τι σημαίνει defrost. Από εσάς το έμαθα. Τώρα το συνδύασα. οπότε αν ρωτάς αν είναι αυτή ειναι η φυσιολογική λειτουργία του νομίζω ναι. Ετσι κάνουν αυτά και το θυμάμαι από το 2004. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από AnalysisParalysis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα