Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, amotida είπε

Η ονομαστική χωρητικότητα Fujitsu KM14 σε θέρμανση είναι περίπου 18400 BTU σε σύγκριση με το EDGE16 που έχει περίπου 18.700 BTU.

Fujitsu ASEH14KMCG/AOEH14KMKG   Capacity  Heat  5.4 (0.9 - 6.0) kW

Toshiba Edge RAS-B16J2KVSG-E/RAS-16J2AVSG-E  Capacity Heat 5.5 (1.10 - 6.50) kW

Μόνο που ο φίλος κοιτάει κυρίως για ψύξη. 

• Like 2
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα, ψάχνω για κλιματιστικό κυρίως για το καλοκαίρι αλλά είπα να το πάρω από τώρα στις «εκπτώσεις».

Budget: μαζί με εγκατάσταση 400 δώστε και μία πρόταση στα 500  

Καινούργια εγκατάσταση.

Χώρος: Υπνοδωμάτιο 12τμ

Χρήση: 90% ψύξη 10% θέρμανση

Περιστασιακή χρήση: Θα δουλεύει τις ημέρες του καύσωνα και όχι όλη μέρα.

Αττική, νότιος προσανατολισμός, βασική μόνωση και κουφώματα των 90s.

Με τις απώλειες δεν έβγα άκρη το μόνο που πρέπει να επισημάνω είναι ότι επειδή θα δουλεύει κυρίως μεσημέρι και θα το χτυπάει αρκετά ο ήλιος (δεν υπάρχει τέντα) θα πρέπει να είναι αποδοτικό στην πιο θερμή ζώνη!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 4l3x είπε

Καλημέρα, ψάχνω για κλιματιστικό κυρίως για το καλοκαίρι αλλά είπα να το πάρω από τώρα στις «εκπτώσεις».

Budget: μαζί με εγκατάσταση 400 δώστε και μία πρόταση στα 500  

Καινούργια εγκατάσταση.

Χώρος: Υπνοδωμάτιο 12τμ

Χρήση: 90% ψύξη 10% θέρμανση

Περιστασιακή χρήση: Θα δουλεύει τις ημέρες του καύσωνα και όχι όλη μέρα.

Αττική, νότιος προσανατολισμός, βασική μόνωση και κουφώματα των 90s.

Με τις απώλειες δεν έβγα άκρη το μόνο που πρέπει να επισημάνω είναι ότι επειδή θα δουλεύει κυρίως μεσημέρι και θα το χτυπάει αρκετά ο ήλιος (δεν υπάρχει τέντα) θα πρέπει να είναι αποδοτικό στην πιο θερμή ζώνη!

TCL miracle III 

Προσοχή στις παραεισαγωγες. Θα πρέπει να ψωνίσεις από δίκτυο τουρνικιωτη

Δημοσ.

Εχει καποιος εμπειρια απο την εφαρμογη Enki που υποστηριζει θεωρητικα τις wifi λειτουργιες στα κλιματιστικά Equation Virtus του Leroy ;

Μου βγηκε η ψυχη να τα συνδεσω και τωρα ειναι μονιμα offline.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, uncle_nontas είπε

Αν είναι φασόν Haier όπως θυμάμαι, δεν δοκιμάζεις με την εφαρμογή της μαμάς Haier μπας κ δεις το φως το αληθινό;

Δεν αναγνωριζει το QR. Δεν λειτουργει. Ουτε το smartair2 ουτε το hOn.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vstromrider είπε

Δεν αναγνωριζει το QR. Δεν λειτουργει. Ουτε το smartair2 ουτε το hOn.

Για δες μήπως μπορείς με την εφαρμογή Tuya. Είναι πολύ πιθανό να δουλέψει με αυτήν.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...Ήθελα να σας παρουσιάσω ένα συγκριτικό εδώ πέρα με ένα Panasonic VS ένα Fujitsu, 10-ετίας το πρώτο, σχεδόν 20-ετίας το δεύτερο, το οποίο είναι απίστευτο για την ηλικία του, αλλά έπεσα σε ένα πρόβλημα. Κοιτάξτε τι μου κάνει το Panasonic CS-RE12JKE-1.

Panasonic.jpg.4734e40bfad384b5c52a217b6b1e1368.jpg

Ένα συνεργείο που το καθάρισε και το εξέτασε μου είπε ότι έχει χαλάσει η πλακέτα. Το θέμα είναι ότι καταφέρνει και κρατάει ζεστό έναν χώρο περίπου 35 τμ, με αρκετά καλή κατανάλωση και χωρίς έντονες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Πιστεύετε αξίζει να του δώσω μία ακόμα ευκαιρία και να του επισκευάσω την πλακέτα με συνολικό κόστος 150 ευρώ, να το αφήσω όπως είναι ή να το αντικαταστήσω; Στα χαρακτηριστικά του πάντως αναφέρει ότι μπορεί να κατέβει στην θέρμανση μέχρι τα 150 watt (πολύ εντυπωσιακό για την εποχή του).

Δείτε εδώ κάποια από τα χαρακτηριστικά του:

Spoiler

image.png.f2bb1e32b7a69a63d32635ad2de3ad1f.png

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Exθρος της υπερδιαστασιολογησης καθως ειμαι, ολο τον Φεβρουαριο τρεχω τα κλιματιστικα με "περιορισμο ισχυος" να δω ποσο θα κατεβει η θερμοκρασια του χωρου (τοιχου για την ακριβεια).

Κλειδωσα το Perfera 9ρι με επιλογη απο το τηλεχειριστηριο  σε  Silent Εξωτερικη Μοναδα

και στο Sensira 12ρι επελεξα Econo αλλα επειδη ειναι αναλογικος ο περιορισμος και οχι φίξ, μειωσα και την ζητηση στους 21 βαθμους.

Αρχικα ειχα 23 στον τοιχο και τωρα που εχουν περασει αρκετες κρυες μερες που δεν επαρκουσε φυσικα η ισχυς για διατηρηση των 23 βαθμων λογω των περιορισμων,  διαπιστωσα τα εξης:

Η θερμοκρασια τοιχου κατεβηκε μεχρι 19,56 απο το 23,00 αρχικο. Αυτο φυσικα λογω αδρανειας κτιριου συνεβη πολυ αργα και σταδιακα , οπως και τις θερμοτερες ημερες αργα ανεβαινε.

Στην αισθηση, αναλογα με τις απαιτησει του καθε ανθρωπου παντα, εγω εβαλα χοντροτερη ζακετα φορμας και η συζυγος εφυγε απο το κοντομανικο σε μακρυμανικο!

Αναμφισβητητα το Auto στον ανεμιστηρα ειναι το πιο "σοφο". Το συγκρινα ακομη και με το High σε θεματα οικονομιας αλλα μπορει να εχεις καποια οικονομια 15% και αυτο μονο αν στον χωρο δεν υπαρχει κανεις για  ενοχλητικα ρευματα κ κυριως, δεν ενοχλειται κανεις απο τον  ελαφρα αυξημενο (μεχρι τα 12ρια μηχανηματα) θορυβο.

Στο High μπορει να κανει και συνεχη ανεβοκατεβασματα στην ενταση του αερα αναμεσα απο το High και το Medium η κ Low αναλογως, αλλα κυριως κανει μεγαλυτερη διακυμανση στην αισθηση του αερα που κυκλοφορει και γενικα κανει αντιληπτη την παρουσια στο χωρο, ως πηγη θερμανσης.

Στο Auto ειναι σαν να εχεις καλοριφερ με σωματα νερου.

Προηγουμενως, τις νυχτες  οταν κοιμομαστε, στο καθιστικο ανεβαζα ταχυτητα και σε συνδυασμο με το "παλιο" νυχτερινο, το 2πμ-8πμ , που σημαινε αρκετο οφελος απο τις ΥΚΩ του ρευματος.

Ετσι, τυχον ανεπαρκεια στην ισχυ , την κερδιζε το βραδυ.

Στο δια ταυτα, τα κλιματιστικα με τοσο χαμηλο κοστος λειτουργιας σε συγκριση με τις αλλες επιλογες θερμανσης ακομη και σε θερμοκρασιες Σκανδιναβικων χωρων συμφερουν.(ακομη και  με τιμη ρευματος δικη μας).

Ποσο μαλλον στην Ελλαδα εκτος αν  νομιζουμε οτι ολη η χωρα εχει θερμοκρασιες Κατω Νευροκοπιου που ακομη κ εκει σιγουρα υπερτερουν αν υπολογιστουν ολες οι παραμετροι.

• Like 5
Δημοσ.
55 minutes ago, Pan_K said:

Κοιτάξτε τι μου κάνει το Panasonic CS-RE12JKE-1.

Panasonic.jpg.4734e40bfad384b5c52a217b6b1e1368.jpg

Αυτό που θα πω στη συνέχεια μπορεί να ισχύει για πολλές καταστάσεις πολλών από αυτούς που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια συμπεριφορά κάποιων κλιματιστικών. Πριν αποφασίσετε οτιδήποτε άλλο, δοκιμάστε ένα τέτοιο κόλπο (αρκετές φορές σε περίπτωση που δεν τα καταφέρετε την πρώτη φορά) και ίσως δείτε κάποια αλλαγή. Με ένα τέτοιο κόλπο, πολλοί κατάφεραν να κάνουν ακόμα και τα κινέζικα κλιματιστικά να λειτουργούν καλύτερα (έχω δει γραφήματα που έφτιαξαν κάποιοι που θα σε έκαναν να πιστέψεις ότι έχουν ιαπωνικά κλιματιστικά και όχι κινέζικα). Ή το παράδειγμά μου (με Panasonic), αν σε εξωτερικές θερμοκρασίες πάνω από 8, 10, 12, 14 βαθμούς (με δεδομένες τις πιθανώς μικρές απώλειες χώρου), από το πρώτο άνοιγμα, το αφήνω να τρέξει όπως θέλει, θα κάνει μόνο on/off... Κάνω το εξής κόλπο και τρέχει όμορφα (με υψηλό τελικό σετ, π.χ. 24 βαθμούς κελσίου.... με μικρότερο σετ, στην περίπτωσή μου, δεν θα συνεχίσει να δουλεύει όπως θέλω για πολλή ώρα, φτάνει να φτάσει στο πρώτο "off" και μετά θα ξανακάνει ότι θέλει), με χαμηλά watt, συνεχόμενα, κ.λπ.

-Όταν το πρωτοανοίξεις, πχ με διαφορά τουλάχιστον 3, ίσως και 4 βαθμών μεταξύ της υπάρχουσας θερμοκρασίας και της επιθυμητής (ας πούμε ότι έχεις 19 βαθμούς, θες 23-24), ανοίγεις το κλιματιστικό με αρχική ρύθμιση πχ 20 ((ακόμα και 19).... παρακολουθείς την κατανάλωση στον μετρητή ενέργειας, θα ανέβει κατακόρυφα. Μόλις το δεις να αρχίζει να μειώνεται, αυξάνεις τη ζήτηση του κατά ένα βαθμό (ή μισό βαθμό αν έχει τέτοια δυνατότητα), σιγά σιγά η κατανάλωση θα συνεχίσει να μειώνεται και προοδευτικά του δίνεις έναν βαθμό παραπάνω μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή ζήτηση.

Το κόλπο λειτουργεί σε πολλούς. Ειδικά για περιπτώσεις που οι χώροι είναι μεγάλοι... σε μικρούς χώρους μάλλον είναι πιο δύσκολο να το πιάσεις.
Δεν έχεις τίποτα να χάσεις προσπαθώντας.

Αυτό το κόλπο θα μπορούσε να κάνει να περιορίζονται οι κύκλοι on/off των κλιματιστικών λόγω της ταχείας υπερθέρμανσης του χώρου σε άμεση γειτνίαση της μονάδας, ώστε ο αισθητήρας θερμοκρασίας να μην διαβάζει γρήγορα την αύξηση θερμοκρασίας πάνω από το σημείο ρύθμισης στην αρχή της λειτουργίας, όταν η εκτοξευόμενη θερμότητα είναι υψηλή (και πιθανώς η κυκλοφορία του αέρα γύρω από τη μονάδα δεν είναι η καλύτερη δυνατή) στην περίπτωση των κλιματιστικών που μάλλον δεν ξέρουν να ρυθμίσουν σωστά την ισχύ τους στην αρχή, όταν το κλιματιστικό λειτουργεί σε υψηλά watt. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με μεγαλύτερο χώρο, με ρύθμιση των πτερυγίων με τέτοιο τρόπο που να πετάει τον αέρα μακριά (στην περίπτωση μου πχ βάζω θέση 2 από πάνω) και σε καμία περίπτωση με χαμηλές ταχύτητες όπως Quiet/Silent.
Αξίζει να το δοκιμάσετε, αν λειτουργεί... καλά... Αν όχι, τουλάχιστον προσπαθήσατε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, amotida είπε

Αυτό που θα πω στη συνέχεια μπορεί να ισχύει για πολλές καταστάσεις πολλών από αυτούς που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια συμπεριφορά κάποιων κλιματιστικών. Πριν αποφασίσετε οτιδήποτε άλλο, δοκιμάστε ένα τέτοιο κόλπο (αρκετές φορές σε περίπτωση που δεν τα καταφέρετε την πρώτη φορά) και ίσως δείτε κάποια αλλαγή. Με ένα τέτοιο κόλπο, πολλοί κατάφεραν να κάνουν ακόμα και τα κινέζικα κλιματιστικά να λειτουργούν καλύτερα (έχω δει γραφήματα που έφτιαξαν κάποιοι που θα σε έκαναν να πιστέψεις ότι έχουν ιαπωνικά κλιματιστικά και όχι κινέζικα). Ή το παράδειγμά μου (με Panasonic), αν σε εξωτερικές θερμοκρασίες πάνω από 8, 10, 12, 14 βαθμούς (με δεδομένες τις πιθανώς μικρές απώλειες χώρου), από το πρώτο άνοιγμα, το αφήνω να τρέξει όπως θέλει, θα κάνει μόνο on/off... Κάνω το εξής κόλπο και τρέχει όμορφα (με υψηλό τελικό σετ, π.χ. 24 βαθμούς κελσίου.... με μικρότερο σετ, στην περίπτωσή μου, δεν θα συνεχίσει να δουλεύει όπως θέλω για πολλή ώρα, φτάνει να φτάσει στο πρώτο "off" και μετά θα ξανακάνει ότι θέλει), με χαμηλά watt, συνεχόμενα, κ.λπ.

-Όταν το πρωτοανοίξεις, πχ με διαφορά τουλάχιστον 3, ίσως και 4 βαθμών μεταξύ της υπάρχουσας θερμοκρασίας και της επιθυμητής (ας πούμε ότι έχεις 19 βαθμούς, θες 23-24), ανοίγεις το κλιματιστικό με αρχική ρύθμιση πχ 20 ((ακόμα και 19).... παρακολουθείς την κατανάλωση στον μετρητή ενέργειας, θα ανέβει κατακόρυφα. Μόλις το δεις να αρχίζει να μειώνεται, αυξάνεις τη ζήτηση του κατά ένα βαθμό (ή μισό βαθμό αν έχει τέτοια δυνατότητα), σιγά σιγά η κατανάλωση θα συνεχίσει να μειώνεται και προοδευτικά του δίνεις έναν βαθμό παραπάνω μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή ζήτηση.

Το κόλπο λειτουργεί σε πολλούς. Ειδικά για περιπτώσεις που οι χώροι είναι μεγάλοι... σε μικρούς χώρους μάλλον είναι πιο δύσκολο να το πιάσεις.
Δεν έχεις τίποτα να χάσεις προσπαθώντας.

Αυτό το κόλπο θα μπορούσε να κάνει να περιορίζονται οι κύκλοι on/off των κλιματιστικών λόγω της ταχείας υπερθέρμανσης του χώρου σε άμεση γειτνίαση της μονάδας, ώστε ο αισθητήρας θερμοκρασίας να μην διαβάζει γρήγορα την αύξηση θερμοκρασίας πάνω από το σημείο ρύθμισης στην αρχή της λειτουργίας, όταν η εκτοξευόμενη θερμότητα είναι υψηλή (και πιθανώς η κυκλοφορία του αέρα γύρω από τη μονάδα δεν είναι η καλύτερη δυνατή) στην περίπτωση των κλιματιστικών που μάλλον δεν ξέρουν να ρυθμίσουν σωστά την ισχύ τους στην αρχή, όταν το κλιματιστικό λειτουργεί σε υψηλά watt. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με μεγαλύτερο χώρο, με ρύθμιση των πτερυγίων με τέτοιο τρόπο που να πετάει τον αέρα μακριά (στην περίπτωση μου πχ βάζω θέση 2 από πάνω) και σε καμία περίπτωση με χαμηλές ταχύτητες όπως Quiet/Silent.
Αξίζει να το δοκιμάσετε, αν λειτουργεί... καλά... Αν όχι, τουλάχιστον προσπαθήσατε.

Σχεδόν παρόμοιο κόλπο το κάνω με αυτοματισμό στο asyg24kmta όταν αρχίζει τα onoff (γιατί ακόμα και αυτό μπορεί να ξεκινήσει να κάνει) και δουλεύει άψογα. Του ανεβάζω 0.5C με αυτοματισμό, ισορροπεί και όταν ο αυτοματισμός βλέπει ότι ισορροπεί (από τη διακύμανση των watts που τείνει σε χαμηλές τιμές), τότε δοκιμάζει να ξαναρίξει 0.5C και σχεδόν πάντα δεν ξαναπέφτει σε λούμπα onoff. 

Το γκολ είναι να μη διαβάσει για κανέναν λόγο υπερθέρμανση, είτε σε οριακή κατάσταση απωλειών, είτε όπως λες σε μεγάλη ζήτηση, γιατί αν διαβάσει, θα πέσει σε λούμπα onoff. Και όπως λες να φεύγει μακριά ο αέρας για να μην έχουμε μικροκλίμα (που όμως μπορεί να φέρει ρεύματα αέρα, οπότε με φειδώ, αν και εδώ έχω πάλι αυτοματισμούς όπου όταν λείπουμε από το σπίτι πάει τους ανεμιστήρες σε υψηλή ταχύτητα). 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, liakjim said:

Σχεδόν παρόμοιο κόλπο το κάνω με αυτοματισμό στο asyg24kmta όταν αρχίζει τα onoff (γιατί ακόμα και αυτό μπορεί να ξεκινήσει να κάνει) και δουλεύει άψογα. Του ανεβάζω 0.5C με αυτοματισμό, ισορροπεί και όταν ο αυτοματισμός βλέπει ότι ισορροπεί (από τη διακύμανση των watts που τείνει σε χαμηλές τιμές), τότε δοκιμάζει να ξαναρίξει 0.5C και σχεδόν πάντα δεν ξαναπέφτει σε λούμπα onoff. 

Ένας άλλος τρόπος να γλυτώσεις τα onoff ακόμα και σε λιγότερο inverter μηχανήματα είναι η on off λειτουργία τους.:lol:

Παραθέτω συγκριτικό  διάγραμμα!

Untitled.png

3,5 ανά μέρα για το asyg

~4 ανά ημέρα για το morris

Σε καμιά απ τις 2 περιπτώσεις δεν χρειάστηκε να μείνω σε κάποιο απ τους 2 χώρους με κάτω απο 18 βαθμούς.

Στην 1η περίπτωση ποτέ δεν έπεσε, στην 2η δεν είμουν εκεί όταν έπεσε ή όταν έπεσε όταν εγω έφτασα στο χώρο είχε πάνω απο 18.

Η μαγεία των smart devices!!!

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, amotida είπε

Όταν το πρωτοανοίξεις, πχ με διαφορά τουλάχιστον 3, ίσως και 4 βαθμών μεταξύ της υπάρχουσας θερμοκρασίας και της επιθυμητής (ας πούμε ότι έχεις 19 βαθμούς, θες 23-24), ανοίγεις το κλιματιστικό με αρχική ρύθμιση πχ 20 ((ακόμα και 19).... παρακολουθείς την κατανάλωση στον μετρητή ενέργειας, θα ανέβει κατακόρυφα. Μόλις το δεις να αρχίζει να μειώνεται, αυξάνεις τη ζήτηση του κατά ένα βαθμό (ή μισό βαθμό αν έχει τέτοια δυνατότητα), σιγά σιγά η κατανάλωση θα συνεχίσει να μειώνεται και προοδευτικά του δίνεις έναν βαθμό παραπάνω μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή ζήτηση.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αλλά βρε παιδιά... δεν ζούμε για για τα κλιματιστικά μας και να σπαταλάμε χρόνο με test modes, engineering modes, να γράφουμε κώδικα στο home assistant για να κάθονται φρόνιμα. Κανονικά αυτά πρέπει να εξυπηρετούν εμάς. Πέραν αυτού πρόκειται για το πατρικό μου. Αυτά είναι αστροφυσική για μεγάλα άτομα. Η ερώτησή μου είναι αν αυτό το μηχάνημα με τα χαρακτηριστικά που παραθέτω αξίζει τα 150 ευρώ για να λειτουργήσει όπως έχει φτιαχτεί ή αν θα προτείνατε την αντικατάστασή του με ένα Edge, Yukai, ή ίσως κάποιο Daikin (δεν έχω εμπειρία από Daikin) που δεν χρειάζονται κάποια ειδική μεταχείριση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, Pan_K said:

αλλά βρε παιδιά... δεν ζούμε για για τα κλιματιστικά μας και να σπαταλάμε χρόνο με test modes, engineering modes, να γράφουμε κώδικα στο home assistant για να κάθονται φρόνιμα. Κανονικά αυτά πρέπει να εξυπηρετούν εμάς.

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά...
Τι κάνεις όταν μόλις βρέθηκες με ένα μηχάνημα (ακόμα και ακριβό) στον τοίχο ήδη, που δεν λειτουργεί όπως το φανταζόσουν; (αυτή είναι η περίπτωση μου)
Παραιτούμαι και αποδέχομαι τους ατελείωτους κύκλους on/off, με την αυξημένη κατανάλωση ως αποτέλεσμα αυτών, με τη θερμική ταλαιπωρία ή... Θα ψάξω αν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω την κατάσταση, αν γίνεται, όσο γίνεται...
Δεν θα είχε ο οποιοσδήποτε την πολυτέλεια να το βγάλει από τον τοίχο, να το πετάξει και να το αντικαταστήσει με... ξέρω 'γω... Ururu Sarara ή ακόμα και Perfera ή ίσως ένα Fujitsu της προκοπής(δίνω παραδείγματα αυτών, που αναγνωρίζονται για το καλοσχεδιασμένο λογισμικό, την ομαλή συμπεριφορά τους, με χαμηλά watt κ.λπ).... απλά λέω...

Επεξ/σία από amotida

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...