mdkamael Δημοσ. Τετάρτη στις 01:29 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:29 πμ 45 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Τώρα που θα πιάσει κρυάκι, πως λέτε να τα πάει η Daikinάρα παρότι μικρή για το χώρο; Προς το παρόν είμαστε σταθεροί στα 180-230 w ανάλογα τα "άνοιξε - κλείσε" της μπαλκονόπορτας. Αναλογα τη μονωση... αλλα σιγα τα κρυα ...
uncle_nontas Δημοσ. Τετάρτη στις 01:36 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:36 πμ (επεξεργασμένο) Προφανώς δε λέω για σήμερα. Αλλά θεωρητικά Παρασκευή και Σάββατο δεν περιμένουμε κοντά στους 4-5 βαθμούς εξωτερική; Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:56 πμ από uncle_nontas
mdkamael Δημοσ. Τετάρτη στις 02:19 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:19 πμ 40 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Προφανώς δε λέω για σήμερα. Αλλά θεωρητικά Παρασκευή και Σάββατο δεν περιμένουμε κοντά στους 4-5 βαθμούς εξωτερική; Rule of thumb... οσο δεν αλλαζουν σκαλοπατι προγραμματισμου τα αρκουδια δεν κανει κρυο 😛 ( οι 4° ή οι 2° ήταν?! Δεν θυμαμαι ακριβως ... ) 1
uncle_nontas Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 πμ (επεξεργασμένο) Καλά, για μένα δεν κάνει κρύο ποτέ έτσι κ αλλιώς. Αλλά κρίνω με βάση τους γύρω μου ζω😅 Θυμήστε μου κάτι: Η ιδανική (από άποψη οικονομίας και μόνο) ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα, είναι auto ή max? Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:43 πμ από uncle_nontas
Raylan Δημοσ. Τετάρτη στις 02:51 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:51 πμ Οικιακές συσκευές παίρνω τις πιο φθηνές που υπάρχουν με τα χαρακτιριατικα που θέλω να έχει και κάνω δουλειά μου.. χάλασε? Εγγύηση.. Περασαν τα χρόνια και είναι εκτός? Πέταμα.. ούτε ακριβά ούτε μάρκες ούτε τίποτα όλα χαλάνε.. 1 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 03:26 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:26 πμ (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Raylan είπε Οικιακές συσκευές παίρνω τις πιο φθηνές που υπάρχουν με τα χαρακτιριατικα που θέλω να έχει και κάνω δουλειά μου.. χάλασε? Εγγύηση.. Περασαν τα χρόνια και είναι εκτός? Πέταμα.. ούτε ακριβά ούτε μάρκες ούτε τίποτα όλα χαλάνε.. Ωραία λογική... Και εάν σου καίει παραπάνω ρεύμα λόγω κατασκευαστικής ανικανότητας; Σε νοιάζει ή μπα; Μιλάμε πάντα για κλιματιστικά. Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:26 πμ από MARIOSNURSE 2 1
BrunoB Δημοσ. Τετάρτη στις 08:27 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:27 πμ 10 hours ago, liakjim said: το aseg24kmte σου είχε wifi module μέσα ως στάνταρ; Όχι, 80€ +ΦΠΑ έδωσα. 1
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 08:37 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:37 πμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, uncle_nontas είπε Καλά, για μένα δεν κάνει κρύο ποτέ έτσι κ αλλιώς. Αλλά κρίνω με βάση τους γύρω μου ζω😅 Θυμήστε μου κάτι: Η ιδανική (από άποψη οικονομίας και μόνο) ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα, είναι auto ή max? Max ( συνήθως). 5 ώρες πριν, Raylan είπε Οικιακές συσκευές παίρνω τις πιο φθηνές που υπάρχουν με τα χαρακτιριατικα που θέλω να έχει και κάνω δουλειά μου.. χάλασε? Εγγύηση.. Περασαν τα χρόνια και είναι εκτός? Πέταμα.. ούτε ακριβά ούτε μάρκες ούτε τίποτα όλα χαλάνε.. Είναι όντως μια προσέγγιση. Απλά επειδή τα κλιματιστικά έχουν και κόστος χρήσης το οποίο εξαρτάται και από την αποδοτικότητα του μηχανήματος , κάποιος θα πρέπει να κάνει μια προσέγγιση τι τον συμφέρει μακροπρόθεσμα, μη φτάσει δλδ το φθηνό να το πληρώσει ακριβά σε περιπτώσεις εντατικής χρήσης και άρα πολλών kwh, ενώ ανεξάρτητα από το κόστος υπάρχει και η ποιότητα και ομαλή λειτουργία όπου όταν αυτά απουσιάζουν αυξάνεται η πιθανότητα για δυσφορία και ενόχληση. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:41 πμ από liakjim 3
flampouras Δημοσ. Τετάρτη στις 09:33 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:33 πμ 1 ώρα πριν, BrunoB είπε Όχι, 80€ +ΦΠΑ έδωσα. Και εγώ τα ίδια. 1
Raylan Δημοσ. Τετάρτη στις 10:47 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:47 πμ 7 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Ωραία λογική... Και εάν σου καίει παραπάνω ρεύμα λόγω κατασκευαστικής ανικανότητας; Σε νοιάζει ή μπα; Μιλάμε πάντα για κλιματιστικά. 1 ώρα πριν, liakjim είπε Max ( συνήθως). Είναι όντως μια προσέγγιση. Απλά επειδή τα κλιματιστικά έχουν και κόστος χρήσης το οποίο εξαρτάται και από την αποδοτικότητα του μηχανήματος , κάποιος θα πρέπει να κάνει μια προσέγγιση τι τον συμφέρει μακροπρόθεσμα, μη φτάσει δλδ το φθηνό να το πληρώσει ακριβά σε περιπτώσεις εντατικής χρήσης και άρα πολλών kwh, ενώ ανεξάρτητα από το κόστος υπάρχει και η ποιότητα και ομαλή λειτουργία όπου όταν αυτά απουσιάζουν αυξάνεται η πιθανότητα για δυσφορία και ενόχληση. Σίγουρα και με νοιάζει, γιαυτο έγραψα ότι εκτός από τα χρήματα κοιτάω να έχει και αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θέλω, στην Ευρώπη οι προδιαγραφές για να πουλήσουν είναι αυστηρές, οπότε ακόμα και τα πιο οικονομικά κλιματιστικά συμμορφώνονται με υψηλά στάνταρ απόδοσης και ασφάλειας. Προσωπική μου άποψη, μπορεί να είναι λάθος, δεν θέλω να επηρεάσω κάποιον, επειδή εγώ αγοράζω τα φθηνά και όσο vfm γίνεται να πάει να αγοράσει και αυτός.. Ένα κριτήριο ακόμα που μπορεί να έχει κάποιος είναι να αγοράζει μόνο από εταιρίες που έχουν εργοστάσια και γραμμή παραγωγής και έχουν μια επίσημη αντιπροσωπία στην Ελλάδα και υποστήριξη με καλό σέρβις. Όχι από εταιρίες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό δίνουν μια παραγγελία στην Κίνα (TCL) 1000 τεμάχια που προορίζονται για την ελληνική αγορά και βάζουν το δικό τους Brand και τρέχα γύρευε με σέρβις ανύπαρκτο.. Θα πάω στην TCL από την αρχή..
uncle_nontas Δημοσ. Τετάρτη στις 11:12 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:12 πμ Αυτό με τα "στάνταρ απόδοσης" πάντως είναι αποδεδειγμένα λάθος. Με αριθμούς. Δεν είναι δηλαδή κάτι που επιδέχεται άποψης. Just facts.
mdkamael Δημοσ. Τετάρτη στις 01:43 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:43 μμ (επεξεργασμένο) Το αξιωμα "buy it nice, or buy it twice" εξακολουθει και ισχυει στον χωρο των HVAC. Εγω βεβαια θα το εμπλουτιζα λεγοντας: "buy it japanese, wise and nice or buy it twice". Τωρα αν VFM θεωρειται για καποιον να αγοραζει κατι και να καταληγει να παιζει με engineering modes ωστε να το φερει καααπως με μετρησεις κ προσπαθειες στα μετρα του, ε οκ εκει πας πασο ( no hard feelings guys, you do a great job ). Και μιας και μιλαμε για νεα υψηλα στανταρτς και να επιστρεψουμε στο κυριως θεμα του νηματος... απο το 2028 θα αναθεωρησει η Ε.Ε. καποιες προδιαγραφες, ωστε να διαδοθουν αντλιες θερμοτητας με climate friendly ψυκτικα οπως το R290(προπανιο), R744(CO2), R717(αμμωνια) και να αντικαταστησουν τα φθοριουχα ψυκτικα R410A, R32 κοκ με το R290,R717 να γινεται μαλλον συντομα το νεο mainstream για home appliance με το πρωτο να κανει ηδη την εμφανιση του απο φετος κ επισημα σε Heat Pumps αερα/νερου. Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:59 μμ από mdkamael
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 02:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:32 μμ Άναψα καλοριφέρ να μη σαπίσει το πετρέλαιο. Πω ρε φίλε, τι θαλπωρή. Αγαπώ τα κλιματιστικά για την οικονομία τους αλλά σαν το καλοριφέρ δεν έχει. Χώρια η απόλυτη ησυχία. 10 1
userAnon Δημοσ. Τετάρτη στις 02:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:39 μμ 9 minutes ago, liakjim said: Άναψα καλοριφέρ να μη σαπίσει το πετρέλαιο. Πω ρε φίλε, τι θαλπωρή. Αγαπώ τα κλιματιστικά για την οικονομία τους αλλά σαν το καλοριφέρ δεν έχει. Χώρια η απόλυτη ησυχία. χαχα Συμφωνώ! Αυτό που κάνω από φέτος είναι ανεβασμένη ζήτηση στους 23-24 και το πολύ σκάλα 2 ή auto στο Shorai. Καίει λίγο παραπάνω όμως πλησιάζει πολύ στην αίσθηση του καλοριφέρ.. 1
greg4 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:42 μμ 8 minutes ago, liakjim said: Άναψα καλοριφέρ να μη σαπίσει το πετρέλαιο. Πω ρε φίλε, τι θαλπωρή. Αγαπώ τα κλιματιστικά για την οικονομία τους αλλά σαν το καλοριφέρ δεν έχει. Χώρια η απόλυτη ησυχία. Εγώ πάλι ανοίγω τα κλιματιστικά για να έχω θαλπωρή, τι να πω ίσως επειδή δουλεύω τα καλοριφέρ στους 40 με 55... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα